agadam0 23.02.08, 14:32 Moja 16 miesięczna córka nie chce jeść. Od 4 miesięcy nie przytyła ani grama. A ajgorsze jest to że wogóle nie ma apetytu. Może ktoś też ma taki problem to proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloiw1985 Re: brak apetytu 23.02.08, 14:57 w tym wieku zwykle nie ma to wielkich konsekwencji, jesli mama jest ruchliwa, usmiechnieta, pogodna, ciagle uczy sie czegos nowego nie ma potrzeby denerwowania sie czy martwienia. Dzieci maja doskonale rozwiniety zmysl samozachowawczy, przez co nie zaglodzi sie na smierc. Niech nie podjada pomiedzy posilkami, jesli nie chce obiady nie zmuszaj, raz drugi trzeci i sama poprosi o cos do jedzenia pod warunkiem ze nie bedziesz czestowac dziecka przekaskami byle cos zjadla. Odpowiedz Link Zgłoś
agadam0 Re: brak apetytu 23.02.08, 15:04 To nie takie proste ona wogóle nic nie chce jeść. Zupki jedną łyżeczkę i to wszystko. Denerwuję się bo tak jest od kilku tygodni. Jesteśmy pod kontrolą gastrologa który wykluczył mleko więc nawet serka nie może jeść. Rano wypije herbatę i to jej wystarcza do obiadu. Ale ona wogóle nie ma apetytu nie domaga się jedzenia wugląda to tak jak by nie była głodna cały dzień.Ona tylko pije a jak chcę jej dać jeść to ucieka albo odwraca głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: brak apetytu 23.02.08, 17:20 mój był ważony jak miał 12, miesięcy a potem 18 miesięcy - nie przytył ani grama... kolejne pół roku póxniej gdy miał pełne 2 latka aż nie całe 100 gram więcej mu stuknęło... Odpowiedz Link Zgłoś
manna_poranna Re: brak apetytu 23.02.08, 20:41 u nas bywa podobnie, daję Małej Multi Vitamol 1+ (za radą lekarki) to witminy+ żelazo. Poprawia jej trochę apetyt,ale bez rewelacji ) Ja myślę, że w tym wieku to normalne, zresztą przejściowe problemy z apetytem zdarzają się każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
edycia07 Re: brak apetytu 25.02.08, 12:55 Moja córcia nie chciała jeść. Mówiono mi że to normalne. Ale ja nie dawałam za wygraną. Zrobiliśmy jej badanie krwi i okazało się że ma anemię. Po podaniu żelaza nabrała apetytu i nie mamy już większego problemu. Dziecko też nie chce jeść z powodu też infekcji dróg moczowych, dlatego też warto zrobić przy okazji badanie moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasagol Re: brak apetytu 25.02.08, 21:02 moj synus nie je praktycznie od momentu jak skonczyl roczek. teraz ma 2,5 latka.wmuszanie jedzenia nic nie dalo,wywolalo skutek wrecz przeciwny.prosba,grozba probowalam i nic nie dalo.lekarz mowil ze to normalne,ale i tak przepisal mu zelazo.podaje codziennie od roku a apetytu jak nie widac tak nie slychac. dalam za wygrana,bo ile idzie.obecnie potrafi zjesc na caly dzien 2 danonki i 500ml mleka 3,5%.czasem zje pol sloiczka 250ml.widocznie nie potrzebuje wiecej. wiem ze sie martwisz,ale jak nie chce to nie stresuj sie i nie dawaj. jak zglodnieje to same przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś