Dodaj do ulubionych

Zepsuta pralka

04.11.11, 17:59
Ponieważ ematki wiedzą wszystko, myslę,że to forum jest bardzo odpowiednim miejscem na pytanie:

Dlaczego wywala mi korki przy wlączonej pralce?

Pralka sobie prała, a pod koniec nagle zrobił sie dziesiąty stopień zasilania i korki zrobiły '"pyk".
Korek został włączony ponownie,pralka tez i znowu pykneło. Nie ma nadmiaru włączonych urzadzeń, a podłączona do innego gniazdka równiez pyka.

Co jej może dolegać, wie ktoś? Pralkolog będzie dopiero w poniedziałek, a ja mam stertę prania. Może można jakoś spróbować chałupniczo zagrzebac jej we wnetrznościach? Sugestie mile widziane.
Obserwuj wątek
    • blublusia Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 20:48
      Mnie tak się działo jak w tym czasie włączyłam czajnik bezprzewodowy, to wystarczyło.

Jeśli jednak jak piszesz nie ma przesilenia to może gdzieś robi się zwarcie. Na wnętrzu się nie znam, sprawdziła bym kabel.
    • sueellen Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 20:53
      Myślę, że powinnas zainwestować w ladną tabliczkę z napisem:

Ruch Oporu
      i wystwić na aukcji jako dzieło sztuki nowoczesnej. Cena wywoławacza 100 000 pln. Nie zapomnij dolaczyc spalonego gniazdka i finezyjnie opleść pralke spalonym kablem.

Kupisz sobie nową pralkę i wyremontujesz mieszkanie.
      • blublusia Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 21:04
        Dobre smile Tylko musi pilnować żeby podczas aukcji mąż nie naprawił przypadkiem.
    • demonii.larua Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 20:57
      Zwiera coś w pralce. Sprawdź czy gdzieś nie kapie na przewody. U mnie ostatnio elektryk znalazł przebicie w bębnie big_grin
      • sueellen Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 21:07
        Dobre, dobre

Przebicie w bębnie brzmi znacznie lepiej!
        • alexa0000 Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 21:13
          Jakis czas temu stanęła mi w płomieniach kuchenka, więc dosc mam wrażeń z ogniem na jakis czas.
          Sprawdzę lepiej kabel.
          • iwles Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 21:21

żyjesz ? odezwij się !
            • alexa0000 Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 21:26
              Coś ty, Iwles, mówiąc "sprawdzę " miałam na mysli "wróci mąż i sprawdzi". Ja, niestety, jakkolwiek debilnie to zabrzmi, bardzo boję sie prądu. Ale miło mi bardzo,że sie zmartwiłas o mniesmile
              • iwles Re: Zepsuta pralka 04.11.11, 21:50

smile
                • imaduo Naprawa pralki 20.11.11, 22:11
                  Tak przypadkiem trafiłem na tego posta szukając czegoś innego. Nie wiem skąd piszesz i czy sprawa aktualna ale nie dawno też miałem problem z pralką (mieszkam w Krakowie) a potrzebowałem jej pilnie przed wyjazdem, szukając w internecie natrafiłem na ten serwis www.pogotowie-agd.pl/ - byłem w wielkim szoku bo po 2 godzinach od telefonu był u mnie pan serwisant a z pralką uwinął się z moment, swoją drogą też wybijało bezpieczniki - u mnie to była wina grzałki
                  • alexa0000 Re: Naprawa pralki 20.11.11, 22:16
                    No proszę, u mnie też grzałka umarła. Pan naprawił dopiero w poniedziałek, mąz odmówił grzebania w kablu.
    • jdylag75 Re: Zepsuta pralka 20.11.11, 22:57
      Obstawiam grzałkę.
      Jakie są nagrody?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka