kali_pso 21.06.10, 08:43 .i jego głosy?p jak myślicie? I co mu obieca przed, a czego dotrzyma po? Ciekawie się zapowiadają te 2 tygodnie, ciekawie...mam nadzieję, że pan N. wykorzysta te 5 minut zaintersowania sobą dla lewicy, nie tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawka74 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 08:52 Będzie piękny koncert obiecanek cacanek, z których dotrzymane zostaną te najmniej inwazyjne, tak na otarcie łez. A Napieralski wykorzysta te 5 minut dla lewicy i dla siebie (niekoniecznie w tej kolejności), bo kto wie, co będzie za pięć lat... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 08:54 stawiam, że G nie namasci nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 13:18 Też tak stawiam, strzeliłby sobie w kolano, gdyby jednogłośnie powiedział: proszę oddać głos na pana BK czy JK. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 08:57 będzie "konkurs dwóch cukierników" jak ktoś trafnie napisał na mordoksiążce ja się programowo w ogóle nie interesuję tą kampanią, zdanie i głos mam ustalone z góry, jak rasowy beton Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 08:59 Grzegorza posiądzie Jarosław, bo Grzegorz-pokerzysta będzie zwlekał do ostatniej chwili z jasną deklaracją albo wręcz wcale jej wyartykułuje skutkiem tego od 5 lipca będziemy w ciemnej dupie z Jarosławem realizującym testament Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 09:23 A iiidź ty z takimi wizjami... Nie wierzę, że elektoratowi Grzesia bliżej do Jarosława niż do Bronka, ale jak Jarosław wygra, to uwierzę nawet w to, że księzyc jest z zielonego sera. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 09:35 angazetka napisała: > A iiidź ty z takimi wizjami... > Nie wierzę, że elektoratowi Grzesia bliżej do Jarosława niż do > Bronka, ale jak Jarosław wygra, to uwierzę nawet w to, że księzyc > jest z zielonego sera. dlaczego?? Jeśli ktoś ma lewicowe poglądy na gospodarkę, jest taką lewicą społeczną, a nie światopoglądową to znacznie bliżej mu do J.K niż B.K. Sama znam osoby, które w pierwszej turze głosowały na G.N i z tego powodu będą teraz głosować na J.K. Wyborcy G.N też są zróżnicowani. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 09:40 Istnieją też wyborcy Grzesia, którzy są lewicą światopoglądową i ich raczej od Jarka odrzuca. Pytanie, których jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 09:50 angazetka napisała: > Istnieją też wyborcy Grzesia, którzy są lewicą światopoglądową i ich > raczej od Jarka odrzuca. Pytanie, których jest więcej. Oczywiscie, że tak, dlatego napisałam, ze jego wyborcy są zróżnicowani. Mi się wydaje, że niestety więcej osób na B.K zagłosuje i jednak on wygra, choć może będę miała miłe zaskoczenie. I tak ten wynik J.K biorąc pod uwagę to z czym startował, jest bardzo duzym sukcesem. To dobrze rokuje na wybory parlamentarne, tym bardziej, że PO nie będzie miała już usprawiedliwienia dlaczego nic nie robi i rozczarowanie ich rządami może wzrosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
alinawk Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:25 Mi się > wydaje, że niestety więcej osób na B.K zagłosuje i jednak on wygra, I czeka mnie pięć lat oglądania tego buca w telewizorze. I za co , ja się pytam, za co???! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:34 Pewnie, lepiej pięć lat oglądać Kaczyniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:35 alinawk napisała: > Mi się > > wydaje, że niestety więcej osób na B.K zagłosuje i jednak on > wygra, > > I czeka mnie pięć lat oglądania tego buca w telewizorze. I za co , > ja się pytam, za co???! też cierpię z tego powodu, ale liczę na to, że Pis się odkuje w parlamentarnych > Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 14:10 angazetka napisała: > Istnieją też wyborcy Grzesia, którzy są lewicą światopoglądową i ich > raczej od Jarka odrzuca. Pytanie, których jest więcej. ale tak naprawdę to światopoglądowo Bronisław to konserwa, więc ta lewica światopoglądowa to raczej nie nacieszy się rządami Bronka. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 16:22 Mniejsze zło, mniejsze zło... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 20:13 > ale tak naprawdę to światopoglądowo Bronisław to konserwa, więc ta lewica > światopoglądowa to raczej nie nacieszy się rządami Bronka. Może i konserwa, ale dość ugodowa konserwa. Kaczyński też konserwa, ale twardo stojąca przy swoim "moja racja jest najmojsza i jedyna" i ugodowy nie jest. Jedno jest pewne. Po słowach Kaczyńskiego (zdaje się, że w wiadomościach TVP1 to mówił) "ta tragedia nie była dziełem przypadku" - coś w tym stylu, wiem dobrze, że nie zagłosuję na tego pana w drugiej turze choćby Grześ nawoływał całym sercem (a tego nie zrobi). Grześ dla elektoratu lewicy jest wymuszonym zastępstwem w miejsce pana Szmajdzińskiego. Gdyby pan Szmajdziński żył i gdyby to on wskazał kierunek, wtedy pewnie spora grupa jego elektoratu poszła by głosować według jego wskazówek. Jednak Grześ jest tylko namiastką której mało kto posłucha. Jako ukierunkowana na lewo głosowałam na Grzesia. Po części z powodu nieco zbliżonych poglądów, po części z powodu reprezentacyjnego wyglądu i nie popełniania wielu gaf (co w przypadku prezydenta dość istotne jest), po części z powodu zmęczenia przeciąganiem liny przez pana B.K. i J.K. W drugiej turze zagłosuję na Bronka i w tej chwili zrobię to z czystego wyrachowania. Z jednej strony z powodu wizji powrotu pana Kaczyńskiego na tron, z drugiej - jeśli rzeczywiście PO nie mogła rządzić za kadencji pana L.K., to teraz gdy nikt nie będzie im przeszkadzał albo będzie lepiej i zaczną sensownie działać, albo spalą się do końca i nastaną czasy innych rządów . Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:28 Z przykrością informuje, że elektorat Napieralskiego w dużej części ma w czterech literach drugą turę. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 09:02 G. Napieralski się nie zdeklaruje. Ale mówią, że 1/3 głosów zabierze Jarosław a resztę Bronisław. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 09:45 jako że szalenie nie podoba mi się i jarosław z zapleczem i napieralski z zapleczem jestem za tym, żeby jarosław wygrał. To będzie wreszcie koniec i jednych i drugich. Swoją drogą wzajemna miłość grzesia i jarka w kontekście zgłaszanych przez jarkacza postulatów delegalizacji SLD, sprawy z Barbarą Bildą oraz losu koalicyjnych przystawek pisu mnie bawi. grzesiu, takich jak ty kaczyński zjada na śniadanie. Jak można być tak głupim grzesiu, jak? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 09:52 Los koalicyjnych przystawek Pisu podzieli chyba PSl, tylko tutaj PO jest głodomorem Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:50 jak historia pokazuje psl ma silny instynkt samozachowawczy. Jakoś się w koalicję z pisem nie władowali, z pewnością nie z braku chęci po stronie kaczej partii. A platforma ich nie połknie, bo jeszcze długo elektorat nie ten. Kaczki, Endrju i Giertych elektorat miały ten sam - populistyczny i kato-narodowy, więc większemu łatwo było przystaweczki schrupać. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:05 Zaczynają się "rozmowy" wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8040181,Juz_walcza_o_glosy_lewicy.html Myślę, że większość wyborców Napieralskiego poprze jednak Bronka. Nawet jeśli Grześ się nie określi. A i tak wszystko rozbija się o frekwencję, tu węszę coraz większe zaniepokojenie rozmaitych środowisk. Bo że na sondaże nie ma co patrzeć, to już wszyscy wiemy, prawda ? Aaaale wtopa Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:09 > Bo że na sondaże nie ma co patrzeć, to już wszyscy wiemy, > prawda ? Jak już ochłonę, to sobie podumam, co w tych sondażach było nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:35 Skoro aż tak pomyliły się te telefoniczne, to wychodzi na to, że trudniej ściemniać patrząc komuś w oczy Idąc dalej tym tropem można dojść do wniosku, że wyborcy Kaczyńskiego nie chcieli się przyznać, że na niego głosowali :F Osobiście myślę, że to ci, którzy kierowali się emocjami, chcieli Kaczyńskiemu zrobić prezent, bo on taki biedny... mogą otrzeźwieć przed II turą, jeśli prezesowi wymsknie się stare oblicze ;P Z drugiej strony wczorajsze słowa świadczą chyba o tym, że Kaczyński sądzi, że na współczuciu ugrał już maksimum, a teraz dopieszcza ten elektorat, który oczekuje ostrych słów. To będą interesujące dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:33 i mamy spodiewany wybor miedzy dżumą a cholerą...\ ja jednak Bronek argument za uslyszany od kogoś\ Jeśli BK wygra i jakos ujdzie mu sprawowanie urządu, to spoko- wszak prezydent za duzej wladzy nie ma \jak pójdzie mu zle-a rzad Tuska, nadal będzie nic nir robił, albo robił nie za dobrze(np to co kombinuja przy emeryturach)- to pozegnamy\ te nudna, pozbawiona programu ale nietykalna partię i znowu w PL bedzie miejsce na sesnowniejsze partie o lepszych kadrach Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:35 Hyhy, a skąd niby się wezmą te sensowniejsze partie i ich lepsze kadry? Przyfruną na chmurce? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:36 > i znowu w PL bedzie miejsce na sesnowniejsze partie o lepszych kadrach Które konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:42 echtom napisała: > > i znowu w PL bedzie miejsce na sesnowniejsze partie o lepszych > kadrach > > Które konkretnie? > W to nie wierze . Ale zdecydowanie Komorowski,Kaczyński za wiele dobrego nie zrobił i pielęgniarki do dziś mam przed oczami ich twarze .Ich rozczarowanie i żal . Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 10:47 Mój głos zgarnie Kaczynski ale nie ze względu na bezposrednie poparcie jego osoby tylko dlatego że mam odróch wymiotny na pana Komorowskiego zatem ja w drugiej turze głosuje przeciw gajowemu. W tych wyborach nie byłam przekonana do żadnego kandydata bo takowego nie ma , uważam że żaden z tych panów nie nadaje sie na głowe panstwa IMHO ,zaglosowałam na Napieralskiego żeby mu sprawić radośc dobrym wynikiem i prosze usmiechnięty że az miło patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:58 oj no chocby srodowisko lewicowe\ belka,kołodko,rosati,balicki.kalisz\ czesc osob z dawnej UW moze wrociliby do działania tacy ludzie jak Sośnierz radośnie wydymani przez dawne układy lewicowe,potem przez PO bo PO to partia miernych wierncyh Tuska- tych ambitniejszych i zdolniejszych Tusk usuwa ze swojej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 15:42 annvangier napisała: > oj no chocby srodowisko lewicowe\ > belka,kołodko,rosati,balicki.kalisz\ > czesc osob z dawnej UW > moze wrociliby do działania tacy ludzie jak Sośnierz radośnie wydymani przez da > wne układy lewicowe,potem przez PO > > bo PO to partia miernych wierncyh Tuska- tych ambitniejszych i zdolniejszych Tu > sk usuwa ze swojej drogi To ciekawa podaj głębsze fakty Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Kto posiądzie Grzegorza... 22.06.10, 07:35 oj nazwiska podam Płazynski i Olechowski, piskorski słuzba zdrowia: Sośnierz własnie i Religa na poczatku blizej im było do PO niż PIS finanse: Zyta Gilowska - ostatnio : Ćwiąkalski \ te nazwiska od razu sie nasuwaja Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:00 Link w temacie Koalicja PO-SLD, cóż, nie pogniewałabym się... Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:10 z badań wynikało że poparcia napieralskiemu udzielili wybrorcy psl - patrz tu wynik pawlaka, znikome wręcz poparcie... zatem wcale nie jest oczywiste, na kogo oddadzą głos w II turze. stały elektorat lewicy raczej na bronka, ale wyborcy z małych miasteczek i wsi, którzy w normalnych warunkach głosowaliby na pawlaka - już niekoniecznie. a sam grześ swoich glosów oficjalnie nikomu nie przekaże, bo lewicy tak samo daleko do liberalnej po jak i do 4rp. no chyba że będzie dobry dil... swoją drogą to co zrobił cimoszek grzesiowi to jatka... chyba też za bardzo uwierzył w sondaże, albo podilował, o czym dowiemy się już po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:14 > swoją drogą to co zrobił cimoszek grzesiowi to jatka... Cimoszewicz jest niezależny - tak formalnie, jak myślowo. Stoi z oku i mu wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:51 angazetka napisała: > > swoją drogą to co zrobił cimoszek grzesiowi to jatka... > > Cimoszewicz jest niezależny - tak formalnie, jak myślowo. Stoi z oku > i mu wolno. Cimoszewicz za bardzo uwierzył, że ma jeszcze jakiś wpływ na wyborców. Myślę, że dużo osób mogła poczuć się zniesmaczona tym, że popiera kandydata PO, biorąc pod uwagę udział polityków PO w sprawie Jaruckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:56 > Cimoszewicz za bardzo uwierzył, że ma jeszcze jakiś wpływ na wyborców. Zważywszy, że "rankingach marzeń" ma zawsze duże poparcie, chyba miał podstawy? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 16:26 angazetka napisała: > > Cimoszewicz za bardzo uwierzył, że ma jeszcze jakiś wpływ na > wyborców. > > Zważywszy, że "rankingach marzeń" ma zawsze duże poparcie, chyba > miał podstawy? tak samo jak kiedyś podobno Kwaśniewska miała szansę zostać prezydentem jak ktoś jest przynajmniej jakiś czas poza bagienkiem politycznym, zaraz wzrastają mu notowania (no chyba, że wcześniej się wyjątkowo skompromitował) Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 14:37 Cimoszewicz jest niezależny a ty jesteś pewna tego co piszesz? gdyby taki był niezależny to nie stałby się największym rozczarowniem napieralskiego, jego gorzką pigułką. cimoszewicz to od lat 100 nazwisko kojarzone z lewicą i co by nie zrobił w tych wyborach - to robił to jako twarz z lewa. a faktycznie w puszczy nieco głucho to może teraz zapragnął wyjść z cienia i podryfuje do po. w sumie lewicy na nim tak jakoś przestało zależeć to i co się chłopu dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 16:21 > Cimoszewicz jest niezależny > > a ty jesteś pewna tego co piszesz? Senatorem jest niezrzeszonym i jest też takim samotnikiem z puszczy. I właśnie tym, że poparł Bronka, udowadnia niezależność. Bo mu zwisa, że jest lewicą i powinien poprzeć Grzesia. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 16:28 angazetka napisała: > > Cimoszewicz jest niezależny > > > > a ty jesteś pewna tego co piszesz? > > Senatorem jest niezrzeszonym i jest też takim samotnikiem z puszczy. > I właśnie tym, że poparł Bronka, udowadnia niezależność. Bo mu > zwisa, że jest lewicą i powinien poprzeć Grzesia. Dla Ciebie to niezależność, dla mnie chorągiewka. Mam nadzieję, że nie okaże się ze W.C dostanie jakieś intratne stanowisko za tą "niezależność". Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:35 Jestem prawie zdecydowana oddać głos nieważny. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:52 broceliande napisała: > Jestem prawie zdecydowana oddać głos nieważny. > cóż wzruszające poświęcenie I jak to zwykle w tym pięknym kraju nad Wisłą zupełnie po nic. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 11:57 Nie lubię głosowania w stylu "trzeba wybrać mniejsze zło". A do frekwencji będę doliczona. Odpowiedz Link Zgłoś
undomestic_goddess.pl Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 12:10 Wydaje mi sie, ze wiekszosc glosow GN zgarnie Bronek. NO moj na pewno Na pocztku mialam glosowac na BK, ale po tym jak sie wyluzowal i zaczal plesc trzy po trzy jakos mi ochota przeszla Moj glos powedrowal wiec do Grzesia, ale bralam pod uwage tez JKM Za 2 tyg. bedze to Bronek - bo o ile nie nie ma 100% pewnosci kto prezydentem byc powinien, to na bank wiem kto nie powinien nim byc. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 12:21 Ponieważ mam zamiar oddać głos nieważny, więc patrzę na to z dystansu i z pewnym rozbawieniem. Dlatego tak fajnie oglądać będzie to czarowanie i manipulacje partyjne (och, ta nabzdyczona mina Nowaka), te telewizyjne (robi to zarówno publiczna, jak i TVN24)naciągania ku jednemu. PO chce dalej popełniać błędy: koniecznie niech na pierwszą linię wysunie Palikota, Bartoszewskiego, Wajdę (ten cudny tekst o "przyjaciołach z TVN-u"), Kutza, Niesiołowskiego. Partie zamieniły się na razie na narracje. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 14:35 czy to w ogóle ma znaczenie, w którą stronę swoje łaskawe oblicze zwróci Grzesiu? Czy jego wyborcy czekać będą komendy swego guru? Jam jest elektorat Napieralskiego i od początku wiedziałam, że w drugiej turze jeśli zdecyduję się głosować, to tylko na Bronka. Mniej obciachowy jest Grzesiu nie ma tu nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 17:25 hexella napisała: > czy to w ogóle ma znaczenie, w którą stronę swoje łaskawe oblicze > zwróci Grzesiu? Czy jego wyborcy czekać będą komendy swego guru? > > Jam jest elektorat Napieralskiego i od początku wiedziałam, że w > drugiej turze jeśli zdecyduję się głosować, to tylko na Bronka. Tak zrobi moich kilku znajomych , którzy w pierwszej turze głosowali na p.Napieralskiego Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Umarłam 21.06.10, 19:09 Proszę mnie pochować w ładnej, lewicowej trumnie. wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8044850,Wybory_2010__J__Kaczynski__Bede_uzywal_slowa__lewica__.html Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 21.06.10, 19:25 Nie no nie umieraj słuchałam w tv tej wypowiedzi, bardzo zgrabne odwołanie do lewicowych wyborców. Prawda jest, że w niektórych kwestiach społecznych PIS i lewica są o wiele bliższe niż SLD i PO, szczególnie w wydaniu Komorowskiego. Ja umieram jak słyszę jak Sławomir Nowak mówi, że PO jest wrażliwa społecznie nie wiedziałam, że nasza jedyna sztandarowo liberalna partia jest wrażliwa na coś innego niż sondaże Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Umarłam 21.06.10, 19:31 Uczciwie i obiektywnie trzeba stwierdzic, ze JK jest duzo sprawniejszym i moze sie okazac duzo skuteczniejszym POLITYKIEM niz BK. Co nie zmienia faktu, ze glosowanie na niego budzi moj zdecydowany sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: tak sprawnym, 21.06.10, 20:05 że na własne życzenie po 2 latach od narodu dostał czerwoną kartkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Umarłam 21.06.10, 19:37 Bardzo zgrabnie powiedział jakiś czas emu, że lewica to partia coś na kształt organizacji przestępczej.Nie bardzo rozumiem................ p. Kaczyński liczy na amnezję wyborców lewicowych .Jak dla mnie to szczyt hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Umarłam 21.06.10, 19:45 6 lat temu Jarkacz chciał zdelegalizwoać sld, a dzisiaj już smaruję główkę wazeliną i w chodzi w d**pę Napieralskiemu. Dla fanatyków Pisu jest to zgrabne posunięcie dla mnie dupolizanie. Ale Jarkacz zrobi wszystko aby dojść do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Umarłam 21.06.10, 19:49 Nie wiem, czy takie zgrabne i czy oni przeżyją taką woltę prezesa. Chyba że to jest takie "wicie-rozimicie" i mruganie oczkiem ze strony JK, no ale to sugestia zbyt niska, bym miała w nią uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 21.06.10, 19:50 Kolejna genialna, która nie umie napisać nic bez obrażania innych, to już jakaś plaga chyba. Tego jak przedstawiciele PO źle mówili o SLD to już nikt nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Umarłam 21.06.10, 19:58 Ale Jarkacza słowa bardzo dobrze pamiętamy 1. Nie bede premierem jak mój brat zostanie prezydentem 2. Nie bedzie koalicji z samoobroną te 3 mln mieszkan to mu daruje bo politycy zazwyczaj obiecują przed wyborami Ale wcześniejsze deklaracje to po prostu DNO Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Umarłam 21.06.10, 20:03 iuscogens napisał: > Tego jak przedstawiciele PO źle mówili o SLD to już nikt nie pamię > ta. Pamiętamy,pamiętamy, dlaczego nie. Ale jak taki ultrakatolik, zwolennik o.Rydzyka mówi dziś o lewicowcach, oczkiem mruga i stroi piękne minki do SLD to dziw bierze , że tak zupełnie bezinteresownie............ Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 21.06.10, 20:25 No proszę Cię, nikt o zdrowych zmysłach nie uważa, że to jest bezinteresowne wiadomo, że i z jednej i drugiej strony to są sprawy wyborcze. Najpierw niektórzy oburzali się, że Kaczyński jest na tyle bezczelny że kandyduje, teraz się oburzają, że uwaga, chce wygrać i śmie zdobyć inny elektorat a co niby robił Komorowski jak mianował Belkę? Poza tym jednak nie ma co ukrywać, ze SLD się zmieniło. Kaczyński próbuje zdobyć elektorat lewicowy i logiczne jest, że odwołuje się do tego co ich łączy, a nie do tego co ich dzieli. A łączy ich kwestia wrażliwości społecznej. Przynajmniej w teorii ma łatwiej niż Komorowski, którego zarówno w kwestiach społeczno-gospodarczych nic z SLD nie łaczy (liberalizm Bronka), ani światopoglądowych (Komorowski to przecież konserwa, Kaczyński zresztą tez wydaje mi się, ze te ataki na J.K zwolenniczek Po biorą się z tego, że obawiają się, ze to może być skuteczne, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Umarłam 21.06.10, 20:30 > ataki na J.K zwolenniczek Po biorą się z tego, że obawiają > się, ze to może być skuteczne, po prostu. No tak, krytykę hipokryzji wylewająwej się uszami teraz się nazywa "atakiem" Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 21.06.10, 20:34 angazetka napisała: > > ataki na J.K zwolenniczek Po biorą się z tego, że obawiają > > się, ze to może być skuteczne, po prostu. > > No tak, krytykę hipokryzji wylewająwej się uszami teraz się > nazywa "atakiem" Mam po prostu alergie na panie, które notorycznie obrażają mnie i innych wyborców J.K. Krytykować można na rożne sposoby, mi nie chodzi o samą treść, ale o formę. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Umarłam 21.06.10, 20:37 Ja mam alergię na obrażanie rozmówcy jako takie, bez podziałów na partie Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 21.06.10, 22:49 angazetka napisała: > Ja mam alergię na obrażanie rozmówcy jako takie, bez podziałów na > partie Angazetka ostatni sprawiedliwy Ja chamstwa nie lubię w ogóle, ale przyznaję uczciwie, ze bardziej mnie rusza to we mnie wymierzone Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Umarłam 21.06.10, 20:32 kaczyński to największa chorągiewka na arenie polskiej polityki nie tak dawno chciał zdelegalizwać sld a tera bezczelnie liże im poślady www.pis.org.pl/article.php?id=3051 "29.11.2004 | Aktualności | Partia | źródło: PAP Kaczyński: PiS za delegalizacją SLD mimo braku procedury Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński zapowiedział w poniedziałek w Kielcach, że jego partia będzie dążyć do tego, by Sojusz Lewicy Demokratycznej został zdelegalizowany, mimo że - jak przyznał - „w gruncie rzeczy nie ma takiej procedury”. Lider PiS uważa, że prawo do delegalizacji partii zawarte jest w Konstytucji RP. „W ustawie o partiach politycznych zapisano, iż procedura delegalizacji jest możliwa, gdy statut partii jest niezgodny z prawem, a nie ma w ogóle mowy o tym jak działać, gdy działalność partii jest niezgodna z prawem” - powiedział Kaczyński. „Jeżeli więc sąd rejestrowy uzna, iż nie ma procedury, to my wniesiemy poprawkę do ustawy, która powinna być przyjęta już w 1999 roku, w ciągu dwóch lat po uchwaleniu konstytucji” - wyjaśnił polityk podczas spotkania ze studentami Akademii Świętokrzyskiej. W ocenie prezesa PiS, „w przypadku SLD mamy do czynienia z działalnością, która wydaje się na tyle rozpoznana i godząca w przepisy prawa, że kwestia odpowiedzialności jest postawiona i będzie postawiona”. Zgodnie z konstytucją bowiem „zakazane są zrzeszenia, których cel lub działalność są sprzeczne z konstytucją lub ustawą” - przekonywał. Według Kaczyńskiego, wystąpienie o delegalizację Sojuszu wymaga stworzenia sądowi ewidencji różnego rodzaju działań SLD, z uzasadnieniem, że „jest to prosta kontynuacja partii, które budzą bardzo daleko idące wątpliwości”. Polityk przypomniał, że SLD powstał z SdRP, w którą wcześniej przekształciła się PZPR. „Nie może się udać kolejny numer, że zmieniamy nazwę, jesteśmy oczyszczeni i staliśmy się dobrymi, europejskimi socjaldemokratami. To środowisko udowodniło, że nie jest europejską socjaldemokracją, tylko grupą, która najpierw służyła obcej władzy w Polsce, a potem, funkcjonując w demokracji, postanowiła się bogacić niezgodnie z prawem” - zaznaczył lider PiS. Zastrzegł, że „delegalizacja” dzisiaj to nie to samo co delegalizacja „Solidarności”, tzn. internowanie ludzi, wsadzanie do więzień itd. Chodzi o zabieg „symboliczny” - wyrejestrowanie SLD ze spisu partii politycznych, mimo że obecni członkowie tej partii zorganizują się prawdopodobnie w inną. „Jednak w odbiorze społecznym to nie będzie to samo” - podkreślił prezes PiS." A ty dziewczyno otwórz oczy. Teraz mu potrzebny elektorat lewicy a wcześniej nim gardził. Jeszcze nie tak dawno pisuary twierdzili ze platforma ma bliżej do lewicy niż PIS teraz to się w Jakiś magiczny sposób zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Umarłam 21.06.10, 20:18 > Proszę mnie pochować w ładnej, lewicowej trumnie. > rel="nofollow">wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8044850,Wybory_2010__J_ _Kaczynski__Bede_uz To jest publiczne, mało subtelne lizanie lewicowego tyłka. Bardziej subtelny był Bronek kiedy składał gratulacje Grzesiowi, a nie płaszczył się u stóp Lewicy tak oficjalnie, co by było widać, że wyborców chce pozyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Umarłam 21.06.10, 20:27 Pamiec elektoratu jest ZAWSZE krotka a przede wszystkim jest WYBIORCZA! Poza tym nie o to chodzi zeby bylo ladnie, milo i elegancko tylko zeby bylo skutecznie i przemawialo do tej publiki, u ktorej polityk ma jakies szanse. Z calym szacunkiem, ale JK na pewno wie, ze u np. Angazetki szanse ma ponizej 0, wiec jemu wisi czy jego wypowiedz ja bierze, czy nie ALE on tez wie, ze jest sporo niezdecydowanych, zagubionych, zdegustowanych BK i ogolnie kontestujacych, i u nich ma szanse. A czy z tej szansy skorzystal, czy faktycznie jest teraz skuteczny to sie okaze za 2 tygodnie. I to bedzie bez perownania wazniejsze niz to czy sie sprawdzil jako premier, co narod pamieta, co chce pamietac itd. Wazne jest dzis i jutro. Moze to i cyniczne ale taka polityka jest a z faktami gentlemen, jak wiadomo, nie dyskutuja Damy zreszta tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Umarłam 21.06.10, 20:31 > JK na pewno wie, ze u np. Angazetki szanse ma ponizej 0 Może to sobie wrzucić w sygnaturkę? A poza tym możesz mieć rację, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Umarłam 21.06.10, 20:39 Wcale nie chce miec racji, zapewniam Cie. Sygnaturka - no problem - przy okazji, przepraszam za wykorzystanie Cie jako tzw. przykladu ale mam nadzieje, ze to jest OK. Ja naprawde chcialabym zobaczyc jakas przemiane w BK - jakis slad wyciagniecia wnioskow przez niego i ludzi z jego otoczenia swiadczacy o tym, ze sa swiadomi tego co robia i maja pomysl jak tego pana skutecznie publice sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Umarłam 21.06.10, 20:43 ja widze ze ty bardzo wierzysz w przemiany, JK przemianę też ciemny lud kupił, jak to mawiał czołowy ujadacz PISu J Kurski, trzeba było czyms ludziom we łabach namotać, ot i wymyślili przemianę Prezesa Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Umarłam 21.06.10, 21:07 ivaz napisała: > ja widze ze ty bardzo wierzysz w przemiany, JK przemianę też ciemny > lud kupił, jak to mawiał czołowy ujadacz PISu J Kurski, trzeba było > czyms ludziom we łabach namotać, ot i wymyślili przemianę Prezesa Dlaczego "ciemny lud"? To sa wspolobywatele o innych pogladach ale na pewno nie "ciemny lud". Nikt nie lubi byc "ciemnym ludem" i jesli sie do potencjalnych wyborcow/wspoldyskutantow/konkurentow podchodzi w ten sposob, to z zalozenia traci sie mozliwosc nawiazania sensownej rozmowy. W przemiany polityczne w sensie dopracowywania sie skutecznego image polityka wierze, bo widzialam i widuje jak to dziala. Poczynajac od ubioru i tla a konczac na meritum. Socjo-technika to nie czarna magia, mozna (i trzeba) sie tego nauczyc i z tego korzystac. Kazda polityka, podobnie jak marketing i reklama, oparte sa nie tylko (a czesto w znikomym stopniu) na jakosci sprzedawanego produktu (polityka), ale glownie na formie podania. Bo tak naprawde to my - wyborcy CHCEMY byc "uwiedzeni", "zauroczeni", nawet i "manipulowani" tak zebysmy poszli glosowac "z przekonaniem", w poczuciu, ze nie wybieramy tego lepszego z gorszych ale faktycznie najlepszego. I od tego sa fachowcy od PR zeby jak najwiekszej liczbie glosujacych taki komfort swiadomego (?) wyboru zapewnic. A poki co obsluga BK robi, moim zdaniem za malo (albo wrecz nic) zeby taki efekt pozyskac. A to sie moze zemscic! Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Umarłam 21.06.10, 21:14 Zapytaj dlaczego "ciemny lud" Pana Kurskiego on tak szanuję swoich wyborców, ja nie pozwolę sie tak traktować. Za to ma swietne PR Andrzej Lepper i jakoś zanacznego poparcia nie uzyskał, dlaczego Andrzejowi nie uwierzyłaś on bardzo skutecznie zmienił swój image. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 21.06.10, 22:43 bi_scotti napisała: > ivaz napisała: > > > ja widze ze ty bardzo wierzysz w przemiany, JK przemianę też > ciemny > > lud kupił, jak to mawiał czołowy ujadacz PISu J Kurski, trzeba > było > > czyms ludziom we łabach namotać, ot i wymyślili przemianę Prezesa > > Dlaczego "ciemny lud"? To sa wspolobywatele o innych pogladach ale > na pewno nie "ciemny lud". Nikt nie lubi byc "ciemnym ludem" i jesli > sie do potencjalnych wyborcow/wspoldyskutantow/konkurentow podchodzi > w ten sposob, to z zalozenia traci sie mozliwosc nawiazania > sensownej rozmowy. Alleluja poziom obelg i chamstwa jakie przeczytałam na swój temat tutaj ostatnio lekko mnie powalił, mam nadzieję, że bedzie więcej osób, z którymi da się rozmawiać nawet jak się ma odmienne poglądy. Co to za rozmowa jak kazdy sobie przytakuje Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Umarłam 21.06.10, 22:45 Czy ty aby nie jesteś przewrażliwiona? Kto tu niby bluzga, poza Krejzi? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 21.06.10, 22:52 angazetka napisała: > Czy ty aby nie jesteś przewrażliwiona? Kto tu niby bluzga, poza > Krejzi? Dzisiaj Gabi zaszalała w stosunku do mojej osoby i ktoś jeszcze, nie pamiętam nicka, a przewrażliwiona mogę być, bo jestem przed okresem co nie zmienia faktu, że nie widzę powodu, żeby tolerować chamskie, personalne i nieuzasadnione uwagi w moim kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Umarłam 21.06.10, 23:13 A, racja, Gabi, uwagę jej zwracałam, nie chwaląc się Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Umarłam 22.06.10, 06:50 angazetka napisała: > A, racja, Gabi, uwagę jej zwracałam, nie chwaląc się Nim i przyjęłam choć nie będę przepraszać po niosło mnie Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Umarłam 21.06.10, 23:39 Z calym szacunkiem, ale gabi i krejzi bluzgaja na wszystko co sie rusza na dowolny temat. W odmiennym stylu, ale ja sie nauczylam omijac z dala, bo nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Umarłam 22.06.10, 06:55 cherry.coke napisała: > Z calym szacunkiem, ale gabi i krejzi bluzgaja na wszystko co sie rusza na > dowolny temat. W odmiennym stylu, ale ja sie nauczylam omijac z dala, bo nie ma > sensu Nie bądź gwiazda jak nią nie jesteś ,po za tym masz żal że że nie lobie obgadywać i oceniać kto i jak w lecie chodzi ubrany.I bardzo Cie proszę daruj sobie takie teksty bo na mnie nie zrobią wrażenia dziecino Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Umarłam 22.06.10, 06:48 iuscogens napisał: > angazetka napisała: > > > Czy ty aby nie jesteś przewrażliwiona? Kto tu niby bluzga, poza > > Krejzi? > > Dzisiaj Gabi zaszalała w stosunku do mojej osoby i ktoś jeszcze, nie pamiętam > nicka, a przewrażliwiona mogę być, bo jestem przed okresem co nie zmienia > faktu, że nie widzę powodu, żeby tolerować chamskie, personalne i nieuzasadnion > e > uwagi w moim kierunku powiedziałam przenośnią że masz klapki jak koń na oczach i nadal zdania nie zmieniam Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Umarłam 22.06.10, 09:25 Gabi, motłoch to tez twoja wyszukana przenośnia? Zresztą kończę ten temat, jeśli nie umiesz rozmawiać bez obrażania innych to twoja sprawa. Też mam swoje zdanie na twój temat, ale jakos nie widze powodu, żeby wypisywać publicznie sugestie, ze masz mały mózg, co ty robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Umarłam 22.06.10, 09:45 iuscogens napisał: > Gabi, motłoch to tez twoja wyszukana przenośnia? Zresztą kończę ten temat, > jeśli nie umiesz rozmawiać bez obrażania innych to twoja sprawa. Też mam swoje > zdanie na twój temat, ale jakos nie widze powodu, żeby wypisywać publicznie > sugestie, ze masz mały mózg, co ty robisz. Ale to jest moje zdanie i go nie zmienię tylko dla tego że Ty tak chcesz.Nie ogarniasz masz klapki na oczach . Ale to Twój problem dla mnie to ciemnogród i tego nie zmieni fakt czy się obrazisz Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Umarłam 21.06.10, 23:00 Przecież ja nikomu nie ublizyłam zacytowłam słowa tylko jednego z czołowych polityków PISu, więc miej pretensje do niego!!! Jak widać poglądy można zmieniać nawet twój guru dzisiaj przyznał w Szczecinie ze jest trochę lewicowy. I zrobił z siebie tym stwierdzniem dziwkę polityczną, każdemu zrobi dobrze byle tylko dorwać się do wladzy po prostu się zeszmacił. Pozostaje jednak liczyć na honor i rozsądek wyborców Napieralskiego - że jednak nie dadzą się nabrać na ten lep... a może im przypomnieć kto zaszczuł Blidę... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Umarłam 21.06.10, 21:35 ivaz napisała: > ja widze ze ty bardzo wierzysz w przemiany, JK przemianę też ciemny > lud kupił, jak to mawiał czołowy ujadacz PISu J Kurski, trzeba było > czyms ludziom we łabach namotać, ot i wymyślili przemianę Prezesa Cud się stał przemiana cudowna wręcz Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Umarłam 21.06.10, 20:42 figrut napisała: > > Proszę mnie pochować w ładnej, lewicowej trumnie. obok grzesia n., którego w pierwszej kolejności kaczka utopi? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Umarłam 21.06.10, 20:45 Nie wiem, czy chcę lezeć koło Grzesia, wolałabym Wojtka O. Mam nadzieję, że Grzesio się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Umarłam 22.06.10, 10:20 Moja najstarsza córka (elektorat Napieralskiego) pokazała mi wczoraj z zachwytem tę wypowiedź. A ja się cieszę na zabawną kampanię, w której dwóch starszych panów będzie się podlizywać smarkaczowi, który mógłby być ich synem Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 21:40 Napieralski własnie przedstawił warunki poparcia kandydatów jednym z nich jest: Przyjęcie karty praw człowieka i ogólno dostępne in- vitro, chyba bliżej do przyjęcia tych warunków jest PO niz zasciankowemu i konserwatywnemu PISowi, ale znając zmienność poglądów Jarka i dążenie do władzy za wszelką cenę wszystko jest możliwe, ze PIS momo odmiennych poglądów na te kwestie przyjmie warunki a później się wytmaczy ze to dla dobra Polski Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 23:29 Na razie to Grzesiu Schetyna strzelił partii w stopę tuż przed wyborami dając -chyba dla Polska the Times- wywiad, w którym równo jedzie po Napieralskim. Na dodatek na youtube można popatrzeć i posłuchać jakże urokliwego słowotoku pana Niesiołowskiego, w którym miesza z błotem Napieralskiego. Pomijam ewidentną wpadkę Palikota, który już koalicję zawiązuje, stołek wicepremiera obiecuje i 2-3 ministerstwa- ot, tak w czasie krótkiego wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kto posiądzie Grzegorza... 21.06.10, 23:47 no i dobrze nie włązi do d**py tak jak wazeliniarz Jaro, po trupach aby do władzy, za chwilę się dowiemy ze on też stał tam gdzie stało ZOMO jak mu tak blisko do lewicy. Jarosław zawsze się odganiał od lewicy ale teraz jak potrzebuję ich głosów wazelinuje i całuje czerwoną d**pę, ten człowiek nie ma poglądów a jedynie żadzę władzy, Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 22.06.10, 07:00 ivaz napisała: > no i dobrze nie włązi do d**py tak jak wazeliniarz Jaro, po trupach > aby do władzy, za chwilę się dowiemy ze on też stał tam gdzie stało > ZOMO jak mu tak blisko do lewicy. Jarosław zawsze się odganiał od > lewicy ale teraz jak potrzebuję ich głosów wazelinuje i całuje > czerwoną d**pę, ten człowiek nie ma poglądów a jedynie żadzę władzy, To jest właśnie polityka! Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Kto posiądzie Grzegorza... 22.06.10, 09:14 gabi683 napisała: > ivaz napisała: > > > no i dobrze nie włązi do d**py tak jak wazeliniarz Jaro, po trupach > > aby do władzy, za chwilę się dowiemy ze on też stał tam gdzie stało > > ZOMO jak mu tak blisko do lewicy. Jarosław zawsze się odganiał od > > lewicy ale teraz jak potrzebuję ich głosów wazelinuje i całuje > > czerwoną d**pę, ten człowiek nie ma poglądów a jedynie żadzę władzy, > > > To jest właśnie polityka! to jest właśnie kulturalny język, hoho Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Kto posiądzie Grzegorza... 22.06.10, 09:48 Wiesz co to co Ona na posła to prawda On zrobi wszytko po trupach do celu jego bart był ta jasną strona natomiast On jest ta ciemną stroną.I wybacz jeśli wierzysz w cudowna przemianę,to aby ta owca nie zmieniła się wilka Odpowiedz Link Zgłoś