Dodaj do ulubionych

Forum Zadowolonych Fuksiarzy

21.01.06, 12:47
Mialo byc fuksiarek, ale pamietajmy o nieobecnym Tacie_Olka.
Tak sobie wczoraj rozmawialam wieczorem z mezem, pijac winko morawskie, o
moich wrazeniach z przegladania for. I wyszlo mi, ze tylko na tym naszym
dziewczyny są zadowolone, zadna sie z mezem nie kloci jakos szczegolnie,
agresja z nas nie wyłazi, rozwodzic sie nie chcemy...A jak wchodze na emame,
to zgroza. Wszystkie zwiazki jakies chore, mezowie kasy nie chca dawac,
wyzywaja zony, panienki komentujace sa zlosliwe i tylko szukaja, gdzie komu
przywalic.
My to chyba wszystkie mamy dzikie szczescie, nie? I dzieci udane, i męzowie z
tych normalnych, i nie mamy schiz, ze nie pracujemy, a jak pracujemy, to nie
mamy schiz, ze nie jestesmy w domu. Alez sie kobiety zebrały...
Obserwuj wątek
    • xemm1 Re: Forum Zadowolonych Fuksiarzy 21.01.06, 12:51
      Pam a wiesz, że ostatnio też doszłam do takich wniosków wink
      Z uwagi na fakt, że ostatnio stało się modne na naszym forum odwiedzanie innych
      zakątków wink.... to trochę pospacerowałam to tu to tam i faktycznie MY JESTEŚMY
      Z JAKIEJŚ INNEJ BAJKI wink
      • pampeliszka Re: Forum Zadowolonych Fuksiarzy 21.01.06, 12:53
        No, dziwne to bardzo. I to juz nawet nie chodzi o samą zyczliwosc, choc to tez
        jest podejrzane, ale o tą normalność i o zadowolenie z zycia. Takiego
        zwyczajnego, codziennego, pełnego zabawy z dzieckiem, gotowania obiadku,
        odkurzania, siedzenia na forum...Tak po prostu zycie moze byc piękne, nie?
        Zwlaszcza, jesli sie czasem komus uda wyspac.
    • el_sylwana Re: Forum Zadowolonych Fuksiarzy 21.01.06, 13:22
      moze to wynika z tego ze wiekszosc z nas to stare dupy smile a nasze dzieci mniej
      lub bardziej ale zaplanowane
      • viviene12 FZSD 21.01.06, 16:48
        = Forum Zadowolonych Starych Dupsmile

Hehe dobre... Taaaak dziewczyny, macie sporo racji. Nie wiem tylko czy to wynika
        z wieku... ale to w sumie wszystko jedno. A moze my dla emam za nudne po prostu
        jestesmy?smile
        • pampeliszka Re: FZSD 21.01.06, 17:11
          no nie, rozwaliłyscie mnie tą nazwą, boska jest...
          • xemm1 Re: FZSD 21.01.06, 22:03
            FZSD smile)))) suuuper!
      • pancerniczek El_Sylwana 21.01.06, 19:16
        Logiczna analiza, trafny wniosek i krótka forma wink
        Podpisuje się pod Twoim postem smile

ps: a w sygnaturce masz kawałek kawałka z jednej z moich ulubionych płyt,
        której do tej pory zdarza mi się słuchać (zwłaszcza w samochodzie). Jak się
        pokazała na rynku słuchałam na okrągło (myslałam, że to szał sezonowy, a tu
        jaka miła niespodzianka....smile
    • myszka785 Re: Forum Zadowolonych Fuksiarzy 21.01.06, 16:52
      ja tam się ciszę, że znalazłam się w Waszym gronie i czuję się tu dobrze, i
      normalnie i chcę pozostać w gronie fuksiarek do końca życia!!! smile
    • ania2906 Re: Forum Zadowolonych Fuksiarzy 21.01.06, 17:08
      Ja ostatnio nie "latałam" po innych forach, ale po przeczytaniu wątków typu
      murzynek, uznałam, że wątki na maluchach są najnormalniejsze w świecie. Zresztą
      jak tu się nie cieszyc. Ja owszem czasem myślę o pójściu do pracy, ale jak
      pomyślę, że po powrocie z niej miałabym jeszcze tyle roboty, do tego
      znalezienie czasu dla Pysia to naprawdę jestem szczęśliwa.
      • enja11 O wypraszam sobie!!!! 21.01.06, 17:18
        Ja tam stara dupa nie jestem! Ale mam nadzieję, że to mnie z FZSD nie wyklucza?
        mogę udawać! Fajnie tuwink)
        • mmala6 Re: O wypraszam sobie!!!! 21.01.06, 18:25
          o ja tez sobie wypraszam!! a z mezem to bym sie moze rozwiodla ale gdzie znajde
          lepszego?wink
          Nawet jak mnie maz wkurzy, co sie zdarza rzadko, to jakos po rozmowie z Wami o
          kupkach, nieprzespanych nocach i ogolnie o zyciu, to mi sie nie chce na niego
          zalic i skarzyc.Poza tym on dobry czlowiek jest i nie wyobrazam sobie
          obsmarowywac go za plecami nawet wobec wirtulanych kolezanek.No ale moze mi
          jeszcze tak bardzo nie zalazl za skorewink
          Dziecko mam najlepsze na swiecie, to chyba wszyscy wiedza wiec zalic sie na
          niego to grzech!smiertelny!wink)
          I w ogole jest git i bardzo ale to bardzo sie ciesze, ze jestesciesmile)i juz
          nawet moge byc ta 'stara dupa' niech Wam bedziewink)
    • mooh A wiesz, Pam 21.01.06, 20:29
      że spod palca mi ten wątek wyjęłaś. Tak mnie też przedwczoraj naszło, że my tu
      jesteśmy jakieś takie normalne, ktoś by mógł powiedzieć - nudne. Ale bardzo mi
      z tym dobrze. I bardzo Was lubię.
      • zona_mi Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 21:24
        Dla mnie większą zagadką jest to, że nie znalazło się tu jeszcze jakieś
        trollisko rozwalające atmosferę. Bo jak dotąd ponałam kilka naprawdę
        sympatycznych forum, ale ukrytych. A tu - dziw nad dziwy.
        No i dobrze smile
        • mooh Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 21:28
          A może by rozważyć profilaktyczne ukrycie się? Nie wiem, czy to dobry pomysł,
          tak tylko rzucam pod dyskusję. Myślę, że my tu za nudne i za mało
          kontrowersyjne jesteśmy, żeby komuś się chciało bruździć.
          • mmala6 Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 22:07
            oj, ja pamietam, ze pare trollow probowalo kiedys cos tu dzialac (Mooh, Ciebie
            jeszcze tu nie bylo raczej) ale nic z tego nie wyszlo, bo my od razu wyczulysmy
            pismo nosem, hihiwink
            • xemm1 Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 22:12
              he he he czyżbyśmy wszystkich trollów zniechęcały wink))
              • mmala6 Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 22:24
                my sie po prostu nie umiemy klocic.I tu jest cala prawda.
                Hej Xemm, jak sie czuje Malunio?
                Widzialam na fotce sweterek z Cubusa!!mamy taki sam tylko ze za maly.Oj malo
                jest sklepow we Wroclawiu.Wlasnie pisalam kolezance w innym watku ze jest
                firmowy Coccodrillo w Parku Auchon.Nie wiem czy widzialas, mi sie wydaje ze go
                nie bylo.Sliczne ciuszki!!smile
                Dzisiaj na basenie Matek mial zly dzien czyli wery bed dejwink
                Ryczal trzy razy:
                1. jak mu pan zalozyl rekawki,
                2. jak mial plywac na plecach,
                3. po nurkowaniu.
                W ogole chyba cos wisialo w powietrzu bo polowa dzieci ryczala co chwile, wiec
                przez pol godziny caly czas ktos ryczal.Pan sie tlumaczyl rodzicom, ze to
                niekoniecznie od plywania, hihiwink
                Czy Malunio tez plakal przy rekawkach???Bo Matek dostal szalu! nie wiem czy
                bardziej dlatego, ze mu pan zabral pileczke jak mu zakladal rekawki, czy dlatego
                ze mial na rekach cos, czego nie umial zdjac.Eh, nie dogodzisz....
                • mooh A propos Coccodrillo 21.01.06, 22:34
                  W Bydgoszczy otworzyli jakiś czas temu sklep tej marki. Niestety nie dość, że
                  na ulicy, gdzie chodniki są w takim stanie, że trudno przejść z wózkiem, to
                  jeszcze na piętrze bez windy.
                  • mmala6 Re: A propos Coccodrillo 21.01.06, 22:38
                    a potem sie beda dziwic, ze nie maja sprzedazy...
                • xemm1 Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 22:43
                  tiaaa wątek poświęcony kłótni już cały w kurzu i roztoczach hihihihi....

a Malunio rewelacja smile dostał specjalną maść na pupkę, ponadto smarujemy
                  przeciwświądowym Fenistilem i jest super smile Humorek ma niesamowity i ciągle
                  męczy odkurzacz, co on w nim widzi? wink teraz właśnie zwiał tatusiowi z
                  sypialni, a był taaaaki śpiący, i co robi?... oczywiście grzebie w odkurzaczu ;-
                  )
                  A o Coccodrillo wiem wiem smile kupiłam tam nawet czapkę i kombinezon jesienią,
                  po tym jak się wkurzyłam na kombinezony z PEWNEGO sklepu wink), a raczej na ich
                  brak wink
                  A sweterek z Cubusa fajowy jest smile, ale wkurzają mnie ceny w tym sklepie, na
                  szczęście dostaliśmy go w prezencie wink

Oj biedny Matuś - pływak, ale wiesz Mmala te trzy czynności, które wymieniłaś u
                  nas też były punktami zapalnymi całych zajęć hihihihi.... ale na szczęście z
                  rękawkami trwało to ze trzy zajęcia wink Rękawki to ewidentnie przeszkadzały mu
                  w trzymaniu piłeczki wink teraz mu się chyba naciągnęły (rączki oczywiście), bo
                  już nie ma z tym problemu, ostatnio zapłakał jak mu instruktor ściągnął
                  rękawki...
                  Na plecki to go dawno nie kładziemy, bo wścieka się przeokrutnie, śmiejemy się,
                  że Szymcio ma indywidualny tok nauki pływania, aż instruktor powiedział kiedyś
                  na Malunia - Szymuś indywidualista wink
                  A po nurkowaniu zawsze wrzeszczał, stały element zajęć wink
                  Ale nam dziś brakowało tego basenu wink
                  • mmala6 Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 22:51
                    no to super ze Szymus juz wrocil do formy!!smile)odkurzacz to jest to, zapraszam
                    do nas, naszego modelu pewnie jeszcze nie widzial.Matus narazie sie oswaja z
                    odkurzaczem jak buczy, jak stoi w kacie to maca....dzis bylismy u rodzicow i tam
                    oczywiscie odkurzacz tez zostal obmacanywink)Xemm, Ty sie lepiej martw co bedzie
                    jak Szymusiowi sie odkurzacz znudzi, co bedzienastepne?lodowka?pralka?mikser?wink

To ja jednak dawno w Auchon nie bylam!!
                    ten sweterek Cubusa byl akuart w przecenie na 29zl (ups, u Ciebie to byl
                    prezent...ale na pewno nie z przeceny!wink)

Jezeli chodzi o basen to Matek akurat nurkowanie traktowal dosc obojetnie...Dzis
                    "nurknal" tylko raz, bo sie rozryczal i juz sobie dalam spokoj.No i nie plywal
                    na plecach jak inne dzieci.No coz, jest najstraszy chyba i to dlatego.Ale
                    wybrobowalismy Twoj sposob na przebierania na lawce i super sie
                    sprawdzil!!bedziemy tak robic, mam nadzieje, ze inni nie zgapia bo lawek nie
                    starczywink
                    • xemm1 Re: A wiesz, Pam 21.01.06, 23:01
                      Jak ławek zabraknie to będziemy krzesełka wędkarskie ze sobą nosić he he he...

A co do wieku naszych dzieci to faktycznie, są oni teraz w takim jakby wieku
                      przejściowym za "starzy" żeby pływac z niemowlinami 4-miesięcznymi, a jeszcze
                      za "młodzi" żeby dostać się do grupy starszaków wink
                      A byłam może w pewnym sklepie, bo widzę, ze ostatnio rekonesansik mały
                      zrobiłaś wink
                      • mmala6 Re: A wiesz, Pam 22.01.06, 10:31
                        W pewnym sklepie nie bylam, do Auchon wpadlismy tylko na zakupy jedzeniowe jak
                        wracalismy z Ladka, wiec ten Coccodrillo bylo zuplenie przy okazji.Matek ma tyle
                        ciuszkow, ze doprawdy wstyd mu cos kupowac.No i nie rosnie juz tak skubaniec
                        wiec nawet nie mam pretekstu zeby cos kupic.Ale wiosna za pasem wiec trzeba
                        bedzie odswierzyc garderobe, jakies dzinsy, bluzy kupicwinkChyba bedziemy na
                        Bielanach w tygodniu, wiec zdam Ci relacje co sie dzieje w PEWNYM sklepiewink

Mowili w tv ze u nas -14 stopni, to prawda? bo nie mamy termometru zew. a slonce
                        tak fajnie swieci ze az na sanki chce nam sie isc.
                        • xemm1 Re: A wiesz, Pam 22.01.06, 11:26
                          No to Mmala czekam na relację wink

A ze spacerkiem właśnie nie wiem co robić, w mój termometr grzeje słoneczko i
                          mamy minus 3, a z reguły jak w niego grzeje jest + 10, czyli chyba mrozik jest
                          konkretny wink
    • el_sylwana Re: Forum Zadowolonych Starych Dup 22.01.06, 11:03
      a moze jednak to my jestesmy nienormalne bo niby czym jest normalność

a i jeszcze wnioskuje zmiane nazwy naszego forum
      • pampeliszka przyznam sie Wam... 22.01.06, 14:40
        Tu sie ciezko poklocic, kiedys, pamietam, ktos probował Kubonie "dokopać", ze
        ona jest prowokatorka, ale go/ją wyśmiałysmy, wiec pewnie poszedł/a szukac
        zaczepki na emame...
        Musze sie przyznac, ze ja sie wczoraj troche poklocilam. W sklepie. Bo znowu
        jakas stara baba sie do Malgosi przyssała i oburzonym tonem stwierdziła, ze jak
        to dziewczynka, skoro bez kolczykow. Mnie sie juz cos od tego robi. No wiec
        powiedzialam, ze nie ma i miec nie bedzie, dopoki nie bedzie w takim wieku, ze
        sama zdecyduje, czy chce. A babcia dalej drazy, ze przeciez im mniejsze dziecko,
        to tym lepiej przebic. Wiec ja zapytałam, PO CO niemowleciu kolczyki. Nie
        wiedziala, niestety i zmienila temat, ze ona ma 2 wnuczki i one tez nie maja
        przebitych uszu, bo mieszkaja w Italii, a ziec nie pozwala przebic (w domysle-
        ziec, ta swinia). No to ja na to, ze go doskonale rozumiem, ze przebijanie uszu
        niemowlakom to idiotyczny pomysl. I tu doszedl moj maz, babcia odplynela, a on
        zapytal, czy sie aby nie klocilam o kolczyki, bo babcia odeszla ze zniesmaczonym
        wyrazem twarzy...
        • wiolkak Re: przyznam sie Wam... 22.01.06, 15:47
          deportują cię niedługo!!!wink
          • pampeliszka Re: przyznam sie Wam... 22.01.06, 17:14
            kurcze, to myslisz, ze powinnam przebic jej te uszy?
            • wiolkak Re: przyznam sie Wam... 22.01.06, 17:54
              oraz dla świętego spokoju pępek, język i nos, a no i tatuażyk jakiś by sie
              przydał - np "kocham kolczyki i rodziców"
              • zona_mi Wiolkak - obok tematu :) 22.01.06, 18:41
                Dopiero dzisiaj doczytałam jak naprawdę brzmi Twój nick.
                Nie masz pojęcia JAK czytałam do tej pory... smile))
                • viviene12 zona_mi - a JAK 22.01.06, 19:28
                  jesli spytac wolno? smile
                  • zona_mi Mam nadzieję, że się Wiolka nie obrazi... 23.01.06, 00:21
                    Wilkołak uncertain i jeszcze bardzo się dziwiłam temu nickowi smile
                    Stara dupa, a na dodatek ślepa... za dużo przed komputerem wysiaduję...
                    wink
            • tropikalna Re: przyznam sie Wam... 22.01.06, 21:44
              Co za absurd z tymi kolczykami!!!
              Ja już też usłyszałam od mojej mamy że przekłujemy może małej uszka?
              No też coś....
              A swoją drogą, to myślałam że u pepiczków nie ma moherowych beterów...smile
              • pampeliszka Re: przyznam sie Wam... 22.01.06, 22:09
                Tropikalna, bo to inny rodzaj upierdliwych babć,nie mohery.
                A kolczyki maja niemal wszystkie niemowlaki płci żeńskiej. Nic dziwnego, ze mam
                taka obsesje na tym punkcie, skoro przynajmniej raz w tygodniu odpowiadam na
                glupie pytanie- dziewczynka? to dlaczego nie ma kolczykow?!!
                Wiolka, chyba jej kupie peruke z warkoczykami...
                • mooh Re: przyznam sie Wam... 22.01.06, 22:18
                  Albo przyklej atrapę kolczyków, a jeszcze lepiej wielkie silikonowe uszy z
                  wielkimi, tandetnymi kolczykami w kolorze jebitny róż - dla babć ze
                  starczowzrocznością
                  • sylwiawm :( 23.01.06, 01:06
                    Dlatego ja tak długo sięnie odzywam, ale czytam i jestem cały czas
                    • viviene12 sylwiawm 29.01.06, 14:49
                      Ostatnio zagladam nieregularnie, bo mi Mysz troche podchorowywal.
                      I dlatego dopiero teraz zalapalamsad
                      Trzymaj sie dziewczyno - mocno wierze, ze sie wszystko dobrze ulozy!
                      Pozdrawiamy cieplo i odzywaj sie jak najczesciej!
                    • pampeliszka Sylwia, 30.01.06, 11:15
                      a ja kumam jeszcze wolniej niz Viv... Trzymaj sie, a jesli potrzebujesz jakies
                      kółko wsparcia, to daj znac, zawsze mozesz sie nam wypłakac w mankiet, a
                      dodatkowo upijemy Cie wirtualnie szampanem albo winkiem i od razu bedzie lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka