lucado 24.08.07, 23:22 czy wasze maluchy tez przechodziły etap tylko mam? mój synio ma 20 m- cy i ostatnio tylko mama i nikt więcej. jak znikne z pola widzenia to wyje, rzuca wszystkim co wpadnie mu w rękę. masakra. jak sobie z tym poradziłyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka511 Re: tylko mama!!!! 25.08.07, 22:21 Witam! Moja córcia ma 15,5 miesiąca i też uważa tylko mnie. Ale to pewnie dlatego że to ja się nią zajmuję. U mnie jest tak, że jak nie chcę jej wyjąć z łóżeczka to wali głową wszczebelki. Dodam że jeszcze nie chodzi. Aż boję się pomyśleć co będzie jak za parę miesięcy wrócę do pracy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz211 Re: tylko mama!!!! 25.08.07, 23:34 moj tez ma 15 i pol mc. zaczyna sam chodzic , dzis zrobil rekordowe 9 kroczkow bez pomocy , chodzi za raczke i po meblach , zachowuje sie podobnie tez wali glowka w szczebelki, nawet w sciane i jak idziemy w gosci , to nie moge go zostawic samego - idzie za mna nawet do wc , jest slodki ikocham go nad zycie . zajmujemy sie nim na zmiane z mezem , najpiwrw ja ide do pracy , po moim powrocie zmieniamy sie z mezem . jest przywiazany do nas 2 , ale jednak non stop wola mama i wszedziez za mna chodzi . najprawdopodobniej to szybko minie. [zdr Odpowiedz Link Zgłoś
pinia06 Re: tylko mama!!!! 27.08.07, 23:33 Mój synek ma 15 miesięcy i cały czas woła tylko mama, małego tego to z mężem nie zaśnie z tylko z mamą, ale moze dlatego że jest ze mną 24h na dobę. Nie przejmujcie się podobno to mija Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: tylko mama!!!! 26.08.07, 21:39 U nas są fazy, kiedyś było tylko mama, teraz tylko tata. Ja myślę, ze przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: tylko mama!!!! 27.08.07, 08:34 my też tak mieliśmy na szczęście króciutko - po powrocie ze szpitala. Minęło po ok. 3 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa-75 Re: tylko mama!!!! 25.08.07, 23:45 Chyba Cię nie pocieszę... Mój synek ma niecałe 3 lata i od roku jest TYLKO mama. Beze mnie nie zaśnie, beze mnie nie zostanie u nikogo w domu, beze mnie nie zostanie sam w domu... No, może przesadziłam - bo jedyną osobą (poza mną), z którą bez problemu zostaje jest niania. Mieszkamy razem z moimi rodzicami i moją siostrą. Kiedyś go kładli, wychodzili z nim na spacer, zostawał z nimi w domu. Teraz tylko ja lub niania. Caly czas mam nadzieję, że w końcu z tego wyrośnie, ale pytanie kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama1 Re: tylko mama!!!! 26.08.07, 11:31 moj tez ma 20 ms i ostatnio jest tylko mama ale w nocy kiedy maz go usypia i to i tak wola "mama" i nie polozy sie dopoki nie przyjde tak sie przytuli mocno ze jak chcem go odlozyc (spimy razem w 3 na lozku) i to i tak sie budzi i mama i mama troche mnie to meczy bo mialam isc na kolacje niedlugo z mezem ale nie wiem jak babcia sobie poradzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: tylko mama!!!! 26.08.07, 12:37 Moja Marta ma 14 miesięcy. Czekałam jak na zmiłowanie kiedy zacznie chodzić i zajmie się czyms innym poza mną Nic z tego, mama była, mama jest i pewnie tak jeszcze zostanie. Ja nie mam na codzień pomocy, wychowuje trójkę dzieciaków a mąz pracuje poza domem. Mogę zrobić cos w domu jak mała śpi abo bawi sie ze starszym rodzeństwem. Wczoraj wieczorem wstałam na chwilkę z łózka żeby otworzyć szerzej okno a ona leżała między mną a swoim tatą. Wrzask podniosła jakby conajmniej spadła z tego łóżka. Wpada czasem babcia, ale zabiera ja ze sobą, bo jak mnie nie ma to ona jest grzeczna. Zjada wszystko, nie kaprysi, bawi sie ładnie. Jak mnie zobaczy to dostaje głupawki i nie odstepuje ode mnie na krok. I nadal chce być noszona, moje plecy długo tego nie wytrzymają...... Odpowiedz Link Zgłoś