Dodaj do ulubionych

przewlekle bóle głowy

16.11.12, 19:35
Kochane dziewczyny.lecze sie na borelioze, w zwiazku z tym mam bardzo czesto bóle głowy.pomimo, ze juz przyjmuje kilka miesiecy leki głowa mi strasznie dokucza i to jest chyba najgorszy objaw.czy macie jakies sprawdzone sposoby na bole glowy, prosze doradzcie.ma ktoras z was taki problem?dziekuje.
Obserwuj wątek
    • klaviatoorka Re: przewlekle bóle głowy 16.11.12, 19:48
      A pytałaś na forum "Borelioza"?
      Prowadzisz zeszyt obserwacji ? Bo może sama dasz radę wytropic i WYELIMINOWAĆ przyczynę? Spróbuj zanotowac w pzypadku bólu głowy, co sie działo w ciągu np.24 godzin przed- co jadłaś, piłaś (podejrzane są orzechy, żółte sery, glutaminian sodu, coca-cola, kawa, herb., odwodnienie, głód) , kup aparat do mierzenia ciśnienia i mierz cisnienie, paski do poziomu cukru we krwi, czy był wysiłek fizyczny, sen, stres w ciągu 24 godzin przed... Moze coś się będzie powtarzać?
      Możesz też podejrzewac leki, które bierzesz, porozmawiaj z lekarzem
      Życzę powodzenia w walce z choróbskiem
      • xsenia.pl Re: przewlekle bóle głowy 16.11.12, 20:02
        ja mam bardzo stara borelioze, tylko poprostu te bokle glowy mnie wykanczaja.jakis czas temu chodzilam na akupunkture, ktora troszke zniwelowala te moje bole.jestem wykonczona mysleniem czy mnie ta glowa boli rano jak wstaje czy nie.
        • marina2 Re: przewlekle bóle głowy 16.11.12, 21:55
          spytaj neurologa czy wskazany byłby w Twoim przypadku coaxil- u mnie zlikwidował calkowicie!!! migreny
          • stef63 Re: przewlekle bóle głowy 16.11.12, 23:28
            Z tymi bólami głowy powinnaś iśc do neurologa. Jeżeli to migrena lub inny ból głowy, to neurolog powinien coś doradzic i pomóc.
            • xsenia.pl Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 19:33
              Mialam juz wszelkie mozliwe badania.nie wuem juz co robic.
    • 1fioletowa Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 19:38
      Idź do endokrynologa. To, że masz boreliozę nie wyklucza innych problemów. Np guzy nadnerczy powodują silne bóle głowy.
    • oqoq74 Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 19:43
      A bierzesz jeszcze jakieś leki? Antykoncepcja?

Radziłabym wybrać się do neurologa.
      • asis09 Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 20:00
        Kiedyś głowa bolała mnie kilka lat z małymi przerwami.
        Od kilku lat lecze nadciśnienie, a od 1,5 roku wiem o bb sad
        która mam podobno kilkanaście latek.
        Od kiedy zaczęłam uprawiać sport jakikolwiek , przebywać na
        powietrzu bóle troche przeszły, a najwieksza poprawa jest
        od kiedy łykam tabletki na nadciśnienie.
        Jeżeli bóle masz od bb to no to du...
    • aneta-skarpeta Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 20:08
      nie wiem czy pomoże przy boleriozie, ale jak mam przewlekłe migreny czyli wieczny ból głowy, po prostu czasem mnie boli trochę, a czsem tak, że w zasadzie nie spię

leki lekami- ale nie pomagają tak, że nie boli wcale- nawet te migrenowo

ale dzięki jednej z forumek przeszłam na dietę budwigową( możecie mi już współczućtongue_out) i mnie głowa nie boli

tzn jak jestem na tej diecie, bo mam okresy złamania, bo cięzko mi żyć z tą dietą- jak pogrzeszę automatycznie mnie boli głowa- nie mogę jesc miesa, serów, słodyczy, czekolady, tłuszczy, nic cięzkostrawnego- czyli zostaje walnięcie sobie kulki między oczywink

i regularny tryb zycia mi bardzo pomaga- wczesne chodzenie spać etc
    • peonka Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 20:46
      Na moje bóle głowy (ale napięciowe, nie boreliozowe) pomaga: picie wody (dużo!), zimne okłady (plastry apap lub kompresy żelowe z apteki), mała dawka alkoholu, odpowiednia ilość snu - za mało źle, za dużo też źle... z leków najlepiej robi mi polopiryna.
    • mia_siochi Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 20:57
      Idz do neurologa, poproś o tryptany.
      • xsenia.pl Re: przewlekle bóle głowy 05.05.14, 21:52
        Bralam juz leki roznego rodzaju.chyba bede musiala do czegos wrocic.
        • mia_siochi Re: przewlekle bóle głowy 11.05.14, 20:42
          Tryptany nie są lekami przeciwbólowymi. Moje życie dzieli się na przed i po odkryciu tryptanów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka