Dodaj do ulubionych

Wzrost dziecka - pomóżcie

13.03.06, 17:04
Mój synek 14 marca skończy 5 miesięcy. Gdy się urodził miał 52 cm, teraz ma
62 cm, martwię się czy to nie za mało, jak było u Was?
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 19:07
      no niby urusl troche za malo (wg moich siatek statystycznych "powinien" piec ok
      66 cm). ale jesli wszystko inne jest ok, to chyba nie ma sie czym martwic? jesli
      naprawde Cie to meczy, zapytaj lekarza przy najblizszej wizycie

``````````````````
      kurczak: 03.03.05
      • matylda301 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 19:47

• kura17 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 20:31
          kurczak w pol roku urosl dokladnie 15 cm...

``````````````````
          kurczak: 03.03.05
        • be-ko Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 20:33
          No właśnie ja mam takie obawy
          Bo moja Dominika przez pół roku urosła ok. 15-16 cm.(spodenki nosi na 12-18 m-
          cy surprised)
          Ale jakoś się tym póki co nie martwię.
          • mmala6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:32
            a nasz pediatra w ogol mi Matka nie mierzyla i ja nigdy nie wiedzialam ile on ma
            wzrostu(dlugosci)wink))mniej wiecej wiedzialam po ubrankach ale na rozmiar
            ubranek ma tez wplyw waga dziecka, wiec nawet nie wiem ile moje dziecko mierzy,
            mysle ze ok 80cm.
            • mmala6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:34
              Be-ko, sprawdzilam suwaczek Dominiki, naprawde nosi 12-18m-cy?? moze to jakas
              jedna firma? az mi sie wierzyc nie chce, bo ten rozmiar to jest na Matusia za
              duzy!smileon nosi 80/86 albo na 12m-cy.Ale ma pare rzeczy na 74 i 6-9 m-cysmile)
              • be-ko Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:44
                POWAGA! Jedne tylko spodenki ma na 9-12 m-cy, no ale są za krótkie, cała
                reszta - co najmniej 12 m-cy (i to z róznych firm). Nie masz pojęcia jak trudno
                jej kupić jakiś komplet: nawet jak staram się wypośrodkować to góra jest za
                duża a dół za mały/krótki.
                Około m-ca temu kupowałam jej zimowy kombinezon. Babka w sklepie mówi: "Ten
                jest fajny, bo w nóżki nie naleci zimno ani śnieg jak dziecko będzie biegać..."
                Gdy jej powiedziałm, że to dla pół rocznego dziecka, to się za głowę złapała.
                Teraz Dominika leży jak mumia w tym kombinezonie: wszystko duże, rękawy
                porządnie podwinięte tylko... długość nogawek akurat smile!
                • mmala6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 21:50
                  Be-ko, ona ma po prostu dlugie nogiwinkmodelka bedzie albo jakas
                  lekkoatletkawink))Z kompletami to faktycznie problem ale mozna tyle ladnych rzecz
                  kupic osobno, ze na pewno nie bedziesz miala problemu.
                  • miodzio_k Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 22:11
                    moja Julka urosła w pół roku 18 cm. Nie martwię sie bo my jesteśmy wysocy. Ma
                    dłuuuuugie nogi. Włąsnie skończyła pół roku w zeszłym tygodniu a nosi ciuszki
                    9-12 i na 12 miesięcy.
                  • be-ko Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 13.03.06, 22:23
                    Tata - ambitny sportowiec, niedoszły piłkarz widzi w niej koszykarkę, a że do
                    Sopotu blisko - może jakoś Prokom Trefl czy cuś się trafi wink
            • magda6 Re: Wzrost dziecka - pomóżcie 14.03.06, 09:22
              Dziękuję Wam bardzo. Miłego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka