Dodaj do ulubionych

wyglądam obleśnie

13.09.10, 19:22
Pi razy oko połowa ciąży, brzucha wielkiego jeszcze nie mam ale już wyglądam obleśnie, paskudnie i wielorybowo. Niby kilo do przodu, a wyglądam jak monstrum. Spodnie ciążowe dużo za duże, a zwykłe wiszą pod brzuchem i jeszcze to brzuszysko podkreślają.
A pępek to chyba plastrem zalepię, bo jeszcze tę moją hipopotamowość podkreślają.

To tyle. Ryczę od wczoraj, bo jakoś przypadkiem dokładniej się zobaczyłam w sklepowych lustrach.

Od dziś możecie do mnie mówić "wielorybie".
Obserwuj wątek
    • wuika Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 19:39
      Dobra, rybeńko wink
      • mia_siochi Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 19:42
        Chyba sobie takiego nicka założę. Hipopotamowieloryb.
        • wuika Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:02
          Głupoty gadasz, kobieto! suspicious Trochę powyglądasz sobie źle, potem znowu dobrze, potem źle, potem dobrze, babką jesteś, babki tak mają, głowa do góry smile Za parę dni będzie lepiej smile (a na pewno poprawi się humorek)
    • asientos Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 19:54
      bo sklepowe lustra powinny być zakazane. Ja też w nich składam się tylko z zadu.
      • rosapulchra-0 Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:10
        a ja, po naprawdę ostatnim dużym schudnięciu, gdy widzę kobietę moich poprzednich rozmiarów, to zamęczam rodzinę pytaniem, czy ona na pewno jest grubsza ode mnie. takie ostatnio mam hobby uncertain
    • sowa_hu_hu Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:04
      matko.. kobieto co ty wypisujesz? ja w 3 mies byłam 3 kg na plusie i jeszcze wypychałam brzuch żeby było widać. przytyłam w cholere ale nie czułam sie wielorybem! byłam dumna z mojego brzucha smile
      poza tym teraz można sie tak fajnie ubrać w ciązy! ja proponuje leginsy - nie będzie nic wisieć i do tego długie sweterki ,koszule...
      • mia_siochi Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:10
        Nie ma nóg do legginsów ;/
        Kupiłam dżinsy w h&m, tyłek wyglada w nich fajnie, ale reszta...
        Wciąganie brzucha nic już nie daje, ciążowe ciuchy jakieś kupię, ale teraz to taka ciąża- nie ciąża, nikt jeszcze nie wie że to brzuszysko to ciążowe, a jak wyglądam jakbym się nażarła jak smok z tą oponą;/
        Kiedyś to bym poszła kupić sobie coś ładnego, a teraz to co to za frajda z takim cielskiem;/
    • an_ni Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:14
      bo to najgorszy okres, brzuch jeszcze nie sterczy, ale juz talii nie ma
      nie kazda ma okraglutki brzuch w 3 m-cu i nie kazda tyje do polowy ciazy
      wlasciwie nie wiadomo czy jestes w ciazy czy sie spaslas wink
      tez nie lubilam tego okresu, a mnie brzuch wyskoczyl pozno, bo ok 7-go mc-a i tez do polowy ciazy ledwo przybralam ze 2-3 kg
      chwila moment i to minie, bedzie lepiej !
      kup sobie jakis ladny, najlepiej nie workowaty ciuch i biust do przodu - ten pewnie ladnie sie zaokraglil smile
      • mia_siochi Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:19
        an_ni napisała:

> wlasciwie nie wiadomo czy jestes w ciazy czy sie spaslas wink

O to to właśnie!

Biust mam wielki, to też mi się nie podoba, bo nie mieści mi się w bluzki od dawna i wyglądam przez to jeszcze bardziej hipopotamowo;/
        • an_ni Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:27
          o to musisz zadbac o dobry biustonosz + fajne kopertowe bluzki
          albo takie niezapinane
    • nutka07 Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:26
      Eeee przy nastepnej ciazy Ci przejdzie.
      Ja tez bylam 'nieszczesliwa' wink
      • mia_siochi Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:32
        Nie planuję następnej smile Za stara jestem już smile
    • anika772 Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:39
      Współczuję. Niefajnie tak się czuć i tak o sobie myśleć.
    • moofka Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 20:47
      serdecznie wspolczuje
      to niestety nigdy nie wiadomo jak sie ciaza komu przysluzy
      sa takie co kwitna
      i takie co beznadziejnie brzydna

ja ladnie chodzilam, pewnie dlatego ze ciaze chlopackie big_grin
      • mia_siochi Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 21:00
        Nie no tak ogólnie nie narzekam, cerę mam ladną, tylko o ten brzuch mi chodzi;/
        oj wiem wiem, ciąża, bla bla, wiadomo ze brzuch. Ale ciążowe brzuchy generalnie są brzydkie, więc mój też;/ bezkształtna się robie i tylesad
        • denea Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 21:49
          Ale ciążowe brzuchy generalnie
          > są brzydkie, więc mój też;/ bezkształtna się robie i tylesad

A, widzisz ! I tu jest gwóźdź, co do którego się nigdy nie zgodzimy suspicious
          Ciążowe brzuchy są poezją, potencjałem i magią. Są przepiękne ! Jedyne i wyjątkowe !
          Minie kilka miesięcy i nie będziesz już w ciąży, ale zapewne kiedyś wspomnisz ten czas z sentymentem, bo on jest naprawdę wyjątkowy... mam nadzieję, że masz chwilowy zły nastrój i jak brzuch urośnie jeszcze przez kilka dni, to spojrzysz na niego z innej perspektywy smile
          Niefajnie byłoby chodzić całą ciążę z takim smętnym nastawieniem... przynajmniej póki nie jesteś zmęczona wiecznym sikaniem, ociężałością i mieścisz się we własnej wannie wink
          Pozdrawiam !
    • ihanelma Jeansy ciążowe 13.09.10, 21:45
      Kup sobie coś w tym stylu:

www.happymum.pl/sklep3/?grupa=dzins
      Nie wygladają zupełnie jak klasyczne spodnie "ciążowe" i świetnie leżą na etapie takiego lekko powiększonego brzuszka, później układają się "pod brzuchem". Ja kupowałam akurat w sklepie, którego adres podaję i zawsze byłam zadowolona, ale jest sporo innych podobnych wink)

Albo któraś z takich kiecek (mi bardzo pasowały, ale ja mam mały biust nawet w coąży, musiałabys przymierzyć)...
      Ciąża naprawdę nie oznacza smętnego wora. Chociaż jak na początku zobaczyłam, co oferują "klasyczne" sklepy z "modą ciążową" - byłam totalnie załamana.
      • ihanelma Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 21:48
        Nie dopisałam - jest tam cała gama ciuchów z gatunku "dress code" czy lekko elegantszych, sporo fajnych, nie jeansowych spodni, spódnic... Jest z czego wybrać i się odwielorybić tongue_out
        • mia_siochi Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 21:53
          Wieloryb, co by nie włożył, zostanie wielorybem sad
          najchętniej zamknęła bym się w domu na te 5 miesięcy i nie pokazywała ludziom w tym stanie sad
          • ihanelma Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:00
            Ty się nie zamykaj, tylko poprzymierzaj naprawdę dobrej jakości ciuchy. Jeansy naprawdę polecam - można z ich użyciem komponować bardzo fajne zestawy właśnie w takiej "niewyraźnej" jeszcze ciąży. Jest bardzo wygodnie, a wyglądasz zgrabnie. Inne ciuchy (przyajmniej jak ja kupowałam) były juz adresowane do bardziej zaawansowanych w zmianie sylwetki.
            Na początku generalnie biegałam w zupełnie cywilnych sukienkach z dzianiny + żakiet i czułam się bardzo dobrze.
            • mia_siochi Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:09
              No mam dżinsy, zupełnie niezłe, serio, ale tego worka na brzuch nie mam czym wypełnić i się nie trzymają.
              • ihanelma Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:20
                Cały patent polega na tym, że w jeansach które ci zalinkowałam nie ma worka na brzuch, tylko system do dopasowania obwodu. Są duużo niższe "na górze" niż klasyczne spodnie ciążowe. Krój jest bardzo chytry, spodnie sprawdzaja się też w połogu rewelacyjnie.
                • mia_siochi Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:28
                  Dobra, jutro jadę je obejrzeć.
                  • ihanelma Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:29
                    Życzę udanych łowów smile. Strzel sobie czekoladę za moje zdrowie (mnóstwo magnezu, pal sześć 3 dkg więcej tongue_out).
          • angazetka Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:01
            Ale wiesz, że głupoty pleciesz i problem masz w głowie, a nie w tym jednym kg na plusie?
            • mia_siochi Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:12
              Zawsze uważałam, że ciężarowe brzuchy sa obleśne, teraz sama taki dostaję i nie umiem się z tym pogodzić. Całe życie starałam się wyglądać tak, żeby nie płakac na swój widok, a teraz nie mam na to wpływu ...czuję się dobrze, na twarzy wyglądam lepiej niż przed ciążą, ale z figury nic nie zostało, staję się wielorybem na kaczych nogach ;/
              • angazetka Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:14
                Czyli problem w głowie sad
                Ciążowy brzuch jest czystą magią, czystym pięknem natury. Osobiście jestem fanką.
          • zoofka Re: Jeansy ciążowe 13.09.10, 22:10
            to się zamknij i siedź. Strasznie marudzisz. Jak baba w ciąży.
            Swoją drogą sama pamiętam swoje przerażenie, kiedy w pierwszych tygodniach ciąży w poczekalni spotkałam same zaawansowane przed porodem kobiety. "Boże jedyny i ja tak będę wyglądać???!!!"
            histerię przeszłam 2 razy. Raz jak mi się żadna koszula na cyckach nie chciała dopiąć, drugi raz kiedy szukałam sukienki na chrzciny siostrzenicy. Normalnie w sklepowej przymierzalni wylałam morze łez big_grin
    • czar_bajry Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 22:14
      big_grin nie martw się śliczna jesteśbig_grin
      • mia_siochi Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 22:19
        Bardzo k***fa śmieszne tongue_out
        wink
        • czar_bajry Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 22:25
          mia nie obrażaj się ja nie złośliwie napisałamsmile
          Naprawdę uważam że wyglądasz ślicznie a nastrój jest winą hormonów- też tak miałamsmile
    • eilian Re: wyglądam obleśnie 13.09.10, 22:31
      oj, goopia, w ciąży jesteś, dumnie noś swój brzuszek i podkreślaj jego "ciążowość", kup dobry stanik i ciesz się tym stanem. Na pewno wyglądasz pięknie i tak, kobiety w ciąży są zachwycające po prostu.
    • sadosia75 Podobno na ciezarna krzyczec nie mozna 13.09.10, 22:37
      ale ja tam w zabobony nie wierze takie!
      glupias baba i tyle!!! kobieta w ciazy to najpiekniejsze stworzenie jakie tylko moze na tym swiecie istniec. poczatek ciazy jest niesamowity, kobieta jeszcze nie zmeczona ciaza, jakas magiczna poswiata sie wzbija w kolo niej, pozniej juz widac ze jest w ciazy i coraz ladniej wyglada, a na sam koniec to oczekiwanie.
      uwielbiam patrzec na kobiety w ciazy sa niesamowicie pociagajace, sexowne, atrakcyjne. poruszaja sie w jakis magiczny sposob jak by plynely nie chodzily a wlasnie plynely.
      wiec przestan marudzic, ze wieloryb jestes!!! bo glupias i tyle o!
      • moniakaja1 Re: Podobno na ciezarna krzyczec nie mozna 14.09.10, 11:38
        Podzielam opinię w 100% smile

Pozdrawiam

• suazi1 Witamy Cię Wielorybie!!! 14.09.10, 10:06
      A tak poważnie - głowa do góry!!! No i po co nosisz spodnie ciążowe, skoro są dla Ciebie za duże? Ja całą ciążę przechodziłam w dżinsach (zapinanych na agrafkę tongue_out).
    • fajnykotek Re: wyglądam obleśnie 14.09.10, 10:38
      O rany dziewczyny, nie dla każdego wygląd ciążowy jest piękny. Dla mnie nie był. Mia nie martw się tak strasznie - TO MIJA, urodzisz i po sprawie smile. A do lustra nie patrz, po co się masz denerwować surprised, zresztą będzie coraz gorzej uncertain. Ja też nie chciałam się nikomu na oczy pokazywać i mnie pokarało sad - z końcem 5 miesiąca okazało się, że szyjka skrócona, rozwarcie na palec. Brałam bardzo silne leki 3x dziennie i leżałam plackiem kolejne 4 miesiące. Jedyne pocieszenie, nikt mnie nie widział surprised.
      • moofka Re: wyglądam obleśnie 14.09.10, 10:41
        fajnykotek napisała:

> O rany dziewczyny, nie dla każdego wygląd ciążowy jest piękny. Dla mnie nie był
        > . Mia nie martw się tak strasznie - TO MIJA, urodzisz i po sprawie smile.

nieprawda, nie pocieszaj
        niektore dziewczyny i po ciazy strasznie brzydna
        nie jest to regulą na szczescie
        ale jak ostatnio widzialam kolezanke na wychowawczym to sie za glowe zlapalam
        jak ktos juz we wczesnej ciazy robi sie koszmarkiem
        kiedy zasadniczo hormony z kazdej potfory robią miss
        to co dopiero bedzie pozniej
        jak one opadna
        a zostaną tylko wypadajace wlosy i sucha pochwa big_grin
    • georgyporgy Skup się bo mówię do Ciebie Mia!! :-) 14.09.10, 11:29
      Po pierwsze witaj w klubie! 21 tydzień, wielorybieje i miałam chwile załamania...
      Ja przytyłam już 3,5kg z czego dwa chyba mam w cyckach!! Normalnie nosiłam 70-75 F, teraz G ledwo mnie mieści!
      Ale znalazłam swój styl ciuchowy i jest git! Po pierwsze sklep happy mum jest rewelacyjny. Na weselu 2 tyg temu wystąpiłam w ich sukience i zadałam szyku smile Fajne i ciut tańsze spodnie niż u nich są w H&M. Ja mam w tej chwili 2 pary jeansowych rurek i są super. po pierwsze worek na brzuch jest bardzo elastyczny, po drugie można go zawsze wywinąć, żeby nie sięgał pod pachy!. A w środku w talii masz wszytą regulację z gumek i guzików więc spodnie rosną razem z Tobą.
      Druga świetna sprawa - też z H&M, pasy ciążowe na brzuch. Sprzedawane w 2pakach czarny i biały. Zakładam taki na normalne jeansy, na wysokości zapięcia i rewelacyjnie trzymają mimo że spodnie czy spódniczka już same w sobie by się nie dopięły. Do tego dłuższa bluzka, żeby pas nie wystawał i jest git. Kupuję też masowo koszulki z długim rękawem w serek. Elastyczne lekko, właśnie w H&M na normalnym dziale. Do tego rurki, skórzana kurtka, jak mam nastrój to szpilki jak nie to balerinki i wyglądam całkiem fajnie a co najważniejsze super się czuję! Nie namawiam Cię do dokładnie takiego stylu bo możesz miec kompletnie inny, ale szukaj czegoś dla siebie bo wybór jest spory i można czuć się fajnie nawet będąc małym waleniem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka