Dodaj do ulubionych

Prezent dla 6-latki.

IP: *.* 20.05.02, 12:08
Tym razem mam prosbę do mam starszych dzieci, zwłaszcza dziewczynek. Ja niestety obecnie najlepiej się orientuję w zainteresowaniach dwuipółlatków ;-) , a za tydzień mam isć na 6 urodziny. Mam kilka pomysłów typu: flamastry, książki, zeszyty z zagadkami. Znalazłam też zestaw składający się z figurek dziewczynek (modelek ;-) ) i zestawu ubranek, w które można je ubierać. Działa na zasadzie elektrostatyki, ubranka są z folii i "przylepiają" się do figurek. Może być, czy raczej cos innego? Czy 6 lat to już za dużo na lalkę, czy jeszcze w sam raz? Pomocy! :hello: Anka.
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: Prezent dla 6-latki. IP: *.* 20.05.02, 19:34
      Cześć Anna!Ja mam siedmiolatkę.Myślę, że te modelki to rewelacyjny pomysł. Mojej córci podobał sie taki prezent : gra "Moda", czyli kartoniki z wizerunkami modelek, podzielone na 4 części - nogi, spódnice (lub spodnie), brzuchy i głowy. Można je dowolnie zestawiać, do tego jest możliwość pogrania sobie.Mojej córci też podobał się pamiętnik, ale 6-latka może być na to za mała.Pozdrawiam.jaga
    • Gość: Agnieszka_J. Re: Prezent dla 6-latki. IP: *.* 20.05.02, 20:50
      Hej! Pomysł z modelkami bardzo trafny. Moja sześciolatka uwielbia różne gry - ostatni nabytek to "Farmer" - zabawa dla całej rodziny + nauka liczenia, bardzo polecam. Zeszyty z zagadkami, lierkami, naklejkami i pod każdą inną postacią też na topie oraz oczywiście lalki Barbie pod każdą postacią i z różnymi akcesoriami, ostatnie marzenie - domek dla lalek. Pozdrawiam, AgnieszkaJ
      • Gość: guest Re: Prezent dla 6-latki. IP: *.* 20.05.02, 21:59
        MAm córkę 6-latkę.Jej niestety nie podobały się modelki.Natomist domek dla lalek to najlepsza rzecz-w Ikea można kupić za ok. 40 zł.Ona uwielbia też książki -rozwiązywani z rebusami, naklejkami ,zagadkami.I zwykłe książki, ale już poważniejsze-np. muminki, A. Lindgren., Doktor Dolitle itp.Super jest też gra Connect Four- coś w rodzajubardziej skomplikowanego kółka i krzyżyka.A lalkami jak najbardziej się bawi ale nie lubi wszystkich akceroriów tylko takie"prawdziwe" czyli np. talerzyki porcelanowe, metalowe łyżeczki, drewniane łóżeczko. Nie cierpi plastikowych. To wiek wyrafinowanego gustu trzeba uważać.A ostanio na imieniny najbardziej ucieszyła się z sukienki do kostek i na ramiączka ze sklepu indyjskiego.POzdrawiam Marta
      • Gość: Anna72 Re: Prezent dla 6-latki. IP: *.* 28.05.02, 13:23
        To jeszcze raz ja. Dziękuję za podpowiedzi! Zdecydowałam się na te modelki i chyba trafiłam z pomysłem. Faktycznie, fajnie można się tym bawić, zarówno samemu jak i w towarzystwie. Dziecko się cieszyło, więc wszystko OK ;-) . :hello: Anka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka