Dodaj do ulubionych

watek dla urody:-))czyli jak nie sen to co?

25.09.05, 09:05
w zasadzie powinnam "pojsc" na forum Uroda czy cos takiego ale pomyslalam ze
my tu wszystkie chorujemy na podobna chorobe tj chroniczny brak snu, wiec
zaryzykuje.
Przyznam,ze natchnela mnie Wiolkak, gdzie w watku Dzien Swistaka napisala, ze
po zrobieniu make up to jej "Claudia Shiffer nie podskoczy"wink)
No wlasnie.
Co robicie, zeby mimo niewyspania wygladac na wyspana??
Bo ja juz nie wiem co mam pod te oczy klascsad((
Pomijajac fakt, ze jestem blada jak sciana.Beda w ciazy przez 9m-cy
obiecywalam sobie, ze jak tylko urodze to pierwsze swe kroki skieruje na
solarium i mija juz prawie drugie tyle a moja noga tam nie zawitala, mimo ze
solarium mam doslownie pod domem.
Macie jakies sprawdzone myki na swiezy, wypoczety, rzeski, mlody, piekny jak
wiosenny poranek wyglad?
Jakich kremow pod oczy uzywacie i Wam sluza?
Ja uzywam podkladu Giordani z Oriflame, korektor pod oczy Avon (lenistwo, nie
chce mi sie isc do sklepu...).Podklad jest super, korektor BYL jak nie mialam
dziecka, a teraz....zanim te cienie zatuszuje, to wygladam jak przebieraniec
na Sylwestra.
A jak u Was,ze tak zapytam niesmialo?smile
Obserwuj wątek
    • schaapje Re: watek dla urody:-))czyli jak nie sen to co? 25.09.05, 09:36
      no to w skrocie, zanim Glizda zrobi kupke i bede musiala interweniowac smile

na lepszy kolor bezwzglednie solarium, ale ostatnio mi sie tam nie chce
      chodzic, wiec zamisat tego krem do twarzy 'sopot' lub krem z avonu (nazwe moge
      sprawdzic dla zainteresowanych), ktory koloryzuje, ale nie zawiera samoopalacza
      i kolor sie zmywa wieczorkiem
      czasem krem rozswietlajacy (tez avon)

no i make-up. tym wyrazniej widac roznice, ze juz sie na codzien nie maluje,
      wiec kontrast niezly smile

no i to chyba wszystko, bo na wiecej nie mam czasu smile))
      • mmala6 "Sopot" 25.09.05, 09:50
        ja mam taki ale do ciala, to do twarzy tez jest?
        • schaapje no jest jest :) 25.09.05, 10:19
          ale ja wole ten krem z avonu, bo te na bazie samoopalaczy to tak smierdza.
          znaczy sie smierdzi po jakims czasie...
    • wiolkak Re: watek dla urody:-))czyli jak nie sen to co? 25.09.05, 13:52
      u mnie "cuda" jezeli chodzi o kolor cery zdziałały spacery - Katiusza nie śpi
      poza wózkiem dłużej niż 20 minut, służy dziewczynie ruch na swieżym powietrzu
      przy czym nie znosi postojów, jak mówi jej ojciec musi czuc wiatr pod dupą,
      niestety wyglądam już prawie jak murzynka, a niestety nie lubie być opalona
      zbyt mocno.
      co do pozostałych rzeczy to krem pod oczy La Roche Posay lub Vishy (nie
      pamietam jak sie pisze) oba apteczne i jak dla mnie bdb
    • schaapje troche nie na temat - jak Matek? 25.09.05, 14:47
      byliscie u lekarza, czy idziecie dopiero w poniedzialek?
      • mmala6 Re: troche nie na temat - jak Matek? 25.09.05, 15:38
        w sumie nie poszlismy.Mielismy isc wczoraj ale oczywiscie sie okazalo, ze nasza
        przychodnia zamknieta i musielibysmy jechac gdzies dalej.Poniewaz Matus
        zachowywal sie normalnie tzn brak marudzenia, brak goraczki itp, postanowilismy,
        ze jakby co, to zadzownimy po pogotowie albo podejdziemy do szpitala.
        Odpukac- zasnal normalnie, spal jak Pan Bog przykazal (dwa alarmy smoczkowe),
        dzisiaj humorek dopisuje wiec wydaje sie,ze to co bylo (infekcja? zeby?...)minelo.
        Na szczescie zamowilam u brata Bonjela na zeby (z UK), bo nam sie skonczylo wiec
        teraz nie mamy nic jakby co. I syropek tez sie skonczylwink

To mile, ze pamietalassmile)
    • viviene12 Mnie tez by sie solarium przydalo 25.09.05, 17:29
      Bom blada przerazliwie. Spacerowalismy zawsze po cieniu i raczej popoludniami i
      takie efekty. Obeicuje sobie solarium, ale zazwywczaj nigdy mi sie nie chce,
      chociaz mam 2 w poblizu a wieczorem tez bym teoretycznie mogla, bo do 21 czynne.
      Mam dobry sanoopalacz w zelu lancome - drogi, ale wydajny, starcza na baaardzo
      dlugo i jak nie zapomne, to uzywam. Wyglada naturalnie i trzyma kilka dni.
      Za to musze wymyslec cos pod oczy. Nie sadzilam, ze w ciagu kilku miesiecy mozna
      sie tak posunacsad
      • wenus.z.willendorfu Ale co na podkrązone oczy?! 25.09.05, 20:21
        solarium mogę sobie darować, bo spacery pod tym względem wystarczą. Jednak
        zawsze wyglądam, jakby mi się rozmazał tusz do rzęs- tak mam podkrążone oczy.
        Moja kosmetyczka zapytana o radę w tej sprawie odpowiedziała: wyspać się. No
        cóż, wszystkie wiemy, w jakim stopniu to realne (a raczej nierealne), ale może
        znacie jakieś dobre kosmetyki, korektor pod oczy, który chociaż trochę
        skoryguje te cienie?
        • mmala6 Toż to wlasnie o to pytam i wnioskuje, ze 25.09.05, 20:38
          wszystkie mamy podkrazone oczy i NIC sie nie da z tym zrobicwink)
          • wiolkak Re: Toż to wlasnie o to pytam i wnioskuje, ze 25.09.05, 20:40
            mówie wam ze dobre sa kremy "apteczne" na worki i cienie, pewnie że w naszym
            przypadku to tylko połowa sukcesu ale dobre i to
            • mmala6 Wiolkak, uzywasz te z wit C czy zwykle? 25.09.05, 20:42
              bo wiem ze i Vichy i La Rosche maja takie z wit C, ktore sa ponoc dobre na
              cienie, podkrazenia itp
              • wiolkak Re: dokładnie te właśnie 25.09.05, 20:43
                • viviene12 no to ja sobie zakupie ten la roche 26.09.05, 10:53
                  tym bardziej, ze uzywam tej firmy kremow juz od 2-3 lat, nie stale, ale na
                  przemian z innymi.
                  Ewentualne reklamacje jak rozumiem kierowac potem na wioleksmile))
                  • viviene12 La Roche Posay - pod oczy z wit. c 28.09.05, 11:09
                    Zkupilam wczoraj i posmarowalam obficie pod oczy. Kurde, czy Was tez tak
                    szczypie, czy ja jakas wrazliwa jestem???
                    • wiolkak Re: La Roche Posay - pod oczy z wit. c 28.09.05, 11:16
                      niestety obawiam sie ze jestes wrazliwa i musisz uważać żeby ci sie nie
                      dostawał do worka spojówkowego, moja koleżanka ma to samo, a co do ewentualnych
                      reklamacji to proszę cierpliwie czekać na efekty i nie dziwić się po 2 dniach
                      ze jeszcze nie ma efektów, cuda to nie do mniewink)
                      • viviene12 widzialam tez 28.09.05, 12:39
                        la roche posay pod oczy przeciwko worom (Tränensäcke), czy ktos tego uzywa?
                        U mnie wory nieduze, raczej wszystko idzie w kierunku zmarszczek.
                        Nie wiem tylko, czy smiac sie z tego czy tez plakac.

• wenus.z.willendorfu Śmiej się 28.09.05, 13:02
                          póxniej będziesz mówić, że to zmarszczki od śmiechu smile
          • wiolkak Re: zapomniałam dodać 25.09.05, 20:42
            że mnie natura już hojnie obdarzyła cieniami pod oczami, także sie znam bo
            walczyłam z tym jeszcze w tych szcześliwych czasach kiedy dane mi było sie
            wysypiac
            • mmala6 dzieki:-))) 25.09.05, 20:45
              za pare dni wyplata, moze uda mi sie cos wyszarpac na kremikwinkprzetrzymam Matka
              w tetrze przez dwa tyg i jakos zaoszczedze, hihiwink
              • wiolkak Re: nie szalej 25.09.05, 20:47
                z gołym tyłkiem niech lata, ciepło jest, a tak to ci dużo na proszek pójdziesmile)
                taniej jest na allegro, ostatnio kupowałam La Roche i ok 10 zł różnicy, przy
                czym u mnie w aptece generalnie jest drogo
    • aada100 Re: watek dla urody:-))czyli jak nie sen to co? 25.09.05, 21:06
      A ja jak wstaję rano to sama się sobie kłaniam w lusterku. Qrczę, wyglądam jak
      Tofik w skeczu kabaretu Ani Mru Mru. Dopiero zaczynam być podobna do ludzi po
      porannej kawie. A kosmetyków używam takich: podkład Avon antystresowy albo
      perfect w kolorze beżowym, puder dawnego Yardley'a nr 26 (chyba, nie chce mi
      się sprawdzać), na górnej powiece kreska kredką Avonu, na to cień do powiek
      Avonu i tusz do powiek Constance Caroll (bardzo polecam-tanie i dobre) a na
      ustach błyszczyk.
      I powiem Wam, że wyglądam w TYM niegłupio.
      Aha, kremy polskie Kolastyny albo .... Kolastyny!
    • kubona sen, sen i jeszcze raz sen 25.09.05, 22:02
      i tylko to ponieważ z kosmetyków to posiadam absolutne zero. a solarium -
      chodziłam z Kubusiem tam gdzie było słoneczko. poza tym jakoś nie narzekam na
      brak snu, ale to może kwestia przyzwyczajenia. próbuję się wyspac jak akurat
      Mariusz jest rano w domu i mogę pospać godzinę dłużej.
    • mama_olka Re: watek dla urody:-))czyli jak nie sen to co? 25.09.05, 22:18
      Jak, z wlasciwa sobie mordercza precyzja, posumowala Viviene, ja tez bylam
      nieprzyjemnie zdziwiona, ze w kilka miesiecy mozna sie tak niebywale posunacwink
      Zaraz po porodzie wygladalam kwitnaco! Ostatnio dostalam w prezencie od taty
      Olka renergie morpholift do twarzy Lancome (oprocz tego ze przyjemny w
      stosowaniu to nie odczulam jakis wstrzasajacych efektow)ale przy kremach pod
      oczy juz mu reka zadrzala. Na razie uzywam jakis resztek sprzed-Olkowych (a, ja
      tez polecam kosmetyki Vichy i la Roche Posay)ale w pazdzierniku jade na
      szkolenie do Paryza i zamierzam nabyc za diety pare kosmetykowwink Mialam kiedys
      rewelacyjny kosmetyk pod oczy, nie pamietam firmy, ale sobie przypomne. Byl
      dosc drogi, ale ja go kupilam w promocji za polowe ceny czy jakos tak. A z
      domowych sposobow polecam maseczki z zielonej i bialej glinki (biala mozna
      klasc tez pod oczy. Oczyszczaja, sciagaja rozszerzone pory i nadaja skorze
      swiezego, naturalnego kolorytu (brzmi jak z ulotki, he, he.
      • kangur4 Re: watek dla urody:-))czyli jak nie sen to co? 28.09.05, 12:10
        mamo_olka, przypomnij sobie, co to było, to pod oczy...

Ja zawsze wyglądałam jak smierć na chorągwi, solarium na nic się nie zda, bo
        jestem z tych rudych-wrednych, a teraz wyglądam strasznie. Bez podkładu i kilo
        korektora pod oczami to nawet śmieci wstydzę się iść wyrzucić.

Korektora używam Sephory w kredce, dobra jest, ale polecam bardzo gorąco
        korektor w tubce Lancoma (drogi, ale nie powalająco, starcza na bardzo długo).

A podkład - na razie grana jest Nivea koloryzująca, póki nie za zimno. Bardzo
        polecam, wypróbowałam już multum kremów koloryzujących, tych najdroższych też,
        i Nivea zdecydowanie najlepsza.

A czy ktoś wypróbował już podkład w piance Maybelline? Kiedys podkłady w piance
        miało kilka firm, potem jakoś zniknęły z rynku, a ja byłam z nich bardzo
        zadowolona (mam raczej mieszaną cerę). Jak się sprawdza?
    • enja11 Re: watek dla urody:-))czyli jak nie sen to co? 26.09.05, 10:44
      Mi na wory nie pomaga nicsad( Mogą być tylko duże albo większe. Też się czaję
      żeby sobie w końcu jakiś porządny kometyk zakupić, ale ręka mi drży na samą
      myśl. Ostatnio się zrobiłam strasznie antyzakupowa. Jakiś kryzys, czy co? Nawet
      jak mi się coś spodoba (a to się często nie zdarza) to myślę sobie, że park,
      albo na skwer przed domem to nie wybieg w Mediolanie i raczej powinnam sobie
      kalosze i prochowiec kupić, a nie jakieś tam półbuciki, czy moherowe sweterki.
      Buuuuuuuuuuuuuuu, zawsze zakupy działały na chandrę, a teraz nic.
      Trochę odbiegłam od tematu, ale to też o urodziewink)
      • viviene12 hihi mediolan albo hiszpanskie schody 26.09.05, 10:51
        w rzymiesmile)
        dobre dobresmile)
        • mmala6 Re: hihi mediolan albo hiszpanskie schody 28.09.05, 13:34
          znalazlam ten La Roche za 42 zl na allegro, plus przesylka to bedzie jakie
          47zl.Duzo czy nie? w porownaniu z apteka? bo oczywiscie ze tak "obiektywnie", to
          duzo, mozna by kupic poltora paczki pampersow, ktore zostana wysikane i
          wyrzucone na smietnik w ciagu dwoch tygodni!!wink)
          Viviene, z tego co wiem to wit C moze na poczatku szczypac.Mialam kiedys krem z
          wit C i na poczatku tak bylo, potem juz nie.Jakby nie bylo to jednak jest tam
          wit C a wszyscy wiedza,ze np sok z cytryny szczypiewinkSwoja droga szybka
          jestes!juz pobieglas do sklepusmile)zanim ja sie w ogole zdazylam zebrac sprzed
          kompa, hihiwink)
          Nie kupie, dopoki nie zobacze Twoich zdjec PRZED i PO smile))
          • wiolkak Re: hihi mediolan albo hiszpanskie schody 28.09.05, 17:56
            u mnie w aptece ok 60 zł, ale sprawdź lepiej u siebie bo może taniej będzie i
            pociesz sie że na dłuuugo wystarcza, mi na jakieś 4 miesiące
            • mmala6 kupilam! 28.09.05, 19:22
              na allegro za 40zl plus 5zl przesylka.Nowy, rzecz jasnasmile
              Chyba w aptece nie byloby taniejsmile)

No Wiolkak, la Roche cos Ci powinno skapnac z tych dwoch sprzedanych kremikow
              (Viv i jawink).A jak nie pomoze, to.....
              smile))
              • wiolkak Re: pomoże, pomoże 28.09.05, 19:52
                wprawdzie z ta Claudią Schiffer to sie troche zagalopowałam, ale poza tym nie
                oszukałam ani troszke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka