Dodaj do ulubionych

Pani Henryka Krzywonos

30.08.10, 18:51
Oficjalnie jestem jej fanką smile
Obserwuj wątek
    • loganmylove Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 18:53
      Ja równieżsmile
      • nangaparbat3 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 18:56
        Dostałam opr od matki, bo zadzwoniła: OGLĄDASZ?? A ja nie wiedziałam, o co chodzi.
        Pani Henryka - super. I w ogole - kobieta im starsza, tym dzielniejsza.
        • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:05
          wystarczy wam, ze ktoś skrytykuje Kaczyńskiego i już jesteście fankami...???
          czy wszystkie już od dawna ją wielbiłyście wink
          • krejzimama Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:14
            Skrytykuje? To bohaterka sierpnia 1980. Jak widać pomimo upływu lat nie zmieniła
            się. W jej słowach swój głos oddała prawdziwa Solidarność.
            Bo gdzie byli Jarosław Kaczyński i co co siedzieli obok niego kiedy Krzywonos
            zatrzymałą tramwaj i rozkęciła strajk MPK?
            Dostał Jarek prztyczka w nos od Pani Krzywonos.
            • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:29
              oj tak, na pewno wszystkie emamy od 30 lat podziwiają panią krzywonos, chyba
              naiwna jesteś. Większość pierwszy raz w życiu usłyszała nazwisko, skojarzyło z
              hasłem zła kaczka i juz im to wystarcza, żeby wielbić.
              • krejzimama [...] 30.08.10, 19:38
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:57
                  krejzi, gadasz glupoty. dla Ciebie trzeba byc dzikim fanem kaczynskiego zeby
                  miec inne zdanie??
                  naprawde myslisz, ze ja przyzywam co ona powiedziała o Kaczynskim??
                  Smieszy mnie to, ze wystarczy skrytykować Kaczynskiego i już panie, które pewnie
                  w większości nie znały Karzywonos już są jej fankami.
                  • e_r_i_n Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:30
                    A może chodzi o to, że znamienne, iż osoba, która jest FAKTYCZNIE ikoną
                    Solidarności ma takie, a nie inne zdanie o kimś, kto SAM SIEBIE okrzykuje
                    kontynuatorem dzieła tejże?
                  • czar_bajry Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 00:07
                    Smieszy mnie to, ze wystarczy skrytykować Kaczynskiego i już panie, które pewni
                    > e
                    > w większości nie znały Karzywonos już są jej fankami.

Nie trzeba kogoś znać od 30 lat aby zostać jego fanemtongue_out
                    Ciebie śmieszy to że dziewczyny poklaskują Krzywonos a mnie to że na każdą
                    krytykę Kaczyńskiego odpowiadasz jego obroną i krytyką krytykującegosmirk .
                    Ciekawa jestem czy robisz to dla zasady aby być inną czy tez faktycznie jesteś
                    jego zagorzałą fanką?
                    • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:46
                      czar_bajry napisała:

> Smieszy mnie to, ze wystarczy skrytykować Kaczynskiego i już panie, które pewni
                      > > e
                      > > w większości nie znały Karzywonos już są jej fankami.
                      >
                      > Nie trzeba kogoś znać od 30 lat aby zostać jego fanemtongue_out
                      > Ciebie śmieszy to że dziewczyny poklaskują Krzywonos a mnie to że na każdą
                      > krytykę Kaczyńskiego odpowiadasz jego obroną i krytyką krytykującegosmirk .
                      > Ciekawa jestem czy robisz to dla zasady aby być inną czy tez faktycznie jesteś
                      > jego zagorzałą fanką?

przykro mi, ale jesteś nie na czasie.
                      Gdzie ja go bronię??
                      Wielokrotnie pisałam, ze ostatnie zachowanie kaczynskiego mi się nie podobają i
                      raczej ciezko mnie to jego fanek zaliczyc.
                      Ale to nie oznacza ze nagle stanę się fanka PO, uwazam ich za znacznie większych
                      szkodnikow niz PIS.
              • gabi683 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:49
                iuscogens napisał:

> oj tak, na pewno wszystkie emamy od 30 lat podziwiają panią krzywonos, chyba
                > naiwna jesteś. Większość pierwszy raz w życiu usłyszała nazwisko, skojarzyło z
                > hasłem zła kaczka i juz im to wystarcza, żeby wielbić.

Poczytaj trochę a nie pleciesz trzy po trzy !
                • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:54
                  gabi wrocilas z wakacji wink
              • babcia47 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 11:55

iuscogens napisał:
                > oj tak, na pewno wszystkie emamy od 30 lat podziwiają panią krzywonos,
                moze te młodsze nie..ale starsze napewno..tym bartdziej, ze jej nazwisko
                było znane i głosne, często wymieniane w prasie podziemnej..za to panach
                K. właściwie zrobiło sie głosno, gdy doszło juz do przejecia władzy i obaj
                znaleźli się w kręgu bliskich wspólpracowników prezydenta
                L.Wałesy..dopiero wówczas, gdy odwaga staniała. Odwagi nie zabrakło za to
                P. Krzywonos, zarówno w tamtym czasie (perzypłaciła to zyciem przyszłego
                dziecka i osobista tragedią, gdy okazało się, że nie będzie mogła więcej
                rodzić), jak również dzis, gdy ma odwagę mówić wprost co czuje i myśli..a
                gdzie był wówczas Jarek? Lech był jak to okreslił któryś z faktycznych
                ówczesnych działaczy "drugorzednym doradcą" strajkujacych i jedynie w tej
                roli został internowany na kilka miesiecy po ogłoszeniu stanu
                wojennego..Jarek nawet nie zainteresował za bardzo ówczesnych służb, nie
                zauwazył wybuchu stanu wojennego..a co dziwniejsze został bez żadnych
                problemów i późniejszych represji wypuszczony po (wg jego słów) odmowie
                podpisania lojalki. Szef organizacji, w której wówczas działałam był
                równiez przesłuchowany po ogłoszeniu stanu wojennego ..i podpisał
                zobowiązanie, ze "nie będzie działał na szkodę PRL"..ale po wpierwsze
                wszystkim o tym powiedział, po drugie stwierdził, że papier jest cierpliwy
                a on i tak bedzie robił swoje..jedynym niebezpieczeństwem było, ze gdyby
                go złapano na takiej działalności byłoby to potraktowane niezwykle surowo
                i jako recydywa. Podobnie postępowało wielu znanych mi działaczy i miało
                to swoja logikę, wazniejsze było wyjście i dalsze działanie. Nie wierzę,
                ze JK nic nie podpisał i tak sobie po prostu został wypuszczony..nawet
                jeżeli "znaleziona" później lojalka okazała się fałszywa, to musiał
                istnieć inny oryginał..moze nawet celowo została podłozona fałszywka, by
                mozna było twierdzić, ze oryginał nigdy nie istniał..ale w to moze
                uwierzyć tylko ktos kto nie zna realiów tamtych czasów..taki papier
                dostawał do podpisania każdy(!!), kto został aresztowany ale wypuszczony
                (na tej podstawie) lub wezwany na przesłuchanie w związku z swoją
                działalnoscią opozycyjną w okresie od sierpinia '80 do wybuchu stanu
                wojennego. Dotyczyło to opozycjonistów dużo "mniejszego kalibru" niż ci,
                którzy zostali internowani, choć i tu znaleźli sie ludzie, których
                internowano "na wszelki wypadek". JK nawet za takiego nie był uważany
                przez ówczesne słuzby
                • croyance Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 22:58

• croyance Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 22:58
                    Przepraszam, wyslalam pustego posta.
          • marzeka1 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:15
            " wystarczy wam, ze ktoś skrytykuje Kaczyńskiego i już jesteście
            fankami...???
            > czy wszystkie już od dawna ją wielbiłyście wink
            > "-

- ja od dawna, od kiedy znam jej historię rodzinnego domu dziecka.
            A miała rację, bo KAŻDY z zaproszonych: i Jarkacz, i Tusk, I
            prezydent Komorowski to ludzie Solidarności. To piękne, i jakże
            zdezawuowane słowo.
          • marusia_ogoniok_102 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:20
            Ja się przyznaję bez bicia - i panią Henrykę, i jej zasługi poznałam dzisiaj
            dopiero. Bo ja czasów walki nie pamiętam, nie było mnie wtedy na świecie.
            Za to, co zrobiła wtedy, należy jej się największy szacunek.
            A za to, co zrobiła dziś - oklaski na stojąco. Choćby za to, że nie bała się
            wyjść przed ludzi, swoich dawnych kolegów i powiedzieć im prosto w oczy co myśli.
            Mnie tacy ludzie, ludzie, którzy się nie boją, imponują. Imponują mi ludzie,
            którzy widząc, że ktoś robi świństwo, nie boją się temu komuś powiedzieć tego
            prosto w oczy przy tłumie widzów, którzy tego kogoś popierają.
            • imasumak Marusia 01.09.10, 22:58
              Bardzo podoba mi się to, co napisałaś smile
              Pozdrawiam
          • narsen Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:36
            Akurat Pani Krzywonos ma niewiele ma wspólnego z politycznymi przepychankami.
            Wkurzyła się zwyczajnie kobieta na to bydło, które zasiada w ławach i robi
            wiochę. Prostymi słowami, szczerze i emocjonalnie powiedziała to, co myśli wielu
            z nas. I wielkie brawa za to dla odważniej Pani Heni.
          • gabi683 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:48
            iuscogens napisał:

> wystarczy wam, ze ktoś skrytykuje Kaczyńskiego i już jesteście fankami...???
            > czy wszystkie już od dawna ją wielbiłyście wink
            >

Powiedziała prawdę prosto w oczy a Kaczyński to przywiej tchórz
    • niezwykladziewczyna Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:07
      Babka ma jaja.
    • narsen Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:08
      Pani Henia rządzi! Uratowała honor tej bandy chamów.
      Owacje na stojąco.

PS: Ta mina Szczypińskiej - bezcenna ^^
    • marzeka1 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:12
      Fajna, mądra i-znając to, co zrobiła dla dzieci-dobra kobieta smile
      • lalka-on-line Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:19
        tak,jestem w fanklubie kazdego kto usadzi tego wykrzywionego
        psychicznie osobnika[mowie o kaczce]
        ma babka jaja i bardzo dobrzesmile)
        • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:27
          lalka-on-line napisała:

> tak,jestem w fanklubie kazdego kto usadzi tego wykrzywionego
          > psychicznie osobnika[
          mowie o kaczce]
          > ma babka jaja i bardzo dobrzesmile)

mi tu niesiołowski pasuje wink
          • lalka-on-line Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:08
            a mi tu pasuje polowa PIstongue_out
    • ywwy Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:26
      Może i ona Krzywonos,ale Piękny-Głos!
      • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:36
        tak całkiem przypadkiem jutro jest premiera
        biografii
        tej pani
        . Widać sprytnie wymyśliła, co jej największy rozgłos przyniesie.
        Jutro emamy polecą do księgarni i książkę kupią wink
        Jakoś szczerość intencji tej pani mimo jej dokonań w kontekście tego wydają mi
        się średnio wiarygodna.
        • narsen Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:40
          Tak samo jak Twój guru Jarkacz - szukasz drugiego dna. Jak ktoś mówi coś nie po
          Twojej myśli; to tylko dla zysku, sławy czy innych ciemnych interesów. Takie
          zachowanie ma swoją kliniczną nazwę i pocieszę Cię - zwykle dość dobrze się to
          leczy.
          • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:53
            narsen, widzę, ze jak wiele osób na tym forum nie potrafisz przeżyć tego, ze
            ktoś ma inne poglądy i dysutowac bez personalnych zaczepek i obrazania innych??
            jarsoław nie jest zadnym moim guru, głosowałam na niego, ale wiele jego
            zachowan, zwłaszcza tych ostatnich mi sie nie podoba, wiec srednio trafilas ze
            swoją riposta.
            • iwoniaw Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:56
              No więc p. Krzywonos też się wiele jego zachowań, w tym ostatnich, nie
              podoba, czemu dała wyraz. I część emam wyraziło uznanie dla jej
              postawy. A ty się rzucasz. Więc o co chodzi?
            • narsen Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:16
              Tak mówisz. Więc po co bronisz Kaczysława? Nie widzisz jak pluje nienawiścią? Jak obraża innych i nastawia ludzi przeciwko sobie? Nie widzisz jakie spustoszenie zrobiła tragedia w Smoleńsku z tym od dawna smutnym, rozgoryczonym i małostkowym człowieczkiem? On teraz pała tylko rządzą zemsty. Zemsty za zły los. To smutne, ale i niedopuszczalne u lidera partii. Nie ma nic gorszego niż wściekły człowiek u władzy. A Kaczyński jest wściekły - tego się nie da ukryć.

PS: Nie jestem zwolenniczką PO. Marzy mi się centrum - lewicowe w kwestiach światopoglądowych i prawicowe gospodarczo.
              Mimo to póki nie ma innego wyjścia będę głosować przeciwko temu choremu z nienawiści człowiekowi. Dopóki widmo PISu nie zniknie w mrokach historii.
              • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 08:47
                narsen napisała:

> Tak mówisz. Więc po co bronisz Kaczysława? Nie widzisz jak pluje nienawiścią? J
                > ak obraża innych i nastawia ludzi przeciwko sobie?

no proszę Cię, pokaz mi konkretny fragment w tym watku, gdzie ja go bronię. W
                ogole nie rozumiem co ty piszesz.

Nie widzisz jakie spustoszen
                > ie zrobiła tragedia w Smoleńsku z tym od dawna smutnym, rozgoryczonym i małostk
                > owym człowieczkiem?
                On teraz pała tylko rządzą zemsty. Zemsty za zły los. To sm
                > utne, ale i niedopuszczalne u lidera partii. Nie ma nic gorszego niż wściekły c
                > złowiek u władzy. A Kaczyński jest wściekły - tego się nie da ukryć.

no mi tez bardzo się nie podoba jego zachowanie, ale w mojej wypowiedzi w ogole
                do jego zachowania się nie odnosilam, czego jak widac nikt w tym watku nie jest
                w stanie pojac.
                >
                > PS: Nie jestem zwolenniczką PO. Marzy mi się centrum - lewicowe w kwestiach świ
                > atopoglądowych i prawicowe gospodarczo.
                > Mimo to póki nie ma innego wyjścia będę głosować przeciwko temu choremu
                > z nienawiści człowiekowi. Dopóki widmo PISu nie zniknie w mrokach
                historii.

no widzisz, ja tez nie mam takiej partii jaką bym chciała, chwilami pis byl
                blisko, obecnie jest dość daleko, ale jeszcze dalej jest obecna partia rządząca,
                wiec jesli bede jeszcze raz glosowac na pis, to dlatego, zeby PO nie mialo dalej
                władzy.
                Nie ma idealnych rozwiazan
        • krejzimama Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:41
          I tak widzimy, że jak wśród zwolenników PiS szerzy się Paranoja i Schizofrenia.
        • kawka74 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:41
          Nie przeszkadza Ci ta podejrzliwość w codziennym życiu?
          BTW dobrze, że ktoś się odważył zwrócić chamom uwagę, bo było to naprawdę żenujące.
          • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:51
            jaka podejrzliwosc??
            no prosze Cię, nie tworz rzeczy ktorych nie ma.
            trochę dziwne jest to, ze jak ktoś ma inne zdanie niz ogol to zaraz się go
            obraza i jeszcze insynuuje choroby psychiczne.
            • kawka74 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:59
              Od kiedy podejrzliwość jest chorobą psychiczną?
              Odnoszę się do Twojej insynuacji, która brzmi mało poważnie.
              Trzeba dużo wysiłku, żeby uznać proste zwrócenie uwagi prostakom za element
              promocji książki.
              • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 08:51
                kawka74 napisała:

> Od kiedy podejrzliwość jest chorobą psychiczną?
                > Odnoszę się do Twojej insynuacji, która brzmi mało poważnie.
                > Trzeba dużo wysiłku, żeby uznać proste zwrócenie uwagi prostakom za element
                > promocji książki.

to o chorobie psychicznej nie bylo do Ciebie.
                to nie jest zaden wysiłek, prawda jest taka ze sprzedaż książki jej podskoczy
                nie dlatego, ze była legendą solidarnosci czy z powodu domu dziecka(ja naprawdę
                nie umniejszam zasług tej kobiety) tylko dlatego ze nagle jest o niej głośno w
                mediach bo naskoczyła na kaczynskiego.
                Jak wiadomo nawet Giertych, który krytykuje kaczke zaraz staje się idolem...
            • gabi683 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 07:19
              iuscogens napisał:

> jaka podejrzliwosc??
              > no prosze Cię, nie tworz rzeczy ktorych nie ma.
              > trochę dziwne jest to, ze jak ktoś ma inne zdanie niz ogol to zaraz się go
              > obraza i jeszcze insynuuje choroby psychiczne.

Bo to nie jest normalne jak się kogoś broni ,a ten ktoś naprawdę robi źle.I mu
              się przyklaskuje
              • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 08:53
                > Bo to nie jest normalne jak się kogoś broni ,a ten ktoś naprawdę robi źle.I mu
                > się przyklaskuje
                >

nie jest normalne, wiec pokaz mi gabi, gdzie ja kaczynskiego bronię i mu
                prztyklaskuje.
        • marzeka1 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:45
          "
          > tak całkiem przypadkiem jutro jest premiera
          > biogr
          > afii
          > tej pani
          . Widać sprytnie wymyśliła, co jej największy
          rozgłos przyniesie.
          > Jutro emamy polecą do księgarni i książkę kupią wink
          > Jakoś szczerość intencji tej pani mimo jej dokonań w kontekście
          tego wydają mi
          > się średnio wiarygodna."

- wiesz, to zakrawa na ciężki przypadek paranoi. Da się pewnie z
          tym żyć, ale co to za życie. Nie, książki nie kupię, ale znam
          biografię pani Krzywonos, zarówno tę "solidarnościową", jak i tę
          mniej znaną z działalnością na rzecz rodzinnych domów dziecka.
          • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:49
            napisze jeszcze raz, bo widać nie jest łatwo zrozumieć. Założę się ze większość
            osób jej nie znała, to ze ty ją znałaś to nie oznacza ze wszyscy tak mają, naprawdę.
            i skoro nagle na dzień przed premierą książki od niej nagle robi się o niej
            głośno to czysty przypadek??
            ja jakos watpię ze to przypadek i tylko tyle, a tekst o paranoi no cóż na bardzo
            średnim poziomie.
            mozesz wyjasnic na czym ta moja paranoja polega??
            wymyślam sobie coś??
            • krejzimama Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:51
              Tak jak każdy pislamista wymyślasz sobie równoległy świat. Pislamistyczny matrix.
            • marzeka1 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:02
              "mozesz wyjasnic na czym ta moja paranoja polega??
              wymyślam sobie coś?"- na tym, że przypisujesz złą motywację czyjegoś
              działania,bo gdyby to powiedział "czynny" polityk, zrozumiałabym
              taka podejrzliwość, ale nie wobec kobiety z TAKIM życiorysem, ba- z
              perspektywy bardziej nawet podoba mi się to, co robiła PO
              solidarności.
              • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:10
                a ty mi przypisujesz paranoję tylko dlatego, ze podejrzewam, ze to akcja
                marketing, takie zachowanie to gorsza sprawa niż to ze ja watpię w jej
                motywację. kiepska personalna wycieczka.
                Uwazasz, ze to zrobiła dużo dobrego oznacza ze nie mogła zostac np. zmanewrowana
                przez wydawnictwa. naprawde lepszej reklamy im nie potrzeba.
                i nie każdy kto zrobi coś dobrego w jednej albo w dwóch dziedzinach od razu jest
                idealem we wszystkich innych. Stosujesz takie przeniesienie jak ci ludzie,
                którzy sie sluchają lekarza w kazdej dziedzinie, bo on jest takim szanowanym
                lekarzem wiec na pewno ma racje.
                • narsen Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:22
                  Ok to inaczej -> Jakby wyszła i zaczęła pluć na Tuska - nie byłaby to równie
                  dobrą reklama dla niej? I dla książki? Po co było narażać się na gwizdy? Na
                  ostracyzm?
                  • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 08:57
                    narsen napisała:

> Ok to inaczej -> Jakby wyszła i zaczęła pluć na Tuska - nie byłaby to równi
                    > e
                    > dobrą reklama dla niej? I dla książki? Po co było narażać się na gwizdy? Na
                    > ostracyzm?

w obecnej sytuacji logiczne jest ze to kaczka jest passe, wiec modne są ataki na
                    niego.
                    Gwizdy, ostracyzm z jednej strony a z drugiej duze poparcie z roznych stron,
                    teraz jest na pierwszych stronach, artykuły itd.w momencie kiedy wchodzi jej
                    biografia.
                    na Tuska raczej by nie najechała, biorąc pod uwagę jej poglądy polityczne.
            • lusitania2 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:09
              gdybym miała nieco więcej empatii, byłoby mi cię żal, iuscogens.
              Bardzo żal.
              Bo to bardzo smutne, gdy kogoś tak rozum opuścił, jak ciebie,
              iuscogens.
            • wespuczi Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:16
              spiesze ci powiedziec ze wiele mam zna pania krzywonos ze wzgledu na artykul
              ktory byl dosc popularny jakis czas temu - o tej pani - koncentrujacy sie
              glownie na jej zaangazowaniu w pomoc dzieciom.
              • echtom Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:02
                Właśnie czytam ze zdziwieniem, że ponoć do dziś pani Krzywonos była mało znana, bo zawsze miałam wrażenie, że znana jest bardzo. Nie tylko jako ta, która zatrzymała tramwaj, ale ze względu na rodzinny dom dziecka, który prowadzi z mężem. Czytałam artykuły na jej temat, wywiady (całkiem niedawno był w WO), widziałam ją w telewizji, a tu słyszę, że jakaś nieznana pani zaczęła się lansować, żeby kupili jej książkę.
                • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:02
                  echtom napisała:

> Właśnie czytam ze zdziwieniem, że ponoć do dziś pani Krzywonos była mało znana,
                  > bo zawsze miałam wrażenie, że znana jest bardzo. Nie tylko jako ta, która zatr
                  > zymała tramwaj, ale ze względu na rodzinny dom dziecka, który prowadzi z mężem.
                  > Czytałam artykuły na jej temat, wywiady (całkiem niedawno był w WO), widziałam
                  > ją w telewizji, a tu słyszę, że jakaś nieznana pani zaczęła się lansować, żeby
                  > kupili jej książkę.

i myslisz, ze naprawde była bardzo znana, ze przecietna osoba z ulicy ją znała??
                  Bo teraz większosc bedzie znac.
                  wiesz o mojej mamie tez był artykul w gw, był wywiad, była wystawa w wawie, ale
                  zapewniam Cię ze nie jest znana.
                  ja jestem pewna ze w odbiorze przeciętnego człowieka ona jednak bardzo slabo
                  funkcjonowała, mimo ze ty czy pare innych osob czytalo o niej artykul w WO.
                  • emka_waw Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:31

> i myslisz, ze naprawde była bardzo znana, ze przecietna osoba z
                    ulicy ją znała?

Zdziwisz się, ale tak.

> wiesz o mojej mamie tez był artykul w gw, był wywiad, była wystawa
                    w wawie, ale
                    > zapewniam Cię ze nie jest znana.

Zazdrościsz?

> ja jestem pewna ze w odbiorze przeciętnego człowieka ona jednak
                    bardzo slabo
                    > funkcjonowała, mimo ze ty czy pare innych osob czytalo o niej
                    artykul w WO.

Wystarczyło nie mieć w d... lekcji historii współczesnej w szkole. O
                    sygnatariuszach Porozumień Sierpniowych każdy inteligentny człowiek
                    słyszał, a ci którzy nie słyszeli to raczej książek w ogóle nie
                    czytają, i tu twoja teoryjka o promocji książki trafia kulą w płot.
                    • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:52
                      emka_waw napisała:

>
                      > > i myslisz, ze naprawde była bardzo znana, ze przecietna osoba z
                      > ulicy ją znała?
                      >
                      > Zdziwisz się, ale tak.

moze się zdziwię, ale jednak wydaje mi się, ze nie.
                      >
                      > > wiesz o mojej mamie tez był artykul w gw, był wywiad, była wystawa
                      > w wawie, ale
                      > > zapewniam Cię ze nie jest znana.
                      >
                      > Zazdrościsz?

ale czego?? Proszę Cię, to był przykład. osób które istnieją w mediach jest
                      baaardzo duzo, ale niekoniecznie są od razu masowo rozpoznawane.
                      >
                      > > ja jestem pewna ze w odbiorze przeciętnego człowieka ona jednak
                      > bardzo slabo
                      > > funkcjonowała, mimo ze ty czy pare innych osob czytalo o niej
                      > artykul w WO.
                      >
                      > Wystarczyło nie mieć w d... lekcji historii współczesnej w szkole. O
                      > sygnatariuszach Porozumień Sierpniowych każdy inteligentny człowiek
                      > słyszał, a ci którzy nie słyszeli to raczej książek w ogóle nie
                      > czytają, i tu twoja teoryjka o promocji książki trafia kulą w płot.

w wiekszosci szkol to do sierpnia 80 nawet sie nie dochodzi, a jak się dochodzi
                      to trzeba szybciutko przerobic, bo zaraz matura wiec to akurat nie jest dobry
                      argument.
                      >
                      • emka_waw Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 10:30
                        > > > i myslisz, ze naprawde była bardzo znana, ze przecietna osoba z
                        > > ulicy ją znała?
                        > >
                        > > Zdziwisz się, ale tak.
                        >
                        > moze się zdziwię, ale jednak wydaje mi się, ze nie.

Nie sądź innych li tylko swoją miarą.

> w wiekszosci szkol to do sierpnia 80 nawet sie nie dochodzi, a jak
                        się dochodzi
                        > to trzeba szybciutko przerobic, bo zaraz matura wiec to akurat nie
                        jest dobry
                        > argument.

U mnie jakoś doszli, a ta wiedza tak czy siak jest wymagana na
                        maturze, więc to akurat nie jest żaden argument smile
                  • aretahebanowska Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:48
                    > i myslisz, ze naprawde była bardzo znana, ze przecietna osoba z
                    ulicy ją znała?
                    Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Trójmieście na pewno.
                  • ruda_henryka Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 10:07
                    ja jestem przeciętną osobą z ulicy i znam Panią Henrykę i wiele osób
                    z mojego pokolenia zna ją bardziej z tego co robi dla dzieci. ale
                    dla osób pokroju moich rodziców jej nazwisko każdemu wiele mówi.
                    i mam ogrómny szacunek dla tej Pani, za odwagę życiową, za to co
                    robiła w czasach strajków i poźniej co robiła dla innych ludzi. I za
                    to że nie lansowała się na salonach, nie wykorzystywała swojej
                    popularności dla robienia polityki, tylko ciężko pracowała dla
                    innych, zajmowała się dziećmi. Za to nie ma politycznych profitów
                    ani pensji związkowych. I podziwiam dziś tą kobietę jeszcze
                    bardziej, że potrafiła stanąć i wygarnąć tej bandzie facetów to co
                    myśli o nich wielu ludzi, bo nikt tak jak ona nie ma do tego prawa.
                    i dodam, że nie jestem ani za pis ani za po.
              • denea Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:34
                wespuczi napisała:

> spiesze ci powiedziec ze wiele mam zna pania krzywonos ze wzgledu
                na artykul
                > ktory byl dosc popularny jakis czas temu - o tej pani -
                koncentrujacy sie
                > glownie na jej zaangazowaniu w pomoc dzieciom.

Też mam takie wrażenie. Artykuł akurat średnio pamiętam (chodzi Ci o
                ten z WO pewnie), ale pani Krzywonos jest przecież jedną z ikon
                tamtej pierwszej, prawdziwej Solidarności i tamtych wydarzeń !
                Zarzucanie jej, że robi sobie dzisiaj lans ze względu na jutrzejszą
                promocję książki wydaje mi się grubym nadużyciem.
                Babka się wkurzyła, jak i my wszystkie wink - tyle że ona dała temu
                wyraz. Słuszny wyraz smile Brawo, dzielna Pani Henryko !
            • guderianka heh 30.08.10, 20:16
              a nie zauważylaś że jest o niej glośno bo jest obchodzona 30
              rocznica sierpnia wink ?
              I nie tylko dzisiaj. W sobotę był z jej udziałem Babiniec na tvn-
              mówiła tym samym językiem co dzisiaj i jak podejrzewam-tym samym co
              30lat temu. Ciekawe jestem jakie spekulacje wymyslisz na temat
              wyprodukowanego we Francji filmu (2008rok) poświęconego własnie jej.
              Pod co to podciągniesz ?
              Nie rozumiem, dlaczego nie możesz przyjac rzeczy takimi jakie są a
              doszukujesz sie podtekstów. Mówi się że każdy kładzie po swoim
              przykładzie-czy tak jest i teraz?
              Kaczyński po wyborach jest jak w amoku-zero merytoryki, a masa
              socjotechniki, zero treści a sporo formy, zachowuje się podle a malo
              kto ma mu to odwage powiedziec. Bo gdy Palikot mówi..to wiadomo o co
              chodzi..Palikot to świr i tyle. A tu staje prosta kobieta, by w
              prostych słowach powiedzieć to co myśli wielu.
              A Ty szukasz spisku.
              Wstyd..
              • iuscogens Re: heh 31.08.10, 09:12
                guderianka napisała:

> a nie zauważylaś że jest o niej glośno bo jest obchodzona 30
                > rocznica sierpnia wink ?
                > I nie tylko dzisiaj. W sobotę był z jej udziałem Babiniec na tvn-
                > mówiła tym samym językiem co dzisiaj i jak podejrzewam-tym samym co
                > 30lat temu. Ciekawe jestem jakie spekulacje wymyslisz na temat
                > wyprodukowanego we Francji filmu (2008rok) poświęconego własnie jej.
                > Pod co to podciągniesz ?

pod nic nie bede podciagac, porównaj sobie jak byla znana medialnie wczesniej, a
                jaki szum jest teraz. Film z francji na pewno byl wielkim filmowym przebojej i
                kazda w polsce go widziel. Przeciez ja nie pisze, ze to osoba z nikąd ale
                narobiła szumu teraz i to ogromnego.

> Nie rozumiem, dlaczego nie możesz przyjac rzeczy takimi jakie są a
                > doszukujesz sie podtekstów. Mówi się że każdy kładzie po swoim
                > przykładzie-czy tak jest i teraz?
                Kaczyński po wyborach jest jak w amoku-zero merytoryki, a masa
                > socjotechniki, zero treści a sporo formy, zachowuje się podle a malo
                > kto ma mu to odwage powiedziec. Bo gdy Palikot mówi..to wiadomo o co
                > chodzi..Palikot to świr i tyle.

swir i to ogromny i chyba nie czytasz gazet jesli twierdzisz, ze malo osob
                krytykuje kaczynskiego. Przeciez od wyborów media analizują kazde pierdniecie
                kaczynskiego, dzien bez nagonki na niego to dzien stracony.

A tu staje prosta kobieta, by w
                > prostych słowach powiedzieć to co myśli wielu.
                > A Ty szukasz spisku.
                > Wstyd..

no ale ma prawo mowic co chce, ja jej nie zabieram tego prawa, ale ja tez mam
                prawo oceniac (i nie oceniam poglądow).
                • gabi683 iuscogens 31.08.10, 09:26
                  ja wiem ze nerwowo przed ślubem ale nie pogrążaj się
                  • iuscogens Re: iuscogens 31.08.10, 09:37
                    gabi683 napisała:

> ja wiem ze nerwowo przed ślubem ale nie pogrążaj się

si, nerwowo. takie watki to odprężenie od tematów okoloslubnych.
                    gabi, jakie nie pograzaj. w twoich oczach już dawno się pograzyłam i zyje z tym smile
                    • gabi683 Re: iuscogens 31.08.10, 09:41
                      iuscogens napisał:

> gabi683 napisała:
                      >
                      > > ja wiem ze nerwowo przed ślubem ale nie pogrążaj się
                      >
                      > si, nerwowo. takie watki to odprężenie od tematów okoloslubnych.
                      > gabi, jakie nie pograzaj. w twoich oczach już dawno się pograzyłam i zyje z tym
                      > smile

Hehheeh na masz babo placek ,to forum każdy jest inny i inne ma poglądy co nie
                      znaczy ,ze jak cie spodka na ulicy to Cię zagryzie winkja ta mam do Ciebie
                      sentyment smile
                • guderianka Re: heh 31.08.10, 20:15
                  Nie narobiła szumu teraz.
                  Szumu narobiono.
                  Różnica aczkolwiek subtelna jednak bardzo znacząca.

W kwestii krytyki Kaczyńskiego- nie jest sztuką krytykować w masce-
                  pod osłoną pięknych slów, delikatnie, wg poprawności politycznej, w
                  białych rękawiczką. Sztuką było stanać z nim w oko w oko i jasno
                  dosadnie prostym językiem powiedzieć co na sercu leży.
            • gabi683 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 07:27
              iuscogens napisał:

> napisze jeszcze raz, bo widać nie jest łatwo zrozumieć. Założę się ze większość
              > osób jej nie znała, to ze ty ją znałaś to nie oznacza ze wszyscy tak mają, napr
              > awdę.

A czy Ty dobrze znasz Kaczyńskiego?Czy uważasz ze kogoś trzeba znać aby dobrze o
              nim mówić ?Czy znasz ludzi tworzących historie Polski ?Nie znasz i nie poznasz
              ,co nie zmieni faktu że ta historia została przez kogoś stworzona.

> i skoro nagle na dzień przed premierą książki od niej nagle robi się o niej
              > głośno to czysty przypadek??

Tak uważam ze to przypadek ,powiedziała to co już dawno powinno się powiedzieć
              głośno ale nikt nie miał odwagi!

> ja jakos watpię ze to przypadek i tylko tyle, a tekst o paranoi no cóż na bardz
              > o
              > średnim poziomie.

Wiesz podejrzliwość jest straszną cechą

> mozesz wyjasnic na czym ta moja paranoja polega??
              > wymyślam sobie coś??

no dla mnie to wymyślasz bez zastanowienia
              • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:16
                gabi683 napisała:

> iuscogens napisał:
                >
                > > napisze jeszcze raz, bo widać nie jest łatwo zrozumieć. Założę się ze wię
                > kszość
                > > osób jej nie znała, to ze ty ją znałaś to nie oznacza ze wszyscy tak mają
                > , napr
                > > awdę.
                >
                > A czy Ty dobrze znasz Kaczyńskiego?Czy uważasz ze kogoś trzeba znać aby dobrze
                > o
                > nim mówić ?Czy znasz ludzi tworzących historie Polski ?Nie znasz i nie poznasz
                > ,co nie zmieni faktu że ta historia została przez kogoś stworzona.

gabi, przeciez ja nie pisze o osobistej znajomosci.
                >
                > > i skoro nagle na dzień przed premierą książki od niej nagle robi się o ni
                > ej
                > > głośno to czysty przypadek??
                >
                > Tak uważam ze to przypadek ,powiedziała to co już dawno powinno się powiedzieć
                > głośno ale nikt nie miał odwagi!
                >
                ej jak nikt, przeciez od wyborów krytyka kaczynskiego jest praktycznie ze
                wszystkich stron, nawet z tych mediow które wczesniej były mu przychylne.
                zadna to odwaga go sktytykowac.
                > >
            • erillzw Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 08:10
              iuscogens napisał:

> napisze jeszcze raz, bo widać nie jest łatwo zrozumieć. Założę się
              ze większość
              > osób jej nie znała, to ze ty ją znałaś to nie oznacza ze wszyscy
              tak mają, napr
              > awdę.

Kochana nie kazdy spal na lekcji historii jak Ty i Tobie podobni smile

> i skoro nagle na dzień przed premierą książki od niej nagle robi
              się o niej
              > głośno to czysty przypadek??

Nie no jasne powinna poczekac na kolejne obchody zeby bydlu
              powiedziec ze sie na swoich gosci nie gwizdze? uncertain
              Zalosne.

> ja jakos watpię ze to przypadek i tylko tyle, a tekst o paranoi no
              cóż na bardz
              > o
              > średnim poziomie.

Twoje argumenty takowoż.
              • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:21
                erillzw napisała:

> iuscogens napisał:
                >
                > > napisze jeszcze raz, bo widać nie jest łatwo zrozumieć. Założę się
                > ze większość
                > > osób jej nie znała, to ze ty ją znałaś to nie oznacza ze wszyscy
                > tak mają, napr
                > > awdę.
                >
                >
                > Kochana nie kazdy spal na lekcji historii jak Ty i Tobie podobni smile

ale czy ja pisalam, ze ja jej nie znam??
                ale nie zmienie zdania, ze duzo osob o niej dopiero teraz uslyszalo.
                i akurat na lekacjach historii to o pani Krzywonos za duzo się nie mowi, jesli
                się w ogole do lat 80 zdazy dojsc.
                >
                > > i skoro nagle na dzień przed premierą książki od niej nagle robi
                > się o niej
                > > głośno to czysty przypadek??
                >
                > Nie no jasne powinna poczekac na kolejne obchody zeby bydlu
                > powiedziec ze sie na swoich gosci nie gwizdze? uncertain
                > Zalosne.

ale co ma kaczynski do gwizdów, to on gwizdał??
                Jesli kaczynski odpowiada za tych co gwizdali to w takim razie Tusk odpowiada za
                te wszystkie panie w wątku, które mnie obrażały i brak rozumu lub chorobę
                psychiczną wmawiały.

>
                > > ja jakos watpię ze to przypadek i tylko tyle, a tekst o paranoi no
                > cóż na bardz
                > > o
                > > średnim poziomie.
                >
                > Twoje argumenty takowoż.

no wiesz, ja nikomu paranoi czy innej choroby psychicznej nie wmawiam, jednak
                jest dość znaczna różnica.
              • aretahebanowska Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:45
                > iuscogens napisał:
                >
                > > napisze jeszcze raz, bo widać nie jest łatwo zrozumieć. Założę
                się
                > ze większość
                > > osób jej nie znała, to ze ty ją znałaś to nie oznacza ze
                wszyscy
                > tak mają, napr
                > > awdę.
                >
                >
                > Kochana nie kazdy spal na lekcji historii jak Ty i Tobie
                podobni smile

W dodatku żyje jeszcze całkiem sporo ludzi, którzy pamiętają rok
                1980. Tu na forum też sporo takich. I wiedzą czym był ten strajk,
                czym kobieta ryzykowała. Bo ona ryzykowała wiele a nie chowała się
                u mamusi pod spódnicą jak J.K..
        • cherry.coke Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 22:10
          iuscogens napisał:

> tak całkiem przypadkiem jutro jest premiera
          > biogr
          > afii
          > tej pani
          . Widać sprytnie wymyśliła, co jej największy rozgłos przyniesie.
          > Jutro emamy polecą do księgarni i książkę kupią wink
          > Jakoś szczerość intencji tej pani mimo jej dokonań w kontekście tego wydają mi
          > się średnio wiarygodna.

O kurcze dziewczyno. Wiele razy sie tu scieralysmy, ale zawsze cie uwazalam za
          istote myslaca. Zaklinam cie - zawroc z tej drogi! Zanim cie do konca porazi
          prezesowo-salonowa trujaca ideologia, wedlug ktorej nie mozna zrobic niczego tak
          po prostu. Tylko albo dla Idei, albo dla Spisku.

--
          Prosze panstwa, 9 sierpnia skonczyl sie w Polsce klerykalizm. [...] W nowym
          pokoleniu wyborców szkolna katecheza wyrobila milosc do do Kosciola równie
          skutecznie, jak w moim pokoleniu szkolne zajecia wyrabialy milosc do Zwiazku
          Radzieckiego. (WO.blox.pl)
          • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:26
            O kurcze dziewczyno. Wiele razy sie tu scieralysmy, ale zawsze cie uwazalam za
            > istote myslaca. Zaklinam cie - zawroc z tej drogi! Zanim cie do konca porazi
            > prezesowo-salonowa trujaca ideologia, wedlug ktorej nie mozna zrobic niczego ta
            > k
            > po prostu. Tylko albo dla Idei, albo dla Spisku.
            >

oj cherry, jaka ideologia, jaki spisek. To mi po prostu wyglada na akcję
            marketingowa, polaczoną zapewne z jej prywatnymi pogladami.
            rozglos jest, na sprzedaz ksiazki to się na pewno przeiesie.
            do prezesowej ideologii mi obecnie naprawde daleko (fakt, ze do tuskowej nadal
            jeszcze dalej)
            • cherry.coke Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 11:44
              > oj cherry, jaka ideologia, jaki spisek. To mi po prostu wyglada na akcję
              > marketingowa, polaczoną zapewne z jej prywatnymi pogladami.
              > rozglos jest, na sprzedaz ksiazki to się na pewno przeiesie.
              > do prezesowej ideologii mi obecnie naprawde daleko (fakt, ze do tuskowej nadal
              > jeszcze dalej)

Smutne te twoje teoryjki. Jest prostsze wytlumaczenie - wkurzyla sie kobita na
              takie robienie trzody i wlazla trzepnac rozrabiakow scierka. Gdyby chciala
              reklamowac ksiazke, to bez trudu zalatwilaby sobie planowane wystapienie. Skad
              miala niby wiedziec, ze zwiazkowcy beda robic bydlo, a Kaczynski bedzie snul
              swoje "wizje" w przemowieniu? Wrozka czy co?

Kto go tam wpuscil na mownice, nawiasem mowiac. Co on mial wspolnego z
              zajsciami? Powinni chyba robic kursy rozpoznawania braci - dawac dwie fotki i
              pokazywac palcem "To jest Lech. To jest Jaroslaw. To jest Lech. To jest
              Jaroslaw. Powtorz.".
        • annvangier Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 10:33
          premiera ksiazki została zaplanowana na chwilę po 30tej rocznicy wydarzen
          ktorych była motorem - no to chyba proste
          • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 11:03
            no to jest oczywiste, ale kto by o tej ksiazce słyszal, gdyby nie to wczorajsze
            wystapienie??
            • gabi683 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 12:33
              iuscogens napisał:

> no to jest oczywiste, ale kto by o tej ksiazce słyszal, gdyby nie to wczorajsze
              > wystapienie??

Nie martw się o to to kobieta legenda więc promocja książki jest zbyteczna
    • krejzimama "Kobieta mnie bije..." 30.08.10, 19:33
      ... powie zapewnie Jarek do Alika dzisiaj
      wieczorem...
    • lusitania2 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:46
      to się nazywa: przyzwoity człowiek.
      Nie znam większego komplementu.

• przeciwcialo Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 19:56
      Ma "jaja" i mnóstwo odwagi. Nie liże tyłków jak inni.
      • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:05
        dla wszystkich pan, które mają problemy ze zrozumieniem słowa pisanego.
        Nie mam paranoi ani manii podejrzliwsci, uwazam jednak (nie wnikając w
        merytoryczny sens tego co mowiła pani Krzywonos, bo kazdy ma swoje zdanie na ten
        temat), ze to nie zadna odwaga ani tzw."jaja" ale po prostu akcja marketingowa
        związana z z tym, ze wchodzi jutro do księgarni książka o niej.
        • krejzimama Dziekuje ci iuscogens ze jestes 30.08.10, 20:12
          To dzięki osobom takim jak ty czuje się bardziej zmotywowana by pójść na wybory
          i zatrzymać PiS przed powrotem do władzy.
          Oceniacie innych ludzi swoją miarą. Pomyśl że są ludzie którzy są prawdziwymi
          bohaterami, i którzy nie robią sobie z gęby cholewy.
          Jest taki pan który świetnie to potrafi, taki nie za wysoki.
          • inn-ka Re: Dziekuje ci iuscogens ze jestes 30.08.10, 20:18
            Krejzi, chyba pierwszy raz się z Tobą zgadzamsmile
            Co do pani Krzywonos - ja nawet jeszcze nie mam 30stu lat, ale zarówno historię
            Polski jak i osobistą historię tej pani znam. Najbardziej ją za ten rodzinny dom
            dziecka szanuję.
        • verdana Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:19
          A zatrzymanie tramwajów było niewątpliwie wczesniejsza akcją
          promocyjną, nie mowiąc juz o stworzeniu rodzinnego DD, wielu
          wywiadach udzielanych pare lat temu (Był rok temu w Wysokich
          Obcasach).
          Przypadkowo zupełnie wydanie ksiązki o legendzie Solidarności i
          akademia ku czci 30-lecia Solidarnosci sa w zbliżonym terminie.
          Podejrzane to, jak jest mozliwy taki przypadek? A jeszcze bardziej
          podejrzane jest to, ze pani Krzywonos uzgodnila z JK to, co Prezes
          powie, aby można było polemizować i wylansować jej książkę.
          Sprytna kobieta, nie ma co...
          • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:28
            verdana napisała:

> A zatrzymanie tramwajów było niewątpliwie wczesniejsza akcją
            > promocyjną, nie mowiąc juz o stworzeniu rodzinnego DD, wielu
            > wywiadach udzielanych pare lat temu (Był rok temu w Wysokich
            > Obcasach).
            > Przypadkowo zupełnie wydanie ksiązki o legendzie Solidarności i
            > akademia ku czci 30-lecia Solidarnosci sa w zbliżonym terminie.
            > Podejrzane to, jak jest mozliwy taki przypadek? A jeszcze bardziej
            > podejrzane jest to, ze pani Krzywonos uzgodnila z JK to, co Prezes
            > powie, aby można było polemizować i wylansować jej książkę.
            > Sprytna kobieta, nie ma co...

oj verdana, zeby naukowiec tak manipulował to jednak trochę wstyd.
            jestem pewna ze doskonale wiesz o co mi chodzi.
            • menodo Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 10:08
              "> oj verdana, zeby naukowiec tak manipulował to jednak trochę wstyd.
              > jestem pewna ze doskonale wiesz o co mi chodzi."

Hehesmile
              Tez uwazam,ze nagla kariera Henryki Krzywonos w mediach to efekt kampanii
              marketingowej jej biografii- ksiazka wlasnie dzis wchodzi na polki, a w jej
              promocje zaangazowala sie nawet pani Kwasniewska (pewnie powie, ze od zawsze
              podziwiala pania Henrykesmile)

W niczym nie umniejsza to jednak wielkosci jej Osoby w moich oczach - wydaje mi
              sie postacia o wiele wiekszej klasy od wszystkich postpolitycznych cwaniakow,
              ktorzy w tej chwili chcieliby na niej troszke zarobic.
        • piegowata9 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:24
          Chylę czoło przed Panią Krzywonos i za jej przeszłość i za dzisiejsze
          wystąpienie.
          Wolę to (nawet z wyimaginowaną otoczką marketingową, choć przyznam, że
          kiedy oglądałam relacje ze zjazdu, to i mnie się kozik w kieszeni
          otwierał. Nie dziwię się, że kobieta z jajami nie wytrzymała) niż
          prezesa, który kolejny raz przemawia "w imieniu brata". Może czas
          skończyć z upiornymi seansami spirytystycznymi i wziąć odpowiedzialność
          za własne słowa, a nie chować się za plecami zmarłego?
        • angazetka Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:34
          Rozczarowałaś mnie. Serio.
          Uważasz, że tej bandzie prymitywów, która umie tylko buczeć, nie
          należał się opieprz? Że można było im powiedzieć parę słów tylko dla
          lansu?
          Żal pe el.
          • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:31
            angazetka napisała:

> Rozczarowałaś mnie. Serio.
            > Uważasz, że tej bandzie prymitywów, która umie tylko buczeć, nie
            > należał się opieprz? Że można było im powiedzieć parę słów tylko dla
            > lansu?
            > Żal pe el.

no przykro mi angazetka, nie bede pisac tylko tego co Ci moze się spodobac.
            I przeczytaj jeszcze raz moje wypowiedzi to zobaczysz, ze ja w ogole nie
            odnosilam sie go tego co ona powiedziała merytorycznie. To jest jej zdanie i ma
            prawo je powiedziec. nie wiem czemu tak sadzisz.
            ale nie uważam, ze za każdego buczącego chama odpowiada osobiście Kaczyński.
    • nangaparbat3 Ręce opadają 30.08.10, 20:08
      To było wystąpienie kobiety-legendy - powiedziała dziumdzia w tv przed chwilą.
    • solaris31 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:13
      po mojemu - odważna kobieta wink nie pierwszy raz dała tego dowód,
      więc mówienie, że jest wyrachowana, bo akcja promocyjna i książka -
      jest nie na miejscu.

ile z was byłoby w stanie rozpocząć strajk nawet w dzisiejszych,
      jednak bardziej spokojnych czasach?
      • marzeka1 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:22
        "Uwazasz, ze to zrobiła dużo dobrego oznacza ze nie mogła zostac
        np. zmanewrowana
        przez wydawnictwa. naprawde lepszej reklamy im nie potrzeba.
        i nie każdy kto zrobi coś dobrego w jednej albo w dwóch
        dziedzinach od razu jest
        idealem we wszystkich innych. "-

- więc JESZCZE RAZ po kolei"
        1) to święto 30-lecia Solidarności, prawda?
        2) to UROCZYSTOŚĆ, powód do radości,
        3) Zaproszeni -dziś przeciwnicy polityczni- prezydent, premier i
        szef partii opozycyjnej KIEDYŚ działali w tej samej Solidarności i
        MAJĄ prawo do świętowania, to ICH święto.
        4) Na sali jest grupka, która gwiżdże, kontestuje obecność Tuska
        (którego uważam za marnego premiera!), ale on jest GOŚCIEM, ma
        prawo tam być.
        5) Kobieta, która potrafiła zastopować komunikację tramwajową w
        1980, która NIE JEST politykiem, zrobiła to, czego nie zrobił
        żaden facet: pokazała, że ma jaja, że jest przyzwoitym
        człowiekiem.
        6) TAK nie można się zachowywać, gdy świętuje się ważną
        uroczystośc, chyba że chce się na nią napluć- co uczyniono.
        • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:35
          marzeka1 napisała:

> "Uwazasz, ze to zrobiła dużo dobrego oznacza ze nie mogła zostac
          > np. zmanewrowana
          > przez wydawnictwa. naprawde lepszej reklamy im nie potrzeba.
          > i nie każdy kto zrobi coś dobrego w jednej albo w dwóch
          > dziedzinach od razu jest
          > idealem we wszystkich innych. "-
          >
          > - więc JESZCZE RAZ po kolei"
          > 1) to święto 30-lecia Solidarności, prawda?
          > 2) to UROCZYSTOŚĆ, powód do radości,
          > 3) Zaproszeni -dziś przeciwnicy polityczni- prezydent, premier i
          > szef partii opozycyjnej KIEDYŚ działali w tej samej Solidarności i
          > MAJĄ prawo do świętowania, to ICH święto.
          > 4) Na sali jest grupka, która gwiżdże, kontestuje obecność Tuska
          > (którego uważam za marnego premiera!), ale on jest GOŚCIEM, ma
          > prawo tam być.

alez oczywiscie, ale co do tego ma kaczynski??
          Czy on tez gwizdał, zachecal ich do tych gwizdów.
          Czy polityk odpowiada za wszystkie zachowania swoich zwolenników??

> 5) Kobieta, która potrafiła zastopować komunikację tramwajową w
          > 1980, która NIE JEST politykiem, zrobiła to, czego nie zrobił
          > żaden facet: pokazała, że ma jaja, że jest przyzwoitym
          > człowiekiem.
          > 6) TAK nie można się zachowywać, gdy świętuje się ważną
          > uroczystośc, chyba że chce się na nią napluć- co uczyniono.

ale ty teraz mówisz o czyms innym niz wcześniej, chyba nikt o zdrowych zmysłach
          nie popiera gwizdów.
          • lili-2008 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 10:02
            Ale ona przecież nie naskoczyła na Jarka za to, że inni gwizdali.
            Opieprzyła najpierw tych co gwizdali i buczeli, a potem Jarka za jego
            wcześniejszą wypowiedź (i jak przypuszczam za wszystko co ostatnio robi i mówi,
            bo można stracić cierpliwość).
            Odważna kobieta, bo nie bała się powiedzieć tego wszystkiego, patrząc mu prosto
            w oczy.
            Co innego jest nagonka na Kaczyńskiego w prasie, co innego powiedzenie
            przykrych, acz prawdziwych słów bezpośrednio, prosto w twarz.
            Dla mnie dzięki temu jest prawdziwą bohaterką, bez względu na to, czy kiedyś już
            się nią stała, czy nie.
    • krejzimama niemce, ruskie i żydy... 30.08.10, 20:23
      ...niom kierowały
    • krejzimama My stoimy tam gdzie H. Krzywonos 30.08.10, 20:31
      a oni stoją tam gdzie oni. Niech tam zostaną.
    • wieczna-gosia Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:38
      a Krzywonos to jest ta co zalozyla rodzinny dom dziecka, nie?

to ja od kilku lat jestem jej fanka smile
      • marzeka1 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:42
        Tak, to ta smile
      • wieczna-gosia Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:45
        i w ogole odlozenie na polke tego co sie robilo i bycia Zywa legenda
        i zajecie sie dziecmi z porabanymi zyciorysami to jest lans i bauns
        na calego.

A niech i bedzie lans- i jesli dochod z ksiazki idzie na jej dom
        dziecka to kurde ide i kupuje smile
        • wespuczi Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 20:49
          > A niech i bedzie lans- i jesli dochod z ksiazki idzie na jej dom
          > dziecka to kurde ide i kupuje smile

dokladnie to samo pomyslalam
          • anulka.p Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:03
            Nie rozumiem tego halo, pani Krzywonos wszak otwarcie od pewnego
            czasu popiera Peło, w wyborach namawiała do głosowania za Bronkiem,
            więc nie dziwi mnie jej atak na Jara.
            Chociaż moze trochę dziwi, bo akurat w swym przmówieniu Jaro był
            całkiem spokojny, podkreślił rolę zwykłych ludzi w związku. Myślę,
            że wkurzyły ja te owacje dla Kaczyńskiego i gwizdy dla Donka i
            Bronka. Nie rozumiem za bardzo jej słow "żeby pan nie buntował ludzi
            przeciwko sobie". Akurat buntu tam żadnego nie było, poza samą panią
            Krzywonossmile
            • marzeka1 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:14
              Pani Krzywonos ma prawo, jak chce popierać PO, czy też Peło-jak
              piszesz (partię, którą sama mam głęboko w dupie), ale ona JEDYNA
              zareagowała na chamówę z gwizdami i jakże jednoznacznym poparciem.
              Jarkacz ma niesamowitą umiejętność antagonizowania ludzi.
              • anulka.p Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:27
                marzeka1 napisała:

> Pani Krzywonos ma prawo, jak chce popierać PO, czy też Peło-

A czy ja mówię, że nie ma prawa? Ma i korzysta z niegosmile
                A inny solidaruch ma prawo popierać PIS i Jara.
              • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:42
                marzeka1 napisała:

> Pani Krzywonos ma prawo, jak chce popierać PO, czy też Peło-jak
                > piszesz (partię, którą sama mam głęboko w dupie), ale ona JEDYNA
                > zareagowała na chamówę z gwizdami i jakże jednoznacznym poparciem.
                > Jarkacz ma niesamowitą umiejętność antagonizowania ludzi.

w jaki sposób Jarosław odpowiada za te gwizdy i chamowe??
                pytam się szczerze bo ja zywo nie widziałam, nawoływał, zachecał, sam gwizdał???
                bo z tego wynika ze pani Krzywonos uznała go za prowodyra tych gwizdów, tak??
                Tylko dlatego, ze nazywa się J.K??
                • babcia47 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 12:17
                  > w jaki sposób Jarosław odpowiada za te gwizdy i chamowe??
                  > pytam się szczerze bo ja zywo nie widziałam, nawoływał, zachecał, sam
                  gwizdał??
                  JK, wczesniej przy wydatnej pomocy niezyjacego brata, zawłaszczaja od lat
                  historię wydażeń sierpniowych interpretuja je wg własnej "wizji",
                  deprecjonują rolę osób, dzięki którym faktycznie uzyskalismy wolność,
                  którzy poświęcili dla tego celu swoje zycie prywatne, zawodowe,
                  naukowe..gdy oni w zasadzie nie poniesli żadnych "kosztów". JK i PiS od
                  jakiegos czasu wspierają nawet naganne działania związkowców, podważaja
                  działania prawne w takich sytuacjach..wzajemnie sie wspieraja z
                  obecną "solidarnoscią" a w zasazdzie z jej prominentnymi działaczami>
                  Stocznie? JK zamiast działac na och rzecz przedłużał jedynie ich agonię,
                  ale jedynie w ten sposób, ze odraczał decyzje KE o ich zamknieciu..jakos
                  nie znalazł sposobu na ich reanimację..Tuz przed oddaniem władzy podpisał
                  szereg zobowiazan wobec zwiazkowców..których realizacja spadła na
                  nastepców..zapewnia im poparcie i rozgłos w mediach, miejsca na własnych
                  listach wyborczych..a wzajemnie p. Śniadek wraz z
                  działaszami "solidarności" zbierali dla niego pdpisy pod listami przed
                  ostatnimi wyborami..naprawde sadzisz, że nie ma tu sprzężenia zwrotnego
                  oraz wspólnie ustalonej linii działania wobec "wspólnego wroga"? Pozatym
                  (cytując klasyka) Twoja interpretacja wypowiedzi P. Krzywonos to
                  nieporozumienie wink Zjechała związkowców za potraktowanie gosci
                  zaproszonych na wspólne (a może raczej bardziej nawet ich) święto, a JK
                  zjechała za całokształt, a w szczególnosci za niszczenie etosu prawdziwej
                  Solidarności, pamięci o tamtych czasach, ludziach, heroicznej
                  historii..której ona sama była współtwórcą..w odróznieniu od JK i
                  wielu "gwiżdżących"
            • denea Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 22:16
              > Chociaż moze trochę dziwi, bo akurat w swym przmówieniu Jaro był
              > całkiem spokojny, podkreślił rolę zwykłych ludzi w związku. Myślę,
              > że wkurzyły ja te owacje dla Kaczyńskiego i gwizdy dla Donka i
              > Bronka. Nie rozumiem za bardzo jej słow "żeby pan nie buntował
              ludzi
              > przeciwko sobie". Akurat buntu tam żadnego nie było, poza samą
              panią
              > Krzywonossmile

Żartujesz sobie ?? Nie widzisz, jak PRL-owski pieszczoszek, który
              goowno wie o tamtym strajku, bo nie był działaczem opozycji - bierze
              i owszem, drugie goowno - i rzuca w ludzi ??
              www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8315748,Mazowiecki_poruszony___Przeciez_Geremek_nie_zyje_.html

To jest tak przejmujący obraz, stary Mazowiecki usiłuje coś
              tłumaczyć, a tamten pełen buty - choć znieważył starca i
              nieboszczyka - odwraca się i odchodzi !

Co to w ogóle za pieprzenie było, teraz się niby okazuje że Lech
              Santo Subito wziął i sam jeden rozwalił komunę ?! Facet wychodzi i
              łże jak pies, a Ty to nazywasz "spokojnym" przemówieniem big_grin big_grin

Co do buntowania i szczucia ludzi jednych na drugich to każdy, kto
              od czasu do czasu słucha przynajmniej radia, zajarzy o co chodzi.
              Kaczyński stoi na czele stowarzyszenia pieniaczy wszelkiej maści,
              których znakiem wspólnym jest bluzganie, krzyk i nienawiść do całego
              świata. Z brzegu można sobie wybrać Joannę od krzyża albo
              Guzikiewicza na ten przykład. Dla nikogo nie jest tajemnicą, że oba
              środowiska są wspierane przez PiS.

Co za straszne sku...syństwo sad
          • wieczna-gosia Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:07
            no wiec juz doczytalam ze jest na emeryturze i domu nie prowadzi-
            prowadzi jej corka Ola. No to jak dochod z ksiazki idzie na dom
            dziecka Oli Strycharskiej to nadal kupuje w koncu niedaleko pada
            jablko od jabloni smile
        • guderianka Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:00
          zwłaszcza, że w wyniku pobicia straciła ciążę..a mimo to nie dala
          ponieść się nienawiści, tylko zaczęła nieść miłość..
        • ewelsia Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:11
          Brawo Gosia, podpisuję się.
          Jestem fanką pani Heni od dawna, a jej dzisiejszy wyczyn tylko mnie w tym
          utwierdził. Od takich ludzi należy uczyć się życia, a została naprawdę
          skrzywdzona. Co do książki i rzekomej reklamy, to nie jest człowiek tego
          pokroju, jej reklama nie jest potrzebna, zwłaszcza taka.

• aurita Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:12
      Baba z jajami ot co! wiecej nam takich trzeba!!!
    • morgen_stern Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:19
      Właśnie obejrzałam na you tube. Szacun.
      Mina Kaczyńskiego boska smile

I znów się sprawdza, że gdzie diabeł nie może... tongue_out
      • solaris31 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 21:36
        > I znów się sprawdza, że gdzie diabeł nie może... tongue_out

bynajmniej nie każdą wink widziałaś minę Szczypińskiej? jej by diabeł
        nigdzie nie posłał na bank wink

a ja bym ją machnęła oburącz w ten uśmiechnięty wąski ryjek uncertain
    • denea Artykuł w Wysokich Obcasach 30.08.10, 22:02
      ... tak sobie odświeżam i polecam smile
      www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53581,6629940.html

Szacun. Ukłon. Czapki z głów.
      W sumie opierniczenie Jarosława w tym wszystkim to małe piwo wink
      • imasumak Re: Artykuł w Wysokich Obcasach 01.09.10, 23:21
        denea napisała:

W sumie opierniczenie Jarosława w tym wszystkim to małe piwo wink

Oczywiście. Szkoda, że to wystąpienie zostało z mety tak ośmieszone. To
        uciszanie, minki Szczypińskiej...
    • chilia Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 22:22
      marusia_ogoniok_102 napisała:

> Oficjalnie jestem jej fanką smile

Ok, możesz być jej fanką, ale "dzieciaki", które miała w rodzinie zastępczej jej
      fanami na pewno nie są i na pewno, NIGDY nie zostaną...
      • angazetka Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 22:33
        Jakies konkrety?
      • lalka-on-line Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 22:52
        a co,jestes tym dzieckiem?
        jak rzucasz takie hasla to je rozwin
        • chilia Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 23:12
          lalka-on-line napisała:

> a co,jestes tym dzieckiem?
          > jak rzucasz takie hasla to je rozwin

Jakie hasła mam rozwinąć?

Maltretowane dzieci przez ową panią nie są wymysłem, ale nikt jej nic nie zrobi, bo nazywa się "Krzywonos".
          I wszystko w temacie!!!
          Ale dla was to Idolka, więc jest SUPER!!!
          • derena33 Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 23:21
            Zaczyna sie... obrzucanie blotkiem pisowskim. Zawsze sie cos
            przyklei.
            • iuscogens Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:38
              derena33 napisała:

> Zaczyna sie... obrzucanie blotkiem pisowskim. Zawsze sie cos
              > przyklei.

o tak, bo blotko moze byc tylko pisowkie...
          • angazetka Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 23:50
            Nie krzycz, tylko napisz jak człowiek, o co chodzi i czy masz jakieś
            dowody - chocby jakieś artykuły w temacie czy coś.
            • echtom Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 08:08
              Tja, pewnie czasem klapsa dała, jak nabroili. Strycharscy zresztą nigdy nie kryli się z tym, że wychowują dzieci surowo i konsekwentnie - standard w prawidłowo funkcjonującej rodzinie wielodzietnej. Ciotka mojej koleżanki wiele lat temu stworzyła rodzinę zastępczą dla pięciorga rodzeństwa z domu dziecka - w tym dwóch bardzo już zdemoralizowanych nastoletnich chłopców. Wyszli na ludzi, kiedy olała pitolenie psychologów i zaufała swojej pedagogicznej intuicji. Dzisiaj sami już mają duże dzieci i nadal są wielkimi "fanami" swojej przybranej matki.
          • narsen Re: Pani Henryka Krzywonos 30.08.10, 23:56
            To co piszesz, to poważne oskarżenie. Dowody proszę.
            • narsen Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 00:04
              BTW nie myśl sobie, że możesz ludzi bezkarnie oczerniać. Twoje IP nie jest dla nikogo tajemnicą. Jeżeli nie masz dowodów to co, robisz dalece wykracza poza krytykę. Zarzucasz komuś przestępstwo. Lepiej miej coś na poparcie swoich słów. Inaczej sama chętnie złoże doniesienie o przestępstwie.
          • wieczna-gosia Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 12:41
            no chwilowo sa wymyslem. nie no rozumiem boja sie mowic bo matka
            slawna. jej corka pewnie prowadzi rodzine zastepcza zeby nikt wecej
            dzieci nie krzywdzic a gazeta wyborcza jak zwykle kłamie smile
    • agao_72 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 09:25
      czasami żałuję, że jestem przeciwniczką używania przemocy, bo
      chętnie bym dala po pysku autorce poniższego posta

grudniowa377 napisała:

> Henryka Krzywonos?
      > Widać, że SB uszkodziło jej także mózg, kiedy spuszczali jej
      > wpier... .
      • reszka2 ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 09:45
        oczywiście chodzi tu o grudniową.
        Czasami tylko się jeszcze bura suka zrobi.
        • gabi683 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 09:50
          reszka2 napisała:

> oczywiście chodzi tu o grudniową.
          > Czasami tylko się jeszcze bura suka zrobi.
          >

wyjęłaś mi to z ust !
          • grudniowa377 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:00
            Widze, że kultura niektórych zawodzi
            • agao_72 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:12
              ja tylko zeszłam do twojego poziomu. i już żałuję.

wracam postać tam gdzie ZOMO
              • grudniowa377 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:17
                A ja napisałam prawde o w/w pani. Oby mniej takich ludzi, jak ona.
                • pszczolaasia Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:37
                  a dlaczego? czasy jednomyslnosci, jednopartyjnosci, jednoglosu ludowego
                  szczesliwie minely. m.in jarkacz o to walczyl. a teraz chce jakby do tego
                  wrocic... jak to sie Pani dziwnie plecie na tym swiecie...
            • derena33 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:19
              Rozsmieszylas mnie kobieto.
              To typowe pisowskie wykrecanie kota ogonem.
              Najpierw opluc a potem udac swietego.
              • grudniowa377 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:23
                Nie udaje kogoś, kim nie jestem. Mam wyrobione zdanie o twj pani, i
                nie zamierzam go zmienić.
                Dostała to, na co zasłuzyła.
                Ona jedna straciła dziecko? No chyba nie.
                Ale mózg na pewno.
                • emka_waw Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:39
                  > Nie udaje kogoś, kim nie jestem.

To fakt. Bycie 'samicą psa' do tego zobowiązuje.

Mam wyrobione zdanie o twj pani, i
                  > nie zamierzam go zmienić.

A ma to 'zdanie' jakieś głębsze podstawy niż bycie panią hau hau?
                  > Dostała to, na co zasłuzyła.

Zgadzam się - wspaniałego męża, dwanaścioro dzieci, szacunek u ludzi
                  i miejsce na kartach historii.

> Ona jedna straciła dziecko? No chyba nie.

A że ją policja w tym celu skopała, to taki dla ciebie drobiażdżek...

> Ale mózg na pewno.

I powtarzaj to sobie tak długo, aż sama w to uwierzysz.
                  • grudniowa377 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:48

Zgadzam się - wspaniałego męża, dwanaścioro dzieci, szacunek u ludzi
                    i miejsce na kartach historii.

Miałam raczej na myśli bliski kontakt z SB
                    • emka_waw Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:51
                      > > Dostała to, na co zasłuzyła.
                      >
                      > Zgadzam się - wspaniałego męża, dwanaścioro dzieci, szacunek u
                      ludzi
                      > i miejsce na kartach historii.
                      >
                      >
                      > Miałam raczej na myśli bliski kontakt z SB

To ty myślisz?! Suka, a myśli!

Nie pogrążaj się bardziej. Masz zero argumentów, plujesz jadem i
                      lokujesz się w tej chwili w osadzie na dnie szamba.

Z mojej strony koniec rozmowy.
                      • grudniowa377 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:56
                        emka_waw napisała:

> > > Dostała to, na co zasłuzyła.
                        > >
                        > > Zgadzam się - wspaniałego męża, dwanaścioro dzieci, szacunek u
                        > ludzi
                        > > i miejsce na kartach historii.
                        > >
                        > >
                        > > Miałam raczej na myśli bliski kontakt z SB
                        >
                        > To ty myślisz?! Suka, a myśli!
                        >
                        > Nie pogrążaj się bardziej. Masz zero argumentów, plujesz jadem i
                        > lokujesz się w tej chwili w osadzie na dnie szamba.
                        >
                        > Z mojej strony koniec rozmowy.
                        >

Z mojej strony, ze zwolennikami tej pani, również, bo i tak tego nie
                        zrozumiecie.
                        • gabi683 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 11:02
                          grudniowa377 napisała:
                          > Z mojej strony, ze zwolennikami tej pani, również, bo i tak tego nie
                          > zrozumiecie.

A Ja bym chciała zrozumieć co Ci takiego złego zrobiła ze jej tak nienawidzisz i
                          mówisz że dobrze ze ja pobito
                    • gabi683 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 10:56
                      grudniowa377 napisała:
                      > Miałam raczej na myśli bliski kontakt z SB

Tyle razy być bitym i ty byś podpisała wszystko co by ci dali !
                • gabi683 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 11:00
                  grudniowa377 napisała:

> Nie udaje kogoś, kim nie jestem.

I dobrze bo więcej takich jak Ty to jakaś makra by była

Mam wyrobione zdanie o twj pani, i
                  > nie zamierzam go zmienić.

Możesz jaśniej co takiego ci zrobiła ?

Z milą chęcią strzeliła bym Cie w pysk!

> Ona jedna straciła dziecko? No chyba nie.

ja straciłam i wiem jaki to koszmar wolała bym być bita niż jeszcze raz przez to
                  przechodzić

> Ale mózg na pewno.

Za to Twój to już przypadek nieuleczalny
                  • grudniowa377 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 11:05
                    gabi683 napisała:

> Możesz jaśniej co takiego ci zrobiła ?

Chodzi raczej o to, kim była i co popierała

> Z milą chęcią strzeliła bym Cie w pysk!

Dlaczego?

> ja straciłam i wiem jaki to koszmar wolała bym być bita niż
                    jeszcze raz przez to przechodzić

No własnie, a wszysycy piszą tak, jakby to tylko ja jedna dotknęło

> Za to Twój to już przypadek nieuleczalny

Skoro tak sądzisz.
                    • megan1501 Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 11:30
                      Fanką pani Krzywonos , może nie zostane ale wczorajsza wypowiedz tej
                      pani bardzo mi sie spodobała , i nie dlatego ze skrytykowała
                      Jarkacza czy Śniadka dla mnie ona poprostu powiedziała prawdę.
                      • gabi683 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 12:34
                        megan1501 napisała:

> Fanką pani Krzywonos , może nie zostane ale wczorajsza wypowiedz tej
                        > pani bardzo mi sie spodobała , i nie dlatego ze skrytykowała
                        > Jarkacza czy Śniadka dla mnie ona poprostu powiedziała prawdę.

Amen!!!!!!
                        • grudniowa377 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 13:35
                          Widze, że moje niektóre wypowiedzi kogos zabolały...
                          • gabi683 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 14:19
                            grudniowa377 napisała:

> Widze, że moje niektóre wypowiedzi kogos zabolały...

Raczej Twoja głupota
                            • aurita Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 17:50
                              Mnie naprzyklad "zabolaly" i uwazam ze niektore osoby powinny doswiadczyc
                              ostracyzmu: np ty
                • piegowata9 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 20:16
                  Ot, złośliwość historii...
                  Kobieta dostała łomot i straciła dziecko m.in. po to, by takie
                  indywidua jak ty mogły swobodnie wygłaszać swoje godne pożałowania
                  idiotyzmy.
                  • gabi683 Re: ano sucz zawsze suką zostanie 31.08.10, 20:50
                    piegowata9 napisała:

> Ot, złośliwość historii...
                    > Kobieta dostała łomot i straciła dziecko m.in. po to, by takie
                    > indywidua jak ty mogły swobodnie wygłaszać swoje godne pożałowania
                    > idiotyzmy.

Straciła ciążę zaawansowaną
    • e_r_i_n Ciąg dalszy wspaniałej Solidarności 31.08.10, 14:33
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8317394,_Nie_Godne_swiadectwo_Sierpnia__80__Guzikiewicz_do.html
    • yenna_m Kobieta ma jaja :) Uwielbiam takie odwazne osoby:) 31.08.10, 19:55

• brzoosio Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 20:58
      tak jak wiekszosci z was spodobalo mi sie to co zrobila ta pani

ale podobno dzis byla promocja jej biografii, na ktorej byla m.in.
      Jolanta Kwasniewska

no i nie wiem co mam myslec o tym jej wystapieniu

niezla reklame sobie zrobila
      • grudniowa377 Re: Pani Henryka Krzywonos 31.08.10, 21:45
        Świetna autopromocja.
        Wykorzystała swoja ,,tragedie'', która miała zwiazek z
        utratą ,,dziecka'', do tego ta krytyka. I od razu wszyscy poszli
        zakupić książke.
        • piegowata9 Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 08:17
          Bliźniemu źle życzyć nie należy, ale ty jesteś wyjątkiem
          potwierdzającym regułę, więc czuję się zwolniona z tego miłego
          obowiązku...

Życzę ci, żeby ci życie w dupę dało i fizycznie i psychicznie. Może
          wówczas nabierzesz nieco pokory oraz empatii i o autentycznych
          tragediach ludzkich przestaniesz mówić w cudzysłowie.
          Ba, kto wie, może przy odrobinie szczęścia też zdobędziesz materiał
          do napisania książki??? Póki co, żal i zazdrość ci tyłek ściska....
          • echtom Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 09:29
            Mimo wszystko składam wypowiedzi Grudniowej na karb jakiejś
            chwilowej niedyspozycji hormonalnej. Nie wierzę, że można pisać
            takie rzeczy w stanie pełnej poczytalności uncertain
            • roza06 Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 11:49
              A ja mam nadzieję że kiedys ktos obije gębę grudniowej. Może dzięki temu coś jej
              się w mózgu przestawi i przestanie wypisywać takie beznadziejne rzeczy. Chyba
              ktos ja w dzieciństwie strasznie skrzywdził.
        • imasumak Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 23:26
          A dlaczego o tragedii i dziecku napisałaś w cudzysłowie?
    • sanna.i Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 22:32
      Miło,że jesteście jej fankami i nie przeszkadza wam, że szanowała, lubiła i
      ceniła Lecha Kaczyńskiego.
      • angazetka Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 22:46
        No weź mnie nie rozśmieszaj. A dlaczego komuś miałoby to
        przeszkadzać?
        • sanna.i Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 22:57
          To ty mnie nie rozśmieszaj...
          • angazetka Re: Pani Henryka Krzywonos 01.09.10, 23:00
            Dlaczego? Nie rozumiem twego toku rozumowania, serio.
            • sanna.i Re: Pani Henryka Krzywonos 02.09.10, 10:09
              Dobrze, więc od początku. Dla większości forumek pani Krzywonos stała się bohaterką, bo "dowaliła
              Kaczyńskiemu". Jesli bywasz na tym forum dłużej niż od miesiąca, na pewno zauważyłaś, ze sporo tu
              antykaczyńskich i antypisowskich wpisów. Logiczne jest więc, że skoro p. Krzywonos, pomimo krytki Jarosława,
              lubiła, szanowała i popierała Lecha (i Marię, z którą - jak twierdzi - nawet się przyjaźniła), to dla tych forumek
              może być to gorzką pigułą do przełknięcia.
              Teraz clear?
              • saraanna Re: Pani Henryka Krzywonos 02.09.10, 21:36
                A tu wersja Kaczynskiego-

wiadomosci.onet.pl/2217563,11,krzywonos_nie_zaczela_strajku_prezes_pis_zajrzyjcie_do_ipn,item.html

------
                Gdy czegoś bardzo pragniesz, cały Wszechświat sprzęga się by Ci to dać
                * Paulo Coelho *
              • angazetka Re: Pani Henryka Krzywonos 02.09.10, 22:23
                Ależ ja się domyślałam twego toku rozumowania - tyle że kompletnie się z nim nie zgadzam, bo
                jest, wybacz, dość uproszczony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka