Dodaj do ulubionych

odkurzacz rainbow

30.09.12, 17:05
luksus? fanaberia? świetny wynalazek ? ma ktoś i się sprawdza? a może widzieliście pokaz i uważacie że to strata kasy chociaż byłoby was zupełnie na niego stać?
Obserwuj wątek
    • arkanna Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 17:57
      mam od 10 lat...fajna sprawa, tylko z lenistwa uzywam dwoch przystawek a reszta lezy ( zwyklej i do dywanow). ps. przy kotach niezastapiony.
      • kroliczyca80 Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 17:59
        Mam w domu, ale używam bardzo rzadko. Masa roboty z nim jest, za leniwa jestem. Chociaż przyznaję, że w porównaniu ze zwyczajnym odkurzaczykiem to jest bestia skuteczna.
        • maesstra Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 18:06
          dlaczego za dużo z nim roboty? to mycie jest mało praktyczne?
          • kroliczyca80 Re: odkurzacz rainbow 01.10.12, 10:09
            Tak - nalewanie wody, składanie, ciągnięcie ciężkiego dziada po całym domu, wnoszenie go na schody, pilnowanie żeby skądś nie spadł (jest okrągły na kółeczkach, łatwo może się zsunąć), wymienianie końcówek, zmiana wody i mycie bębna, wywlekanie włosów i innego szajsu z bębna podczas każdego mycia, brudzenie muszli zawartością (raz wylało mi się obok...). Zdecydowanie wolę powciągać wszystko na szybko i sucho do zwykłego wora, wyrzucić go i mieć z głowy.
            No ale ja leń jestemsmile
    • halka92 Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 18:12
      mam od 15 lat, używam raz na 2-3 tygodnie u dzieci w pokoju bp maja wykładzine. REWELACJA!
      To co widze w wodzie po użyciu odkurzacza zawsze mnie przeraża!!! smile
      • maesstra Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 18:16
        dziewczyny widzę ze macie te odkurzacze bardzo długo, jak z ich awaryjnością? czy korzystacie z funkcji filtorowania powietrza i czy nadaje się do odkurzania parkietów i płytek?
        • arkanna Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 18:23
          powietrze filtrowalam az raz -chyba w dniu zakupu smile akaryjnosc -odkupac zero. A odkurzam raz w tygodniu wszystko-panele,terakote , drewno i kanapy. Od swieta trzepie tez wszelkie materace i inne lozka. Kwiatkow nigdy nie odkurzalam smile a wiem ze niektorzy sie tak bawia. Jak pisalam w pierwszym poscie uzywalam z reguly tylko dwoch przystawek.
        • asia_i_p Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 19:41
          Praktycznie bezawaryjne - nasz zarżnął dopiero któryś z kolei upadek ze schodów, bo po pierwszych kilku jeszcze działał świetnie.
          Płytki i parkiety spokojnie odkurzasz, tylko inną końcówką niż dywany.
        • lubie.garfielda Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 21:17
          dwa kawałki rury zerdzewiały razem na amen, ale to nasza wina bo po zbieraniu wody z podłogi nie rozmontowaliśmy rury do przeschnięcia (osobiści używałam jako pompy do zbierania wody)

rura (wąż) się przetarł i musimy go kleić.

Wyłamały się dwa elementy z których zrezygnowano w nowym modelu.

Silnik działa.
          • dorcia1234 Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 21:26
            mają teściowie, od lat 20 co najmniej. Działa bezawaryjnie obsługując non stop ich mieszkanie i nasze oraz okazjonalnie mieszkanie szwagra i kumpla. Kiedyś teściowa odpaliła go w kuchni na ściąganie powietrza- trzeba było widzieć ten tłuszczyk pływający w środku. Ja go sobie chwalę, ale chyba osobiście bym nie kupiła
            • lubie.garfielda Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 21:35
              raz go niemal wyrwałam z rąk siostrze bo zamierzała zebrać rozsypany gips... Wprawdzie dałoby się go pewnie odczyścić ale to zwykle ja czyściłam pojemnik i takim błotem nie miałam ochoty się bawić
        • podmiot9 Re: odkurzacz rainbow 09.12.12, 20:02
          Awaryjność bliska zeru, to o co pytasz robi skutecznie w 100%
    • asia_i_p Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 19:40
      Moja mama miała.
      Plusy - nie kurzył, czyścił pięknie, dało się czyścić dywany na mokro, ta trzepaczka na sucho też była fantastyczna, efekt nieporównywalny ze zwykłym odkurzaniem.
      Minusy - ciężki straszliwie i odkurzanie to był cały rytuał, a mycie odkurzacza po odkurzaniu zajmowało mi 10 minut. W sumie jak nie jesteś mega pracowita, to będziesz miała tak samo czysto jak wcześniej, bo będziesz odkurzać rzadziej.

W zasadzie należałoby mieć dwa odkurzacze - rainbow do tygodniowego sprzątania i jednak coś małego lekkiego, żeby odkurzyć na bieżąco.
      • pattry77 Re: odkurzacz rainbow 03.10.12, 13:21
        Sam mam Rainbow i jestem bardzo zadowolony a raczej moja żona.
        Kupiłem używanego 7lat temu i nie wymienię na inny, chyba że na nowy model.
        Sprzęt jest świetny a szczególnie szczotka trzepiąca taki syf jaki potrafi wyciągnąć z łóżka i dywanu to szok.
        Polecam wszystkim, którzy chcą mieć czysto w domu.
        Nie jest drogi w utrzymaniu raz tylko go serwisowałem i tyle.
    • edelstein Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 19:48
      Ma moja mama,z 15lat jak nie wiecej.Raz w naprawie,odkurzyl bajzel po trojce dzieci i psie i dalej dziala.Jego kupno zwrocilo sie z nawiazka.
      • ceide.fields Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 20:47
        Sąsiad ma. Z ciekawości pożyczyliśmy ze dwa razy. Nie widzę różnicy z naszym Wodnikiem smile
    • panna_dol Re: odkurzacz rainbow 30.09.12, 23:01
      Moim zdaniem warto! Ja wprawdzie mam w domu inne urządzenie tego typu (parowy Karcher), ale jakość czyszczenia jest po prostu genialna! Szczególnie się sprawdza jeśli ma się w domu dzieciaki albo zwierzaki... smile
    • ginger.ale Re: odkurzacz rainbow 01.10.12, 08:54
      mnie szkoda by było kasy na moje metraże wink ale moi rodzice mają od co najmniej 15 lat, póki co działa bezawaryjnie, a używają 1-2 x w tyg. (nie wiem jak z jakością tych nowych, bo kiedyś sprzęty agd obliczone były na dłuższe funkcjonowanie niż aktualnie)

od 5 lat nie mają dywanów, namówiłam ich na wywalenie/oddanie wszystkich (do dzis jestem w szoku, że się udało wink ), więc przystawki do prania i trzepania dywanów nie są używane, ale naprawdę dawaly radę przy naszych sierściuchach

głównie korzystają ze "zwykłej" końcówki odkurzają parkiety i płytki, tych małych końcówek do zbierania kurzu, zbierania pająków z trudno dostępnych miejsc i takiej nakładki do trzepania kanap/materaca

powietrza nie filtrują, ja to czasem u siebie w pokoju jak jeszcze z nimi mieszkałam

problemowe jest znoszenie go po schodach, bo jest dosyc ciężki
    • tereferefretka Re: odkurzacz rainbow 01.10.12, 11:07
      mam go,i nie uzywam, bylam nim juz troche zmeczona,to wlewanie,wylewanie syfu itd kupilam sobie zelmera aquawelta z turboszczotką,za ułamek ceny tego wynalazku, i zabijcie mnie,ale dla mnie nie ma róznicy(no ja nie mam kotów,ale mam 2 dzieci i nie mam wykładzin,tylko 2 spore dywany)- poza cena. rainbow'a dostałam w prezencie,gdyby nie to, ,w życiu bym go nie kupiła, bo cena zwala z nóg.

• krejzimama Re: odkurzacz rainbow 03.10.12, 13:27
      Nie mam bo z zasady nie kupuje niczego od podejrzanych typów zwanych akwizytorami.
      Wolę dobre uznane marki za niewielką część ceny tego rajnboła.
      Obecnie mam Dysona choć nie kupiłam go sama a ostałam w prezencie.
      • podmiot9 Re: odkurzacz rainbow 09.12.12, 20:06
        zgadzam się od akwizytorów nie kupuje, ale od oficjalnych przedstawicieli i profesjonalnych i uczciwych sprzedawców, podkreślam uczciwych owszem. Rainbow jest w ten sposób sprzedawany na całym świecie i Firma jest ok ,
    • podmiot9 Re: odkurzacz rainbow 09.12.12, 20:01
      hm, tu każdy musi zdecydować sam, sprzedają na prezentacjach, my mamy i jesteśmy naprawdę zadowoleni,
    • mossen79 Re: odkurzacz rainbow 20.04.16, 09:36
      Prosimy o kontakt z naszą infolinią. Uzyskacie Państwo pełne informacje dotyczące asortymentu firmy Rexair producenta odkurzacza Rainbow. Na rynku polskim działamy od 1990 roku, zajmujemy się dystrybucją, sprzedażą części i serwisem. Dla posiadaczy modeli Rainbow zakupionych przed 2006 rokiem uruchomiliśmy powtórną rejestrację urządzeń. Użytkowniku pamiętaj o czyszczeniu separatora, warto też raz na kilka lat zrobić darmowy przegląd. Tutaj znajduje się strona do serwisu systemrainbow.pl a tutaj formularz do powtórnej rejestracji systemrainbow.pl/fabryczny-serwis-rainbow/kontakt/
      Obsługujemy klientów z całego kraju.
      Pozdrawiamy serdecznie
      Fabryczny Serwis Rainbow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka