alpepe 01.12.11, 17:32 Akapit historii Violi ślicznej dziewczyny to dno. Brzydcy ludzie też mają prawo do życia, nie tylko śliczne Viole, zapamiętajcie to sobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joankb Re: Dzieci z HIV 01.12.11, 20:12 Mają prawo do życia i leczenia, w miarę możliwości nas wszystkich - mają. Mają OBOWIĄZEK informowania potencjalnych bliskich o zagrożeniu - mają. A ja spotykam matki ukrywające chorobę przed otoczeniem, przed zainteresowanym nawet, namawiające do ukrywanie przed potencjalnym partnerem. Wstyd i hańba - każdy ma prawo do niezwiązania się z osobą chorą, podobnie jak z nieatrakcyjną, biedną, bezpłodną, chorą psychicznie. Niedyskryminacja na poziomie wyborów osobistych nie ma racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Dzieci z HIV 01.12.11, 20:25 Ukrywanie przed np. nauczycielami rozumiem. Gdyby chodziło o moje dziecko, też bym się nie przyznała, tylko wysłałabym anonimowo maila z informacją, że w przedszkolu czy szkole jest dziecko z wirusem. I niech uważają na każde dziecko. Tak naprawdę i tak każdego należy traktować jak potencjalnego nosiciela. A co do wiązania się i ukrywania przed partnerem HIV, to wydaje mi się, że to jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dzieci z HIV 01.12.11, 20:41 joankb napisała: > > Mają OBOWIĄZEK informowania potencjalnych bliskich o zagrożeniu - mają. > Mają obowiązek informowania o zakażeniu partnerów seksualnych. Wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dzieci z HIV 01.12.11, 20:44 "Śliczność" Violi wzięła się raczej z grafomańskich zapędów autorki artykułu, ot taki tani chwyt, i bez sensu. Mnie zdumiało stwierdzenie, że dzieci najczęściej zakażają się podczas karmienia piersią - a nie porodu. Pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś