Dodaj do ulubionych

Sztuki walki dla 6-latka

IP: *.* 02.10.02, 11:56
Mój 6letni syn jest mało sprawny fizycznie, a jednocześnie uwielbia zabawy polegające na siłowaniu się, walce. Wymyśliłam sobie, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym i zapisać go na zajęcia typu judo, karate, kung-fu itp. I tu zaczyna sie mój problem. Co będzie go najwszechstronniej rozwijało, jednocześnie będzie najkorzystniejsze i najprzyjemniejsze. Tak duzo jest tych szkól, a nie chcę trafić na amatorów tylko na ludzi, którzy robią to profesjonalnie, żeby dziecku krzywdy nie zrobili. Co wybrać, a może możecie polecić konkretne namiary. Jestem z Warszawy. Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 02.10.02, 20:09
      Moja corka zaczela chodzic na lekcje karate Taekwondo w wieku Twojego synka.U nas lekcje sa trzy razy w tygodniu i trwaja po 45 minut.Obecnie Daria ma pas czerwony i jest to juz trzeci rok jej treningow.Wszyscy jestesmy bardzo zadowoleni z wyboru tego sportu.Daria bardzo wzmocnila miesnie,pompki czy zwis na rekach to dla niej zaden problem.Poza tym potrafi sie obronic i bardzo lubi te zajecia.Instruktor ma super podejscie do dzieci,zawsze czesc lekcji poswieca na rozmowy z dziecmi,uczy ich dyscypliny,uwrazliwia na wiele tematow. A teraz myslimy o zapisaniu Filipa na te zajecia,przyjmowane sa dzieci od 3,5 roku. serdecznie pozdrawiam marta
    • Gość: Dorota Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 03.10.02, 10:14
      Czy zaęcia o których piszesz odbywają się w Warszawie? Jeśli tak to podaj mi namiary. Dorota
    • Gość: martaorfin Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 03.10.02, 14:30
      Niestety nie mieszkam w W-wie lecz w Stanach,ale szkolki karate Taekwondo sa na calym swiecie.Nie znam sie na rodzajach karate,my akurat trafilismy na taekwondo,zobaczylismy jak wyglada taka lekcja i wtedy dopiero zapisalismy dziecko. pozdrawiam Marta
    • Gość: M_SL Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 03.10.02, 16:24
      Hej,Mój 5 letni syn od roku chodzi na judo. Jest zachwycony. Jeśli chcesz namiary pisz na priva. Mam telefony do Gwardii (Mokotów) i na Ursynów.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 18.10.02, 10:08
        Witaj,niestety nie mogę sie jakoś dostać na twoje priva a miałabym prośbę o informacje na Gwardii.Mój Żuczek-Małpeczka ma co prawda dopiero 18 m-cy ale jest bardzo energiczny, :bounce: :bounce: wchodzi po mnie na mnie (tzn. on i ja stoimy na podłodze, po czym bierze mnie za ręce i wspina się po mnie jak po skałce), sprawny i silny i już się zastanawiam nad wysłaniem go na jakieś zajęcia. Oczywiście nie w tym wieku ale może gdzieś w wieku 3 latek. Przeszukiwałam strony internetowe, ale wiadomo, każda sroczka swój ogonek chwali i najlepiej jest dowiedziec się czegoś od samych rodziców. Dlatego proszę o jakieś informacje od Ciebe na ten temat.pozdrawiamyBrygida i Żuczek :hello:
      • Gość: mamazuczka Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 18.10.02, 14:07
        nie wiem, czy tamten post udalo sie wyslac. W każdym razie prosiłabym Cię o info i własne spostrzeżenia z zajęć na Gwardii jak również o namiary np. tez na treneradziękiBrygida-mama Żuczka
    • Gość: eBeata Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 04.10.02, 12:05
      Dorotka, myślę że ze sztuką walki to jak z grą na instrumencie. Człowiek sam sobie wybiera rodzaj, zależnie od charakteru, predyspozycji, zamiłowania. Dziecko jest oczywiście jeszcze za małe, ma czas na ostateczną decyzję. Teraz nie tyle rodzaj co łatwy dojazd /zbliża się zima/, dobre warunki /porządna mata bez dziur, prysznic, ogrzewanie, czysta szatnia itp./ i najważniejsze dobry, mający podejście do dzieci nauczyciel.Myślę, że dobrze byłoby gdybyś poświęciła czas i przeszła się z synkiem po pobliskich szkółkach. Zajęcia się już rozpoczęły. Zobaczycie jak wyglądają te dla początkujących i te dla zaawansowanych. Łatwiej będzie podjąć decyzję, a może synek zapała miłością do konkretnych zajęć? Ja ćwiczyłam aikido i dlatego synka tam skieruję /jak będzie chciał :-)/. PozdrawiamBeata
    • Gość: kasza Re: Sztuki walki dla 6-latka IP: *.* 18.10.02, 16:15
      Polecam aikido mój syn (nie lubiący zjęć sportowych) jest zachwycony. Zaczął ćwiczyć jak miał 6 lat. Zjęcia odbywają się w różnych dzielnicach Warszawy - informacje na stromie www.aikido.waw.plkasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka