Dodaj do ulubionych

Nagość na basenie

08.09.11, 14:52
Ulala, jak pan Paweł podejmie interwencję, to niedługo nie będzie można myć się bez kostiumu pod basenowym prysznicem:

wyborcza.pl/1,75248,10248014,Nago_czy_czysto__Kontrowersje_w_basenowej_szatni.html
Ja tam jestem z opcji "nagości w szatni basenowej mówimy zdecydowane tak". Jeśli pan Paweł coś by wywalczył - w sensie, że zabroniono by mycia się bez kostiumu pod prysznicem na basenie - to bym się zirytowała cokolwiek wink
Obserwuj wątek
    • dzoaann Re: Nagość na basenie 08.09.11, 14:59
      ja cie p...ole....
      to juz masakra jakas...
      ze niby sie w szatni rozebrac nie mozna? i w gaciach sie trzeba myc? To co to za mycie?
      • lilka69 dzoaan- ty stale przeklinasz! 08.09.11, 16:59
        jak NIKT na tym forum, stale przeklinasz ale zeby cie moderator nie wykasowal to wykropkowujesz.

u was na wsi jest taki zwyczaj, ze zamaist przecinka jest wulgaryzm?
    • rosapulchra-0 Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:09
      Chodziłam z dziećmi na basen, w którym w szatni były zamykane kabiny, wchodziło się od strony szatni, wychodziło od strony basenu, po drodze w szafkach zamykało się ubrania, a kluczyk zakładało na rękę, jak bransoletkę. Myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie kwestii nagości w szatni basenowej.
      • katia.seitz Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:12
        A prysznic gdzie w tym układzie?
      • franczii Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:18
        U mnie tez takie sa na basenie. Nowsze baseny maja, to sie nazywa szatnia rotacyjna. Kazdy musi sie przebrac w kabinie inneej mozliwosci nie ma.
        Prysznice sa przedzielone sciankami wiec nie ma mozliwosci bezposredniego zetkniecia sie z cudza nagoscia.
    • gaskama Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:15
      Mnie od wielu lat zaskakuje, jak wiele kobiet, w tym młodych, na basenie pod prysznicem kąpie swoje stroje kąpielowe. Ostatni raz byłam dwa tygodnie temu i na 7 kobiet, które myły się pod prysznicem byłam jedyną, która postanowiła się rozebrać i namydlić.
      • dziennik-niecodziennik Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:21
        a co Cie zaskakuje? nie kazdy ma ochote sie rozbierac przed obcymi. wykąpią się w domu, a pod basenowym prysznicem - aby spłukac z grubsza co najgorsze.
        • gaskama Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:33
          Nie rozpatruje kwestii higieny w kategoriach ochoty. W mieszanej szatni przy facetach bym się też nie rozebrała (jestem purytańska) ale kwestia golizny wśród kobiet nie jest dla mnie żadnym problemem. Natomiast nie miałabym ochoty zaraz po powrocie z basenu iść pod prysznic, by tu zmyć chlor z miejsc intymnych.
          • dziennik-niecodziennik Re: Nagość na basenie 08.09.11, 21:17
            Ty nie masz ochoty isc pod prysznic po powrocie do domu, inni nie mają ochoty sie przed Tobą obnazac. kazdemu według upodobań.
        • lafiorka2 Re: Nagość na basenie 08.09.11, 18:10
          dziennik-niecodziennik napisała:

> a co Cie zaskakuje? nie kazdy ma ochote sie rozbierac przed obcymi. wykąpią się
          > w domu, a pod basenowym prysznicem - aby spłukac z grubsza co najgorsze.

Oczywiście!Czy to takie dziwne,że nie chce moim gołym doopskiem świecic?A co ja w domu nie mam prysznica,żeby się wykąpac?
    • gryzelda71 Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:18
      Ale......
      Np są baseny(zwane czasem aquaparkami),gdzie szatnia jest wspólna.Znaczy rzędy szafek i kabiny gdzie można się przebrać.Kobiety,mężczyźni i dzieci w sumie w jednym pomieszczeniu.
      Prysznice już oddzielne.Nigdy nie zauważyłam,żeby w takich szatniach ktoś chodził nagi(no czasem dzieci).
      Ale pod prysznicami panie (bo tylko w tej części byłam) już czasem nagie.Co nie dziwi.
      Dziwi mnie natomiast,ze w kabinach z prysznicami dla wstydliwych nie mozna zamontowac zasłon.
    • math-ilda Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:21
      A ja jestem za zakazem mycia się pod prysznicem w stroju kąpielowym, bo takie mycie to żadne mycie, co najwyżej pranie - kostiumu oczywiście. A potem się narzeka, że woda w basenach jest brudna i można tam "coś" złapać. Nie mówiąc już o saunie - skoro ktoś się na wejście do sauny decyduje, to niech wchodzi bez kostiumu. Wystarczy zakryć się ręcznikiem.
      Za każdym razem gdy czytam takie "mądrości" zdumiewa mnie, jak wielkie emocje w naszym kraju wzbudza nagość. I to nawet pod prysznicem!
    • dziennik-niecodziennik Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:22
      mnie zastanawiajaą dwie sprawy - czy pod prysznicem nie mozna zamontowac zasłonek i czy po prysznicu w celu przejscia do szatni i podczas chodzenia po niej nie mozna się po prostu owinąć ręcznikiem?
      • izak31 Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:25
        Chodze na basen regularnie i jedyne co mnie szokuje to matka idąca z kilkuletnim synem do damskiej szatni. Ciekawi mnie jak 5-6 letni chłopiec reaguje na nagie kobiety.
        • franczii Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:26
          Ciekawi mnie jak 5-6 letni chłopiec reaguje na nagi
          > e kobiety.

Nijak nie reaguje. A jak ma reagowac? Zreszta skoro chodzisz na basen to pewnie wiesz jak reaguja.
          I gdzie ma niby ta matka z dzieckiem wejsc?
        • franczii Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:29
          A w regulaminie basenu jest okreslone do jakiego wieku mozna do szatni wprowadzic dziecko plci przeciwnej.
          • rulsanka Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:48
            U nas do 3 rż. I nie ma szatni rodzinnej. Czy w takim razie mój ponadtrzyletni syn ma samodzielnie udać się do szatni męskiej? To jakieś nieporozumienie. Myślę, że najwcześniej sześciolatek sobie poradzi, poza tym nawet w tym wieku dziecko powinno byc pod opieką, bo a nuż ktos mu zechce zrobić krzywdę?
            • miliwati Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:59
              rulsanka napisała:

> U nas do 3 rż. I nie ma szatni rodzinnej. Czy w takim razie mój ponadtrzyletni
              > syn ma samodzielnie udać się do szatni męskiej? To jakieś nieporozumienie. Myśl
              > ę, że najwcześniej sześciolatek sobie poradzi, poza tym nawet w tym wieku dziec
              > ko powinno byc pod opieką, bo a nuż ktos mu zechce zrobić krzywdę?

Na basenie? Gdzie się cały czas kręci tłum ludzi? Chyba Ci coś cięzkiego spadło na głowę.

Natomiast oczywiście 3-latek jest jeszcze za mały na samodzielne obsłużenie większości basenowych pryszniców, więc potrzebuje pomocy.
              • rulsanka Re: Nagość na basenie 08.09.11, 19:38
                Dlaczego uważasz, że mnie coś spadło na głowę? Na naszym basenie są momenty, kiedy jest 1 osoba w przebieralni, zdarzało mi się też samej pływać. Ale jak jest dużo osób wcale nie jest bezpiecznie (reszta będzie uważała, że ten, który właśnie zabrał krzyczące dziecko pod pachę to tatuś)
        • mama_kotula Re: Nagość na basenie 08.09.11, 17:09
          izak31 napisała:
          > Chodze na basen regularnie i jedyne co mnie szokuje to matka idąca z kilkuletni
          > m synem do damskiej szatni. Ciekawi mnie jak 5-6 letni chłopiec reaguje na nagi
          > e kobiety.

Ostatnio mój facet mówił, że w szatni męskiej tatuś był z dziewczynką na oko 7-8-letnią. Ośmiolatek płci męskiej w damskiej szatni to norma, "bo ja go samego do szatni męskiej nie puszczę" uncertain
          • izak31 Re: Nagość na basenie 08.09.11, 17:24
            Ja bym syna wysłała z ojcem do szatni, sama wzięłabym córkę. To 8-letnie dziecko nie potrafi się samo ubrac? Czy moze chłopcy są pod tym względem uposledzeni? siostrzenica od pierwszej klasy chodzi na basen w szkole i wszystko (łacznie z suszeniem głowy) robi sama. Siostra (niepracujaca) absolutnie nie chodziła aby jej pomoc. Nauczyła w domu i tyle.
            • katia.seitz Re: Nagość na basenie 08.09.11, 17:40
              Okej, a jak idziesz na basen sama, bez męża, z trzyipółlatkiem, czy czterolatkiem płci męskiej - to co robisz?
              Puściłabyś samego dzieciaka do męskiej szatni? A skoro na niektórych basenach jest ograniczenie "do lat trzech" - to chyba trzeba w domu zostać w takiej sytuacji uncertain
    • irima2 Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:32
      Dla mnie ludzie tacy jak p. Paweł to zboczeńcy. Jak można uznać, że przebranie się i umycie w szatni basenowej to coś dziwnego i nienaturalnego?? Wiadomo - każdy innych mierzy swoją miarą. Widać co dla niego oznacza mycie bez gaci.
      • rulsanka Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:48
        Brudasy, zboczeńcy, ale przede wszystkim brudasy i śmierdziele.
    • cmentarna.polka Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:45
      Sezon ogórkowy wbrew pozorom trwa. W sumie ten list frustrata widzącego zboczeńców pod każdym prysznicem początkowo mnie rozbawił, ale jakby się zastanowić, to nie jest już takie śmieszne - to chore.
      I oczywiście na pływalni myję ciało, a nie kostium. Inaczej jaki ma sens włażenie pod prysznic?
      • rulsanka Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:49
        Mnie się wydaje, że ten list jest spreparowany.
    • przeciwcialo Re: Nagość na basenie 08.09.11, 15:52
      Pan Paweł czy jak mu tam, ten ojciec dzieciom to niekoniecznie równo pod sufitem ma. Przebieralnia i prysznic na basenie jak najbardziej nadaja się do owego "exhibicjonizmu".
      Tam gdzie chodze na basen jest zakaz przebierania sie poza przebieralniami bo sa kamery. Do przebieralni kolejki.
      • najma78 Re: Nagość na basenie 08.09.11, 16:41
        Nie mam takich problemow, ciala obnazac nie lubie wiec kapie sie albo w kabinie, albo w stroju zalezy jak mi sie chce, a przebieram sie zawsze w kabinie do tego przeznaczonej i jest ich wystarczajaca ilosc. Nie bywam w szatni meskiej, w damskiej i rodzinnej nikt nago nie paraduje, ludzie kapia sie j.w. i przebieraja w kabinach, w rodzinnej w duzych, z przwijakiem i krzselkiem z pasami na przypiecie malucha. Bywam na wielu basenach i wszstkie maja ten sam standard. Dla mnie to norma. Wystarczy na basenach zamontowac kabiny prysznicowe i przebieralnie i nikt problemu nie bedzie mial.
        • kajmanik Re: Nagość na basenie 08.09.11, 19:27
          kąpiel pod prysznicem jak najbardziej nago. ale epatowanie niejednokrotnie wątpliwymi wdziękami w postaci łażenia nago po szatni jest niesmaczne i jestem temu zdecydowanie przeciwna. a tej co uważa ze chłopca poniżej 8-9 lat można puścić samego do męskiej szatni gratuluję braku wyobraźni i naiwnego zaufania do ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka