Dodaj do ulubionych

Skok na głęboką wodę

31.01.12, 22:54
Zupełnie w siebie nie wierzę. Mam znikomy staż pracy i dziurę w życiorysie. Jestem onieśmielona nawet jak gadam z listonoszem. Wyszłam z wprawy z malowaniem się.

A jutro idę na rozmowę o pracę. Wychodzę z domu przed 8 więc nie mam pojęcia jak się zachowa maskara na moich rzęsach.

Za tą pracę Nobla raczej nie dostanę ale strasznie mi zależy na wyrwaniu się z domu bo jeśli nie ruszę się teraz to mogę zapomnieć o pracy w ogóle. Mam potworną tremę i męża który wprawdzie "daje mi delikatnie do zrozumienia" , że wyjście do ludzi dobrze mi zrobi ale potrafi przy tym wrednie i dosadnie przygryźć. Czuję się jak zakompleksiona nastolatka.
Obserwuj wątek
    • hellulah Re: Skok na głęboką wodę 31.01.12, 23:00
      Trzymaj się!!!

Jak będę rano się upiększać, pomyślę o twojej maskarze - może pozytywne wibracje dotrą smile ?

(Mała porada - nie nakładaj za dużo kosmetyków, nakładaj jak najmniej i dobrze blenduj ze skórą pędzlami czy gąbką /podkład/, bo lepiej mieć makijaż lekko transparentny niż skorupę, zarezerwuj sobie na to spokojny czas - tak z pół godzinki)

Ja na stres tego typu lubię:
      - z wieczora wybrać fajne ciuchy, w których się czuję pewna siebie;
      - z rana zrobić sobie twarz czyli ww. makijaż;
      - przy ubieraniu puścić ulubioną mocną muzykę;
      - zapodać jakiś fajny zapach...

...i siup, jakbym skakała do wody - trzeba, to trzeba, wychodzę, idę, załatwiam.

Trzymaj się!
    • bi_scotti Re: Skok na głęboką wodę 31.01.12, 23:03
      Lazienka, lustro, gadaj do siebie: potencjalne pytania, Twoje MADRE odpowiedzi, odpowiednia mimika i gestykulacja - spojrzyj na siebie zyczliwym acz krytycznym okiem - zobaczysz mloda kobiete gotowa do pracy, odpowiedzialna, sympatyczna, moze troche oniesmielona ale zdecydowanie kompetentna. I taka zobacza jutro Ci, z ktorymi bedziesz rozmawiac - na pewno odniosa pozytywne wrazenie. Good luck!
    • rosapulchra-0 Re: Skok na głęboką wodę 31.01.12, 23:18
      Trzymam kciuki!
    • haudrey Re: Skok na głęboką wodę 31.01.12, 23:31
      nie poradzę za duzo, powodzenia zyczę. Staraj się nie myslec, nie rozwazać, się uda dobrze, nie uda, trudno.
      pozdrawiam
    • paartycja Re: Skok na głęboką wodę 01.02.12, 06:27
      mam taki sam problem z brakiem wiary w siebie więc trzymam największe kciuki big_grin
    • myszmusia Re: Skok na głęboką wodę 01.02.12, 07:08
      Niedlugo wychodzisz, trzymam kciuki , musi byc dobrze, dasz radesmile
    • lolinka2 Re: Skok na głęboką wodę 01.02.12, 08:14
      Miejmy nadzieję, że maskara będzie miła, uprzejma i nie będzie za dużo gadać smile
    • nabakier Re: Skok na głęboką wodę 01.02.12, 08:20
      dziewczyny, mantrujemy za nią smile
    • yenna_m Re: Skok na głęboką wodę 01.02.12, 08:24
      trzymam kciuki smile
      dasz radę smile
      wierzę w Ciebie smile
    • atowlasnieja Pierwsze koty za płoty 01.02.12, 11:03
      Wygląda na to, że firma prowadzi "zbiór makulatury" (czyt. CV)... Nie było osoby która miała gadać z kandydatami.
      Ale w moim wykonaniu to wielki postęp: iść do ludzi i nie wycofać się. No nic, czekam czy się do mnie odezwą i szukam dalej.

Dziękuję za wsparcie moralne
      • yenna_m Re: Pierwsze koty za płoty 01.02.12, 11:10
        no widzisz smile
        następnym razem pójdzie jeszcze lepiej, bo już masz jakieś doświadczenie smile

fajnie, że dałaś radę smile
        dzielna dziewczynka smile
        jestem z Ciebie dumna bardzo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka