Dodaj do ulubionych

polska mentalność

25.11.12, 21:39
mając inne spojrzenie na świat w wielu kwestiach jest się często pomijanym w pewnych kręgach, izolowanym.
dlaczego w polskim społeczeństwie tylko masa ma racje i wie lepiej, nawet jeśli tak nie jest, bo ludziom brakuje obycia i ogłady.
jeśli się podkładasz jesteś o.k., jeśli jesteś asertywny w porządku,ale nie tutaj.
Obserwuj wątek
    • followthesun Re: polska mentalność 25.11.12, 21:41
      Jakieś dziwactwa wypisujesz.
    • joa66 Re: polska mentalność 25.11.12, 21:44
      tylko masa ma racje i wie lepiej, nawet jeśli tak nie jest, bo ludziom brakuje obycia i ogłady.

Przewrotnie się zapytam skąd wiadomo, że masa nie ma racji ? wink

I czy ocenianie innych (" brakuje obycia i ogłady"), ponieważ maja inne zdanie nie jest....typowo polskie ? wink
    • aneta-skarpeta Re: polska mentalność 25.11.12, 21:47
      ale o co chodzi?
    • rosapulchra-0 Re: polska mentalność 25.11.12, 21:59
      Proste jak futerał na cepy - Polacy są narodem bezinteresownie zawistnym.
      • karo.8 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:01
        właśnie o to chodzi
        • joa66 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:08
          Przykre, że macie o sobie takie zdanie...
        • aneta-skarpeta Re: polska mentalność 25.11.12, 22:09
          szkoda, ze razem z rosą tak o sobie myślicie
          • rosapulchra-0 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:27
            O was również.
            • joa66 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:29
              To my się znamy ? wink

Czy po prostu krytykujesz ludzi , którzy są asertywni i mają inne zdanie niż masa ? wink
            • aneta-skarpeta Re: polska mentalność 25.11.12, 22:33
              problem w tym, że mnie nie znasz, a siebie i owszem.

O mnie mozesz przypuszczac, a o sobie masz pewność
              • rosapulchra-0 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:42
                Problem w tym, że jesteście typowymi przedstawicielkami grupy bezinteresownie zawistnej, co widać po waszych wypowiedziach.
                • ira_07 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:46
                  Grupy trzymającej władzę big_grin BTW, czy zawiść może być interesowna? Czy po prostu jest zawiścią? I ciekawam jakie są cechy tych typowych przedstawicielek...
                • joa66 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:47
                  A możesz rozwinąć swoją śmiałą tezę a mojej zawiści ?smile wink

Czy jednak....reprezentujesz typowo polską mentalnośc big_grin
                • dziennik-niecodziennik Re: polska mentalność 25.11.12, 22:55
                  Ty, ale my tu wszystkie Polki jak by nie patrzec. WSZYSTKIE jestesmy bezinteresownie zawistne?...
                  • ira_07 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:57
                    No pewnie. A Rosa za karę musi tu przebywać big_grin Wśród zawistnych, plujących jadem, zazdrosnych, obrzydliwych i bez bidetu.
                • aneta-skarpeta Re: polska mentalność 25.11.12, 22:59
                  nie jestem może zawsze miła, ale na pewno nie jestem zawistna. Ja nikomu niczego nie zazdroszczę, nikomu źle nie zycze- czasem jestem lekko złośliwa i mam durnowate poczucie humoru- ale nie oznacza to od razu, że jestem zła i zepsutatongue_out
      • kosheen4 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:08
        rosapulchra-0 napisała:

> Polacy są narodem bezinteresownie zawistnym.

to jakaś pseudo-eugeniczna teoria, albo moi znajomi tylko udają że są Polakami smile
    • kosheen4 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:09
      karo.8 napisała:

> dlaczego w polskim społeczeństwie tylko masa ma racje i wie lepiej,

na dzień dzisiejszy to wina Tuska.
    • ira_07 Re: polska mentalność 25.11.12, 22:44
      Chyba wręcz przeciwnie wink Od dawien dawna polskim problemem było właśnie: robię jak uważam i mam w nosie zdanie innych. Słynna złota szlachecka wolność ciągle w ludziach siedzi.

Chyba koleżanka za coś została skrytykowana, ktoś nie przyznał jej racji wink więc zwala winę na całe społeczeństwo. Głowa do góry, będzie lepszy dzień smile
    • burina Re: polska mentalność 26.11.12, 01:09
      Nie no, najfajniejsi to są tacy wyindywidualizowani Polacy, którzy nosa ze swojej mieścinki nie wyściubili, ale będą wszyskich dołować tym, jacy to INNI Polacy są źlibig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka