Dodaj do ulubionych

Samotny ojciec pomocy

30.06.15, 11:22
Witam od niedawna spadl na mnie obowiazek samotnego wychowywania rocznej coreczki Wiktorii ciezko jest ale to sa poczatki dom praca dziecko do tego niska wyplata a mops stwierdzil ze 1250 zl miesiecznie to wystarczajaco i nie pomoga mi mimo ze splacam kredyt wziety na wyremontowanie mieszkania dla coreczki (miesiecznie 600zl) czy macie jakies dobre rady dla poczatkujacego jak to wszytsko pogodzic gdzie moge sie starac o jakis zasilek jak by wygladala sprawa ze zlobkami bede wdziedzny za kazda rade. Pozdrawiam 23 letni samotny ojciec
Obserwuj wątek
    • megan118 Re: Samotny ojciec pomocy 13.08.15, 07:05
      Hej przykro mi bardzo z powodu twojej sytuacji sama jestem w podobnej mimo młodego wieku więc wiem że jest ciężko, Niestety na pomoc państwa nie masz co liczyć za to ze żłobkami nie powinieneś mieć problem bo o ile są miejsca twoje dziecko ma pierwszeństwo w przyjęciu z powodu twojej sytuacji.
    • angelaxd1992 Re: Samotny ojciec pomocy 20.08.15, 20:22
      Podaj gg lub mail to moge ci podpowiedziec
    • grzegorz-achern Re: Samotny ojciec pomocy 07.01.16, 21:46
      Jesteś i tak w komfortowej sytuacji. Idziesz do pracy a dzieci z ciocią albo kimś innym, bo chyba nie zabierasz ich ze sobą do pracy, chyba nie pozostawiasz ich samych w domu na 8 godzin. Janie miałem rodziny, a otoczenie, sąsiedzi to granica patologii, albo zabierałem dzieci ze sobą do pracy ( 11 miesięcy pracy w innym kraju razem z dziećmi) albo szedłem do MOPS po zasiłek, jaki byłem szczęśliwy kiedy otrzymałem zasiłek przez 3 miesiące w kwocie 29,79 zł miesięcznie. plus 2 razy po 50,00 PLN na dofinansowanie obiadów dla dzieci. Matka która porzuciła dzieci, jak wróciła do kraju to zgłosiła się do MOPS i sama otrzymała trzy różne zasiłki na łączną kwotę 980,00 PLN.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka