Dodaj do ulubionych

jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek??

13.06.14, 18:52
smile)) no wlasnie...

mlody mial wizyte u fryzjera... nie moglem pojsc bo musialem szybko do klienta pojechac. Poszla babcia.. I opitolila dziecko na 2 cm...z tylu na 1 cm.. Fryzjerka nie byla pewna bo wie ze tak mlodego nei obcinam..ale babcia sie uparla, ez tak ladnie bedzie... No myslalem, ze ja zabije, kiedy zobaczylem mlodego..wyglad okropnie... Tak to jest, jak si ebabci zaufa... Tlumaczyla, ze widziala na ulicy chopca podobnego do mlodego i mu ladie w ktorkich wlosach bylo..... jaki argument....
Obserwuj wątek
    • blogbydozza Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 19:30
      Babci niczym nie zgładzisz! Toż to twór wszystkowiedzący, wiecznieżyjący i najmądrzejszy!
    • betty842 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 20:22
      Miałam podobny przypadek...Kiedy mój syn miał 8 miesięcy moja mama obcięła mu grzywkę aż do skóry.Fakt młody miał grzywke aż do brwi i przymierzałam się do tego,żeby mu ją TROSZKĘ podciąć.Ale nie zdążyłam tego zrobić bo moja mama zrobiła to za mnie i obcięłam mu grzywkę aż do skóry...Aż się cała trzęsłam kiedy to zobaczyłam.Tym bardziej,że jestem fryzjerką! Fajną reklamę mi synek robiłwink. Mamie nawrzeszczałam ale czy to coś dało?W ogóle się nie przejęła i jeszcze powiedziała,ze mam się cieszyć,że go na łyso nie ogoliła tak jak jej ojciec nas! W gwoli wyjaśnienia mój dziadek (a tata mojej mamy) mnie i moich braci w okolicach roczku ogolił na łyso maszynką bo mieliśmy "liche" włosy i to miało je wzmocnić (oczywiście jest to tylko złudzenie,że włosy odrastają gęstsze ale dziadek o tym nie wie).Dziadek nie pytał mojej mamy o zdanie tylko jak nadarzała sie okazja to nas golił (na szczęście tylko jeden raz) a mamie jakoś specjalnie to nie przeszkadzało wiec tym bardziej nie rozumiała w czym ja widzę problem kiedy obcięła mojego syna...Ehhh...
      • fantomka44 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 21:26
        Jaaaaa nie masz innych problemów - włosy rzecz nabyta - odrosną. Nawet jeśli Ci się fryzura nie podoba, to nie ma z czego robić tragedii zanim się obejrzysz włosy będą dłuższe. Tylko się przez to obcięcie wzmocnią, Malkontencie tongue_out
        • betty842 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 21:30
          fantomka44 napisała:
          Tylko się przez to obcięcie wzmocnią,

Taaaa...
    • mandarynka.1 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 20:29
      a Ty normalny jestes????
      przeciez wloski odrosna,a babcia jak to babcia dobrze chciala...to wy faceci jestescie wiecznie niezadowoleni z czegos...To trzeba bylo isc a nie wymyslac,ze nie mogles...do kogo masz pretensje????
      otrzasnij sie i naucz sie cieszyc z malych rzeczy...dzis babcia jest ale kiedys moze jej nie byc i wtedy Twoj watek o ZABIJANIU niech Ci sie przypomni!!!!
      • betty842 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 20:54
        mandarynka.1 napisała:

> a Ty normalny jestes????
        > przeciez wloski odrosna,a babcia jak to babcia dobrze chciala...

No ale chyba babcia nie widziała wnuka pierwszy raz w życiu i wiedziała,że nigdy nie był tak krótko obcięty wiec raczej powinna trzymać się wcześniej obranego "fasonu"...
        Ciekawa jestem czy ty byłabyś zadowolona gdybyś swojej córce (nie wiem czy masz czy nie ale załóżmy że masz córkę) zapuszczała włosy i posłałabyś babcię na delikatne podcięcie a babcia kazałaby ją obciąć na grzybka bo jakąś tam dziewczynkę widziała i jej było ładnie. A poza tym krótkie włosy wygodniejsze niż długie...
        No ale na szczęście włosy odrosną-to fakt.

dzis babcia jest ale kiedys
        > moze jej nie byc i wtedy Twoj watek o ZABIJANIU niech Ci sie przypomni!!!!

A ty nigdy nie używasz zwrotu "Ja go chyba zabiję!"? (np kiedy mąż wypierze białe bluzki z jedną czerwoną,która farbuje). Często tak mówimy a wcale tak nie myślimy,Pewnie camel też wcale nie myśli o zabijaniu babci tylko tak napisał bo po prostu był na nią zły i tyle.
        • mandarynka.1 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 21:29
          no taka ciemna nie jestem,ale dzieki za uswiadomienie...no ja akurat nie robilabym tragedii z tego typu rzeczy,sa gorsze proble,my!!!
          • betty842 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 22:01
            mandarynka.1 napisała:

> no taka ciemna nie jestem,ale dzieki za uswiadomienie...no ja akurat nie robila
            > bym tragedii z tego typu rzeczy,sa gorsze proble,my!!!

no pewnie,ze są gorsze problemy ale mimo wszystko często wściekamy się bez powodu.Tak to już niestety jest.Fakt są osoby bardzo optymistycznie nastawione do świata,które we wszystkich niepowodzeniach dopatrują się dobrych stron (i tak powinno być) ale nie każdy taki jest...Jeden wścieknie się bo jakiś kierowca zajedzie mu drogę omal nie powodując wypadku a drugi człowiek nie wścieknie się tylko ucieszy się ,że do tego wypadku nie doszło.Ja akurat należę do osób,które w pierwszym momencie się wściekają a potem jak juz emocje opadną to analizuję wszystko raz jeszcze i dochodzę do wniosku,że może niepotrzebnie raban robiłam.No po prostu taka natura.
            • mandarynka.1 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 22:08
              Betty bardzo madra dziewczynkasmile pozdrawiam!!smile
      • camel_3d mandarynka.1 13.06.14, 21:01
        boze..le ta jakas nieukmata jestes....

a. babcia dobbrze wie, ze nie lubei krotkich wlosow u dzieci.
        b. wcale nei zamierzam zabijac babci..ale mnei wkurzyla...

btw... kiedys moja kuzynka zabrala nasza wspolna chrzesnice do fryzjera i obciela jej wlosy...z 50 cm na grzybka... Myslalem, ze ja matka dziewczynki zabije.... 5 lat zapusczania poszlow diably... a mloda nie chciala do pzedszkola isc, bo wygladala jak grzyb smile))
    • camel_3d ech... 13.06.14, 20:30
      dzieki za zrozumienie..licze na to, ze przez wakacje mu troche odrosna..no jakies 2 cm..ale do wczorajszczego staniu potreba jakichs 8... bo ma teraz podgolone..a przedtem mial mniej wiecej rowne.. te z czubka glowy potrzeuja roku zey odrosly... zajebiscie...
      • mandarynka.1 Re: ech... 13.06.14, 20:34
        Pochwal Babcie,niech sie ucieszy,ze byla na cos potrzebna,,,wlosy odrosna szybciej niz sie wogole zorientujesz...ciesz sie,ze mu nie przefarbowala...hahasmile
        • camel_3d Re: ech... 13.06.14, 20:56
          chyba bym wolal zeby mu przefarbowalasmile))
          • mandarynka.1 Re: ech... 13.06.14, 21:25
            hehe...smile nie mysle,ze to az taki powod do zlosci...daj na luz...weekend nadchodzi!
    • wro-tka Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 20:48
      Wykup babci metamorfozę fryzjerska wg twojego pomyślunku big_grin
    • wilhelminaslimak Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 22:41
      Podziękuj babci, że poszła z wnukiem do fryzjera. A na kolejny raz lepiej planuj spotkania z klientami, co by Ci na wizyty u syna fryzjera nie nachodziły.
      No i naucz się wreszcie używac klawiatury. Albo chociaż przeczytaj posta, którego napisałeś przed wysłaniem.
      Jak sądzę, fryzura syna wygląda i tak dużo lepiej niż Twój post.
      • mandarynka.1 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 23:38
        hehe wink

Swiete slowa!
    • aniasa1 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 13.06.14, 23:52
      no rzeczywiscie glupio teraz wygladasz na tle wyszydzen pod kierunkiem "polskich dzieci". Pamietasz? "jak w wojsku na 2 cm, co to za moda!" hehehheheh. Pan Bog nie rychliwy ale sprawiedliwy........

Ja np tej wiosny nauczylam sie nie kwestionowac ubioru dziecka po tym jak moj wlasny 5-latek przy +15 stopniach nie chcial wyjsc z domu bez rajstop.......

Ps. Popieram pomysl z wyslaniem babci do fryzjera i zafundowanie Twojego pomyslu - inaczej nie zrozumie, ba jeszcze za rok Ci powie ze w ub roku jak go tak pieknie ochlastala to Tobie tez sie podobalo.
      • mikams75 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 11:10
        hahaha, no wlasnie, bedzie teraz wygladal jak "polskie" dziecko big_grin

camel, wklej fotke to ocenimy czy faktycznie tak zle jest.
        • camel_3d Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 17:27
          jest zle.....zle zle zle....
          • mikams75 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 21:24
            nie wierze, musisz wkleic zdjecie! big_grin
    • tijgertje Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 09:17
      W koncu nikt ci syna z dziewczyna nie pomyli wink
      A powaznie, albo trzeba bylo isc innym razem, albo zadzwonic do fryzjera z instrukcjami . dales babci wolna reke, to tteraz albo sie przyzwyczaj do wygladu syna, albo wyslij babcie na metamorfoze. A tak w ogole to , ze tobie sie tylko dlugie wlosy podobaja nie znaczy, ze mlody faktycznie zle wyglada. Moze wprost przeciwnie.
      • camel_3d Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 17:29
        no dobrze nie wyglada. dzis zaprowadzlem go na urodziny do kolezanki. kiedy wychodzilismy znajoma, matka jego kolegi, zapytala czemu go tak dziwnie ogolilem... smile)
    • lucyjkama Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 10:50
      O rany!!! Współczuję.
      A co do babci, hm.... nie znam sposobu na zbrodnię doskonałą wink
    • beeranek Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 13:52
      Włosy nie ręka, odrosną. Sama opitalam synka, długie kręcone loki co rosną jak rzeżucha jak lato idzie bo ani to praktyczne, ani on nie musi być "słodziachny", to dziecko a nie modelka na wybiegu. I nikt z dziewuchą nie myli (choć czerwono-różowe pieluchy na basen nie pomagają tongue_out). Baa, swoje kręcone długie włosy mam teraz w wersji letniej smile Nie rozumiem na siłę zapuszczania, żeby ładnie dziecko wyglądało a potem kwik bo włosy do oczu lecą, w loda wchodzą itp. Choć zachowania babci nie pochwalam, ani trochę.
      • 3-mamuska Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 16:25
        Bo i dobrze, syn w koncu jest chłopakiem ,idzie lato bedzie mu wygodniej, moze wcale nie bedzie chciał wrócić do długich, dziecko ma okazje do sprawdzenie w czym mu lepiej i wygodniej.

I nie porównuj dziewczynki do chłopca.

Włosy rze z nabyta odrosna.

Jak wysłałeś babcie to trzebabylo sie liczyć z jej pomysłami, albo odwołać wizytę.
        Co innego gdyby obcisła mu włosy w domu wlasnorecznie bez twojej zgody.
    • dzoaann Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 17:27
      Hehe, do kompletu to Misiek powinien zagustowac w takiej fryzurce, nie zgodzic sie wiecej na zapuszczanie i bedziesz mial patologie w domu....
      • camel_3d Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 17:31
        nic z tego. na razie to ja bede decydowal o kolejnych wizytach. babci juz nie puszcze...najwyzej odwolam.
        • 3-mamuska Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 19:31
          camel_3d napisał:

> nic z tego. na razie to ja bede decydowal o kolejnych wizytach. babci juz nie p
          > uszcze...najwyzej odwolam.
          >
          Ty bedziesz decydowl ze on nie chce wiecej długich wlosow i męczyć sie ma z czesaniem i myciem?
          Jesli tak to ... A zreszta nie napisze bo i tak wytna.
          To po prostu nienormalne ze chcesz decydować o długości wlosow.
        • dzoaann Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 19:35
          Serio dziecko nie ma prawa glosu??? I jak dlugo tak bedziesz za niego decydowal? W sumie nie powinno dziwic po tym co wypisujesz...
          • gemmi18 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 16.06.14, 21:47
            Nie napisał nigdzie, że dziecko dobrze czuje się z krótkimi i że wyraża chęć zostania przy takich...
            • 3-mamuska Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 16.06.14, 21:51
              gemmi18 napisał:

> Nie napisał nigdzie, że dziecko dobrze czuje się z krótkimi i że wyraża chęć zo
              > stania przy takich...

Bo nigdy takich nie miało, bo tatuś chciał "dziewczynkę"
              Teraz młody ma możliwość pożyć z krótkimi i mysle ze powinen mieć prawo wyboru czy chce wrócić do długich.
    • mamcia2014 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 19:10
      zaplanowac spotkanie tak by mieć czas z dzieckiem iśc do fryzjera.
    • kanna Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 19:53
      Jak zabijesz babcie, to kto Ci będzie prowadzał Młodego do fryzjera?
      • manala Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 14.06.14, 20:03
        Dawaj zdjęcie ocenimy czy się babci należy czy nie tongue_outPP ; )
        • agar2208 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 16.06.14, 10:29
          A co młody na ta fryzurę??? Może mu się podobawink
          Przez wakacje przynajmniej nie będzie mu gorąco, a włosy odrosną.
          Może nie jest tak źle, byłeś przyzwyczajony do długich włosów syna i taka zmiana to szok, ale za jakiś czas się przyzwyczaisz hihih.
    • frestre Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 16.06.14, 10:36
      trochę Cię rozumiem...wink
      gdy z lenistwa wysyłam męża z synem do fryzjera to wiem, że mogę spodziewać się różnych wariantów...big_grin
      ale biorę to na klate...czekam aż odrośnie i razem idziemy do korekty...
      teraz dzieci głównie czapkę z daskiem mają na głowie to i tak nie widać fryzury tongue_out
    • camel_3d i do tego wszy.... 16.06.14, 20:52
      ja pierdziele.... no zalamac sie mozna...
      w soboote mlody sie ciagle dreapal po glowie..w niedziele cos mi sie ni podobalo.... patrze..a tam weszki... na szczescie tylko 3 znalazlem... czyli te krotkie wlosy sie przydaly..

skonczylo sie turbo kuracja... wyc zesnaiem tego co pozostalo..i jutro do lekarza, zeby stwierdzil wygranie wojnysmile))

• kanna Re: i do tego wszy.... 22.06.14, 23:30
        Kuracją się powtarza, po 3 tygodniach, jak pamiętam.

Oraz gotuje pościel, ubrania i przelecza wszystkich domowników.

lekarz wam nic nie powie, lepiej pielęgniarkę kumatą.

No, i podziękuj babci :p
      • mama-ola Re: i do tego wszy.... 25.06.14, 10:30
        > w soboote mlody sie ciagle dreapal po glowie..w niedziele cos mi sie ni podobal
        > o.... patrze..a tam weszki... na szczescie tylko 3 znalazlem... czyli te krot
        > kie wlosy sie przydaly..

Wniosek - krótkie włoski się przydały? Ja bym raczej pomyślała, że w tym zakładzie fryzjerskim złapał wszy.
    • gemmi18 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 16.06.14, 21:45
      Ej no... sam jesteś sobie winny tongue_out
      Jak można wysłać babcię do fryzjera z własnym dzieckiem... Odwołałabym wizytę, za grosz nie ufam jej gustom big_grin mój wyszedłby na rekruta bankowo!
    • japanka2 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 16.06.14, 21:58
      Oj tam oj tam, babcie mają swoje halo i trzeba to ścierpiećsmile
    • silje78 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 22.06.14, 13:08
      od siedmiu lat rozkminiam i jeszcze nie doszłam jak zrobić to bezkrwawo i tak by ślady nie poprowadziły do mnie...
      jedne co ratuje to fakt, że dziecko im starsze tym bardziej zdecydowanie wyraża swoje zdanie.
      moja kiedyś podała syropek uspokajający córce...
    • julita165 Re: jak zabic babcie zeby wygladalo na wypadek?? 27.06.14, 10:45
      Ja bym była zachwycona smile Uwielbiam u chłopaków neizaleznie od wieku fryzury "na rekruta" i to niezależnie od wieku smile Niestety mój synek przy strzyżeniu dostaje takich spazmów ze aż oddech traci więc nigdy nie udało sie objechać go aż tak krótko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka