marcin-kaminski 08.03.04, 09:15 Witam eMamy! Pytanie do Was jak w temacie I jeszcze jedno do mam ktore ten "specyfik" zazyly: Czy dobrze sie po nim (zastrzyku) czujecie? Wiem ze moga wystapic plamienia, ale czy cos oprocz nich? Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirka17 Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 10:48 Co koło 17 zł nie pamietam dokładnie. Przyjęłam jeden jedyny zastrzyk, czułam sie ok, ale po prawie roku, zaczęły się komplikacje hormonalne. Teraz przyjmuje juz 3 miesiąc hormony na ustabilizowanie gosporarki hormonalnej organizmu. I po co mi to było???????? Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 12:56 warto tak zatruwac swoj organizm a przede wszytskim dziecka???keidy spytalam swojego lekarza o ten zastrzyk powiedzial z eon jest dobry ale chyba w afryce,jest bardzo szkodliwy,dlatego daje sie do tylko raz na 3 miesiace,lepiej kupic cerazette-opakowanie okolo 33 zł,pigulka jednoskladnikowa wiec nie jets niebezpiecnza dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 14:28 Jak dla mnie rewelacja. W zeszłym roku płaciłam za niego 42 zł. Bardzo dobrze się czułam, nie miałam plamień. Ale każda kobieta z pewnością inaczej będzie się czuła, tak jak jest to z pigułkami. Jedyna wada - dość długo wraca się do płodności, jeżeli planujesz dziecko to musisz odpowiednio wcześniej odstawić ten zastrzyk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 14:30 Jeszcze dodam, że brałam go przez półtora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-kaminski Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 15:11 Skąd ta rozbieżność: 17zl i 42zł???? Dodam, że właśnie jestem na etapie odstawienia dziecka od piersi. I właśnie ze względu na synka nie przyjęłam zastrzyku wcześniej. Rozpatrzyłam wszystkie za i przeciw i uznałam że najbardziej mi to odpowiada. Zaintrygowała mnie tylko rozbieżność cen...... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 15:41 Też mnie zastanawia to 17 zł. Ja przez ok rok płaciłam 39 zł, potem podrożał i płaciłam za każdym razem 42 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-kaminski Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 17:22 Chyba jednak kosztuje okolo 40 zl.... zobaczylam w wyszukiwarce..... ale z kolei moja ginekolog mowila o 15 zl.... nastawie sie na te dwie ceny Odpowiedz Link Zgłoś
delta.x Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 17:44 Mój gin też mówił mi, że kilkanaście złotych, w aptece okazało się inaczej. Depoprovera jest lekiem nie tylko antykoncepcyjnym (występuje też w ampułkach w różnych dawkach - chyba na raka). Ten rodzaj Depoprovery jest tańszy, refundowany. I stąd chyba te błędne informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
b.marta Re: Ile kosztuje Depo Provera? 08.03.04, 22:42 Hej, zastrzyk kosztuje ok. 42zł, w zależności od apteki. Ja przyjęłam niedawno 2 dawkę i czuję się bardzo dobrze. Nie mam plamień, ani żadnych innych niepożądanych 'przyjemności'... Mnie lekarz przestrzegał tylko przed ryzykiem późniejszych problemów z zajściem w ciążę, choć nie muszą one być konieczne, to wszystko zależy od organizmu kobiety. A poza tym wybór należy do Ciebie... Życzę Ci trafnej decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
mamapabla Re: Ile kosztuje Depo Provera? 09.03.04, 08:39 Ja płacę 43 zł. Czuję się świetnie. Pozdrawiam.Aga Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-kaminski Re: Ile kosztuje Depo Provera? 09.03.04, 09:40 Dziekuje wszystkim mamusiom za odpowiedzi Zreszta nawet te 40 zl to taniej niz Cerazette. O wszelkich mozliwych skutkach ubocznych wiem, ale uwazam ze to najodpowiedniejsza metoda dla mnie Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś