Dodaj do ulubionych

Odszedl Edward Zentara:-(

26.05.11, 14:20
pl.wikipedia.org/wiki/Edward_%C5%BBentara
Wspanialy aktor, rezyser i czlowiek, to wielka strata dla polskiego teatru i kina. Pana Edwarda miala przyjemnosc poznac osobiscie, bardzo cieply, zyczliwy i pelny humoru czlowiek, podziwialam jego niesamowity talent aktorski w wielu filmach i spektaklach. Najbardziej zapadl mi w pamiec jego wystep w "Rozmowach z katem" K.Moczarskiego, niesmowita kreacja aktorska, nagrodzona wielokrotnie owacjami na stojaco.Pana Zentary nie da sie zapomniec.

Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Odszedl Edward Zentara:-( 26.05.11, 14:22
      Popełnił samobójstwo.
      Tym bardziej przykro.
      • sarling Re: Odszedl Edward Zentara:-( 26.05.11, 22:09
        Bardzo przykro!
        Niezwykłe spojrzenie i dziwny głos. To był taki aktor, że choć o urodzie kompletnie nie w moim typie, miałam dreszcz po kręgosłupie.
        A w Siekierezadzie - wspaniały.
        Straszliwy wrażliwiec był chyba. I zginął jak Stachura...
    • naomi19 Re: Odszedl Edward Zentara:-( 26.05.11, 22:18
      Bardzo to smutne i zawsze mnie zastanawia, dlaczego osoby tak poważane, które tak wiele osiągnęły popełniają samobójstwo. Wszystkich ich miom zdanie łączy jedno- przeogromna wrażliwość.
      Znajomy lekarz (tj pracujący w tym samym szpitalu) popełnił samobójstwo. Człowiek sukcesu. Taki lekarz, że pacjenci wychodzili z gabinetu w ciężkim szoku. Traktował wszystkich wspaniale, rozmawiał, badał idealnie, pomagałw różnych sprawach, aż dziw, ze tak można ciepło traktować pacjentów, pacjenci go kochali. Przeżyłam szok, gdy się dowiedziałam, że powiesił się w garażu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka