Dodaj do ulubionych

"Miłość" haneke

22.05.12, 09:57
Haneke Miłość
Czekam. A Wy?
Obserwuj wątek
    • platki_sniadaniowe Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:08
      nie
      nie lubię takich dołujących dzieł, starość, choroba, umieranie
      • nabakier Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:18
        A ja dwukrotnie odprowadzam na śmierć starych ludzi- ojca i ojczyma. I uważam te doświadczenia za kluczowe w moim życiu. Także dla miłości.
        • platki_sniadaniowe Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:38
          takie filmy mają sens, zmuszają do refleksji ale dla mnie za smutne
    • angazetka Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:23
      A ja nie wiem, czy będę miała odwagę się z tym zmierzyć.
    • triss_merigold6 Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:28
      Nie. To pewnie dobry, wartościowy i głęboki film, ale ja staram się unikać filmów, które mnie dołują. Nie wywalę 50 zł na bilety i nie poświęcę którejś z nielicznych wolnych sobót na dołujący film.
      • toxicity1 Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:30
        Nie czekam.
        Nie obejrzę.
    • nabakier Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:49
      Z recenzji wynika, że film nie jest dołujący. Co więcej- wydobywa "ocalone". I jak to [potwierdzam- śmierć i umieranie osoby bliskiej (kochanej) w ogóle nie stoi obok'zdołowania". Mimo cierpienia. No, ale być może rzeczywiście trzeba samemu tego doświadczyć...

Ponadto, tematem filmu Haneke nie jest śmierć, ale miłość.
      Mnie interesuje sposób, w jaki Haneke to zrobi. Spodziewam się wreszcie adekwatności.
      Dwa wyborne filmy, które być może znacie, w to trochę wprowadzają: "Depresja" von Triera i "Code blue" Urszuli Antoniak. Oba kończą się symfonicznym w wyrazie zwycięstwem.
      Tu może być podobnie (poza- chyba- symfonicznie wink choć kto wie).
    • katia.seitz Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:55
      Chętnie zobaczę.
      "Melancholia" von Triera to bardzo, ale to bardzo dobry film, swoją drogą (i uważam tak pomimo, iż generalnie do jego twórczości mam stosunek dość sceptyczny). Choć - chyba o czymś trochę innym, niż "Miłość".
      • nabakier Re: "Miłość" haneke 22.05.12, 10:58
        Tak, mnie chodzi o pewien wyraz -jak się spodziewam, ma się rozumieć, po filmie Hanekego. O relacje między śmiercią a miłością/sensem.
    • nangaparbat3 Re: "Miłość" haneke 23.05.12, 21:57
      Zakochałam się w Hanekem od pierwszego wejrzenia, to znaczy od przypadkowego natknięcia się na Funny Games w tv chyba z 10 lat temu. Potem było już tylko lepiej, od obejrzenia filmu "Ukryte" jestem przekonana, że to największy zyjący reżyser. Oczywiście czekam, ale uświadomiłam sobie, że boję się iść z mamą (czasem chodzimy razem).
    • angazetka Re: "Miłość" haneke 27.05.12, 19:56
      No i ma Złotą Palmę...
      • nangaparbat3 Re: "Miłość" haneke 27.05.12, 21:05
        Bardzo się cieszę. I bardzo jestem z siebie dumna, ze przypadkowo oglądany film Hanekego wzbudził we mnie zachwyt, zanim o reżyserze usłyszałam wink
      • nabakier Re: "Miłość" haneke 28.05.12, 08:23
        smile
    • asia_i_p Re: "Miłość" haneke 28.05.12, 07:37
      Obejrzę w domu. W kinie oglądam badziewie dla efektów specjalnych, Shyamalana i Jacksona, bo się nie mogę doczekać, oraz horrory. Wszystko, co podejrzewam, że mnie poruszy, oglądam w domu, bo mogę sobie pozwolić na swobodne reakcje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka