Dodaj do ulubionych

Aborcja Reeaktywacja?

10.10.12, 13:52
nowelizacja powiem szczerze - jestem mężczyzną więc dotyczy mnie to w mniejszym stopniu. Ale gdyby istniało ryzyko że żona/kochanka urodzi kalekie dziecko porzuciłbym dziecko w szpitalu. A jaki wy macie stosunek do zaostrzenia przepisów aborcyjnych?
Obserwuj wątek
    • upartamama Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 13:57
      A widzisz, powinno cię dotyczyć W TAKIM SAMYM STOPNIU co kobietę, albo nawet większym, żeby jej pomóc po podjętej decyzji.
      • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:02
        Chciałbym ale nie wszyję sobie macicy.
    • amonette Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:02
      Póki co mogę powiedzieć, jaki mam stosunek do facetów takich jak ty. Jak do karaluchów.
      • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:05
        Czyli jakich? Odpowiedzialnych? Zdolnych do podejmowania trudnych decyzji? Bo w takiej sytuacji mam do wyboru dwa wyjścia: zabrać dziecko - zniszczy to życie mi i najbliższym lub zostawić dziecko to też zniszczy mi i najbliższym życie. Różnica polega na tym że w drugim przypadku będzie to szybsze.
        • amonette Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:13
          Możesz jeszcze strzelić sobie w łeb, zwiać za granicę i tam się rozpić egzystencjalnie lub odnieśc sukces - i tak będziesz dupkiem.
          Żonę/kochankę którą sparaliżowało po wypadku też pewnie byś zostawił, bo zniszczy ci życie. Najlepiej w lesie w zimie - szybciej zdechnie.
          Fajnie, jakbyś o swoich przekonaniach w tym temacie mówił najdalej na trzeciej randce. A na pewno przed bzykankiem. Szkoda czasu na takie robale jak ty.
        • anorektycznazdzira Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:14
          masz trzecie wyjście: nigdy nie głosować na katolickich fundamentalistów, którym się wydaje, ze tutaj jest państwo watykanskie, ani na POzorantów i kłamczuchów udających partię LIBERALNĄ a następnie oddających hołd najgorszej prawicowej konserwie.
          • gryzelda71 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:17
            4 wyjście to nie bzykac.
            • kropkacom Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:18
              To nie jest wyjście.
              • gryzelda71 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:24
                Jak się ma taki stosunek do urodzonego dziecka to owszem.
            • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:19
              W sumie to na to wychodzi. Nie ma 100% pewnego zabezpieczenia. I nie ma 100% pewności że dziecko urodzi się zdrowe.
              • ha-ya Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:52
                Ja bym sie na twoim miejscu wziela do roboty, bo wtedy nie bedziesz mial takich dylematow - aboracja za granica to nie sa jakis ogromne pieniadze ( rzedu kilkuset euro chyba).
                • noname2002 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 18:37
                  Wazektomia. W przypadku Tanebo lepsza wazektomia.
                  • amonette Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 19:12
                    W powiązaniu z lobotomią. Wtedy życie mniej stresuje uncertain.
            • nangaparbat3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:47
              Moim zdaniem dla pana tanebo to jedyne wyjście.
    • kropkacom Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:04
      Wczesna aborcja - moje zdanie.

W sumie nawet chciałabym zobaczyć miny tych wszystkich polskich kobiet kiedy tak jak chce wiekszość (tu nie mam wątpliwości) zaostrzy się przepisy.
      • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:08
        Raz poznałem sytuację rodziny z poważnie (nieuleczalnie i w dłuższej perspektywie śmiertelnie) chorym dzieckiem. I wiem że nie ma się co łudzić że to nie zmieniło życia tych ludzi o 180% na gorsze. Nawet nie chodzi o pieniądze. To po prostu jest tragedia życiowa. Można co najwyżej ograniczać jej skutki.
        • kropkacom Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:11
          Pewnie, ze tragedia. dziecko=u urodzonemu jesteś jednak coś winny. Nawet tragedię.
          • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:18
            Naprawdę? Powiem szczerze. Mam pewną hierarchię wyjść. Chciałbym by wyzdrowiało. Ale to jest niemożliwe. Chciałbym by nie cierpiało. To niemożliwe. Chciałbym by nie cierpiało kosztem moich cierpień. Np wyrzutów sumienia po zabiciu go. To niemożliwe.
            • kropkacom Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:19
              Koleś, nie wiem ile masz lat, ale nie kapuje co chcesz powiedzieć.
              • amonette Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:22
                To pewnie jeden z tych kolesi, których przeraża wzrost wagi i rozklapane cycki partnerki w ciąży i rachunki do zapłacenia bez nadzoru mamusi. Jego cenne i wrażliwe ego aż się wzdryga...
              • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:24
                Chcę powiedzieć że trzeba brać odpowiedzialność. I wiedzieć że nie ma cudów. Że śmierć jest naturalną rzeczą w życiu człowieka. Że czasami trzeba się pogodzić z tym że bliska osoba umiera.
                • gryzelda71 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:31
                  Aborcja nie jest naturalną smiercią.
                  • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:39
                    Ale ich życie też nie jest naturalne. Bez lekarzy umarłyby.
                    • gryzelda71 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:41
                      Nie każde kalectwo prowadzi do śmierci.
                      • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:49
                        Nie napisałem że każde. Ale choroby kwalifikujące do aborcji takie są.
                        • gryzelda71 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:56
                          Czyli dziecka bez rąk nie porzucisz,co za ulga.
                          • princesswhitewolf Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:41
                            Czyli dziecka bez rąk nie porzucisz,co za ulga.

To jest kalectwo ale nie smiertelna choroba.
                            Mowa o dzieciach np. z wodoglowiem...itd
                            • gryzelda71 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:44
                              Autor w pierwszym poście pisze o kalectwie.
                              • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:57
                                A jak to inaczej nazwać? Problem w tym że przeciwnicy aborcji są nieuczciwi w dyskusji. Podałaś przykład zespołu Downa jako argument wykluczający aborcję. Ale zupełnym milczeniem pominęłaś inne groźne choroby już nie tak miłe. Nie twierdzę że kompleks Downa zawsze powinien stanowić powód do aborcji. Ale powinniśmy uważać z szafowaniem ostrego prawa bo może stać się ono martwe.
        • chipsi Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:11
          Tak, zmienia, wszystko i na zawsze. Prędzej jednak zdecydowałabym się na aborcje niż zostawiła dziecko w szpitalu.
          • kropkacom Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:16
            Urodzenie chorego dziecka i porzucenie go to dla mnie moralnie nie do przyjęcia. Tak, aborcja jest bardziej humanitarna.
        • dziennik-niecodziennik Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:47
          a co w takim razie jak dziecku sie taka choroba ujawni juz po urodzeniu? śliski kocyk i wio?... czy do adopcji, ostatecznie co sie bedziesz meczyl?...
          • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:51
            Każdego z nas może dotknąć choroba. Pytaniem jest czy leczenie jest warte świeczki. W przypadku chorób kwalifikujących do aborcji nie jest.
            • dziennik-niecodziennik Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 15:01
              do aborcji kwalifikuje takze np zespół Downa z ktorym mozna dosc długo i całkiem szczęsliwie życ.
              • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 15:05
                Więc dlaczego jedziemy po całości? Bezmózgowie dyskwalifikuje do życia ale tego nie bierzesz pod uwagę.
                • dziennik-niecodziennik Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 15:07
                  ależ biorę, oczywiscie.
      • princesswhitewolf Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:38
        Wczesna aborcja - moje zdanie.

sek w tym ze okolo 20 tygodnia dopiero wiadomo podczas usg testu anomalii to i owo, wiec nie taka wczesna.

Wczesna nie wczesna- mamy 6 miliardow ludzi juz. Co by to bylo jakby w Chinach nie bylo ograniczenia urodzen dzieci. Jezu....
    • kropkacom Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:08
      Kochankę tez byś porzucił?
      • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:10
        Nie mam złudzeń. Trauma po urodzeniu kalekiego dziecka prawdopodobnie zabiłaby związek. Mam na myśli również uczucia kobiety do mnie.
        • chipsi Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:11
          ??!
        • kropkacom Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:12
          No ale to zachowasz się jak gó...arz. Jesteś gó...arzem?
    • mai-ra3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:12
      Nie będę się wypowiadać na temat tego co napisałeś.
      Ale sam projekt - ręce mi opadły. Jakim cudem PO nadal nami rządzi? Jesteśmy w środku Europy? Po prostu średniowiecze....
      • anorektycznazdzira Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:17
        Nawet na tym forum wypowiadały się ślepe i upośledzone idiotki, które deklarowały, że głosują na PO, bo... chcą zliberalizowania przepisów antyaborcyjnych big_grinbig_grin

Poziom zdurnienia społeczeństwa nie przestaje mnie zadziwiać.
        • amonette Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:19
          Gdyby to było tak, ze politycy zajmują się tylko aborcją i niczym więcej, miałabyś rację big_grin
          • anorektycznazdzira Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:08
            Przyznaję, że nie rozumiem tej odpowiedzi.
            • amonette Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:21
              Na kogo cholera głosować??? Na oszołomów, zadymiarzy, koniunkturalistów czy sprzedajnych cfaniaków???
              • anorektycznazdzira Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:34
                To prawda i to po całości, natomiast żeby uzasadniać wprost, że się głosuje na PO w celu uzyskania luźniejszych przepisów w tej materii, to trzeba mieć deficyty poznawcze uncertain
                i to się tu właśnie swego czasu kilku paniom przytrafiło...
    • gato.domestico Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:15
      aborcja powinna realnie byc dostepna tak jak w UK...
    • yenna_m jestem za zliberalizowaniem przepisów 10.10.12, 14:25
    • broceliande Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:32
      Z tą aborcją jest tak, że głosujący doskonale wiedzą, że ta aborcja bedzie kwitnąć pod ziemią.
      Najważniejsze, żeby oficjalnie była zakazana, bo tacy sa świętojebliwi.
      Myślę, że w razie czego załatwicie to z żoną/kochanką nielegalnie albo za granicą.
      Lepiej tak, niż porzucone dziecko w szpitalu.
      A mnie sprawa powoli przestaje dotyczyć i dobrze.
      • paskudek1 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:36
        masz dzieci? to sprawa dotyczy cię czy tego chcesz czy nie, i to bez względu czy masz córkę (wtedy bardziej) czy syna. Bo kiedyś może okazac się że twoje dziecko jest w samym "oku" problemu, że tak sie wyrażę.
        • broceliande Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:39
          To do mnie?
          No tak, ale ja mam na myśli, że mnie osobiście. Mojej ciąży, mojego porodu, mojego kalekiego dziecka.
          Dziecko mam, i w przypadku jego dziecka, to nie moja decyzja, ja tylko bedę musiała wesprzeć jakąkolwiek, tak sądzę (teraz).
          • paskudek1 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:55
            tak, do ciebie. Wlasnie o to mi chodzilo, że takie problemy, choć bezpośrednio nas nie dotyczą, to w przypadku kiedy dotyczą kogoś bliskiego dotykają i nas. Ja mam syna ale też nie chcialabym aby w przyszłości musial stawać w obliczu takich dylematów.
            • broceliande Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:48
              Mam czyste sumienie, głosowałam na Palikotasmile
      • nangaparbat3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:52
        broceliande napisała:

> Najważniejsze, żeby oficjalnie była zakazana, bo tacy sa świętojebliwi.
        > Myślę, że w razie czego załatwicie to z żoną/kochanką nielegalnie albo za grani
        > cą.
        > Lepiej tak, niż porzucone dziecko w szpitalu.
        Ale masz świadomość, że to znowu dzieli ludzi - wg kasy. Gdyby zmiana przeszła, niełnosprawne dzieci rodzić będą biedne, niezaradne, samotne, i malolaty bez wsparcie rodziny.
        • nangaparbat3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:53
          Okazuje się, że to też eugenika, tylko a rebours.
    • kota_marcowa Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:36
      Ja jestem za złagodzeniem przepisów.
      Jeżeli urodziłabym dziecko z ciężką wadą, bo nie miałabym możliwości usunąć ciąży, to zostawiłabym w szpitalu.

Skutki tego będą takie, że podziemie aborcyjne będzie się miało lepiej niż kiedykolwiek. No i będzie trzeba dobudować domów dziecka (może to będą domy kalekiego dziecka) dla tych, których na tą aborcję nie będzie stać.

A z tym zgadzam się w 100%, w Polsce brakuje sensownej liberalnej opozycji.

anorektycznazdzira napisała:
      nie głosować na katolickich fundamentalistów, który
      > m się wydaje, ze tutaj jest państwo watykanskie, ani na POzorantów i kłamczuchó
      > w udających partię LIBERALNĄ a następnie oddających hołd najgorszej prawicowej
      > konserwie.
      • nangaparbat3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:55
        kota_marcowa napisała:

> Jeżeli urodziłabym dziecko z ciężką wadą, bo nie miałabym możliwości usunąć cią
        > ży, to zostawiłabym w szpitalu.
        >

To musisz sie spiknać z Tanebo.
        • kota_marcowa Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 19:48
          A ty myślisz, że tylko 2 osoby w całym naszym kraju mają takie poglądy? Nie każdy jest męczennikiem gotowym poświęcić życie na rzecz królestwa niebieskiego i nie każdy jest moherem bojącym się ogni piekielnych.
          • nangaparbat3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 20:38
            wink
            Nawet nie każdy jest półgłówkiem.
    • triss_merigold6 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:38
      Podrożeją inwazyjne badania prenatalne w prywatnych klinikach i ceny usług w podziemiu.
      • ally Triss 10.10.12, 14:58
        A wszystkie potrzebne badania da się zrobić prywatnie? Coś kojarzę, że kiedyś pisałaś, że nie bardzo, ale może źle zrozumiałam.
      • princesswhitewolf Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 16:46
        inwazyjna jest tylko aminopunkcja
    • yenna_m BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 14:43
      na których nie głosować! (a głosowali za zaostrzeniem ustawy).

Niech się do jasnej Anielki zajmą ważnymi sprawami, a nie wałkują jakieś zastępcze bzdety!
      • broceliande Re: BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 14:47
        Głosowałaś na PO? No pomyłka, trudno.
      • tanebo Re: BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 14:52
        https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12644096,Az_80_poslow_PO_poparlo_antyaborcyjny_projekt_ziobrystow.html chcieć znaczy móc.
      • paskudek1 Re: BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 14:58
        yenna a co mi k..wa da lista nazwisk? On i i tak w du..pie mają nasze zdanie.
        Nie glosowałam nigdy na PO (poza niestety głosowaniem na prezydenta, ale zdarzylo mi się napisać maila do posła głosującego w poprzedniej kadencji sejmu, za CAŁKOWITYM zakazem aborcji. Właśnie posla z PO. I co/ i g..no. Najpierw pisał mi komunały o tym że tą sprawą zajmie sie sejm następnej kadencji (czyli ten) a o wyborach nie raczył mi juz odpisać na pytania.
        • yenna_m Re: BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 15:27
          ręce opadają, nie?
          a ludzie to ciemna masa
          ciemna masa, którą można rządzić jak stadem baranów sad
      • ally Re: BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 14:59
        Stronę Sejmu polecam, tam wszyściutko jest.
      • swiete.jeze Re: BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 21:11
        yenna_m napisała:

> na których nie głosować! (a głosowali za zaostrzeniem ustawy).
        >
        > Niech się do jasnej Anielki zajmą ważnymi sprawami, a nie wałkują jakieś zastęp
        > cze bzdety!

orka.sejm.gov.pl/Glos7.nsf/nazwa/23_19/$file/glos_23_19.pdf
        • nangaparbat3 Re: BARDZO chciałąbym poznac nazwiska ludzi, 10.10.12, 21:21
          Dzieki smile
    • jowita771 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 14:59
      Mnie też to w zasadzie nie dotyczy, bo stać mnie na wycieczkę w razie czego. Ale wkurza mnie, że jesteśmy takim zaściankiem.
    • atteilow Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 15:05
      Porzucenie po porodzie to cos innego niż aborcja. Po co zatem rodzić, żeby zostawić?
    • kiddy Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 15:06
      Dla mnie to jest niepojęte. Ci, którzy poparli ten projekt, nie mają pojęcia, nawet nie myślą, jakie on może mieć konsekwencje. To są klapki na oczach: aborcji nie i już! Dziwi mnie to tym bardziej, że jest wśród nich paru lekarzy. Nie słyszeli o zespole Edwardsa? O zespole Patau? Większość takich ciąż się roni, ale niektóre nie i rodzą się dzieci tak chore, że tylko w ułamku procenta dożywają roku, a potem i tak umierają. Te wady wcale nie są takie rzadkie. Wystarczy wejść na pierwsze forum dla kobiet w ciąży - masa kobiet roni (samoistnie lub nie) uszkodzone płody. Jeśli ten projekt przejdzie dalej (a mam nadzieję, że go skutecznie zmiażdżą w komisji), to będzie to katastrofa o trudnych do oszacowania rozmiarach.
    • premeda A przepraszam stać nas na utrzymywanie takich dzie 10.10.12, 16:59
      ci? Bo mi się wydaje, że jak na każdym kroku mamy oszczędzać i nie stać nas na leczenie chorych, a jeszcze społeczeństwo się starzeje to państwo do spraw aborcji ekonomicznie powinno podejść. Czyli nie zabraniać i tyle!
    • nangaparbat3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 17:00
      tanebo napisał:

> powiem szczerze - jestem mężczyzną więc dotyczy mnie to w mniejszym stopniu.
      > Ale gdyby istniało ryzyko że żona/kochanka urodzi kalekie dziecko porzuciłbym d
      > ziecko w szpitalu. A jaki wy macie stosunek do zaostrzenia przepisów aborcyjnyc
      > h?

Ja jestem za liberalizacją.
      Miedzy innymi po to, zeby urodzonych juz dzieci nie porzucać.
      To co napisaleś budzi we mnie odrazę.
      • tanebo Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 17:09
        Nie jestem hipokrytą. I wiem że wytrzymałość na cierpienie ma swoją granicę. A za jej przekroczenie srogo się płaci. Tak czy inaczej byłaby to moja klęska. Jeśli miałbym to do czegoś porównać to do leczenia uporczywego. Znam taki przypadek gdy mężczyzna lat 80 długo konał na raka płuc. To nie jest miła śmierć. Umiera się dusząc. Po kolei wysiadały mu nerki, wątroba... a lekarze podawali tylko środki znieczulające. Gdybym był na jego miejscu byłaby to dla mnie tortura. Wolałbym szybką zamiast miesięcy męczarni, Ale lekarze mieli sumienie... Tylko czy w imię mojego sumienia mam zafundować człowiekowi kilka miesięcy męczarni? Mam kolegę. Zdradził żonę. Nie pierwszy nie ostatni. Ale sumienie tak go gryzło że musiał jej o tym powiedzieć. Dlaczego? Bo liczył na to że mu przebaczy. I będzie mu wtedy lżej. Kto tu jest gorszy? On z tak delikatnym sumieniem? Czy ona bo mu nie przebaczyła?
        • nangaparbat3 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 17:45
          Ale Ty nie piszesz, ze to cierpiace dziecko zabijesz, żeby nie cierpialo, a potem pojdziesz odsiedziec swoje - Ty je chcesz porzucic.
          • lola211 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 20:28
            Takie wlasnie beda konsekwencje tego debilnego projektu, jesli przejdzie- dzieci chore beda porzucane.Czemu wcale sie nie dziwie.Zmuszanie ludzi do kontynuowania takich ciąż to czyste sku..... syństwo w obliczu problemow, z jakimi rodziny z dziecmi ciezko chorymi musza sie zmagac.Rzygac mi sie chce jak czytam argumenty tych swietojebliwych pajaców.
            Wiekszosc to oczywscie samce, ktorych problem ciąży nie dotyczy-wszak to nie oni beda w ciązy.
            Poza tym- teraz kobiety pod 40 tke sto razy bardziej sie zastanowia, czy ryzykowac -teraz zawsze maja jakas furtke- w obliczu coraz nizszej dzietnosci to idiotyzm- wiele dzieci sie nie pocznie, bo rodzice po prostu beda sie bać.
            Ginekolodzy juz sie ciesza, przybedzie pacjentek aborcyjnego podziemia.
    • beataj1 Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 21:31
      To wystarczy za cały komentarz:
      -https://300polityka.pl/sites/default/files/kobiety_dziekuja_po.jpg

-
      Cytaty cynią Polaka cłowiekiem ocytanym.
      • mancipi Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 22:04

powyżej piękny przykład jak mężczyźni dbają o dobro kobiet; długie ale warto wysłuchać
    • edelstein Re: Aborcja Reeaktywacja? 10.10.12, 21:42
      Im wiecej takich jak ty,tym gorzej,ze aborcji legalnie wykonac praktycznie nie mozna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka