myszka307
04.12.12, 11:26
Witam wszystkich.
Chciałam się zapytać czy moge tutaj liczyć na jakomkolwiek pomoc dla mojej rodziny.Sama wychowuje 5dzieci poniewaz były maz znecał sie nad dziecmi ,zamieszkaliśmy w Ośrodku wsparcia dla Ofiar Przemocy ,potem dostalismy mieszkanie i mieszkamy w nim do dzis .Znalazłam rowniez prace jednak szefowa zamknela sklep i juz mnie nie potrzebuje.Bezustannie szukam pracy jednak cięzko jest.Wiem że roznie ludzie na to patrza ze rodzina wielodzietna,o co tyle dzieci itp...Nigdy nie zalaowalam ani jednego.Jest nam w tej chwili ciezko,mamy mieszkanie zadluzone i nie umiem tego spłacic,jak mi sie uda wtedy bede mogla starac sie o dotacje i zyc spokojniej .Teraz po opłaceniu rachunkow niewiele nam zostaje,teraz dzieci były chore leki trzeba było zakupic i praktycznie jestesmy na minusie.Nadchodza swieta ,niewiem czy bedziemy tego roku je obchodzili,chciałąbym by dzieci spedzily je radosnie i miały jedzenie na stole.Jutro ide złozyc wniosek do MOPSu jak mi cos przyznaja to zapłace za prad i moze cos zostanie na jedzenie.Utrzymujemy sie z alimentow oraz zasiłku rodzinnego z dodatkami Wiem ze to wstyd tutaj pisac ale sytuacja mnie do tego zmusza.Sytuacje mam sprawdzona bo dzieci sa zgłoszone do akcji gwiazdka na paczuszki.