magda6 13.03.06, 17:04 Mój synek 14 marca skończy 5 miesięcy. Gdy się urodził miał 52 cm, teraz ma 62 cm, martwię się czy to nie za mało, jak było u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kura17 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 19:07 no niby urusl troche za malo (wg moich siatek statystycznych "powinien" piec ok 66 cm). ale jesli wszystko inne jest ok, to chyba nie ma sie czym martwic? jesli naprawde Cie to meczy, zapytaj lekarza przy najblizszej wizycie `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 20:31 kurczak w pol roku urosl dokladnie 15 cm... `````````````````` kurczak: 03.03.05 Odpowiedz Link Zgłoś
be-ko Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 20:33 No właśnie ja mam takie obawy Bo moja Dominika przez pół roku urosła ok. 15-16 cm.(spodenki nosi na 12-18 m- cy ) Ale jakoś się tym póki co nie martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:32 a nasz pediatra w ogol mi Matka nie mierzyla i ja nigdy nie wiedzialam ile on ma wzrostu(dlugosci)))mniej wiecej wiedzialam po ubrankach ale na rozmiar ubranek ma tez wplyw waga dziecka, wiec nawet nie wiem ile moje dziecko mierzy, mysle ze ok 80cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:34 Be-ko, sprawdzilam suwaczek Dominiki, naprawde nosi 12-18m-cy?? moze to jakas jedna firma? az mi sie wierzyc nie chce, bo ten rozmiar to jest na Matusia za duzy!on nosi 80/86 albo na 12m-cy.Ale ma pare rzeczy na 74 i 6-9 m-cy) Odpowiedz Link Zgłoś
be-ko Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:44 POWAGA! Jedne tylko spodenki ma na 9-12 m-cy, no ale są za krótkie, cała reszta - co najmniej 12 m-cy (i to z róznych firm). Nie masz pojęcia jak trudno jej kupić jakiś komplet: nawet jak staram się wypośrodkować to góra jest za duża a dół za mały/krótki. Około m-ca temu kupowałam jej zimowy kombinezon. Babka w sklepie mówi: "Ten jest fajny, bo w nóżki nie naleci zimno ani śnieg jak dziecko będzie biegać..." Gdy jej powiedziałm, że to dla pół rocznego dziecka, to się za głowę złapała. Teraz Dominika leży jak mumia w tym kombinezonie: wszystko duże, rękawy porządnie podwinięte tylko... długość nogawek akurat ! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:50 Be-ko, ona ma po prostu dlugie nogimodelka bedzie albo jakas lekkoatletka))Z kompletami to faktycznie problem ale mozna tyle ladnych rzecz kupic osobno, ze na pewno nie bedziesz miala problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 22:11 moja Julka urosła w pół roku 18 cm. Nie martwię sie bo my jesteśmy wysocy. Ma dłuuuuugie nogi. Włąsnie skończyła pół roku w zeszłym tygodniu a nosi ciuszki 9-12 i na 12 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
be-ko Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 22:23 Tata - ambitny sportowiec, niedoszły piłkarz widzi w niej koszykarkę, a że do Sopotu blisko - może jakoś Prokom Trefl czy cuś się trafi Odpowiedz Link Zgłoś
magda6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 14.03.06, 09:22 Dziękuję Wam bardzo. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś