Dodaj do ulubionych

jestem pierwsza przez.......muche!!

30.05.06, 07:09
o godz 6,22 obudzilam mnie bzyczaca kolo nosa mucha.Wredna, duza, czarna.Na
dodatek boli mnie glowa jeszcze od wczoraj.Ta moja glowa jak juz zacznie bolec
to koniec.W kazdym razie 'wyprawilam' meza do pracy tj pomachalam mu z lozka i
chcialam dalej spac.Ale mucha mowi 'o nie kochana, nie bedziesz spac, bzyk,
bzyk, bzyk' i latala jak durna nad moja glowa.Moze daje mi jakies znaki, jak w
tej bajce?
Wzielam wiec tabletki na glowe, przykrylam Matusia i wlaczylam kompa.I wiecie
co? ta duza czarna dalej kolo mnie lata!!
Czy ktos tu jest o tej porze???heeeeej!!!!

Chyba zaczne w tym tygodniu wstawac po 6tej, zeby sie przyzwyczaic.
Bylam wczoraj na malym rekonesansie w sklepach, potrzebuje jakies bluzki,
spodniczki do pracy.I bylam w Zarze i podbajami sie bluzki za 130zl a ja ich
ze 3 szt potrzebuje, ha! i jakies swetereki.I buty.Widzialam sliczne w Zarze,
piekne.W sumie mogliby mi dac jakies reprezenatcyjne, no nie? np 1000zl co
kwartalwinkMarzenia.....

No dobra, jest tu ktos, czy mam isc spac?z mucha?wink
Obserwuj wątek
    • kasiulek11 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:15
      ja jestem smile Cześć Mmala, jak Cię głowa boli po własnych imieninach to znaczy,
      że imprezka była w dechę i o to chodzi wink
      Jeśli chodzi o uzupełnianie szaf to ja wlaśnie stwierdziłam, że ostatnio kupuję
      wszystko pod kątem pracy i na wakacje nie mam co zabrać. Przydałyby mi się
      jakies topy sportowe, spodenki, nowe dzinsy, jakaś bluza, nie wspominając o
      stroju kąpielowym... i tak koszty wakacyjne (nie wiadomo kiedy) podwajają się sad
      • mmala6 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:26
        eh, to raczej nie po imieninach mnie glowa boli.Juz lepiej ale cmi jeszcze.
        Ja za to mam wszystko 'sportowe' dzisny, sztruksy, polary, bluzki, koszulki
        (niektore ostatecznie mozna zalozyc do pracy, u nas nie jest wymagany elegancki
        stroj)...no ale z butami porazka.I kieckami.Ostatnio spodnice mialam na sobie w
        lecie w zeszlym rokuwinkteraz jak wychodze z Mateuszem do piaskownicy to jakos
        nie widze siebie w spodnicy badz sukiencewink
        eh, co ja tam bede narzekac.
        Kasia a Ty juz w pracy? co Ty tam robisz?
        • tropikalna Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:33
          ja też juz dotarłam do pracy
          niestety spóżniłam się ale nie byłam w stanie wstać normalnie
          mmala wez ta musze zabij
          no do jasnej cholery co za wredna czarna
          u nas w pracy tez nie trzeba ubierac sie jakos specjalnie elegancko ale w
          adidasach nie wypada
          mmala bylas w H&M?
          Mozna tam cos znalezc i to nie po 130!!!smile
          • mmala6 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:35
            mialam wczoraj isc ale jakos nie doszlam.Wole kupic sobie trzy bluzki za 50zl
            niz jedna za 150 ...chociaz sliczna jest...mmmm...
            Mucha zniknela, moze sie jeszcze poloze? Mateusz pewnie pospi ze dwie godzinki.
            • tropikalna Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:37
              zmykaj szybko jeśli masz okazję
              niedługo już sobie nie pośpisz'
              słodkich snówsmile
              • kasiulek11 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:39
                Tropikalna ma rację, wyśpij się na zapas póki możeszsmile
        • kasiulek11 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:36
          mmala6 napisała:

> Kasia a Ty juz w pracy? co Ty tam robisz?

Ano w pracy - codziennie od 7. Póki co zbieram się w 'kupe' i zerkam na
          dzisiejszą listę spraw - co by tu z niej przestawić na jutro? Niestety same
          pilne sprawy, ale na forumie mogę Ci jeszcze trochę potowarzyszyć ( z
          przyjemnością).
          Jestem księgową więc jak łatwo się domyślić nie robię nic porywającego ani
          ekscytującego a kreatywność w tym zawodzie nie kojarzy się pozytywnie wink
          • mmala6 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 07:44
            smile)) no faktycznie, kreatywnosc lepiej trzymac na wodzysmile

moze sie jeszcze zdrzemne choc sloneczko juz mi tu zagladawink
            • ewa_mama_jasia Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:22
              Szczęściara, masz słońce? Daj trochę.......
              Co do Zary... dostałam kiedyś extra pieniądze od rodziców na bliżej
              niesprecyzowane potrzeby. Ponieważ zblizał się termin powrotu do pracy, też
              wstąpiłam do Zary...... powiem tak: gdyby to były moje pieniądze, pewnie
              sumienie nie pozwoliłoby mi tak szaleć. Ale że były "dostane", to wyszłam
              biedniejsza o jakieś 900 zł smile.
              Od kiedy zaczynasz pracę? Bo ja zaczęłam od początku maja......
              • mmala6 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:24
                dlaczego nikt mi nie da 900zl.....? juz wiem, bo wiedza ze bym conajmniej
                polowie na Matusia wydalawink
                Zaczynam od poniedzialku....juz mnie brzuch boli jak o tym pomysle.
                • kasiulek11 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:31
                  Mmala a co z Matkiem, że tak niedelikatnie spytam? Idzie do żłobka czy
                  opiekunka?
                  • mmala6 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:41
                    do pazdziernika beda z nim moi rodzice.Potem zobaczymy.
                    • kasiulek11 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:49
                      Michu też jest pod opieką Babci, kiedy my pracujemy.
    • mmala6 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:45
      ide budzic Mlodziez, slonce swieci, trzeba isc na dwor a nie spac!
      • pampusia Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:53
        Mmala ja wracam do pracy w czwartek i też już cała chora jestem, ale moja Olka
        jest młodsza, dzis końćzy dopiero 5 miesięcy. Nie wiem jak to wytrzymam, ale nie
        mam wyboru, kasa, kasa, kasa.... piechotą nie chodzi i na chodniku nie leży,
        choć za te moje grosze to ja chyba charytatywnie pracuję
    • wiolkak Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 09:51
      Mmala, pozwole sobie tak delikatnie zasugerowac odnośnie muchy - może powinnaś
      sie umyć?wink
      już od poniedziałku idziesz?!!! masz nerwa w brzuchu? bo ja dopiero wysłałam
      CV, a już sie boje, ze jeszcze mnie zechcąwink
      • magdalena_dem Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 10:25
        też wczoraj wysłałam swoje cv, znalazłam super ofertę no i zobaczymy wink
        Ja co prawda mam pracę, ale w niej robi się coraz kwaśniej. Ostatnio
        dowiedziałam się, że ucinają ludziom po 200 od pensji, bo się nie wyrabiają w
        terminach! horror! Szefostwo wygrywa przetargi ustalając nieosiągalne terminy,
        wymuszają siedzenie po godzinach (za darmo oczywiście), a pracujące soboty to
        standard! Praca na akord to nic fajnego sad
        • wiolkak Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 10:29
          ja też jeszcze mam prace, ale nie lubie za długo siedziec w jednym miejscu bo
          zaczynam sie nudzić
          • magdalena_dem Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 10:32
            jestem bardzo zadowolona z tego co robię w mojej obecnej pracy, i to jest to co
            mnie trzyma, a poza tym mam sporo kontaktu z językiem rosyjskim wink
            a czym się zajmujesz?
            • wiolkak Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 10:33
              głownie haccp-em
              • magdalena_dem Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 10:38
                no tak, poszperałam w wątku, gdzie to już pisałaś wink a ta nowa praca, to w innej
                tematyce?
                • wiolkak Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 10:51
                  rozszerzonej i generalnie fajniejsza
    • enja11 Re: jestem pierwsza przez.......muche!! 30.05.06, 10:35
      A Jachu dzisiaj spał do 8.45, potem jeszcze kulał się ze mną po łóżku do 9.30!
      Strasznie lubię te nasze poranne kulania, on się taka przytulanka zrobiłwink))))
      A co do pracy, to ja JUŻ mam nerwa w brzuchu, ale raczej pod kątem, że nic nie
      uda mi się znaleźć. Na razie robię wywiad w branży, czy nikogo nie potrzebują,
      ale niedługo mi się lista skończy i co? Będę paznokcie piłować jak Jachu będzie
      w żłobku, albo najmę się na niańkę - kupę kasy zarabiająwink))
    • viviene12 mala czarna 30.05.06, 11:45
      moze chciala Ci zyczonka spoznone zlozyc, bo na wczoraj nie zdazyla doleciec?
      Nie wiedzialam, ze wracasz do roboty? Na caly etat?
      Przede mna jeszcze min. 2 lata w domu - jak nie wiecej, bo musze szukac czegos
      nowego a u nas tez z robota kiepsko sie robi.
      Ja generalnie kupuje w Zarze sporo butow i ciuchy dla Mysza czasem. Nie wiem co
      prawda, jaki asortyment daja na Polske, ale w Niemczech ciuchy sa tam
      najczesciej troche zakrecone i raczej pasuja do specyficznego sposobu ubierania
      sie i urody.
      • mmala6 Re: mala czarna 30.05.06, 14:04
        Viv, na caly, na caly, co sie bede rozdrabniacwink

Ja tam do Zary nic nie mam ale jak dla nas Polakow to ceny sa jeszcze zbyt
        'europejskie'.Moj brat pracuje w Zarze w Londynie i tam to jest sklep typu Carry
        czyv Reserved u nas.Zaden wielki eksluziv, ceny sa identyczne jak w Polsce tylko
        zarobki 'nieco' innewink
        Ja niestety Mateusza nie ubieram w Zarze bo swterek za 90zl to przegiecie ale
        ubranka sa cud miod malinasmile
        • viviene12 zara 30.05.06, 14:33
          Mala, ja Myszowi tez tylko czasami tam cos kupuje, glownie jak jest przecenione.
          bluzka dla dziecka, ktore czas spedza w piaskownicy albo spodnie za 20 EUR dla
          dziecka raczkujacego po trawie to tez przesada nawet jak na warunki niemieckie.
          Tak samo uswoniony przychodzi w spodniach za 5 czy 10 EUR!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka