Dodaj do ulubionych

Jachu zwariował!

31.01.06, 15:36
Słuchajcie, od 3 dni nie daje sobie zmieniać pieluchy! Nie chodzi od 3 dni w
jednej i tej samej, ale każdna zmiana okupiona jest straszliwym wrzaskiem. I
to wrzeszczy tak, jakby się strasznie bał, ucieka z przewijaka, lata z, za
przeproszeniem, zasranym dupskiem i wije się tak, że nie jestem w stanie go
utrzymać! Nie mogę mu założyć nowej pieluchy ani na leżąco, ani na siedząco,
ani na stojąco, ani w biegu, ani.... Już mi powoli ręce opadają i zaczynam
się stresować tym, że za jakiś czas znowu trzeba będzie z nim walczyć.
Najbardziej mnie dziwi ta jego nagła panika. Nic się nie wydarzyło, nie
przestraszył się niczym w trakcie zmiany pieluchy, nie mam pojęcia skąd to
się wzięło. I kiedy przejdzie?????????????/ Rynce mi dosłownie już opadają!
Obserwuj wątek
    • xemm1 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 15:41
      a czy wpakowanie Jachowi do rączki czegoś, co do tej pory było absolutnie
      zabronione (tylu komórka, klucze...), nie załagodzi chociaż w minimalnym
      stopniu tą napiętą sytaucję?
      • enja11 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 15:43
        rzuca telefonem, żeby mu w ucieczce nie przeszkadzałwink) Już naprawdę nie mam
        pomysłu o co czodzisad
        • xemm1 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 15:52
          U nas zazwyczaj to działa wink
          Ale dla pocieszenia, to na pewno przejściowe
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32911&w=31855901&v=2&s=0
          • enja11 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 16:02
            Widzisz, tylko mnie nie martwiłoby to, gdyby Jachu uciakał z przewijaka, bo
            chce robić coś innego. Mnie martwi ta jego panika. Jak odlepiam plastry od
            pampka to wrzeszczy z przerażenia. Tak samo krzyczy jak go coś bardzo
            wystraszy. Już staram się to robić bezszelestnie, ale nie pomagasad
            • xemm1 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 16:08
              kurcze czyli cos złego mu się kojarzy... sad( a może po basenie instruktor
              zdejmując pieluchę gdzieś mu skórkę przyszczypnął,... a nie zmienialiście
              rodzaju pieluch, czy tez kremu, nie ma żadnych zmian na pupce??
        • duramgama Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 15:56
          Bunt na statku, jak nic!
          Słuchaj, Enja, spróbuj może zakładać mu pieluchy-majteczki Pampersa. Będzie Ci
          dużo łatwiej robić to, trzymając go na np. kolanach, albo (znienacka!wink kiedy
          stoi , np. na parapecie w oknie, patrząc na pieski, ptaszki etc (tylko żeby go o
          ekshibicjonizm nie posądzono...)

Za takim malcem nie dojdziesz, dlczego waść nagle przewijanie znienawidził i
          pewnie długo Ci tego sam nie wytłumaczy...

Może po prostu odkrył w tym przypadkowo świetną zabawę w "uciekam, a ty mnie
          gonisz"? Albo pławi się w przyjemności przebywania z gołą pupą... Może daj mu
          trochę pobiegać na golasa (jak już uda Ci sie wymyć wszystkie "interesy"?) A nuż
          pobiega sobie, nasyci się, a potem da się spokojnie opasać?wink Bo chociaż krzywi
          się i wrzeszcy - to może być nie reakcja lekowa, ale próba wymuszenia, żeby
          puścić go wolno...

A pupa ładna? Wysypek, zaczerwienienia żadnego nie ma? Może go coś boli?
          Obejrzyj go dokładnie, pomacaj (oczywiście na ile Ci na to pozwoli). nie wiem
          jakie kłopoty/boleści mogą wystąpić u chłopców, bom jest mama dziewczynki i się
          specjalnie nie interesowałam, warto jednak żebyś wykluczyła jakieś potencjalne
          choroby... Twu, twu!
          • xemm1 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 15:59
            tylko takie pieluchy - majteczki chyba trudniej będzie zdjąć, szczególnie
            z....hmmm zawartością wink
            Duram zakładasz Srajdzince takie pieluszki - majtki, jestem ciekawa
            jak "wrażenia" z użytkowania, kiedyś w markecie zastanawiałam się nad nimi...
            • duramgama Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 16:05
              Nie, nie muszę, bo moje dziecko zachowuje sie przyzwoicie. Moja bratowa za to
              wciąga takie swojemu dwulatkowi na pupę, bo on chłopisko nie do poskromienia i
              przyznam, że nieźle im to wychodzismile
    • pampeliszka Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 17:13
      U nas podobnie od jakiegos czasu. Malgol sie nie pozwala polozyc na plecach.Od
      razu ucieka. Pół biedy, jesli tylko chce zmienic osikana pieluche, ale po
      kupie-dramat. Dzis ją postawiłam w wannnie, zeby to dupsko wymyc i chyba tak
      teraz bede robic. Czasem na chwile pomaga moj zegarek, albo klucze, ale musze
      byc szybka jak błyskawica. I tak sie konczy na dopinaniu pampersa w biegu.
      • kubona Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 17:31
        ha ha was tęż dopadło!!! ja od dawna nakładam pampka w biegu, wysłuchując co
        jakś czas wrzasków - a co do pampersów majteczek - one się rozrywają po bokach
        więc zdjąc nie jest kłopot razem z zawartościa...

a wrzaski po jakimś czasie przejdą - tylko trzeba je ignorować
    • z1mka Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 18:36
      a może jakieś traumatyczne wydarzenie zbiegło się z którąś zmianą pieluchy? Może
      ktoś mu przyszczypał klejnoty tym rzepem i dlatego tak spazmatycznie reaguje??
      • mmala6 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 19:00
        no coz, u nas co drugie przewijanie tak wyglada.Tylko ja nie odnosze wrazenia,
        ze Matek sie boi, u mnie to wyglada na totalne wkurzenie,ze ktos osmielil sie go
        oderwac od waznych czynnosci i polozyc, jak za przeproszeniem dzidziusia, na
        przewijaku i na dodatek cos majstrowac.Jak jestem sama to zazwyczaj konczy sie
        krzywo zalozona pieluszka, jak z mezem to on trzyma dziada.Przewijanie na innym
        podlozu niz przewijak nie wchodzi absolutnie w gre, bo Mlody ucieka az sie za
        nim kurzy.
        Moze to chodzi o godnosc nikczemnie zdeptana przez uwlaczajace prawdziwemu
        mezczyznie przewijanie?smile
        No bo dlaczego mialby sie nagle BAC?
        • pampeliszka Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 19:06
          Ja tez mysle, ze to chodzi o godnosc. Mlodziez juz prawie chodzi, a my chcemy,
          zeby lezala na plecach, jak jakis noworodek...
          • mmala6 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 19:24
            chociaz...ja chodze z powodzeniem od XY lat i nie mam nic przeciwko jak mnie
            ktos kladzie....wink
    • mooh Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 20:13
      Ja się nie wypowiem, bo my jeszcze mamy kawał czasu do tego etapu, ale westchnę
      sobie: O żesz, co mnie jeszcze czeka!
      Albo właściwie coś dorzucę, ale może to od rzeczy. A może wykorzystać ten
      pieluchowy bunt i zachęcić do nocnika?
      • mmala6 Re: Jachu zwariował! 31.01.06, 21:47
        Mooh-napisze tylko: hehehehehe, wrzuc sobie ten watek w ulubione i wroc do niego
        z a jakies 5 miesiecysmile)
        • pampeliszka Re: Jachu zwariował! 01.02.06, 11:27
          Ja chyba kupie nocnik i zobaczymy...
          Mmala, bo to wszystko zalezy od tego, w jakim celu trzeba na tych plecach lezec,
          hehe.
          • mmala6 Re: Jachu zwariował! 01.02.06, 11:30
            hehehe, nie badzmy takie drobiazgowewink)
            U nas nocnik stoi ale sadzam Mlodego przed kapiela, bo tak normlanie to za
            zimno, on by mi zaraz na podloge z golym tylkiem zwial.A tak siedzi sobie goly,
            maca swoje kolanka i stopki,dotyka podlogi, wstaje i bawi sie nocnikiem i ani
            razu jeszcze sie nie zalatwilwink
            Nie wydaje mi sie aby nocnik zmienil cos w kwestii przewijania, w koncu i tak
            trzeba zalozyc pieluche!wink
            • pampeliszka Re: Jachu zwariował! 01.02.06, 11:33
              Ja mam nadzieje, ze jesli szybko Malgola posadze, kiedy zaczyna robic kupe, to
              moze sie uda. U niej to akurat od razu widac.
    • jakw Re: Jachu zwariował! 01.02.06, 09:24
      A może spróbuj tetry, skoro odklejanie rzepów od pampersa tak go denerwuje?
      • enja11 Re: Jachu zwariował! 01.02.06, 12:15
        To wtedy ja będę uciekać z krzykiem przed zmianą pieluszkiwink))))))))))))
        A tak poważnie, to dziś juz trochę lepiej, może niedługo mu przejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka