Dodaj do ulubionych

Jak byście postąpily w takiej sytuacji?

08.05.11, 11:33
Bylam dzisiaj w Biedronce- jest fajna promocja na winogrona różowe smile
Wzięlam dwa woreczki.

Przychodząc do domu na rachunku zobaczylam, że mam na nim winogrona i... marchew mlodą.
Kasjer się pomylil.
Ja tego na miejscu nie zauważylam.
Różnica w cenie to 2 zl.

Poszlybyście oddać pieniądze do sklepu?
Obserwuj wątek
    • moje.m Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 11:37
      nie chciałoby mi się wracać bo zawsze jeżdzę do sklepu, nie mam pod nosem.
      Nic im sie nie stanie na te 2 zł.
    • gryzelda71 Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 11:38
      Nie poszłabym.I nie dlatego,żem złodziejka.
    • ladylu Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 11:39
      pina_colada88 napisała:
      > Poszlybyście oddać pieniądze do sklepu?

Nie, kompletnie by mi się nie chciało wracać i kłócić o dwa złote. dwa złote zwykłej, małej pomyłki.
      • moje.m ladylu 08.05.11, 11:40
        ladylu napisała:

> pina_colada88 napisała:
        > > Poszlybyście oddać pieniądze do sklepu?
        >
        > Nie, kompletnie by mi się nie chciało wracać i kłócić o dwa złote. dwa złote zw
        > ykłej, małej pomyłki.
        >
        o co kłocic?
        umiesz czytac ze zrozumieniem?
        ona pyta czy oddac, a o co się kłócic?
        • ladylu Re: ladylu 08.05.11, 11:47
          Zrozumiałam inaczej. Że kasjer naliczył jej dodatkowo 2zł za marchewkę, której ona nie kupiła. Kłócić powinno być może użyte w cudzysłowu.
          • pina_colada88 Re: ladylu 08.05.11, 11:50
            kiedyś pomylili się 2 zl na moją niekorzyść big_grin
            • angazetka Re: ladylu 08.05.11, 11:51
              To jesteście kwita wink
        • ladylu Re: ladylu 08.05.11, 11:49
          czytam bez zrozumienia smile sorry!
    • angazetka Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 11:46
      Nie, oddałabym przy okazji.
    • maggi9 Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 11:49
      Jakbym była pod sklepem to bym się wróciła.Z domu raczej nie.Poza tym nie wiem czy kasjerzy faktycznie odpowiadają za ten towar.Ostatnio robiłam zakupy w dyskoncie.Wśród rzeczy kasowanych przy kasie jedna nie miała kodu.Mówie do kasjera, żeby odłożył i nie kasował bo mi się nie chce latać po sklepie po inne opakowanie.I zajęłam się pakowaniem rzeczy do wózka.On coś tam porobił przy kasie(myślałam, że może z głowy to wbił) i podsunął towar w moją stronę ze słowami "już weszło".Zapakowałam, poszłam.W domu patrze a on tego wcale nie policzył tylko mi dał gratis.Więc jak?
    • gazeta_mi_placi Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 12:01
      Nie, jeżeli to byłaby duża sieć (a Biedronka jest taka) to bym nie zwróciła, od dwóch złotych nie zbiednieją.
      Poza tym wydaje mi się, że nawet nie masz takiego prawa wszak w tych wszystkich dużych sieciach sklepowych pisze czarno na biały "Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się", zatem reklamacja nawet na korzyść klienta nie jest uwzględniana big_grin
    • taka-sobie-mysz Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 12:28
      Wydaje mi się, że jeśli się wrócisz do sklepu, to kasjer może mieć nieprzyjemności - tzn. wyjdzie wtedy na jaw jego błąd i nieuwaga. Powinien patrzeć na wyświetlacz i zwracac uwage, czy nabiło się to, co klient ma, a nie jakieś inne rzeczy, a w Twoim przypadku tego nie zrobił.
      • ylunia78 Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 12:45
        Z 2zł bym nie wróciła.Czy oddać czy odebrać.Ale w małym sklepie może?winkNie wiem.
    • gacusia1 [...] 08.05.11, 16:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • shellerka Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 19:24
      nie, bo do biedronki mam autem jakieś 15 minut drogi smile nie chciałoby mi się. przy 20 zł może bym się zastanowiła.
    • rosapulchra-0 Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 19:41
      2 zł to nie majątek, nie poszłabym po kasę, ale przy następnej okazji pilnowałabym rachunku czy zgodny z moimi zakupami jest.
      • rosapulchra-0 Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 19:44
        No ja też zrozumiałam, że niekorzyść jest po stronie autorki wątku suspicious
        Oddałabym te 2 zł.
        • baltycki Re: Jak byście postąpily w takiej sytuacji? 08.05.11, 19:59
          Bo autorka tak napisala, ze kasjer skasowal za winogrona i marchewke.. a marchewki nietsmile
          a ona ma i winogrona... i marchewke.. i jeszcze 2 Zl wink
          A.. juz sam nie wiem, co ona masmile

Jesli kasjer skasowal zgodnie z kwota na paragonie.. to co zrobi z 2 Zl? Do kasy nie wlozy, bo bedzie mial superate.. a to gorzej niz manko. Jesli skasowal o 2 Zl mniej niz na paragonie, bedzie musial dolozyc z wlasnej kieszeni i.. zabraknie mu dla dziecka na lody.
          Oddaj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka