Dodaj do ulubionych

Postanowienia noworoczne :)

26.12.10, 11:40
Mam tylko jedno, ale i tak wystarczająco trudne do spełnienia - zamierzam chodzić na siłownię 2 razy w tygodniu. Znając moje lenistwo i zapał do ćwiczeń fizycznych to mission impossible, ale przydałoby się, oj przydało..
Obserwuj wątek
    • demarta Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 11:56
      moje też będzie wyzwaniem..... mam zamiar robić tylko i wyłącznie przyjemne rzeczy, nie mieć problemów, być zdrową jak ryba i nabyć notorycznego uśmiechu, nie nabawiając się jednocześnie zmarszczek mimicznych tongue_out
    • gwen_s Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 14:31
      ja mam, ale podobnie jak u morgen, ciężkie do realizacji... zamierzam oszczędzać, zmieniam "system" wydawania kasy. Zdecydowanie za dużo wydajemy, a do tego jeszcze w lutym nowy bobek będzie więc nie wiem jak ja to zrobię smile
      • morgen_stern Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 14:34
        Z oszczędzaniem już zaczęłam i mam wrażenie, że jest ciut lepiej.
    • marzeka1 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 14:36
      Do czerwca skończyć spłacać kredyt hipoteczny i być osobą bez kredytu- wszystko wskazuje, że to się uda. I oby się udało.
    • echtom Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 15:01
      Zarobić dużo kasy i wyjść na prostą. I wytrwale ćwiczyć asertywność w życiu rodzinnym wink
    • vivibon Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 15:18
      Ukończyć budowę domu, doprowadzić do końca sprawy zdrowotne, powstrzymać się od farbowania włosów suspicious Nie wydawać bezsensownie pieniędzy, nie ruszać oszczędności.
      • alanis11 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 15:31
        Wydawanie pieniędzy to jedna z przyjemności życiowych , absolutnie,
        więc nie zamierzam z tego rezygnować i ciułać.
        Czym innym jest faktycznie zaciąganie kredytów po to by wydawać ale nie o tym przecież mowa. Dopóki nie jestem zmuszona nie zamierzam oszczędzać wink
        • kali_pso Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 15:49
          Dopóki nie jestem zmuszona nie zamierzam oszczędzać wink

Błąd.
          Wszlkie guru od oszczędzania podpowiadają jedno- oszczędzasz wtedy, kiedy masz na to środki a nie wtedy gdy ich zaczyna brakowaćwink Przemysl to sobie.
        • vivibon Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 16:01
          Między ciułaniem, a zakupem nastej butelki perfum jest przepaść. Piszę o bezsensownych wydatkach i impulsywnych zakupach rzeczy, które są mi zupełnie zbędne.
        • kropkacom Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 16:07
          Jak będziesz zmuszona to będziesz cięła wydatki. Bo tak naprawdę to jest oszczędzanie i "oszczędzanie". tongue_out
          • mozyna Re: Postanowienia noworoczne :) 27.12.10, 01:01
            Najlepiej sie oszczedza, gdy ma sie na to srodki smile Wtedy jest to oszczednosc z wyboru, odkladanie np. na rzecz, o ktorej sie marzy. Oszczednosc z przymusu, to rezygnacja z wielu rzeczy, by wytrzymac "do pierwszego", kupy kasy w takim przypadku nie zaoszczedzimy.
    • kali_pso Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 15:52

Więcej myśleć o sobie( wypoczynek, sen itd)- ale nie wiem czy się uda.
      Popracowac nad umijętnością pracy zespołowej- bo indywidulana idzie mi nieźle, ale musze nauczyć się korzystać z pomocy.

Poza tym- standard- więcej seksu, więcej seksu, więcej seksusmile
      • grudniowa377 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 16:05
        Zmienić nastawienie i stosunek do ludzi, przestać się wywyższać nad innymi. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
        • kropkacom Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 16:09
          Co za samokrytyka. Umaż się węglem i idź w plebs big_grin

Nie mam postanowień. Życie samo koryguje na bieżąco wszystko.
          • grudniowa377 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 16:12
            Nie zamierzam zniżać się do poziomu biedoty i narkomaństwa, ale chociaż troche zmienić światopogląd. Czy to taka tragedia? Przecież nikt nie jest idealny, samokrytyka to prawda, nieprawdaż?
            • kropkacom Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 16:18
              > Nie zamierzam zniżać się do poziomu biedoty i narkomaństwa, ale chociaż troche

Grudniowa, daruj sobie te postanowienia, co? Bo już na starcie ci kiepsko idzie. Śmieszna jesteś big_grin
              • grudniowa377 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 16:23
                To po co piszesz? Nie podoba Ci się, to nie czytaj i nie komentuj, żeby Ci się ciśnienie niebezpiecznie nie podnosiło smile
                • troll_only grudniowa :) 26.12.10, 17:38
                  grudniowa ty chyba naprawde trolujesztongue_out, bo ja nie wierze zeby ktos ogarniety pisał takie głupoty o równaniu do "biedoty" - tej intelektualnej i moralnej to chyba wokół ciebie naprawde duzo - i o ile naprawde istniejesz w realu to trzymam kciuki za twoje dzieci bo sama mam niezłą jazde z nimi ale ty po prostu jestes z innej planety.
                  • kaja954 troll only 27.12.10, 04:32
                    daj spokoj,-wokol niej duzo... czasami zycie powoduje,ze wydajesz sie byc z innej panetywink
                    od zawsze moje motto:kazdy ma swoj krzyz,ale nikt nie dostatnie wiecej niz moze udzwignac., nic nie dzieje sie bez powodu .
                    z biegiem lat, moze doswiadczen, takie widziemisie slowa i motta maja sens.
                    grudniowa sciskam mocno i na kolejny rok zycze ci sily, troche cierpliwosci,zyczliwosci ludzi i kata do wyplakania sie,kogos kto cie utuli, przytuli i rozmieszy. a szczegolnie rozmieszy, bo tak naprawde super na koncu niesmakowego ciagu jest sie rozesmiac razem...
    • troll_only ps 26.12.10, 17:39
      z kim spędzałas swięta?
      • morgen_stern Re: ps 26.12.10, 17:41
        To do mnie? Nie obchodzę świąt.
        • troll_only Re: ps 26.12.10, 17:46
          morgen_stern napisała:

> To do mnie? Nie obchodzę świąt.
          >
          przepraszam ze zasmiecam ale to było do grudniowej, moze jej sposob spedzania swiat ma wpływ na to co piszetongue_out
      • grudniowa377 Re: ps 26.12.10, 17:46
        Z rodziną. I było naprawde wspaniale, bo i dla mnie i dla mojej rodzine te święta sa bardzo ważne.
        Chyba, że to nie było pytanie do mnie.
        Cięzko się zmienić, jak ktoś jest uczony od dziecka, że jest lepszy od innych. Cos o tym wiem.
    • joanna35 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 19:37
      Pierwszy raz w życiu nie mam żadnych, aż mi głupio samej przed sobąwink
    • setia Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 20:04
      mogłabym postanowić to samo, ale wiem, że i tak mi się nie uda, więc postanowię sobie biegać 2 x w tyg. - to jest dla mnie łatwiejsze do zrealizowania.
    • hummer Rzucam palenie :) 26.12.10, 20:06
      morgen_stern napisała:

> Mam tylko jedno, ale i tak wystarczająco trudne do spełnienia - zamierzam chodz
      > ić na siłownię 2 razy w tygodniu. Znając moje lenistwo i zapał do ćwiczeń fizyc
      > znych to mission impossible, ale przydałoby się, oj przydało..
      >

Piwa nie rzucę. smile
    • changeone Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 20:16
      Też bym mogła takie mieć, tym bardziej, że mąż "daje" mi te wyjścia, ale jakoś nie mogę się zebrać. Przyjaciółka mieszka za daleko a samej nie chce mi się, choć wiem, że z Nią bym raczej przegadała niz przećwiczyła uncertain big_grin
      Mam jeszcze inne, bardziej wywracające życie do góry nogami ale chyba bardziej realne niż ćwiczenia....
    • erin7 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 20:31
      Ja mam kilka: mniej stresować się w pracy, nie przejmować się głupotami, przejść na optymistyczne podejscie do życia i korzystać z uciech smile
    • anorektycznazdzira Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 20:38
      U mnie postanowienia noworoczne przypadają tak na przełom sierpnia i września, nigdy na 1. stycznia. To chyba takie nawykowe konstrukcje myślowe jeszcze ze szkoły podstawowej...
      tongue_out
      • asiara74 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 21:13
        Nauczyc się w końcu handlowac na allegro, wrócic na aerobik ,na razie tyle
        • kocianna Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 21:35
          Nie mam... Pierwszy raz w życiu nie wiem, czego chcę, a to, co chcę, nie zależy tylko ode mnie. I nie podoba mi się to. Lubię mieć cele i odhaczać pokonane progi.

Albo wiem: postanawiam pojechać nad Bajkał!
    • rosapulchra-0 Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 21:40
      ja chcę wyzdrowieć
    • el_jot Re: Postanowienia noworoczne :) 26.12.10, 21:41
      Wrócić na aerobik i jogę, mniej się denerwować (co związane jest z tym drugim) i spróbować znowu schudnąć.
    • katia.seitz Re: Postanowienia noworoczne :) 27.12.10, 00:27
      Raz w życiu podjęłam postanowienie noworoczne - to było ostatniej nocy sylwestrowej, impulsywnie, pod wpływem alkoholu. A trzymam się go do dziś, rok niedługo stuknie smile
      Chodzi o niejedzenie mięsa.
      W tym roku nic nie zamierzam postanawiać - i tak mam za dużo na głowie.
    • feniks_z_popiolu nic nie postanawiac n/t 27.12.10, 05:30
    • babsee Re: Postanowienia noworoczne :) 27.12.10, 08:58
      Nigdy nie mam postanowien noworocznych,
      W tym roku bedzie pierwszy raz-chce rzucic wreszcie palenie.Bo inaczej z wyleczenia wrzodow nici...
    • premeda Re: Postanowienia noworoczne :) 27.12.10, 09:07
      W tym roku po raz pierwszy mam postanowienie noworoczne, chcę spłacić kredyt na samochód i wreszcie kupić sobie mieszkanie (też na kredyt). Może być ciężko, bo kredyt na samochód mam do lipca 2012 ale muszę bo następnej zimy w obecnie wynajmowanym mieszkaniu sobie nie wyobrażam.
    • polish.berry Re: Postanowienia noworoczne :) 27.12.10, 13:49
      A ja w tym roku wezmę się za naukę hiszpańskiego.
    • mamabasia Re: Postanowienia noworoczne :) 27.12.10, 13:53
      Na kurs językowy sie zapisać, pojechac nad morze, w góry tez pojechać. I wyspac sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka