Dodaj do ulubionych

Jak poderwac takiego faceta?

01.11.12, 17:27
Poproszę o rady,tych bardziej doswiadczonych.
Facet b.przystojny,o ciemnej karnacji,kasztanowych oczach.Na moje oko cos po 30tce i bez obraczki.Przyjezdza do nas do firmy,przywozi towar,ktory ja odbieram,sprawdzam,faktury podbijam pieczatka firmy.Uśmiecham sie do niego,od czasu do czasu cos zagadam,dwa,trzy slowka.On ładnie sie pozegna,usmiech "strzeli"i do widzenia powie.I tak juz z 3miesiace to samo.Myslicie,ze da sie kogos takiego poderwac?chetnie bym z nim wyskoczyla na jakas kawke czy ciacho.Przeciez ja pierwsza tego nei zaproponuje-to nie w moim stylu.Eh...Moge sobie tylko o nim pomarzyc...
Obserwuj wątek
    • tanebo Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 17:35
      Jako facet powiem: z facetami trzeba prosto z mostu. My nie rozumiemy waszych gierek. Powiedz mu że zapraszasz go na kawę i bądź gotowa na odmowę.
    • jowita771 Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 17:37
      Pomaluj usta czerwona szminką, wystaw ramiączko czerwonego stanika. Na brunetów o ciemnej karnacji działa czerwień.
    • vesper_lynd_1 Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 17:41

Skoro przez trzy miesiące sam nie wyskoczył z propozycją randki to:

- nie podobasz mu się
      - nie dajesz sygnałów, że jesteś nim zainteresowana( zawsze wtedy przypomina mi sie Duma i Uprzedzeniewink
      - ma dziewczynę, żonę a dla Ciebie jest po prostu miły.

Może zanim wystartujesz z propozycją kawy, zbadaj grunt, wysonduj go, może ktoś go zna z Twoich współpracowników?
    • morgen_stern Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 17:47
      W oczach faceta widać, że mu się podobasz, choć może nie zdradzić się słowem. To raz. Nie widać tego - odpuść.
      A jak chcesz sprawdzić, czy jest wolny, to zacznij rozmowę np. o ostatnich wakacjach, o czymś, gdzie musi mu się wymknąć "jak byliśmy z żoną..." etc. Inwencja należy do ciebie.
      Możesz też rzucić od niechcenia komentarz o ostatnim marszu równości i obserwować, czy mu jakiś mięsień drgnie na twarzy - mały test, czy nie jest czasem gejem tongue_out
    • 18lipcowa3 Dać się poderwać, 01.11.12, 18:02
      Jakby chciał to by cie poderwał.Pułapka nie lata za myszami.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Dać się poderwać, 01.11.12, 18:31
        W oczach faceta widać, że mu się podobasz, choć może nie zdradzić się słowem. To raz. Nie widać tego - odpuść.

mowisz morgen o takim przenikajacym i troche tepawym wzroku?
        • morgen_stern Re: Dać się poderwać, 01.11.12, 18:42
          Coś w ten deseń smile
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: Dać się poderwać, 01.11.12, 20:42
            czasem jeszcze taki usmiech jak glupi do sera - no nie umiem tego inaczej okreslic to trzeba zobaczyc
    • rosapulchra-0 Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 19:06
      Jedna z moich ogniskowych znajomych, która miała naprawdę powodzenie, a zdecydowanie nie należała do piękności, tym bardziej tych klasycznych, kiedyś powiedziała, dziś uważam, że świętą prawdę: "a co?? mam usiąść na kołku i czekać na trzęsienie ziemi??". Jeśli koleś ci się podoba, to wyjdź z inicjatywą, inaczej nie sprawdzisz, czy warto się z nim spotkać.
      • tanebo Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 19:25
        Nie rozumiem dlaczego kobiety mają taki problem z wyjściem z inicjatywą... a trzeba tak niewiele. Wystarczy kawa. Nawet nie trzeba nigdzie iść. Może być z kuchenki zakładowej. Ale otwarcie się, stworzenie jakiejś platformy na poznanie się, rozmowę. Typowa polka to nie tylko księżniczka. To zimna nie zdobyta księżniczka.
      • 18lipcowa3 Re: Jak poderwac takiego faceta? 02.11.12, 08:34
        rosapulchra-0 napisała:

> Jedna z moich ogniskowych znajomych, która miała naprawdę powodzenie, a zdecydo
        > wanie nie należała do piękności, tym bardziej tych klasycznych, kiedyś powiedzi
        > ała, dziś uważam, że świętą prawdę: "a co?? mam usiąść na kołku i czekać na trz
        > ęsienie ziemi??".

a co juz znajoma zdzirą nie jest, no proszszzzzz
    • moofka Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 19:20
      cyferkaliterka napisał(a):

> Poproszę o rady,tych bardziej doswiadczonych.
      > Facet b.przystojny,o ciemnej karnacji,kasztanowych oczach.Na moje oko cos po 30
      > tce i bez obraczki.Przyjezdza do nas do firmy,przywozi towar,ktory ja odbieram
      > ,sprawdzam,faktury podbijam pieczatka firmy.Uśmiecham sie do niego,od czasu do
      > czasu cos zagadam,dwa,trzy slowka.On ładnie sie pozegna,usmiech "strzeli"i do w
      > idzenia powie.I tak juz z 3miesiace to samo

3 miesiace sie usmiechacie?
      to mozesz nastepne 3 lata sie usmiechac
      z wiekszoscia moich dostawcow, spedytorow i kierowcow z ktorymi mialam bezposredni kontakt po dosc krotkim czasie bylismy po imieniu, wiedzialam komu zona jest w ciazy, kto gdzie jedzie na wakacje, na co choruje siostrzeniec, jakiego ma kota i jakie jest jego ulubione piwo - i to tak towarzystko, bo nikogo nie wyrywalam
      a uwazam sie raczej za sztywniare i to mocno na dystans
      no nijak ci sie z usmiechania randka nie urodzi smile
      cos pogadac trzeba, dobrze jest dzwonic i mnozyc trudnosci
      mozna zdobyc komunikator i patrzec co bedzie sie dzialo
      teoria rosy o kolku jednak kiepska
      warto dac sie popodrywac - zabawa lepsza i sukces jakby pewniejszy
    • mamagapka Re: Jak poderwac takiego faceta? 01.11.12, 23:49
      na fejsie go znajdż smile
    • izak31 Re: Jak poderwac takiego faceta? 02.11.12, 06:05
      Sprawdz go w necie
    • pyzzi Re: Jak poderwac takiego faceta? 02.11.12, 10:21
      Uśmiech i podtrzymywanie rozmowy aż do uzyskania niezbędnych informacji ( czy ma babkę ). Uważnie słuchaj co mówi i nie tyle bądź interesująca, co zainteresowana. Postaraj się z tą rozmową, a na całe życie polecam Ci książeczkę Dale'a Carnegiego " Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi".
      Powodzenia !
    • cyferkaliterka Re: Jak poderwac takiego faceta? 03.11.12, 08:44
      Kochane,no muszę Wam to opowiedziec.Byl u mnie wczoraj,tzn.w naszej firmie.Ach(tu wzdycham),ten facet az dech zapierasmileWszedł,zostawil towar,przybilam fakturke i juz go nie było.Ale,wyogladalam go sobie na calej lini.Zawsze mial delikatny,ciemny zarost(ok.1-2dniowy),wczoraj byl ogolony,a jak zapachnialo od niego męskim perfumem,ach.(tu znowu wzdycham)...nawet nie wiem jak mu na imię(wiec mi nie mowice,ze mam go na fejsie znalezc).Wczoraj anwet palnęlam do niego tekst:ale Pan plynnie cofa takim wiekim autem,ja bym tak nie umiala(hehe chyba sie ucieszyl,ze mu komplementa walnęłam)...no to tyle,pozdrawiam Was wszystkie ematki,zmykam do pracy,dzis go nie bedzie,chyba w poniedzialek znowu(nigdy az tyle towaru z jego firmy nie zamawialam,w tym tyg, az 3xsmile)
      • moofka Re: Jak poderwac takiego faceta? 03.11.12, 09:14
        Wczoraj anwet palnęlam do niego tekst:ale Pan plynnie cofa takim wiekim autem,ja bym tak nie umiala(hehe chyba sie ucieszyl,ze mu komplementa walnęłam)..

big_grinbig_grinbig_grin
        na pewno byl zaskoczony
        ja bym byla wink
      • vesper_lynd_1 Re: Jak poderwac takiego faceta? 03.11.12, 10:07
        al
        > e Pan plynnie cofa takim wiekim autem,ja bym tak nie umiala

Nieprofesjonalnie- powinnaś poprosić oto, żeby Cię nauczył tak cofaćwinkp
        • antyideal Re: Jak poderwac takiego faceta? 07.11.12, 13:38
          Troche cielątkowate te Twoje zaloty,
          na miejscu faceta bym nie poleciala na to ;/
          Rzuc jakies powloczyste spojrzenie, powiedz cos intrygujacego...
          • bri Re: Jak poderwac takiego faceta? 07.11.12, 13:55
            Właśnie, podtrzymywanie kontaktu wzrokowego jest bardzo prowokujące, szczególnie jak się zrobi poważną minę pt. "widzę dno Twojej duszy". Nie pamiętam, żeby mnie to kiedykolwiek zawiodło. Kiedy byłam młoda i głupia, miałam nawet przez pewien czas taką głupią zabawę, że ćwiczyłam patrzenie w oczy różnym przypadkowym osobnikom i miałam niezły ubaw, jak niewiele było trzeba, żeby się wkręcili wink Nie musiałam nawet słowa powiedzieć, żeby nabrali przekonania, że łączy nas coś wyjątkowego.
    • tosterowa Re: Jak poderwac takiego faceta? 03.11.12, 09:35
      Zapytaj, czy ma kogoś, a jak nie ma to zapytaj, czy się spotkacie.
    • agaja5b Re: Jak poderwac takiego faceta? 07.11.12, 20:02
      Wg mnie zagaić rozmowę na jakiś w miarę neutralny temat ale z możliwością rozwinięcia w poądanym kierunku, wykazać zainteresowanie rozmową z nim ale nie nim (no nie na początku). Jak juz trzy miesiące sie usmiechacie do siebie, to albo to wyjątkowo cielakowate stworzenie, tylko wygląd uroczy, albo nie podobasz mu się (inna orientacja, żonaty)albo widzi że ma Cię w garści i nie chce tego wcale. Może Ty weź go na łzy, złam obcasik, wylej kawę na siebie i zalej sie łzami, albo zaklnij soczyście, może on lubi ostre babki a nie uśmiechnięte mimozy co to: ach jaki pan cudowny, ja bym nie umiała tak cofać jak pan. Ale szczerze życzę Ci powodzenia w tym temacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka