Gość: raggio.del.sole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:40 jak widze takie sliczniuteniuśkie opisiki o pasujących do sukieneczek buciczkach. www.allegro.pl/show_item.php?item=58381507 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: raggio.del.sole Re: az mnie skreca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:01 no ale taki duziuteńki:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: az mnie skreca 23.07.05, 10:13 Powariowali. Czy ta choroba jest nowym zjawiskiem? Bo jakos nie przypominam sobie, zeby kiedys ludzie tak wszystko zdrobniali. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: az mnie skreca 24.07.05, 14:34 spoleczenstwo nam glupieje skrajny infantylizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: az mnie skreca IP: *.devs.futuro.pl 26.07.05, 12:02 a mnie wkurza ten wasz monotemat dotyczący zdrobnień .Dziwne czy na co dzień tak samo was iryuje jak ktoś rzuca k... i h... czy też tego nie wałkujecie bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: az mnie skreca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:10 Nie, nie irytuje. K... oraz ch... (przez ch) są częścią języka, wyrażają pewne emocje, rzucane są szczerze i zazwyczaj stosownie do sytuacji. I - przede wszystkim - nikt ich dziwacznie nie przekręca. Natomiast gdyby ktoś rzucał k...eczkami oraz ch..uńkami - ooo, wtedy byłoby to bardzo irytujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: az mnie skreca IP: *.chello.pl 24.07.05, 13:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=26859526 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: az mnie skreca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:37 To i tak nic w porównaniu z inkasentem z gazowni - wyobraźcie sobie faceta o wymiarach małego słonia, mówiącego: "Rzucę oczkiem na liczniczek i zaraz pani rachuneczek wydrukuję". Błeee! Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: az mnie skreca 24.07.05, 14:39 Taaak, fajny inkasent:))) Ile wtedy wyniósł ten rachuneczek?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: az mnie skreca 24.07.05, 15:38 Gość portalu: Sineira napisał(a): "Rzucę oczkiem na liczniczek i zaraz pani > rachuneczek wydrukuję". I jeszcze pewnie dodal 'Dziekuje slicznie' Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: az mnie skreca 24.07.05, 15:46 No to ja z tego wszystkiego kanapeczkę z serkiem zjem bo głodniutka się zrobiłam i mi w brzuszku burczy. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: az mnie skreca 24.07.05, 15:57 Ja też mam odruchy wymiotne, jak widzę/słyszę te kretyńskie zdrobnienia. O czym świadczy ten oto wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=25934942&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Nastepny kwiatek... 24.07.05, 20:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=26859526 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: Nastepny kwiatek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:46 Ale "kremik" został natychmiast zrównoważony przez "zmarchy na dekoldzie" - nie ma to jak skrajności:))) BTW co to za nowa moda, żeby pisać "dekold"??? Odpowiedz Link Zgłoś
suzymay Re: Nastepny kwiatek... 24.07.05, 22:47 a ktoś zwrócił im uwagę na te zdrobnienia to jeszcze opiernicz zebrał...:| Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: az mnie skreca 26.07.05, 13:33 Niedawno miałyśmy (tj. mama i ja) zepsutą pralkę, niestety trzeba było wymienić... Otóż zaobserwowałam, że "fachowcy" (niii, byli w porządku, tylko to określenie jest niemal przysłowiowe...) zawsze mówią "praleczka". I ten, który próbował naprawić, i ci z firmy, którzy przywieźli nową. Ranyyy... Sama w sumie sporo zdrabniam, chociaż zwykle quasi-ironicznie... mówię czasami "pożywionko" zamiast "jedzenie" tak samo, jak mówię "odnóża" zamiast "nogi", po prostu cierpię na nadczynność jęzora ;) i mam odruch udziwniania tego, co mówię. Ale ten tekst o buciczkach wtrząsający ;)... może jednak to pisało dziecko? Kto tam wie, mi bardzo wcześnie przestały rosnąć stopy i w wieku 10 lat nosiłam buty 6... Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: az mnie skreca 24.07.05, 23:05 :))))) Nie mam nic przeciwko zdrobnieniom ale w pewnych sferach zycia to jednak nie wypada.. no ludzie.. wyczucia troche.. Szef by mnie chyba zwolnil z pracy jakbym zaczela tak sobie zdrabniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzza Re: az mnie skreca IP: *.graf.torun.pl 26.07.05, 15:22 Super opis!:) Usmialam sie do lez!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_miauczec Re: az mnie skreca 26.07.05, 19:03 nie cierpie zdrobnien. osobe zdrabniajaca, chcac niechcac, postrzegam jako osobe lekko niedorozwinieta... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: az mnie skreca 26.07.05, 19:54 normalnie pierdyknęłam do góry nóziami z wrażenia :-D Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: az mnie skreca 26.07.05, 20:10 a ja odczuwam ogromniusienki braczek zdrobnionek w moim podstawiutenkim jezyczku... nic normalnie nic sie nie da zdrobnic, i mimo to tyle milionow moze sie porozumiec w tym jezyku bez zadniusienkich problemiczkow Odpowiedz Link Zgłoś