eli-eli 20.07.10, 18:29 Dlaczego nie poinformowano wyborców? Jak dodamy do tego wszystkie "pomyłki" i rażące wpadki, to robi się bardzo nieciekawie... TU LINK: media.wp.pl/kat,1022941,wid,12491751,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kammik Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:31 Lepsze chore serce niż chory mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:32 A nieżyjący Lech Kaczyński regularnie był doprowadzany do stanu używalności na Szaserów. I tej informacji nie eksponowano. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:36 Ale to elekt miał problemy z koncentracją w trakcie kampanii. Bynajmniej nie były to przejęzyczenia, dopiero po upublicznieniu prostował swoje wypowiedzi, sam nie miał świadomości,że mówi od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:45 Komorowski zawsze miał taką frazę w wypowiedziach publicznych, poczytaj sobie stenogramy z posiedzeń Sejmu z ostatnich 19 lat kiedy był posłem. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 21:35 Ale to elekt miał problemy z koncentracją w trakcie kampanii. > Bynajmniej nie były to przejęzyczenia, dopiero po upublicznieniu > prostował swoje wypowiedzi, sam nie miał świadomości,że mówi od > rzeczy. Kaczyński cały czas mówi od rzeczy a jego sztab twierdzi iż tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 12:49 czar_bajry napisała: > Ale to elekt miał problemy z koncentracją w trakcie kampanii. > > Bynajmniej nie były to przejęzyczenia, dopiero po upublicznieniu > > prostował swoje wypowiedzi, sam nie miał świadomości,że mówi od > > rzeczy. > > Kaczyński cały czas mówi od rzeczy a jego sztab twierdzi iż tak ma być. Aaaaa.... Dobre Dzięki za poprawę humoru Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:51 Ja nie z Warszawy: co jest na Szaserów? Obstawiam na izbę wytrzeźwień ale mogę się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
pocztarenata Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 20:09 Szpital "wojskowy" Ale wiadomo, taki on wojskowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 14:26 > Szpital "wojskowy" > Ale wiadomo, taki on wojskowy Co to znaczy "taki on wojskowy"? Kiedyś szpitale miały swoją wąską "specjalizację" i np. w szpitalu wojskowym na Szaserów przyjmowani byli tylko wojskowi + ich rodziny, na Komarowa /teraz Wołoska/ w szpitalu MSW tylko pracownicy tego resortu i ich rodziny. Obecnie szpitale funkcjonują w innych zupełnie warunkach i teoretycznie moga przyjąć każdego pacjenta. W dużej mierze zostali jednak wcześniejsi /utytułowani/ lekarze tych szpitali lub ich wychowankowie dlatego dawne szpitale resortowe mają swoją renomę, ciagle jeszcze choć nie wiem czy to jeszcze jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Kobiety, nie poznajecie trolla? 20.07.10, 19:46 "Jestem brend new, w jednej osobie. Skąd te histeryczne emocje? Bo przytoczyłem artykuł?" Zwracam uwage na forme osobowa czasownika. To facet. Nowe wcielenie 130 cos tam, ktory usilnie walczyl o atencje z niezwykle mizernym skutkiem. Nie zauwazylyscie podobienstwa stylu wypowiedzi? Z ciekawosci wrzucilam eli-eli w wyszukiwarke i osoba z takim nickiem istenieje od 18 postow wstecz. I tylko na emamie. Zadziwiajce, nie? A eli-eli to pewnie od "Eli, eli, lama sabachthani" czyli "Boze, Boze, czemus mnie opuscil". 130 cos tam nie wiedzial jak tu zaczac od nowa, mamrotal pod nosem "Boze, Boze..." i naszla go inwencja tworcza. Olac trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Kobiety, nie poznajecie trolla? 20.07.10, 19:54 duzeq napisała: Zwracam uwage na forme osobowa czasownika. To facet. Bystra dziewczynka: facet! Nowe wcielenie > 130 cos tam, ktory usilnie walczyl o atencje z niezwykle mizernym > skutkiem. Nie zauwazylyscie podobienstwa stylu wypowiedzi? Kula w płot :130 ? Chętnie poznam 130 ? Nie mam innych nicków, bo i po co? Przyznam się, że na emamie bywała kiedyś moja żona, ja nie. I nigdy się tu nie udzielałem. Reasumując uzeq kiepski z Ciebie detektyw! Pozdrawiam! Elliasz Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Kobiety, nie poznajecie trolla? 20.07.10, 19:59 Zmieniles sobie, misiu, czcionke i emotikonke dodales, zeby bylo trudniej? Uhhh, ale zamaciles, chlopie...! Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
130xe Re: Kobiety, nie poznajecie trolla? 20.07.10, 21:37 Jestem, jestem - już nawet do obiadu od kompa odejść nie mogę ? Nie mogę Was głowy pozbawić przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:35 Acha... – Bronisław Komorowski cierpi na komorowe zaburzenia rytmu serca wymagające inwazyjnego, czyli zabiegowego leczenia – mówi nam pracownik Instytutu Kardiologii w Aninie, który zna dokumentację medyczną Bronisława Komorowskiego i który był obecny podczas jego ostatniej wizyty w Aninie. Powiedział, bo mu zapłacono żeby tak powiedział, a czy powiedzial prawde to inna sprawa. Nie wierzę komuś, kto ujawnia tajemnice lekarska dla kasy. Mozna byc zdrowym i zginac w katastrofie lotniczej, a można miec wadę serca i trenowac boks (jak ja). Nie widze zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:36 Zdaje się, że choroba serca nie wpływa na chorobę umysłu, więc nie bardzo wiem, czym tu się ekscytować. Weszłam w ten link, bo po Twoich słowach ...wszystkie "pomyłki" i rażące wpadki, to robi się bardzo > nieciekawie... już myślałam, że ukrył przed wyborcami chorobę umysłową, a tu o serce chodzi. Raczej nie masz się czym ekscytować. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:40 "Zdaniem rozmówców z Instytutu Kardiologii w Aninie, schorzenie, na które cierpi prezydent-elekt, powoduje m.in. uczucie dławienia, duszność, zawroty głowy, bóle wieńcowe, zasłabnięcia, utratę przytomności, niedokrwienie mózgu, skutkujące zaburzeniami świadomości, a w najgorszym przypadku śmiercią" Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:42 > "Zdaniem rozmówców z Instytutu Kardiologii w Aninie, schorzenie, na > które cierpi prezydent-elekt, powoduje m.in. uczucie dławienia, > duszność, zawroty głowy, bóle wieńcowe, zasłabnięcia, utratę > przytomności, niedokrwienie mózgu, skutkujące zaburzeniami > świadomości, a w najgorszym przypadku śmiercią" Iiii ? Co w związku z tym ? Mój tata był po trzech zawałach ( w tym z jednego podobno nie powinien wyjść), a zmarł na raka klnąc swoje mocne serce za to, że nie pozwala mu umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba1234 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:25 eli-eli napisał: > "Zdaniem rozmówców z Instytutu Kardiologii w Aninie, schorzenie, na > które cierpi prezydent-elekt, powoduje m.in. uczucie dławienia, > duszność, zawroty głowy, bóle wieńcowe, zasłabnięcia, utratę > przytomności, niedokrwienie mózgu, skutkujące zaburzeniami > świadomości, a w najgorszym przypadku śmiercią" Rozumiesz co czytasz? Czy tak tylko sobie chcesz coś poklepać na klawiaturze...? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Pracuję z dziewczyną 20.07.10, 20:48 która przeszła już dwie ablacje ... w życiu byś się nie domyśliła, że cokolwiek jej dolega. Komorowski ma prawo nie informować o swoich ewentualnych dolegliwościach i chorobach, tak samo jak każdy inny człowiek. Zresztą wielu chorych ludzi wierzy, że mimo wszystko mogą przenosić góry ... i mają do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Pracuję z dziewczyną 21.07.10, 10:52 lila1974 napisała: Komorowski ma prawo nie informować o swoich ewentualnych dolegliwościach i chorobach, tak samo jak każdy inny człowiek. Każdy inny człowiek ma prawo nie informować o swoich dolegliwościach, ale prezydent to już zupełnie inna bajka. Głosowałam na Komorowskiego (bo nie miałam wyboru) i pewnie nawet gdyby ujawił stan zdrowia i tak bym na niego zagłosowała. Fakt faktem jednak, że prezydent musi przetrwać conajmnie 5 lat ciężkiej pracy i trudno sobie wyobrazić na tym stanowisku chorego człowieka. Zwłaszcza że koszty kolejnej kampanii, klejnych wyborów, kolejnej zmiany władzy (w przypadku odpukać - zgonu) poniesie całe państwo a nie obywatel i jego rodzina. Każda z tur wyborów kosztowała jakieś 100 baniek - za to można by postawić 10 przedszkoli. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pracuję z dziewczyną 21.07.10, 10:58 > Fakt faktem jednak, że prezydent musi przetrwać conajmnie 5 lat ciężkiej > pracy i trudno sobie wyobrazić na tym stanowisku chorego człowieka. Tyle że masa polityków ma problemy z sercem (oraz zabiegi usprawniające jego prace) i nijak się to ma do ich działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Pracuję z dziewczyną 21.07.10, 22:31 Życie weryfikuje nawet tych z końskim zdrowiem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:40 eli-eli napisał: > Dlaczego nie poinformowano wyborców? Bo wtedy nie miałbyś co robić na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jkk74 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:41 ujawnienie tajemnicy lekarskiej to chyba przestępstwo? a tam zdaje się jakiś - pożal się boże - doktorek takie rewelacje rozgłasza... z miejsca powinni go z roboty wypier... wywalić znaczy się... i to z wilczym biletem... ale co tam... polaczki lubią takie ciekawostki... byle komuś dupę obrobić... pośmiać się z problemów, ułomności, chorób... dla mnie lekarz który dla kasy zdradza tajemnicę lekarską jest zwykłą szmatą... ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:43 Lekarz ujawniający tajemnicę lekarska jakoś nie jest wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:49 pracownik to niekoniecznie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:58 Anonimowy pracownik, nie lekarz tym bardziej nie jest wiarygodny - tym bardziej, żedał już dowód braku elementarnej uczciwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:45 ale już imienia i nazwuska prawcownik ów nie miał odwagi podać. bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:48 mam nadzieję, że Palikot będzie konsekwentny i zażąda raportu na temat stanu zdrowia Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:50 > Dlaczego nie poinformowano wyborców? Pewnie dlatego, aby Kaczyński mu nie wypominał, że wziął wyborców na litość..hehehehe Przypomniała mi się opowieśc o konklawe, w czasie którego wybrano na papieża Jakuba Dueze czyli późniejszego Jana XXII- zdaje się, że został nim tylko dlatego, że kardynałowie chcieli wyjść z zamkniecia a on był taki schorowany, taki biedny i nad grobem stojący, że...rządził nimi później przez 18 kolejnych lat))) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:54 Czy ktoś może przytoczyć pełną listę schorzeń na jakie cierpiał prezydent Kennedy? Liczne i dokuczliwe były z tego co pamiętam, facet jechał non stop na lekach przeciwbólowych. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 18:59 A ktoś może mi wymienić w ogóle idealnie zrowych politykow - facetów w okolicach 60-tki. Chcecie zdrowych - wybierajcie 20 letnich zapaśników. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:54 Kandydat na prezydenta musi mieć minimum 35 lat. Może lepiej wybierać kobiety? Statystycznie są dużo zdrowsze,dłużej też żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 20:00 Ale w ciążę zachodzą - i bylyby pretensje, ze prezydent musi wracac do pałacu na karmienie Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 20:51 Zawsze można wybrać Panią po 50-tce,w ciążę już nie zajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 20:54 Ale będzie miała menopauzę Nie ma dobrych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 11:57 No a faceci - prezydenci po pindziestce mają andropauzę. Z dwojga złego wolę już babę z leczona menopauzą. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:31 Pełną nie, ale na pewno miał chorobę Addisona i poważne pourazowe problemy z kręgosłupem. A Roosevelt był niepełnosprawny po polio. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:00 Nadal uważam,że wyborcy mają prawo wiedzieć,kogo wybierają na prezydenta. Tak jest uczciwie, bo takie schorzenie może skutkować wielomiesięczną niedyspozycją, hospitalizacją i "problemami z koncentracją". Nie trzeba tu doszukiwać się żadnych złośliwości, ot przedstawiam fakty, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:02 Mi, jako wyborcy, wiedza taka nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:02 > Nadal uważam,że wyborcy mają prawo wiedzieć,kogo wybierają na > prezydenta. Dlatego ja wprowadziłam obowiązkowe badania psychiatryczne i dodała do kompletu wariorgraf..."tak jest uczciwie"p Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:03 A poprzedni prezydent to niby okazem zdrowia był? Nie? No to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:16 No w tym właśnie, ze środowiska które wtedy najgłośniej krzyczały, ze ludzie mają prawo znać stan zdrowia prezydenta, teraz siedzą cicho i udają ze sprawy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:33 ciągle miała sraczkę, albo jaką inną przypoadłość Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 troll 20.07.10, 19:10 A my mamy prawo wiedziec, kto zakłada wątek. Albo tu pisujesz, i ukryłaś sie pod nowym nickiem - niefajne. Albo nigdy cie tu nie było, tylko wpadasz na forum ematka od razu z wątkiem politycznym - równie paskudne Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: troll 20.07.10, 19:19 wow, to najpierw trzeba normę wyrobić, żeby moc pisać na forum?????? paskudne, bo ktoś nowy się zarejestrował (tzn. tego nie wiem, ale to sytuacja hipotetyczna) i pisze na tematy polityczne?? zobacz ile było wątków politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: troll 20.07.10, 19:25 Iuscogens, proooszę cię. Trolli politycznych też było wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: troll 20.07.10, 19:40 angazetka napisała: > Iuscogens, proooszę cię. Trolli politycznych też było wiele. no to ja wiem, przecież sama byłam za takiego brana Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: troll 20.07.10, 19:44 Ty? Ty się wypowiadasz jak normalny człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: troll 20.07.10, 20:09 angazetka napisała: > Ty? Ty się wypowiadasz jak normalny człowiek jednak czasem się zgadzamy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: troll 20.07.10, 19:28 Jestem brend new, w jednej osobie. Skąd te histeryczne emocje? Bo przytoczyłem artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: troll 20.07.10, 19:33 Skąd te histeryczne emocje? Bo > przytoczyłem artykuł? Widzisz tu histeryczne emocje ?? Mam Ci podać linki do histerycznych emocji ? Obawiam się, że fakt KTO najwięcej histeryzuje, może Ci się nie spodobać. Jedna z trzech wielkich histerii była po ogłoszeniu wyników I tury wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: troll 20.07.10, 20:35 No nie wiem, normalnie jak ktoś ma problemy z rozpoznaniem źródła swych emocji, to idzie do psychoanalityka. Ale nie wiem, czy cię stac. Odpowiedz Link Zgłoś
130xe Re: troll 20.07.10, 21:39 małe zakłócenie wpadło i już połowa nie może się odnaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 kolejny raz :) 20.07.10, 21:38 to nie ja chociaz jak na wasze wypociny patrze to jak bududu czasem chcialabym miec penisa i nie byc emama Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:18 > Nadal uważam,że wyborcy mają prawo wiedzieć,kogo wybierają na > prezydenta. Tak jest uczciwie, bo takie schorzenie może skutkować > wielomiesięczną niedyspozycją, hospitalizacją i "problemami z > koncentracją". Nie trzeba tu doszukiwać się żadnych złośliwości, ot > przedstawiam fakty, po prostu. Jako wyborca Komorowskiego w drugiej turze i wyborca Napieralskiego w pierwszej, a więc żadna tam bezwzględna miłość z panem Komorowskim mnie nie łączy, nadal po takiej informacji głosowałabym na niego (mówiąc szczerze, to ta choroba o ile nie jest umysłowa, na chwilę obecną mi wisi). Gdybym była przeciwna jednemu i drugiemu kandydatowi, wtedy taka informacja miała by duże znaczenie przy moim wyborze. Wybrałabym Komorowskiego ze względu na potencjalnie krótszą kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Ablacja 20.07.10, 19:07 Jest to zbieg, który ma na celu zniszczenie fragmentu mięśnia sercowego odpowiedzialnego za powstanie arytmii. Po tym zabiegu, niezbyt inwazyjnym zresztą (ryzyko powikłań poniżej 1%), przeprowadzanym bez znieczulenia ogólnego, pacjent może normalnie funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Ablacja 20.07.10, 19:33 Teść po dwóch zawałach i ablacji funkcjonuje bez zarzutu - skonczył własnie 84 lata. Od zabiegu tak z dziesięć lat minęło. Komorowskiego zatem powinno na dwie kadencje starczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Ablacja 20.07.10, 19:42 Verdana nie strasz!! o kadencje mi chodzi, żeby mi nikt nie zarzucił, ze czekam na zawał Bronkowy Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Ablacja 20.07.10, 19:47 Verdano,nikt nie jest doskonały. No i nie każdy ubiega się o urząd prezydenta( chyba,że ma pełnić funkcję żyrandola). Ten, kto się ubiega, powinien być świadomy,że UCZCIWIE jest poinformować wyborców o swoim schorzeniu. Podejmując jakąkolwiek pracę przechodzimy badania lekarskie, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ablacja 20.07.10, 19:52 Wyników wyborów i tak by to nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Ablacja 20.07.10, 19:59 Tak. Ale nie informujemy nikogo o wynikach - tylko, czy możemy wykonywać pracę. Polityk z chorym sercem pracę wykonywać może, więc jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Ablacja 20.07.10, 20:31 Ale: "niedokrwienie mózgu, skutkujące zaburzeniami świadomości" może być skutkiem ubocznym choroby. To, być może, tłumaczyłoby lapsusy w wypowiedziach, chociaż ja bardziej podejrzewałem początki Alzheimera. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ablacja 20.07.10, 20:33 I pomyśleć, że Palikot uchodził za nietaktownego... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Ablacja 20.07.10, 20:39 Ale jakoś nikt nie zauważył skutjków ubocznych, gdy był marszałkiem? czyli nie wystepują. Niedokrwienie mozgu może być skutkiem bardzo, bardzo wielu chorób łącznie z wypadkiem samochodowym. Niech elekt zapewni, ze nie wsiądzie do samochodu. A do samolotu to już za nic - może w ogole być niezdolny do sprawowania władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Ablacja 20.07.10, 21:40 Niech elekt zapewni, ze nie > wsiądzie do samochodu. > A do samolotu to już za nic - może w ogole być niezdolny do > sprawowania władzy. <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 I nawet jeśli 20.07.10, 20:57 to co? Wszystkie osoby z tą chorobą serca wysłać na rentę? odsunąć od pracy? Dołączyć do nich również tych, którzy w wywiadzie są zagrożeni chorobą alzheimera? Burza w szklance wody Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: I nawet jeśli 20.07.10, 21:49 lila1974 napisała: > to co? Wszystkie osoby z tą chorobą serca wysłać na rentę? odsunąć od pracy? > > Dołączyć do nich również tych, którzy w wywiadzie są zagrożeni chorobą alzheime > ra? > > Burza w szklance wody Nie wszystkie! Prezydentem ma być osoba w pełni zdolna do pełnienia swojej funkcji! Mówimy o JEDNEJ osobie! Nie o znajomej, dziadku, szwagrze,tacie, Goździkowej. Uprawiacie demagogię! Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: I nawet jeśli 20.07.10, 22:20 A gdzie niby ta demagogia? Nie widzę również w konstytucji wpisu dotyczącego zdrowia kandydata na urząd prezydenta. Komorowski spełnia Twoje oczekiwania jest w pełni zdolny do pełnienia swojej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: I nawet jeśli 20.07.10, 22:36 lila1974 napisała: > Komorowski spełnia Twoje oczekiwania jest w pełni zdolny do pełnienia swojej > funkcji. Dokonałaś szczegółowych badań? Nie spełnia, do polityki trafiają nieodpowiedni ludzie, niestety. Dlatego jest tak "dobrze"! A wkrótce będzie jeszcze lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Ablacja 20.07.10, 20:55 Nie czuję się oszukana przez Bronisława Komorowskiego i nie uważam, aby publiczne dyskutowanie o swoich chorobach można było oceniac w kategorii uczciwości. Polityka to nie jest praca w potocznym tego słowa znaczeniu, więc nie możemy tu mówić o badaniach wstępnych od których zależy, czy się dostanie etat. I jak już wyżej wspomniałam - pracuję z dziewczyną po dwóch ablacjach (praca stresowa) i o dziwo nie ma ona najmniejszych problemów z przejściem badań okresowych - nie, nie dlatego, że robi z lekarzami szwindle, ale dlatego, ze jej choroba nie rzutuje bezpośrednio na jakość pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:49 Lepszy z chorobą serca niż mózgu jak pisał ktoś wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:52 no to większe szanse od razu na bohaterską śmierć w trakcie kadencji i ciepłe miejsce na Wawelu.... Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 19:57 Jak słusznie zauważyła Verdana, prezydentami na ogół są panowie w pewnym wieku, na ogół w typie osobowości A i mających za sobą pewien staż stresującego życia na wysokich obrotach. Jeżeli którykolwiek z poprzednich prezydentów nie był klientem Religi, to znaczy, że był klientem Wołoskiej albo Szaserów. Ale news napisany, jakby co najmniej AIDS mu wykryli, nabyte na jakiejś paradzie... Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 21:32 Dlaczego nie poinformowano wyborców? Chyba nie ma w konstytucji zapisu o tym że trzeba przedstawić raport zdrowia kandydata na prezydenta. Jak dodamy do tego > wszystkie "pomyłki" i rażące wpadki, to robi się bardzo > nieciekawie... Sądzisz iż jest to objaw choroby serca? a im większe wpadki tym poważniejsze stadium choroby? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 10:11 czar_bajry napisała: > Dlaczego nie poinformowano wyborców? > > Chyba nie ma w konstytucji zapisu o tym że trzeba przedstawić raport zdrowia > kandydata na prezydenta. mam nadzieję, ze tak samo mówiłaś, jak prymityw z lublina wrzeszczał o raporcie o stanie zdrowia Kaczyńskiego?? > > Jak dodamy do tego > > wszystkie "pomyłki" i rażące wpadki, to robi się bardzo > > nieciekawie... > > Sądzisz iż jest to objaw choroby serca? a im większe wpadki tym poważniejsze > stadium choroby? no choroba serca jak najbardziej wpływa na ogólne funkcjonowanie człowieka. Wiem jak pogorszył się ogólny stan zdrowia, również psychiczno-umysłowego w przypadku pogorszenia się sytuacji z sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 10:20 > mam nadzieję, ze tak samo mówiłaś, jak prymityw z lublina wrzeszczał o raporcie o stanie zdrowia Kaczyńskiego?? Ty nie protestujesz, gdy oszołom z brodą (pozostając w twojej stylistyce) mówi o zbrodni, więc nie wymagaj zbyt wiele od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 10:27 "Oszołom z brodą" ma rację, gdy prawda ujrzy światło dzienne,wielu spadnie zaćma z oczu. Niech szukają, sprawdzają, badają. Co w tym złego? Kto się boi i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 10:32 Ja się boję - kolejnej szpoki politycznej, ciągnącej się jak gacie od majtek. Tragedia w Smoleńsku jest zbyt poważną sprawą, by robić z niej kabaret polityczny pt. 120 rozbójników z PiSu na tropach prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 13:15 eli-eli napisał: > "Oszołom z brodą" ma rację, gdy prawda ujrzy światło dzienne,wielu > spadnie zaćma z oczu. Niech szukają, sprawdzają, badają. Co w tym > złego? Kto się boi i dlaczego? Prorok jakiś czy co? Zabrzmiało jak przepowiednia Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 13:13 iuscogens napisał: > mam nadzieję, ze tak samo mówiłaś, jak prymityw z lublina wrzeszczał o raporcie > o stanie zdrowia Kaczyńskiego?? A czy ja gdziekolwiek upominałam się o raport na temat stanu zdrowia Kaczora? To że cierpi na rozdwojenie jaźni jest i tak ogólnie wiadome. Taki z niego Doktor Jekyll i pan Hyde czego przykłady mieliśmy ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Elekt z poważną chorobą 20.07.10, 22:27 straszny oszust szescdziesiecolatek z choroba serca, skandal i impicz go! ciekawe co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Hieną trąci... 20.07.10, 23:59 sfrustrowany człowiek wszystkiego się czepi, byle sobie ulżyć. Ciekawa jestem, czy kontrkandydaci robili gruntowne badania i posiadali certyfikat przydatnosci. Akurat kłopoty z sercem u polityka ze świecznika to żadna rewelacja, raczej norma. Wałęsa tez miał poważna operację serca, zabiegi mieli Bush, Clinton, Berlusconi... Taka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Hieną trąci... 21.07.10, 10:00 Sfrustrowany człowiek nie jest w stanie zrozumieć,że problemy z sercem mogą wpływać ( a w omawianym przypadku to widać) na stan umysłu. To jest powód do frustracji: www.redakcja.newsweek.pl/Tekst/Polityka-Polska/536348,Afery-po---czy-to-prawda.html Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: Hieną trąci... 21.07.10, 10:16 Każda choroba wpływa na stan umysłu. A już na pewno jakieś skrzywienia psychiczne. Naprawdę dotychczas nie sądziłam, że zacietrzewienie polityczne daje podobne objawy jak właśnie zaburzenia psychiczne, ale ostatnio coraz bardziej się przekonuje, że tak jest. Przy czym im bardziej prawicowe poglądy, tym efekt jest wyraźniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 11:09 www.scienceline.org/2008/09/03/policy-hsu-presidentialhealth/ Nie tylko u nas problem często dyskutowany. Odpowiedz Link Zgłoś
c2h6 Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 12:32 eli-eli napisał: > Dlaczego nie poinformowano wyborców? Jak dodamy do tego Och, to po prostu tradycja ustanowiona przez prezydenta kaczora. A pytał Palikot o szanowne zdrówko, pytał, prawda? No to trzeba było wtedy odpowiedzieć, a nie dopiero teraz się orientować że zdrowie prezydenta to ciekawa rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 12:54 Kandydat na prezydenta ma być sprawny.Jak ma takie dolegliwości powinien uczciwie poinformować. Do tego z pewnością nadciśnienie i nadwaga obojga świadczą o niezdrowym trybie życia od lat. Urząd prezydencki to nie sanatorium, tylko praca na pełnych obrotach. I nie może tu być taryfy ulgowej! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 12:58 Ależ oczywiście. Nie może być tak, że prezydent z powodu niedyspozycji żołądka nie jedzie na wazne międzynarodowe spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 13:04 No i to częste odbijanie treści żołądka podczas przemówień, może być oznaką refluksu lub kamieni w woreczku. Odpowiedz Link Zgłoś
c2h6 Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 13:05 eli-eli napisał: > Kandydat na prezydenta ma być sprawny.Jak ma takie dolegliwości > powinien uczciwie poinformować. Do tego z pewnością nadciśnienie i > nadwaga obojga świadczą o niezdrowym trybie życia od lat. Urząd > prezydencki to nie sanatorium, tylko praca na pełnych obrotach. I > nie może tu być taryfy ulgowej! Ale co? Nawołujesz do odrzucenia dziedzictwa Wielkiego Patrioty który Bohatersko Poległ? Przecież to Jego wzór, to On nam pokazał gdzie Palikot może Go cmoknąć ze swoimi pytaniami o zdrowie. Jakby teraz Komorowski zaczął się nagle rozwodzić nad swoim sprezdawczykowskim nadciśnieniem, czyż nie byłby to policzek wymierzony w Pamięć o Wielkim Polaku który się badaniom nie kłaniał? Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 13:20 c2h6 napisała: Ale co? Nawołujesz do odrzucenia dziedzictwa Wielkiego Patrioty > który Bohatersko Poległ? Przecież to Jego wzór, to On nam pokazał > gdzie Palikot może Go cmoknąć ze swoimi pytaniami o zdrowie. Jakby > teraz Komorowski zaczął się nagle rozwodzić nad swoim > sprezdawczykowskim nadciśnieniem, czyż nie byłby to policzek > wymierzony w Pamięć o Wielkim Polaku który się badaniom nie kłaniał? Palikot nie pyta tylko gryzie, wyje i się wije. Egzorcysta może by mu pomógł. Faktem jest,że: !) elekt zataił stan swojego zdrowia 2) nie jest sprawny i wymaga inwazyjnego leczenia 3)ogranicza to jego możliwości sprawowania władzy Założę się,że wkrótce będziemy słyszeć o częstych niedyspozycjach! Lech Kaczyński był człowiekiem wielkiego intelektu, dajmy spokój z porównywaniem...musiałbym być złośliwy Odpowiedz Link Zgłoś
c2h6 Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 13:30 eli-eli napisał: > c2h6 napisała: > Ale co? Nawołujesz do odrzucenia dziedzictwa Wielkiego Patrioty > > który Bohatersko Poległ? Przecież to Jego wzór, to On nam pokazał > > gdzie Palikot może Go cmoknąć ze swoimi pytaniami o zdrowie. Jakby > > teraz Komorowski zaczął się nagle rozwodzić nad swoim > > sprezdawczykowskim nadciśnieniem, czyż nie byłby to policzek > > wymierzony w Pamięć o Wielkim Polaku który się badaniom nie > kłaniał? > Palikot nie pyta tylko gryzie, wyje i się wije. Egzorcysta może by > mu pomógł. Napisane jest - prawda was wyzwoli. To czemu nikt nie spróbował wyzwolić Palikota prawdą o stanie kaczego zdrowia? > Faktem jest,że: > !) elekt zataił stan swojego zdrowia Podobnie jak numer buta i datę pierwszego stosunkku seksualnego. > 2) nie jest sprawny i wymaga inwazyjnego leczenia Świetnie, będzie mógł się zacząć znieczulać małpeczkami przed operacją. Pewnie ich jeszcze trochę zostało. > 3)ogranicza to jego możliwości sprawowania władzy Znieczulenie? No prawda, ale czy to jego pierwszego? > Założę się,że wkrótce będziemy słyszeć o częstych niedyspozycjach! Masz na myśli że z powodu rozwolnienia będzie odwoływał konferencje międzynarodowe? > Lech Kaczyński był człowiekiem wielkiego intelektu, dajmy spokój z > porównywaniem...musiałbym być złośliwy E, intelekt Jarka nie jest aż taki wielki, nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 14:46 > Faktem jest,że: > !) elekt zataił stan swojego zdrowia Nie wiem czy "zatail" jest odpowiednim slowem, bo jezeli LK, jako dr hab. prawa rowniez odmowil oficjalnego podania raportu o stanie zdrowia, to musial wiedziec, ze czyn ten nie jest nielegalny, niezgodny z Konstytucja etc. A byly rowniez powody do niepokoju, jako ze LK w wieku 33 lat mial chorowac na chorobe wiencowa (mial napady czestoskurczu nadkomorowego). Sa rowniez dowody na to, ze LK zostal potraktowany m.in.spasmophenem duplex- stosowanym przy chorobie wrzodowej oraz thioridazinem - przy objawach neurotycznych. "Thioridazin, Thioridazin prolongatum łagodzi w mniejszych dawkach niepokój i lęk (objawy neurotyczne), w większych dawkach natomiast poprawia stan w chorobach dających zmienione odczucia rzeczywistości (schizofrenia, psychoza maniakalna). Leczenie preparatem daje tylko w minimalnym stopniu objawy pozapiramidowe, jak sztywność i drżenia mięśni, niepokój oraz przesadna aktywność. Zastosowanie: Zmieniona interpretacja rzeczywistości z ideami prześladowczymi, urojeniami i halucynacjami. Niepokój i przygnębienie. Zmiany osobowości z napadami agresji. Splątanie u osób starszych. Niepokój i nadaktywność w alkoholizmie. Bóle, gdy leki przeciwbólowe nie odniosły pożądanego skutku. 2) nie jest sprawny i wymaga inwazyjnego leczenia. 3) 3)ogranicza to jego możliwości sprawowania władzy Z punktu 1 wynika, ze w tym momencie nie wiadomo czy LK byl zupelnie sprawny i czy nie ograniczylo to jego mozliwosci sprawowania wladzy (bo, przypominam, nie poznalismy raportu na dzien zaprzysiezenia w 2005 roku). I skoro LK panowal, pomimo tego, legalnie, to samo odnosi sie do BK. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 16:43 Witaj Duzeq ponownie! Widzę,że nie posłuchałaś i nadal prowadzisz śledztwo... Nie ma żadnych dowodów na to, co przytaczasz, to po pierwsze, po drugie to mało etyczne. Po lubi mówić o przyszłości, to nie grzeb się w przeszłości, bo posądzą Cię o "pisizm". Wiem, że wynajdowanie rzekomych chorób psychicznych u obu braci ,to ulubiona strategia obecnego rządu. Ja bym zaś poglądy L.i J.( w obliczu faktów z kwietnia) uznał za dar przewidywania przyszłości. Osoby, tzw. "jasnowidzące" właśnie odczuwają niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 19:20 Uuuu, misiu, widze ze kapitulacja nastapila z braku sensownych argumentow. Nie ma żadnych dowodów na to, co przytaczasz, to po > pierwsze, po drugie to mało etyczne. Dowody, owszem, istnieja. A dlaczego to malo etyczne? I nagle juz przestales sie pluc o Komorka? No coz, nielatwo obalic moj argument, ze skoro jedna decyzja miszcza byla legalna, to ciezko kontynuowac jojcenie o obecnej glowie panstwa. Po lubi mówić o przyszłości, to > nie grzeb się w przeszłości, bo posądzą Cię o "pisizm". Nie jestem zwolennikiem PO. Nie jestem zwolennikiem PISu. > Osoby, tzw. "jasnowidzące" właśnie odczuwają niepokój. Ja to jasno widze tylko tyle, ze kiedysz zapomnisz przelaczyc nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 21.07.10, 19:57 Duzeq, misia nie przypominam...kapitulacja chwilowa, bo jestem zajęty demontażem elektryki. Wieczorem poszerzę ,co nieco, Twoje horyzonty... Nie irytuj się! A propos misa- był taki o bardzo małym rozumku i też lubił papusiać! Odpowiedz Link Zgłoś
eli-eli Re: Elekt z poważną chorobą 23.07.10, 13:09 duzeq napisała: dlaczego to malo etyczne? > I nagle juz przestales sie pluc o Komorka? No coz, nielatwo obalic > moj argument, ze skoro jedna decyzja miszcza byla legalna, to ciezko > kontynuowac jojcenie o obecnej glowie panstwa. Bo to strategia owego socjopaty, który chce wszystko zakrzyczeć. Myślę,że jest on wykorzystywany przez swoich kolesi, i niby nie traktowany przez nich poważnie, żeby robić ferment. Ponieważ jest wśród Polaków ( nad czym ubolewam) ogromny popyt na szołmenów typu Wojewódzki, więc po dostarcza kolejnego, kóry krzyczy najgłośniej, a cała reszta istotnych rzeczy załatwiana jest właśnie za jego plecami. Od kilku dni mam przeczucie,że jednak dowiemy się prawdy, tzn. już nie da się jej ukryć! Obaj bracia L. i J. mieli bardzo silne wibracje urodzeniowe, ogromną potrzebę poczucia sprawiedliwości i umiejętność widzenia sprawy z każdej strony. Łączyła ich też, ogromna intuicja. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Elekt z poważną chorobą 23.07.10, 13:15 > Obaj bracia L. i J. mieli bardzo silne wibracje urodzeniowe Co mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
indigo_kid to może znów będą przyspieszone wybory 21.07.10, 14:34 Może Tusk specjalnie podsunął Bronka, wiedząc, ze ten długo nie pociągnie i w następnych przyspieszonych wyborach będzie mu łatwiej wygrać bój o prezydenturę. No ale kto to wie, kto zrozumie politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
indigo_kid Re: to może znów będą przyspieszone wybory 21.07.10, 14:45 a no i w sumie o rezygnacji z kandydowania poinformował na krótko przed katastrofą. No i ta powódź im trochę chciała namieszać, no ale dzielnie ją zepchnęli w niepamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: to może znów będą przyspieszone wybory 21.07.10, 14:49 Nie chce mi się szukać, kiedy dokładnie zrezygnował, ale na studiach były wtedy ferie, zatem był to przełom stycznia i lutego. Faktycznie, tuż przed 10 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: to może znów będą przyspieszone wybory 21.07.10, 14:47 Tak, tak, Bronek już normalnie nad grobem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyczek_0 Re: to może znów będą przyspieszone wybory 21.07.10, 14:55 Niedobry Donek. Nie dość, że ma krew na rękach to jeszcze liczy na zgon kolegi-prezydenta. Pewnie odprawia czary mary, żeby Jarosława też szlag trafił. Odpowiedz Link Zgłoś