Dodaj do ulubionych

ubrac sie w ciązy :(

06.11.11, 21:10
jestem w ciąży i mam problem z kupieniem sobie jakichś fajnych ubrań,nie ma w sklepach ani legginsów ani rajstop już o bieliźnie nie wspomnę,masakra.Gdzie mam iść na zakupy??????
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 21:13
      A po co Ci fajne ubrania na maksymalnie pół roku? Kup parę najlepiej tanich bo potem i tak do wyrzucenia, ewentualnie odsprzedania rzeczy w sklepach dla Pań "puszystych" i po sprawie.
      Po co kupować wymyślne fatałaszki na okres maksymalnie pół roczny (okres gdy ciąża jest widoczna)?
      • kajak75 Re: ubrac sie w ciązy :( 24.11.11, 11:27
        jasne, takie ciuchy sa potrzebne tylko na pol roku. To znaczy jakies 180 razy trzeba sie rano zastanowic - co dzisiaj na siebie wloże smile
    • mozyna Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 21:13
      przeciez akurat bielizna i legginsy nie musza byc wcale ciazowe
      no chyba, ze koniecznie chcesz takie naciagane na caly brzuch
    • klubgogo Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 21:18
      Bielizna ciążowa? Kupiłam na początku ciąży 2 ogromne biustonosze i wystarczyły prawie do końca laktacji, ale żeby coś innego. Majtki te same, rajstopy też.
    • sanciasancia Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 21:20
      www.modanaciaze.pl/
    • mgasg Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 21:24
      Moge Ci uszycsmile) nawet sylwestrowa, koronkowa, lub cokolwiek potrzebujesz
    • czekolada85 Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 21:24
      Nie mogę w to uwierzyć.
      W zwykłych sieciówkach jest tysiące ubrań nadających się na ciąże.
    • iwoniaw Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 21:36
      No co ty, w zwykłych sieciówkach są nawet osobne działy z odzieżą ciążową. Nawet w tych kiepskiej jakości (jak H&M) powinny te parę miesięcy wytrzymać.
      • gabi683 Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 08:10
        allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=cia%C5%BCa
    • mary_lu Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 22:18
      O rany, a ja nigdy tak fajnie nie byłam ubrana, jak w ciąży! Miałam nastrój na zakupy, kupiłam sobie kilka świetnych sukienek, nawet nie ciążowych tylko z elastycznych tkanin, ale najlepiej wygladały, w Reserved, H&M, Wallis, z H&M miałam najlepsze spodnie ever, idealnie leżące, z pięknej tkaniny, aż żal było rodzić wink

Rajstopy kupowałam zwykłe, tylko w końcówce ciąży rozmiar większe. Majtki też zwykłe, tylko niskozabudowane.
    • tomelanka Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 22:20
      leginsy i rajstopy ciazowe sa w KAZDYM sklepie z ciazowa odzieza, megawygodne gatki pod brzuch nieuciskajace znajdziesz w mothercare
      bluzka wystarczy dluzsza, ewentualnie w wiekszym rozmiarze, zreszta w zwyklych sklepach sa tez luzniejsze fasony, polecam tez lumpeksy
      • lolinka2 Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 22:56
        dodam jeszcze, że majtki na brzuch z mothercare (czyli namioty z kieszenią kangura tongue_out) są równie megawygodne smile
    • katkamag Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 22:51
      Fakt, ze ubrania ciążowe potrzebne są przez pół roku, ale doskonale rozumiem, że chce się ładnie wyglądać, szczególnie jak się pracuje w firmie, gdzie obowiązuje dress code. Pracowałam do 7 miesiąca, brzuch mi zaczął szybko rosnąc, bo juz pod koniec 3 miesiąca nie dopinałam się w swoich ubraniach, więc musiałam się zaopatrzyc, głownie w sieciówkach H&m i Zara, choc nie w każdym sklepie mają linie ciążowa. Osobiscie przypasował mi sklep Happy Mum happymum.pl/ Przymierzalam ubrania w normalnym sklepie, a potem jak wiedzialam jaki rozmiar zamawialam w necie, bo sa tansze.

Rajstopy-teraz prawie każda firma ma linie dla kobiet w ciąży np. Gatta (najbardziej mi przypasowały), można je kupić w kazdym dobrze zaopatrzonym sklepie/stoisku z rajstopami. Pani w sklepie sprzedała mi patent noszenia normalnych rajstop tył na przód jak brzuch rośniesmile Jednak u mnie sie nie sprawdzil, bo zwykłe rajstopy mnie uciskały

Legginsy- w większości sieciówkach, ja kupiłam w H&M i ponieważ moja ciąża przypadła na jesien i zime to zostały wyeksploatowane do maksimum, bo pasowały do kozaków.

Tuniki - kupowałam w normalnych sklepach, głownie Promod.Były tylko troche krótsze niz powinny być, ale nosiłam je do 7 miesiąca, potem się juz nie mieściłam. Za to teraz po porodzie moge je znowu nosić.

Jeansy - miałam jedna pare kochanych jeansow rurek z Zary (linia ciazowa)-podobnie jak legginsy wyeksloatowane do maksimum

Sukienki i spodnice- kupilam kilka sztuk do pracy, głównie w Happymum

Bluzki - kupilam tylko jedna ciazowa, bo normalnie chodzilam w moich nie-ciazowych bluzkach i golfach, ktore były dłuższe

W ramach oszczednosci mozna przeszperac allegro, bo dziewczyny sprzedają ciuchy ciązowe. Ja jednak swoje wypralam, uprasowalam i schowałam. Będą czekać na kolejną ciążę.
      • bi_scotti Re: ubrac sie w ciązy :( 06.11.11, 23:52
        Ubrania w ciazy sa super wazne! Warto zainwestowac w kilkanascie zestawow zeby sie zawsze sobie podobac i dobrze czuc smile No i wazne sa buty - wielu kobietom stopy puchna albo dotychczas noszone obuwie staje sie niewygodne. Zamiast wydawac forse na ubranka dla baby, ktore i tak sie dostaje najczesciej w sporych ilosciach, lepiej wydac na siebie. Poza tym warto sie rozejrzec po kuzynkach/babciach/znajomych - niektore moga byc przeszczesliwe jesli sie je poprosi o udzierganie kolorowego swetra czy fajnej kamizelki na rosnace "brzuszysko" - wiele kobiet lubi takie zadania smile
        • gazeta_mi_placi Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 08:17
          Ciekawe kto inwestuje w kilkanaście zestawów na okres maksymalnie pół roczny (no chyba, że Panie po ciąży nie chudną i zestawy ciążowe zostają na następne pięć lat jak znalazł wtedy cofam swoje zdanie), to się niezbyt opłaca chyba, że ktoś ma nadmiar gotówki, ale na ogół tym kimś jest mąż tongue_out
          • iwoniaw Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 09:35
            To, że ciebie nie stać na to, żeby żonie w ciąży parę szmatek kupić, nie znaczy, że wszyscy tak mają big_grin
          • katkamag Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 09:42
            Moze nie kilkanascie, a kilka. Jeansy, legginsy, pare tunik, sukienka, to nie są wydatki, na które stac tylko najbogatszych. Jak sie chce zaoszczedzic, to mozna kupic na allegro, używane, niezniszczone, dobrej jakosci.W sieciowkach, te rzeczy tez nie sa drogie. Wiadomo, ze nie kazda przyszła mama przywiazuje do tego wage, ale wiekszosc chce wygladac ladnie i seksownie i nie chce chodzic w duzych t-shirtach i spodniach dresowych, szczeglnie, jak chodzi do pracy. Wbrew pozorom te pół roku to sporo czasu dla przyszlej mamy.

U mnie duzym wydatkiem, ktory musialam poniesc byla kurtka zimowa. W grudniu zadna normalna kurtka sie na mnie nie dopinała, a rodziłam na wiosnę, wiec czekało mnie jeszcze pare miesiecy. Nie mialam wyjscia, musialam kupic i tu mi ręka zadrżała jak wbijałam pin przy kasie, bo to sporo pieniedzy, a jesli kolejna ciąża nie przypadnie na zimę, to będzie leżec w szafie, moze ją z czasem sprzedam na allegro.
            • penelopa40 Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 11:20
              Warto zainwestowac w kilkanascie zestawow zeby sie zawsze sobie podobac i dobrze czuc ...

yyyyy, kilkanaście zestawów to ja mam licząc lato i zimę w całej garderobie... w ciąży nie kupiłam niczego ciążowego, fakt, do pracy nie chodziłam, ale nie odczułam potrzeby kupowania ubrań z tej okazji... najpierw chodziłam w spódnicy w gumkę, nosiłam nad brzuchem jak był już większy, była długa, kolorowe kwiaty na czarnym tle, mam ją do tej pory, a potem w przerobionych z gumką w pasie spodniach z luźnej wełnianej żorżety, po porodzie spodnie wywaliłam, kurtkę pożyczyłam puchową od męża... bieliznę, rajstopy używałam zwyczajne, w legginsach to ja nie chadzam wcale...gdybym chodziła do pracy pewnie coś tam musiałabym zakupić odpowiedniego, ale na pewno nie kilkanaście zestawów...
              • drogadodomu Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 12:26
                W ciąży byłam wieki temu, ale pamiętam jak przykro było mi w sklepie kiedy dziewczyna kupowała furę ciuchów, w tym piękną i elegancką garsonkę a ja tylko jedną parę spodni. Tak sobie obiecywałam, że za miesiąc, dwa tez zaszaleję. Czas mijał i mogłam co najwyżej kolejną piżamę do szpitala sobie kupić.
                Ciuchy są teraz piękne, nic tylko zaciążać.
                • pitahaya1 Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 20:52
                  drogadodomu napisała:

> Ciuchy są teraz piękne, nic tylko zaciążać.

Normalnie o tym samym pomyślałamwink
                  Teraz to bym w tych ciuchach pośmigała, tylko jakoś nie wypadasmile
              • moofka Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 12:31
                do pracy nie chodziłam, ale nie od
                > czułam potrzeby kupowania ubrań z tej okazji... najpierw chodziłam w spódnicy w
                > gumkę, nosiłam nad brzuchem jak był już większy, była długa, kolorowe kwiaty n
                > a czarnym tle, mam ją do tej pory, a potem w przerobionych z gumką w pasie spod
                > niach z luźnej wełnianej żorżety, po porodzie spodnie wywaliłam, kurtkę pożyczy
                > łam puchową od męża... bieliznę, rajstopy używałam zwyczajne,

musialas wygladac koszmarnie
                • bi_scotti Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 13:59
                  No jak slowo daje nie rozumiem. Jesli te dzieci sa planowane, chciane i ciaza wkomponowana w reszte planow zyciowych to skad ten nagly przestrach przed wydatkami zwiazanymi z odpowiednia garderoba? Oczywiscie, mozna cala ciaze "opedzic" koszluami flanelowymi dziadka i rozciagnietymi spodniami od dresu po starszym bracie. I zapewne wiele kobiet wylacznie na to moze sobie pozwolic. Ale nawet przy ograniczonych mozliwosciach finansowych, planowana (!) ciaza to nie jest grom z jasnego nieba i przyzwoite ubranie z miejscem na rosnacy brzuch nie jest potrzebne z dnia na dzien. Do tego naprawde mozna sie przygotowac. I finansowo, i logistycznie. W mojej pierwszej ciazy bylam skrajnie uboga imigrantka liczaca kazdego centa i oszczedzajaca na wszystkim. Ale ubrania mialam odpowiednie - czesc uszyla zyczliwa kolezanka, czesc dostalam "w spadku", kilka sztuk kupilam sama za solidnie odlozone/uzbierane "extras". Bo jak inaczej? No moze jak sie cala ciaze siedzi w domu i wychodzi tylko wieczorami z psem na spacer to czlowiek nie czuje az takiej potrzeby bycia atrakcyjna ale i wtedy przeciez czasem patrzy sie w lustro i fajnie jest moc patrzec bez nieprzyjemnych zaskoczen wink
                  Teraz jest wreszcie tyle mozliwosci kupienia rzeczy modnych, atrakcyjnych, kolorystycznie i gatunkowo naprawde przyzwoitych - okres ciazy to czas kiedy wiekszosc kobiet jest tak piekna, ma ten glow radosci i oczekiwania wokol siebie - nie ma sensu oszczedzac na oprawie tego piekna. Przeciez to nie jest kilka miesiecy, ktore chce sie tylko przeczekac albo miec z glowy jak najszybciej. To jest piekny okres w zyciu ...
                  • mal-sia Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 14:46
                    dziękuję wszystkim miłym paniom...naprawdę dodałyście mi chęci aby wybrać się na zakupy.Stac mnie na pare fajnych ubrań w ciążowych bo nie chce wyglądać jak ofiara i taka przygnębiona kobieta w ciąży,bo moja ciaża nie jest za kare -WR ECZ PRZECIWNIE TO WIELKA RADOŚĆ! .Jeszcze raz dziękuje smile mal-sia
                  • moofka Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 18:06
                    Teraz jest wreszcie tyle mozliwosci kupienia rzeczy modnych, atrakcyjnych, kolorystycznie i gatunkowo naprawde przyzwoitych - okres ciazy to czas kiedy wiekszosc kobiet jest tak piekna, ma ten glow radosci i oczekiwania wokol siebie - nie ma sensu oszczedzac na oprawie tego piekna. Przeciez to nie jest kilka miesiecy, ktore chce sie tylko przeczekac albo miec z glowy jak najszybciej. To jest piekny okres w zyciu ...

o to to wlasnie
                    a przy tym kobieta tak starsznie zle wyglada jak jest w ciazy zapuszczona
                    i tak bardzo sie wtedy chce ladnie ubrac
                    i jak slysze o tych kurtach po mężu i niedopietych spodniach kombinowanych na gumke z guzikiem to mi tak zal
                    teraz jest taki ogrom fantastycznych ciuchow ze naprawde na kilka dopasowanych rzeczy mozna sobie pozwolic, wlasnie dlatego ze ani wczesniej ani pozniej takich sie nie ubierze
    • crestwood Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 18:28
      Jaki rozmiar ?

• lacitadelle Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 18:51
      daj znać na priva, jeśli jesteś zainteresowana zakupem pełnego zestawu (bez bielizny) ubrań dobrej amerykańskiej firmy, rozmiar 36/38.
    • jdylag75 Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 18:55
      Pytanie jest czy chcesz celebrować ciąże czy normalnie ciuchów potrzebujesz smile
      Ile Ty masz zamiar przytyć że aż specjalne legginsy chcesz kupować? W zasadzie zaopatrzyć szafę możesz w dowolnym sklepie, pełno jest legginsów i tunik, rozpinanych sweterków i wiązanych spódnic. Oczywiście są to ciuchy jak najbardziej zwyczajne wiec pewnie o 30% tańsze niż specjalne ciążowe. Osobiście bez szkody dla moich dzidzi nosiłam cywilne ciuchy, swoje własne, szczególnie "góry" aż do porodu, zimowy płaszcz wiązany paskiem kupowałam w ciąży, służy mi do dziś, sweterki też, jedyną rzeczą wyjątkową były spodnie, jedne kupiłam drugie uszyłam sobie bo miałam trudność ze znalezieniem wąskich eleganckich spodni w sklepach z ciążową odzieżą, dostępne były worzaste gacie lub okropnie gryzące. Od męża nie musiałam pożyczać. Oczywiście metoda na zakupy nie sprawdzi się gdy jakoś tak znikąd przybywa 30 kg.
    • lilly811 Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 20:27
      Ja całą ciążę przechodziłam w leginsach i tunikach bądż sukienkach do tego kozaki albo uggi - jedynie rozmiar leginsów zmieniłam z xs na m a reszta była w rozmiarze xs tyle, że rozciągliwa- przytyłam 18 kg i jakoś się mieściłam, kupiłam sobie też w Zarze piękny rozkloszowany płaszczyk w którym szłam rodzić a noszę do teraz i jest dobry smile
      Nie ma sensu kupować sobie stricte ciążowych ciuchów- kupiłam sobie jeansy ciążowe, założyłam raz i od razu chciałam zdjąć bo mnie ten pas w brzuch cisnął...
      • katkamag Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 20:52
        Emu/uggi tez sie u mnie super sprawdzily. Chodzilam w nich non stop, nawet do pracy. Poza tym kozaki mialam tylko na obcasie, wiec musialam z czasem z nich zrezygnowac.

Smiesznie na ciązowym brzuszku wygladaja bluzki z fajnym napisem, np. "wychodze wiosna" lub "hotel mama-all inclusive" Mozna kupic sobie i porobic smieszne fotki na pamiatkesmile
        • alkuslive Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 22:04
          O właśnie, znacie jakieś fajne źródło śmiesznych koszulek ciążowych, szukam oryginalnych wzorów... Może znacie jakieś sklepy/strony internetowe? Będę wdzięczna. smile
          Pozdrawiam!
          • katkamag Re: ubrac sie w ciązy :( 07.11.11, 22:08
            Ja kupiłam tu:
            www.be.com.pl
            www.be.com.pl/dla-mamy-bluzki-c-1_17.html
            • agunia777 Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 14:50
              Nie widzę nic złego w tym, że ciężarne chcą dobrze się prezentować. Głosy "ile ty chcesz przytyć..." są poniżej pasa. Ja nie chciałabym przytyć nic, na prawdę, ale ciąża to ciąża, i nawet jeśli nie przytyjesz wiele, brzuch i macica i tak będą ciążowe i będą widoczne.

Ja jestem młoda (23 lata) więc na ciążę nie potrzebuję np. wizytyowych spodni itp.

Ubrania ciążowe kupiłam w H&M mama (jak narazie kurtkę, sweter, sweter nierozpinany, pasy ciążowe, 1 t-shirt),
              biustonosze w Triumphie,
              spodnie - noszę biodrówki i jeszcze nie potrzebuję, jednak kupię na allegro jakieś z H&M mama - nie chcę płacić 150 zł za spodnie na 3 miesiące
              majtki - nie muszę na razie kupować
              sukienki i tuniki w New Yorkerze i Carrym - rozmiar większe// obecnie są przeceny na 30-40 zł
              bluzę cienką, z kapturem z "miłą" podszewką w New Yorkerze - 30 zł ! wink
              dresy - alladynki (chodzę w nich na gimnastykę ciążową) - 30 zł, New Yorker smile
              bluzki z krótkim rękawem rozciągliwe można kupić w każdym sklepie, ja miałam takie sprzed ciąży i jest OK wink teraz są wyprzedaże więc masę można tego zakupić... smile

Nie wyobrażam sobie w tak szczęśliwym czasie nie wychodzić z domu, albo nosić kurtkę po mężu czy po otyłej cioci smile))) Może jak się mieszka w jakiejś oddalonej od cywilizacji osadzie to nie jest problem smile

Pozdrawiam
              PS. Warto też zadbać o dodatki - ładny szalik, buty czy kolczyki - niesamowicie poprawia samoocenę smile
              • gazeta_mi_placi Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 16:27
                >nie chcę płacić 150 zł za spodnie na 3 miesiące.

Spokojnie, zdecydowanej większości polskich ciężarnych ciążowe spodnie wystarczają nie tylko na trzy miesiące, ale co najmniej jeszcze trzy lata, a jak są dobrej jakości to i z pięć lat starczą smile
                • wioskowy_glupek Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 18:21
                  >>Ja nie chciałabym przytyć nic, na prawdę, ale ciąża to ciąża, i nawet jeśli nie przytyjesz wiele, >>brzuch i macica i tak będą ciążowe i będą widoczne

No to prawda, szczególnie tam macica jest bardzo widoczna, dlatego warto ją przystroić jakimś ładnym szalikiem czy gustowną czapeczką wink

Sorry nie mogłam się powstrzymać big_grin Rozbawiło mnie to wink

A co do tematu to moim zdaniem już dziecko jest sporym wydatkiem, więc niektórych może być nie stać na ekstrawagancje w postaci specjalnej odzieży. Normalne wyjście do sklepu to mega impreza dla niektórych a odzież ciążowa raczej nie jest specjalnie tania.

A tu jeszcze masę rzeczy dla dziecka trzeba kupić...
                • agunia777 Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 22:27
                  >>>Spokojnie, zdecydowanej większości polskich ciężarnych ciążowe spodnie wystarczają nie tylko na trzy miesiące, ale co najmniej jeszcze trzy lata, a jak są dobrej jakości to i z pięć lat starczą smile

I jakie wygodne, z tym pasem ciążowym, w lato można założyć do tego stanik w kropki i wyznaczać nowe modowe trendy smile
                  • katkamag Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 22:31
                    Ja wykorzystuje spodnie ciązowe na zakupach, ręce mam zajęte pchaniem wózka z moim bobasem, a w ten pas idealnie wchodza jabłka, pieczywo, raz nawet upchnełam arbuzawink
    • rosapulchra-0 Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 18:34
      Zazdroszczę ci możliwości. Gdy ja byłam w ciążach, to nie było żadnych ciuchów dla ciężarówek. Wszystko miałam szyte u krawcowej. I tak sobie pomyślałam, że jak nic nie możesz sobie w sklepach dobrać, to się przejdź do dobrej krawcowej i daj kobiecie zarobić, a ciuch będziesz mieć taki, jaki wymarzysz sobie i ty i twój partner i cała okolica wink
      • agunia777 Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 22:24
        >> przystrojenie macicy ->

A można sobie przystroić, czemu niewink
        Chodzi o to, że np. brzuszek ciążowy jest bardzo trudną częścią ciała do "upchnięcia" w ciuchy sprzed ciąży, bo nie dość, że większy to i bardziej "wymagający" poprzez powiększoną macicę.
        Zgadzam się z tym, że ciuchy ciążowe nie są tanie - jednak coś takiego jak wyprzedaże w sieciówkach NAPRAWDĘ istnieją i można coś fajnego kupić za 30 czy 40 zł...
        A co do tego, że lepiej tą kwotę przeznaczyć na dziecko...-> wiadomo, że niektórzy muszą dokonywać takiego wyboru. Ale dlaczego powinny tak postępować wszystkie ciężarówki? Dla ogólnej oszczędności?
        Ja np. nie mogę pozwolić sobie na poród w Medicoverze, ale nikomu nie wypominam tego, mówiąc, że to strata kasy. Jak kogoś stać, niech korzysta.

Moja mama też szyła rzeczy u krawca, jak radzisz rosapulchara. Uszycie płaszcza na zimę kosztowało ją całą pensję (jak na tamte realia). Obecnie jest dużo łatwiej, taniej i.. ładniej.
        • katkamag Re: ubrac sie w ciązy :( 08.11.11, 22:39
          Dziecko z ubranek wyrasta czasami w ciągu kilku tygodni,a jednak nikt sie nie dziwi, jak przyszla mama kupuje nowe ubranka. A tu załuja kobiecie w ciazy ubran ciazowych....

• alkuslive Re: ubrac sie w ciązy :( 16.11.11, 21:30
            Dziękuję za linki! smile

Co do ubrań, to kupiłam sobie kiedyś (miałam wtedy jakieś 18 lat) spodnie ciążowe przez przypadek. smile Myślałam, że ten nadmiar materiału służy poprostu wywinięciu i zaakcentowaniu kształtu bioder. smile)) Dopiero mój uwczesny chłopak, a dzisiejszy mąż spojrzał z zapytał: ty masz spodnie ciążowe?!?!
            Byłam więc już wtedy przygotowana i dobrze, bo dziś z nich korzystam. smile

Również uważam, że dziecko jest ważniejsze, ale dziewczyny - nie zapominajcie o sobie!

Pozdrawiam
    • crestwood [...] 17.11.11, 21:13
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • zona_mi crestwood 25.11.11, 10:05
        Proszę usunąć reklamę z sygnaturki.
    • kub-ma Re: ubrac sie w ciązy :( 23.11.11, 22:02
      Rzeczywiście można kupić wiele fajnych ciążowych ubrań i za nie takie duże pieniądze. Koniecznie wybierz się na zakupy, szczególnie, że psychicznie tego bardzo potrzebujesz.
      W moim przypadku zupełnie nie sprawdziły się spodnie ze ściągaczem w pasie. Okropnie mnie ten ściągacz denerwował. Natomiast miałam ukochane, mega-wygodne sztruksowe ogrodniczki. Zakupione przy okazji pierwszej ciąży, nie do zdarcia i sprawdziły się częściowo w drugiej ciąży. Tylko częściowo, bo mimo tego, że były ciążowe z wszystkimi gumeczkami, guziczkami i innymi cudami na rąsnący brzuch, to jednak mojego brzucha nie chciały objąć. Od siódmego miesiąca miałam tak ogromny brzuch, tak ogromny, że tylko namiot mnie ratował smile
    • marokanska.zowica Re: ubrac sie w ciązy :( 25.11.11, 15:33
      Ja tez jestem w ciązy, ale leżę od początku, wiec w sumie to w dresie siedze ( no i jeszcze tak bardzo nie widac). Ale pamietam, ze w poprzedniej ciązy to był jakis horror - termin miałam na koniec kwietnia, cała zima w ciązy, nie dało sie w jednej wiekszej rozmiarowo sukience obleciecsad(
      • janeczka79 Re: ubrac sie w ciązy :( 25.11.11, 16:14
        Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w moim miescie jest bardzo duzo sklepów z modna odzieżą ciążową. Zaopatruj sie tam juz od 15 tc. Ubrania sa super naprawdę, teraz czuję sie ubraniowo lepiej niz przedwink
    • lemonna Re: ubrac sie w ciązy :( 25.11.11, 16:08
      na allegro jest duzo fajnych i tanich ciuchow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka