kwirynia 24.04.10, 09:49 Właśnie wczoraj dostałam od przełożonego niewykonalne zadanie do wykonania. On wie, że to zadanie jest niewykonalne, ale jego przełożeni naciskają, że trzeba to zrobić. Co byście zrobiły w takiej wytuacji? k. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguszetia_2006 Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 10:13 Witam, Opisz sytuację, to coś doradzę. Zadania niewykonalne to moja specjalność. Mój dział zawsze takie dostaje Stajemy na głowie, żeby chociaż formalności były załatwione na tip-top. Los się do nas uśmiechnął w tym tygodniu, bo samoloty zaczęły latać nad Europą. Gdyby nie latały,straty by przypisano naszemu działowi, że nie przewidzieliśmy etc. Groteska. Niestety,ktoś chce mnie wygryźć ze stołka. Wojna na górze odbija się na moich pracownikach, a ja już jestem zmęczona. Tak czy siak, trzymaj się i zrób, co w twojej mocy. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
kwirynia Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 13:25 Inguszetnia, nie mogę opisać sytuacji, bo obowiązuje mnie tajemnica służbowa. To nie jest zadanie trudne do wykonania, ale całkowicie niemożliwe. Każą mi przeprowadzać analizy w oparciu o dane, które nie istnieją. k. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 14:19 > niemożliwe. Każą mi przeprowadzać analizy w oparciu o dane, które > nie istnieją. Przez krótki czas, kiedy pracowałam w consultingu (w jednej z tych duuuzych firm), czesto mieliśmy takie przypadki. Wówczas dane były szacowane, w sposób wołający o pomstę do nieba. Analizy oczywiscie nie były poprawne, bo jak mogłyby być, ale zadanie bylo wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 14:22 Wtedy dane się wymyśla, możliwie najbardziej osadzone w rzeczywistości. Coś jak długoterminowa prognoza pogody Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 18:27 kwirynia napisała: > Inguszetnia, nie mogę opisać sytuacji, bo obowiązuje mnie tajemnica > służbowa. To nie jest zadanie trudne do wykonania, ale całkowicie > niemożliwe. Każą mi przeprowadzać analizy w oparciu o dane, które > nie istnieją. Kochaaanaaa, większość naukowców tak robi. Ew. ludzie ssają z palca dane lub interpretują je wedle uznania Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 11:35 to zależy od przyczyn niewykonalnosci - najlepiej podjać próby wykonania zadania i złożyc szefowi raport, ze zostało zrobione to i to, natomiast dalej się nie da, bo ........... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.chonly Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 13:21 no wiec ja przez kilka lat wykonywalam niewykonalne zadania... z lepszym lub gorszym skutkiem, ale co bylo robic. W koncu wykonalam cos co juz w ogole wydawalo sie z mojego punktu widzenia niewykonalne, a mianowicie: zwolnilam sie! serio! Od tej pory jedyne niewykonalne zadanie z jakim sie borykam, to pozbycie sie kretow i nornic z ogrodu... Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona Re: niewykonalne zadanie 24.04.10, 16:56 A wiesz o jakiej metodzie ja słyszałam? Sierść psa trza porozkładać na kopcach krecich, żeby czuły zapach psa. Sierść mozesz wziąć z psiego salonu Odpowiedz Link Zgłoś