Dodaj do ulubionych

polsat, popsuty dekoder, problemy

27.07.11, 21:42
Hej dziewczyny!
Nie wiem co mam zrobić. Mam umowę z Polsatem na jeszcze rok, popsuł mi sie dekoder, a polsat nie chce mi go naprawić ani wymienić, ani -uwaga!- pozwolić kupić nowego na własny koszt , tylko każe zawrzeć nową umowę na 36 m-cy i wtedy łaskawie da dekoder. Tak sie akurat składa, że wcale nie zamierzałam się ładowac w nastepne umowy z polsatem a płacic na darmo przez rok tez mi sie jakoś nie usmiecha. Macie jakiegoś pomysła co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • gabrielle76 Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 27.07.11, 22:21
      dziwne, nam jak sie popsuł w czasie trwania umowy to wzieli do naprawy i dostalismy inny w zastepstwie na czas naprawy, moze idz do innego punktu
      • agusia79-dwa Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 27.07.11, 22:40
        mój się nie popsuł, ale się zawieszał. Bez problemów wymienili na inny. Jeśli dekoder jest twój na własność, to oni nie muszą ci go naprawiać ani wymieniać.
    • nuszwbzocho Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 27.07.11, 23:08
      Tak, on jest mój na własność i chyba już po gwarancji, ale umowa jeszcze trwa. Zasmuciło mnie to, że nie godzą się na to abym kupiła nowy do tej umowy. Pytam, bo może jest jakiś ratunek. No załamię się przecież jak będę musiała prezentować polsatowi piec dych miesięcznie przez rok sad
    • manuela72 Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 28.07.11, 02:39
      Sprawdź jak najszybciej czy jest jeszcze na gwarancji, bo ich dekodery "lubią" się psuć tuż po gwarancji. Mój zepsuł się 2 dni przed końcem , na szczęście. O ile pamięć mnie nie myli, na infolini mówili, że gwarancja obowiązuje do konca trwania umowy podpisanej przy zakupie. Musisz mieć dowód zakupu i umowę. Ja dostałam zastępczy "gruchot", który ledwo działał, więc od razu kupiliśmy konkurencyjną telewizję, potem odebrałam dekoder z naprawy i podziękowałam polsatowi za współpracę. Oj, długo potem dzwonili z super ofertami podobno specjalnie dla mnie... A pytałąś tylko w punkcie czy na infolini?
    • dorota.alex Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 28.07.11, 13:16
      Zawsze nam wymieniali bez gadania - i dekodery i zasilacze zepsute.
    • chipsi Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 28.07.11, 13:38
      Z kupieniem innego dekodera może być problem bo oni tam mają karty przypisane do danego dekodera. Miałam ten sam problem, tyle że dostałam ciekawą ofertę, przedłużyłam umowę i cieszę się teraz nowym dekoderem, który dostałam od polsatu ale w dzierżawie, wiec jak padnie muszą wymienić i już.
      • gabrielle76 Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 28.07.11, 13:52
        jesli dekoder nie działa i nie masz jak ogladac tv a masz płacic to to jest chyba naruszenie umowy no nie??
        • chipsi Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 28.07.11, 14:14
          Też tego nie pojmuję, to nie może być do końca zgodne z prawem że jedyną dostępną możliwością w takim wypadku jest przedłużenie umowy. W moim przypadku doszło jeszcze płacenie 3msce za pakiet z którego nie mogłam korzystać (popsuty stary dekoder a na innym karta nie działa i już, nawet gdy jest to identyczny dekoder polsatu jaki wtedy akurat miał mój tata). Tyle że za to dostałam na nowej umowie 6 mscy gratis. Co jednak w przypadku gdy nie chce się przedłużać umowy? Tak zgodnie z prawem jestem zmuszona do płacenia w czynie społecznym?
          • gabrielle76 Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 28.07.11, 14:54
            autorko pamietaj za osoba siedząca w takim punkcie obsługi klienta za kazda podpisana umowe dostaje prowizje i podejrzewam ze chce Cie naciagnac
    • nuszwbzocho Re: polsat, popsuty dekoder, problemy 28.07.11, 22:41
      Dzięki dziewczyny. Pytałam w punkcie, dzwoniłam na infolinie, pisałam maila. Niby gościu na infolinii powiedział, że punkt musi naprawić, ale gościu w punkcie naprawić nie chce i co mu zrobię? Pójdę jeszcze do rzecznika klienta i dopytam co zrobić z taką umowa, której bez kary rozwiązać nie można a na skorzystanie z niej tez już szans nie widać. I wiem, że to moja wina, dlatego nie wymagam od polsatu cudów, tylko proszę o zsynchronizowanie nowego dekodera, który kupie za własne pieniądze z kartą na którą mam umowę. Ciężkie życie sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka