Dodaj do ulubionych

do mam roczniaków -pilne

06.06.07, 13:18
Drogie mamy mam pytanie. Czy zdarza się waszym dzieciom, że jak się na coś
zapatrzą lub coś je bardzo interesuje(szczególnie na spacerze) to nie zawsze
odwrócą się na wasze wołanie, albo nie zawsze za pierwszym razem.
Zaobserwowałam coś takiego u mojego synka jak jesteśmy na spacerze. A i
jeszcze nie chce mu się odwracać na moje zagadywanie jak jest śpiący. Czy
któraś z mam ma podobne obserwacje?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asinek68 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:22
      Jezu!!! Dziewczyno!!! Ty naprawdę musisz się leczyć!!!
    • slonko1335 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:29
      a mi się wydawało, że jestem matką-panikarą, no podniosłaś mnie kolejny raz na
      duchu, nie jest jeszcze ze mną aż tak źle.....
      • sadaga Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 14:10
        słonko 1335 z Tobą jest jak najbardziej wszystko ok smile mamine panikowanie to
        również i u mnie normalka. choć absolutnie nie chcę być mamą kwoką, to widzę że
        niekiedy muszę się mocno hamować bo zapędy w tym kierunku istnieją u mnie
        silne... he he... a co do tematu wątku to maluchy w tym wieku nie mają zbytnio
        podzielnej uwagi. jak się czymś bardzo zainteresują to trzeba im 2-3 powtórzyć
        żeby zareagowały. mój też tak ma niekiedy. pozdro!
    • monikaa13 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:38
      ale to jest forum niemowle, zapytaj na forum male dziecko
      roczniak to juz nie niemowla

a ty bys chciala zeby ktos cie zagadywal jak chcesz zasnac chyba nie
      • asinek68 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:40
        Błagaam!! Tylko nie ma na Małe dziecko !!! Tam jest tak spokojnie !!!
        • monikaa13 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:41
          haha, no gdzies ja trzeba wyslac
          • slonko1335 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:42
            może do lekarza....?
          • asinek68 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:43
            Najlepiej chyba IGNOROWAĆ AUTORKĘ JR25 !!!
            • monikaa13 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:47
              a moze ona sie naprawde martwi i szuka wsparcia
              • asinek68 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:49
                wrzuć jr25 w wyszukiwarkę i poczytaj jej "zmartwienia". To jest chore !!!
                • monikaa13 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:53
                  jakos jej nioe zauwazalam, wiec wlasnie tak zrobilam jak piszesz, i z tego co
                  wyczytalam ona martwi sie tylko tym ze jej dzieco nie gaworzy i nie usmiecha
                  sie w 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 miesiacu
                  • asinek68 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:59
                    no i uważasz jest zdrowa ??? Przecież chyba chodzi do pediatry, który ją pewnie
                    uspokaja, że dzieci są różne ale ona woli produkować swoje fobie na Forum.
                    Gdyby jej dziecko faktycznie wolniej się rozwijało dostałaby skierowanie do
                    specjalisty. Ale to chyba ona potrzebuje bardziej pomocy sad
    • stefania123 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 13:58
      Nikomu tak się nie zdarza. Twoje dziecko jest wyjatkiem. Ne rozwija się
      prawidłowo, bo kto by pomyślał, żeby dziecko było ciekawe świata!!! .Idź do
      specjalisty, może zaproponuje terapię rodzinną, od ciebie zacząwszy.
    • deela jedyna osoba w twoim domu z ktora jest cos nie tak 06.06.07, 14:10
      jestes ty
      zal mi twojego dziecka meza/niemeza sasiadow i kazdej rzeczy ktora twoja jest
      • p_renula76 Re: jedyna osoba w twoim domu z ktora jest cos ni 06.06.07, 22:01
        smile))))))dobre!
    • jr25 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 14:29
      Dziewczyny jesteście niesprawiedliwe, nie oceniajcie mnie tak surowo jeśli mnie
      nie znacie. Jeśli nie chcecie odpowiadać na moje pytania to nie musicie. Wy na
      pewno macie mądre, wspaniale rozwijające się dzieci, ale zastanówcie się jak
      byście reagowały gdyby wydawało wam się, że jest coś nie tak. Moje dziecko dużo
      przeżyło ciężką ciążę i poródm, nawet jeśli moje zamartwianie wydaje się wam
      nienormalne, to każdy jest inny i inaczej reaguje, a forum jest przecież dla
      wszystkich. Mimo wszystko pozdrawiam i życzę zdrowia dla waszych dzieciaczków
      • monikaa13 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 14:33
        myslisz ze tylko twoje dziecko mialo ciezki porod, a to nieprawda moja tez
        miala
        tez nie rozwija sie wedlug ksiazki, ma 6,5miesiaca, nie siedzi, wszystko robi
        miesiac pozniej, tez sie martwilam kiedys, teraz juz ciut mniej, nic na to nie
        poradzimy, jedno dziecko w 7 msc chodzi a inne nawet nie siedzi i co
        poradzisz , nic
        jak sie martwisz idz do pediatry, jezeli ci nie pomaga idz do neurologa i juz
        • kaszka1980 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 14:47
          tylko że jr25 dopatruje sie autyzmu u swojego dziecka i dużo sie naczytała i
          wie, że nie pomoże jej pediatra ani neurolog, wie że jest za wcześnie żeby
          cokolwiek stwierdzić bo diagnozuje się dzieci od ok18 mca i się zamartwia, jak
          jej maluszek ma humor i jest radosny to się cieszy że jest ok - i mówi sobie w
          duchu - będzie dobrze jest zdrowy. Jak malec ma zły dzień to się martwi,
          szuka , woła go po kilka razy, jak nie reaguje to zaczyna sie od nowa i tak w
          kółko....i tak będzie jeszcze bardzo długo, aż jej synek nie zacznie mówić i
          nie wypadnie super na bilansie trzylatka - wtedy się uspokoi....oto moja krótka
          analizasmile

a teraz do jr25 - opisałaś synka na forum psychologia dziecięca - napisali ci
          że ok, naprawdę postaraj się w to uwierzyć i może znajdz sobie jakąś osobę z
          pdobnymi problemami - nie ma sensu pisać ciągle o tym samym na forum!
        • asinek68 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 14:51
          zanim zaszłam w ciążę minęło 10 lat, zastanawiam się nie raz ile litrów łez
          wylałam przez ten czas. Ciąża była zagrożona, nawet nie zdążyłam się dobrze
          ucieszyć a już byłam w szpitalu. Leżałam plackiem do 6 m-ca, wstawałam tylko do
          toalety, miałam cesarkę, bo tak chciałam, bo bałam się o dziecko. Chyba
          powinnam sfiksować po urodzeniu ale staram się żyć normalnie i cieszyć się
          każdym dniem, ze Ola jest z nami. A jak mam wątpliwości to idę do lekarza. A
          jak jeszcze je mam to idę do drugiego. Więc nie rób z siebie męczennicy tylko
          weź się w garść !!!
        • sadaga Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 14:57
          dziewczyny ja Was nie rozumiem. Ok - moze wg was dziewczyna za bardzo panikuje,
          może nawet jej problemy są dziwne. ale w takim razie nie odpisujecie jej. po co
          tyle agresji!!!!! co Wam to daje? I według was takie ataki są normalne? I Wy
          jesteście ok tak? hm...
          • asinek68 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 15:26
            sadaga napisała:

> dziewczyny ja Was nie rozumiem. Ok - moze wg was dziewczyna za bardzo
            panikuje,
            >
            > może nawet jej problemy są dziwne. ale w takim razie nie odpisujecie jej. po
            co
            >
            > tyle agresji!!!!! co Wam to daje? I według was takie ataki są normalne? I Wy
            > jesteście ok tak? hm...

Jak za jakiś czas zobaczysz znowu jej wątek to może zrozumiesz, że coś jest nie
            halo.
            Nerwy i stan emocjonalny mamy często udziela się dziecku, więc zaczynam
            rozumieć, że temu dziecku może być nie do śmiechu mając taką nerwową i
            podejrzliwą mamę. Jeśli i lekarz i dziewczyny na Forum uspakajają co miesiąc a
            ona dalej swoje, to można stracić cierpliwość.
            • dyzurna Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 21:00
              wiecie co dziewczyny, jestem zawiedziona. Autorke postu dobrze znam z forum
              niemowle i owszem jej problemy zawsze byly takie same, o gaworzeniu,powaznym
              usposobieniu. ale z tego co pamietam jakis lekarz jej kiedys powiedzial ze
              dziecko ma objawy autystyczne!! Na Boga kobiety czy wy takze byscie nie zaczely
              miec watpliwosci?jezeli wlasny lekarz wam to mowi? (niemadry bo niemadry ale
              wlasny?) wiem pewnie inny lekarz ja uspokoil ale czy nutka niepewnosci nie moze
              zaistniec w jej sercu?
              ja tez majac niemowle zadawalam glupie moze infantylne pytania ale nikt po mnie
              tak mnie pojechal jak wy po JR25. o co wam chodzi? po co odpisujecie?
              • asinek68 Re: do mam zgorszonych 06.06.07, 21:56
                wiecie co, nie chciała napewno żadna z nas jej obrazić, ja nie doczytałam się,
                że jakis lekarz jej kiedyś powiedział ,że dziecko ma objawy autystyczne. Tym
                gorzej niestety dla niej. Ja po takiej diagnozie jakiegoś konowała i większość
                z nas (i Ty pewnie też) poszłam do drugiego, trzeciego, poszukałabym w necie
                specjalistów, rodziców dzieci dotkniętych autyzmem. No nie zostawiłabym tego
                tak !!! I nie pisałabym co miesiąc na Forum Niemowlę, że moje dziecko jest
                poważne i że się nie uśmiecha tylko szukałabym pomocy u SPECJALISTÓW !!! A tak
                nawiasem mówiąc taki kopniak w d... czasami się przydaje, czasem trzeba kimś
                mocno potrząsnąć, żeby obudził się i zaczął działać !
    • stefania123 Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 15:05
      Kazda matka martwi sie o dziecko, to zrozumiałe. Ale jest tyle literatury na
      temat etapów rozwoju. I nie mówie o literaturze fachowej dla studentów
      medycyny, ale ogólnie dostępnych poradników, gazetek itp. W niemal każdej jest
      napisane, ze kazde dzicko rozwija sie inaczej( to nie znaczy, że
      nieprawidłowo). Dzieci nie siedzą na trzy cztery ,a takze nie mówia od razu
      zdaniami, nie biegaja od razu na 100 metrów. Dziwię się, że tego nie
      doczytałaś, albo żle interpretujesz tekst, albo nie umiesz czytać ze
      zrozumieniem. Bo nic innego nie przychodzi mi na myśl.
    • duygu Re: do mam roczniaków -pilne 06.06.07, 21:42
      Nie martw sie.Normalne.Moje dzieci tez tak maja.
      Moj maz tez smile
    • p_renula76 Re:Jr 25, żeby tak chociaz raz coś do ciebie dota 06.06.07, 22:12
      rło. Nie chce mi sie powtarzać, szkoda szczępić języka, raczej palcówsmile Zebys
      ty chociaz dziewczyno słuchala co inni maja ci do powiedzenia, niepotrzebnie
      wysilałam sie kiedys odnośnie twojego postu, żal mi sie ciebie zrobiło a ty
      nawet nie raczyłas skomentowac w jednym zdaniu tego co ci napisałam....a
      napisałam sporo...poprostu niewarto jest ci odpisywać bo ty nic sobie z tego
      nie robisz...
      • gosika78 renula :) 07.06.07, 09:18
        Masz całkowitą rację - ja również nieraz odpowiadałam na posty Justyny - żadnego efektu.
        Ze swoim zdrowym synem była już chyba u wszystkich specjalistów - nikt nie zdołał jej uspokoić.
        Dziewczyna ma depresję i nie chce tego przyjąć do wiadomości.
        Albo troll...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka