Gość: guest
IP: *.*
15.11.02, 14:12
"Córka jest nowym początkiem.To oznacza, że poznasz treść czasownika "martwić się".Córka wyczarowuje koniec monotonii.Jest dla ciebie pretekstem do budowania domku dla lalek.Jej zachowanie strasznie przypomina twoje, gdy miałam 13 lat.Córka to ktoś, kto myśli, że przestaniesz się o nią martwić, gdy skończy 18 lat.Córka to osoba, do której należą wszystkie rzeczy zalegające od dwudziestu lat na strychu.Córka to ktoś, kto mości swoje nowe gniazdko piórkami z twojego starego gniazda.Każda córka to bagaż niezapomnianych dni." Pam Brown"Córki robią cudowne rzeczy. Nie te cudowne rzeczy, których ty się spodziewasz. Inne rzeczy. Zadziwiające rzeczy. Lepsze niż te, o których marzyłeś." Marion Garretty"Kiedy nasz telefon dzwoni, to zawsze jest do mojej córki. Kiedy nie dzwoni, to dlatego, że ona właśnie rozmawia. A czasami gdy ona rozmawia przez telefon, sąsiedzi przychodzą i mówią, że jest proszona do ich telefonu." Art Frank"Patrząc przez chwilę na jej taniec, poczułam smutny zachwyt, że widzę kogoś tuż przed rozwinięciem skrzydeł. Zrozumiałam, że jak tylko skrzydła zostaną wypróbowane i sprawdzone, ona uniesie się, poleci i w końcu opuści mnie, zostawiając za sobą porzucone lalki, pływające w kółko złote rybki, pustą klatkę po chomiku i konia na łące z odwróconą i wzniesioną głową." Laurie Lee