Dodaj do ulubionych

Zamiana szpilek na koturny

26.12.12, 23:24
Całą ciąże nosiłam super wysokie szpilki, nawet do porodu pojechałam w 11 cm i nie miałam problemów z nogami. Moje problemy zaczęły się gdy przez kilka tygodni nosiłam w pracy zimowe wysokie boty, w których natarłam palce, w dodatku to latanie za maluchem, mam tak zmęczone nogi, piekący ból stóp sprawia, że często nie mogę dojść do domu. W butach na płaskim lub niższym 5-6 cm obcasie nie potrafię chodzić, nogi bolą mnie jeszcze bardziej. Powiększona kostka przy palcu często nie mieści się w czółenkach, przez co muszę kupować super wygodne, drogie szpilki, ale dzięki nim mogę jakoś przez cały dzień chodzić. Koleżanka dała mi maść, gdy halluks rośnie, to potwornie boli, tak, że jestem naprawdę szczęśliwa, że się już powiększył i mniej bolą mnie stopy. Ale czasami po kilku godzinach chodzenia, stania w pracy, myślę, że po prostu zwariuję. Ból decyduje za mnie i eleganckie, ściśle przylegające czółenka na wysokich 11-13 cm szpilkach zamieniam na lecznicze klapki na wysokim zwężonym 9 cm korkowym koturnie, ze specjalnie wyprofilowaną drewnianą podeszwą masującą stopę i regulowanym klamerką szerokim paskiem korygującym halluks, nie uwierającym młoteczkowatych paluszków. Szefowa mówi, że noszenie w pracy takich butów jest zdecydowanie zakazane, wystawianie na światło dzienne kalekich palców zabronione, że szkoda, że taka dziewczyna jak ja jest skazana na ortopedyczny but. Jestem ładna, mam bardzo zgrabną wymodelowaną sylwetkę, chodząc na leczniczy pedikiur mam bardzo zadbane, ładnie ukształtowane uformowane w szpilkach stopy o mocno ściśniętych, zbitych paluszkach z polakierowanymi lakierem o żywym kolorze paznokciami. Zastanawiam się, czy ktoś zwraca większą uwagę na takie niewielkie defekty pięknych długich zgrabnych nóg, jak halluksy i młotkowate palce, wygięte do wewnątrz, podwinięte do dołu, subtelnie zachodzące na siebie, trochę wykrzywione i zagniecone od nie zawsze najwygodniejszych butów ?
Obserwuj wątek
    • nutka07 Re: Zamiana szpilek na koturny 26.12.12, 23:28
      Troche przesadzilas.

Ale powodzenia...
    • kosheen4 Re: Zamiana szpilek na koturny 26.12.12, 23:32
      monika354 napisał(a):

> mam bardzo zadbane, ładnie
      > ukształtowane uformowane w szpilkach stopy o mocno ściśniętych, zbitych paluszk
      > ach

albo albo
      pościskane halluksy - hm, to może by było fetyszem dla japończyków, sto lat temu... uncertain
    • jola-kotka Re: Zamiana szpilek na koturny 26.12.12, 23:37
      Nie wiem czy zwraca uwage,ale w jakich ty tych szpilkach chodzilas,bo ja chodze non stop od wielu lat i nic takiego mi sie nie dzieje,oprocz bolu stop w butach na plaskim ale nie nosze ich i po problemie.
    • sarling Re: Zamiana szpilek na koturny 26.12.12, 23:42
      Wow!

Wow.
    • jak_matrioszka Re: Zamiana szpilek na koturny 26.12.12, 23:43
      forum.gazeta.pl/forum/w,650,140602725,140602725,Eleganckie_modne_super_wygodne_buty_do_pracy.html
    • moofka Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 04:40
      widzisz, joli sie nie dzieje
      ale moze gdybys byla hinką to by ci sie nie dzialo
      • ma_dre Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 13:45
        albo iaponką ???
    • barbibarbi Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 09:30
      monika354 napisał(a):

Jestem ładna, mam bardzo zgrabną w
      > ymodelowaną sylwetkę, chodząc na leczniczy pedikiur mam bardzo zadbane, ładnie
      > ukształtowane uformowane w szpilkach stopy o mocno ściśniętych, zbitych paluszk
      > ach z polakierowanymi lakierem o żywym kolorze paznokciami.

To jakieś jaja? Bo cały post brzmi jak prowokacja. Jakim cudem pedikiur wpływa na ukształtowanie stopy. Oświeć mnie bo może ja zacofana jestem.
      Droga moniko, jesteś ofiarą kretyńskiej mody, i parcia na to aby zawsze wyglądać ladnie. Wierz mi haluksy nie są ladne, zbolala mina od uwierających szpilek nie jest ładna, młotkowate palce i zdeformowana stopa nie są ladne. A panna na 13 centymetrowych szpilach pomykająca po polskich oblodzonych chodnikach wygląda pretensjonalnie, głupio, śmiesznie i pokracznie.

A najgorsze jest to, że nie przyszło ci do główki, że można nie cierpieć, a przy tym być miłą, wyzwoloną od przymusów, sympatyczną kobietą w balerinach. Po jakiego grzyba wciskać się do pracy w 13 centymetrowe szpilki, jak można założyć stabilny obcas 5 cm? Na takim obcasie haluks będzie rósł, rósł i rósł, a potem tylko operacja. Jakby mi szefowa kazała nosić szpile w pracy to zmieniłabym pracę.
      • sarling Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 10:07
        > . A panna na
        > 13 centymetrowych szpilach pomykająca po polskich oblodzonych chodnikach wygląd
        > a pretensjonalnie, głupio, śmiesznie i pokracznie.
        >

W ciąży!
    • mruwa9 [...] 27.12.12, 10:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mamolka1 Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 10:29
        Dzieci w szkole mają wolne, pogoda fujowa to się nudzą ....big_grin
      • claudel6 Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 10:45
        nie, post jest tak napisany, ze z cała pewnością to trolling. trolowac to też trząba umieć, napisać kontrowersyjnie, ale autentycznie. a tu opis jakiegos stopowego quasimodo i szefowa zabraniająca noisć leczniczych butów. no chyba, ze to klub nocny.
        • monika354 Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 13:15
          Pracuję w biurze niewielkiej firmy. Nie każda Polka ma i chce mieć niezgrabną i szeroką stopę, a zwłaszcza atrakcyjne, zgrabne dziewczyny, które chcą być modne i eleganckie, mieć ładny, lekki chód, oraz bardzo zgrabną, wymodelowaną sylwetkę i długie, zgrabne, smukłe, piękne nogi. Największymi ofiarami tej "kretyńskiej mody" są stopy. Koleżanka mówi, że deformacje spowodowane noszeniem szpilek nie powinno się operować, tylko chodzić na leczniczy pedikiur oraz nosić uwzględniające i korygujące deformacje buty; że to całkiem normalne, że kobiety mają deformacje stóp. W wieku 50 lat stopień deformacji wymagający zmiany butów, a przy dzisiejszym tempie życia, często tak jak ja już w wieku 30 lat.
          • guderianka Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 13:21
            moje stopy są szerokie-pewnie by Ci się nie podobały ale ja je lubię. Moge nosić i szpilki i koturny i balerinki i trampki i martnesy i klapki. I wiesz co ? Mam zdrowe stopy,kręgosłup i nie jestem uzależniona od jednego rodzaju buta -dzięki temu mogę bezpiecznie poruszac sie po basenie ale też w gorach wink
          • dziennik-niecodziennik Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 14:19
            fajny troll, podoba mi sie.

tak na marginesie - jak juz pisałam kiedys na wysokich obcasach pomykam dłuuuugie lata praktycznie codziennie - NIE MAM zdeformowanych stóp. kwestia tego jakie sie buty kupuje.
          • aandzia43 W Chinach ostatniego tysiąclecia osiągałbyś orgazm 29.12.12, 23:09
            piętnaście razy dziennie, dewiancie. Okaleczone stopy niegdysiejszych Chinek to zapewne twoja Ziemia Obiecana?

Koleżanka mówi, że deformacje spowodowane noszeniem szpilek
            > nie powinno się operować, tylko chodzić na leczniczy pedikiur oraz nosić uwzgl
            > ędniające i korygujące deformacje buty; że to całkiem normalne, że kobiety mają
            > deformacje stóp.

Hehehe, marzenia zwyrodnialca, któremu marzą się zdeformowane kobiety. Skąd się to, kuźwa, w facetach bierze? Ten pęd do krzywdzenia kobiet?
    • franczii Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 14:42
      Zastanawiam się, cz
      > y ktoś zwraca większą uwagę na takie niewielkie defekty pięknych długich zgrabn
      > ych nóg, jak halluksy i młotkowate palce, wygięte do wewnątrz, podwinięte do do
      > łu, subtelnie zachodzące na siebie, trochę wykrzywione i zagniecone od nie zaws
      > ze najwygodniejszych butów ?

Tak, zwraca. Haluksy wylazace ze szpilek sa okropne. Zdeformowana od niewygodnych butow stopa takze.
      Ale jest cos gorszego jeszcze. Skoro zaczely ci sie stopy deformowac to stan sie bedzie pogarszal. Moja mama w koncu musiala halluksy zoperowac bo juz w zadne buty nog nie miescila. A teraz po operacji obcqsow wysokich nosic nie moze ani zadnych obciskajacych butow.
    • jematkajakichmalo Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 15:00
      monika354 napisał(a):

"... stopy o mocno ściśniętych, zbitych paluszk
      > ach z polakierowanymi lakierem o żywym kolorze paznokciami...."

Bez urazy, ale scisniety to Ty masz mozdzek a nie paluszki...

"... Zastanawiam się, cz
      > y ktoś zwraca większą uwagę na takie niewielkie defekty..."

scisniety mozg nie jest niewielkim defektem, to tragedia... big_grin
      • monika354 Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 20:32
        W naszym mieście dziewczyny noszące na co dzień 11-13 cm szpilki, od dawna nie są już sensacją. Kilkanaście lat temu ja i kilka koleżanek nosiłyśmy w liceum, obecnie na ulicy i w pracy noszą prawie wszystkie atrakcyjne, zgrabne dziewczyny i panie. Mając 172 cm/65 kg i nosząc 39-40 mam nie najszersze stopy, 11 cm szpilka nie jest dla mnie wcale tak wysoka. Myślę, że dobrze, że zainwestowałyśmy w siebie w swój wygląd. Mamy prace i dzieci, jedna z koleżanek z tych co nosiłyśmy szpilki w liceum została nawet dyrektorem banku. W dodatku, jak ostatnio liczyłam mam kilkadziesiąt par firmowych szpilek, w tym kilkanaście bardzo drogich. Ktoś lubi chodzić po górach inny jezdzić na rowerze, czy też piec ciasta, a my kupować i nosić firmowe buty. Nie wiem na jakiej podstawie można twierdzić, że kobiety chodzące na co dzień w szpilkach, lub z halluksem są głupie, myślę, że po prostu ktoś patrzy z zazdrością na mój krok w modnym firmowym pantofelku, ale gdybym była "szarą myszą" to nikt by mnie nie zauważył.
        • franczii Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 21:26
          Tak, jest czego zazdroscic zwlaszcza tych haluksow i wykrzywionych, powyginanych i podwinietych paluchow.
          • jematkajakichmalo Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 21:33
            Ciekawe co ona nosi latem w czasie upalow... bo chyba nie szpileczki z odkrytymi palcami smile Albo np. na plazy... fuj..
        • ga-ti Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 22:13
          monika354 napisał(a):

> ... Myślę, że dobrze, że zainwestowałyśmy
          > w siebie w swój wygląd. Mamy prace i dzieci, jedna z koleżanek z tych co nosił
          > yśmy szpilki w liceum została nawet dyrektorem banku. ...

A ja głupia w liceum szpilek nie nosiłam!!! Ale dopilnuję córki, by koniecznie w szpilkach, w końcu będzie miała szansę na posadę w banku big_grin
        • barbibarbi Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 16:00
          obecnie na ulicy i w pracy noszą prawie wszystkie atrakcyjne, zgrabne dziewczyn
          > y i panie. Mając 172 cm/65 kg i nosząc 39-40 mam nie najszersze stopy, 11 cm sz
          > pilka nie jest dla mnie wcale tak wysoka

a to atrakcyjność zależy od szpilek? Paszczur nawet na 15 centymetrowych szpilach będzie paszczurem na obcasach, a ładna dziewczyna szpilek nie potrzebuje, bo jej uroda sama się broni.
          65 kilo przy 172 cm? i jeszcze szpile? To całkiem spora waga jak na określenie "zgrabna" i "szczupłe nogi", jakoś tego nie widzę. Jesteś mało wiarygodna (wiarygodny?), przy tym wzroście szczupla to max 60 kg, a 65 to już waga co najmniej średnia i to życzliwym okiem patrząc.
    • monika354 Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 21:33
      Tekst linka
      • ga-ti Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 22:17
        To Twoje stopy???
        Schowaj je czym prędzej! Nawet jasny jaskrawy lakier nie pomoże sad
    • moonshana Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 22:13
      ło jematko, styl tej pisaniny jest wyraźnie męski! mam takie nieodparte wrażenie, że tu wywnętrznia się jakiś szpilkowy men. monikaileśtam wygląda na faceta śłiniącego się nad damskim obuwiemsmile

a teksicior o tym, jak to jedna z gangu szpilek licealnych została dyrechtorem bankowym jest słiiyaśnysmile kurdę, nosiłam szpilki w liceum i dyrechtorem nie zostałam... może dlatego, że na zmianę z glanami. a może dlatego że pantofelki niefirmowe byli.... taka stratasad
      • monika354 Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 22:41
        Faceci to się za mną oglądają, gdy latem nosze mini.
        • lacitadelle Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:48
          W rozmiarze 39?
        • sanrio Re: Zamiana szpilek na koturny 29.12.12, 19:46
          zapewne aby lepiej przyjrzeć się tym cudnym stopom, mini nie ma tu nic do rzeczy
        • jowita771 Re: Zamiana szpilek na koturny 30.12.12, 16:03
          > Faceci to się za mną oglądają

Może to ortopedzi?
    • anorektycznazdzira Re: Zamiana szpilek na koturny 27.12.12, 23:27
      Nawet trolling może być inteligentny.
      Młoteczkowate i bardzo ściśnięte to ty masz płaty mózgowe, ale za to schowane i możesz je nosić po dowolnej pracy i na dowolnych butach. Tylko teksty pisane nie wychodzą, takie życie.
      • monika354 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 13:43
        Jak zauważyłam wiele z was z taką zazdrością patrzy na atrakcyjne, zgrabne dziewczyny noszące firmowe szpilki, a z jeszcze większą na mamę malucha, która jest zawsze modna i elegancka. Niektórym nawet przez myśl nie przyszło, aby mi pomóc dobrać jakieś buty, tylko chciało zrobić ze mnie głupią i mnie oszpecić. Dobrze, że nie mam kompleksów. Kobiety chodzące na co dzień w eleganckich, ściśle obciskających szpilkach nigdy nie mają brzydko zdeformowanych stóp, halluks nie deformuje zbytnio ładnie ukształtowanej, uformowanej w takich szpilkach stopy. Latem 2012 nosiłam czółenka z pogrubioną podeszwą, z wycięciem z przodu, na platformie i 12 cm szpilce. Myślę, że w 2013 będę nosić te szpilki w pracy, a po mieście przede wszystkim te lecznicze buty na wysokim zwężonym koturnie, odsłaniające, eksponujące moje mocno ściśnięte, zbite "kalekie paluszki" koślawe i młotkowate palce, które nie tyle są brzydkie, co czasami naprawdę bolą.
        • duola77 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 13:47
          ty jednak facet jesteś tongue_out
          najdurniejsza baba nie pojechała by tak durnym tekstem

ale bulwersuj , bulwersuj , kogo sie tam da smile

• triss_merigold6 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:00
            To jakiś dewiant fetyszysta.
            • duola77 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:06
              ano , te zboki to teraz takie wyszukane smile))
              potrójna przekrętka tongue_out
        • wies-baden Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:32
          Jak widzę dziewczynę w szpilkach na ulicy, najczęściej z "sylwestrowym" makijażem to najczęściej jest to Polka, ewentualnie Rosjanka. Szpilki na Giewoncie?
        • atojaxxl Ty to ze słownikiem tak tworzysz? 30.12.12, 13:01
          Bo stosowanie przymiotników i imiesłowów przymiotnikowych masz opanowane do perfekcji smile Ale powiem Ci, to nie jest dobry chwyt literacki, to grafomania...
        • 6anastazja Re: Zamiana szpilek na koturny 18.01.13, 19:38
          monika ,nie przejmuj sie tymi zazdrosnymi debilkami
          • imasumak Re: Zamiana szpilek na koturny 19.01.13, 03:16
            6anastazja napisała:

monika ,nie przejmuj sie tymi zazdrosnymi debilkami

big_grin
            Masz racje, Monika jest cudowna, w końcu to zrozumiałam big_grin
    • triss_merigold6 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:16
      Ała, wieki temu koleżanka mojej siostry miała takiego chłopaka. Stawał mu tylko wtedy, kiedy panna miała na sobie wysokie kozaki, latem to było dość uciążliwe no i dziewczyna kopnęła fetyszystę.
    • duola77 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:16
      c' nie? smile)
      zatrzęsło jestestwem kobiecym, szpilko-stopnym ;P

ale ludi poperdulone som, strach sad
      • monika354 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:37
        Czy naprawdę nie ma poważnych dziewczyn mających podobne problemy, tylko jak sądzę same małolatki ?
        • triss_merigold6 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:40
          Idź precz dewiancie.
        • duola77 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:45
          emotki zapomniałeś
          wtedy trochę zabawny byłbyś - a tak to smutek tropików big_grin
        • dziennik-niecodziennik Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 14:46
          POWAŻNYCH nie ma, poważne kobiety nie mają takich problemów ani takiego podejscia big_grin
    • imasumak A co to za praca, w której szefowa nakazuje 28.12.12, 15:00
      chodzenie w 12-13 cm szpilach? Bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej firmy? Może to jest po protu przybytek, do którego chadzają niektórzy panowie bez wiedzy żon?
      W każdej innej, takie szpile są wręcz nieeleganckie.
      • imasumak Żeby nie było 28.12.12, 15:03
        sama czasem takie zakładam, na niektóre imprezy, wyjścia z mężem itp. Natomiast do pracy zakładam buty z obcasem maks 7-8 cm, bo tak i wygodniej, i stosowniej.
        • monika354 Re: Żeby nie było 28.12.12, 15:23
          Praca normalna biurowa, dodatkowo spotkania z klientami. Szefowa nie ma nic przeciwko, abym nosiła 8 cm szpilki, nie pozwala mi w leczniczych na koturnie odsłaniających palce, myślę, że może ma racje. Zwierzaka bezdomnego codziennie już karmie.
          • ledzeppelin3 Re: Żeby nie było 02.01.13, 17:47
            Zwierzaka bezdomnego codziennie już
            > karmie.
            Karmisz go ogladając zdeformowane stopy w szpilach, hue hue
    • jolunia01 Re: Zamiana szpilek na koturny 28.12.12, 22:23
      Na palce młoteczkowate nosi się wkładki metatarsalne, na haluksy (w początkowym stadium) - aparat korygujący. W twoim przypadku zalecam wizytę u psychiatry, bo lektura twoich postów nasuwa mi podejrzenie poważnych problemów z osobowością.
    • fajnababka3 to ma byc żart ? 28.12.12, 22:49
      • bei Re: to ma byc żart ? 29.12.12, 09:49
        W pracy nie nosimy obuwia odkrywającego palce- to nie plaża.
        Szefowej nie chodzi o buty ortopedyczne, tylko o to, ze masz z przodu gołą stopę.
        W pracy nosimy rajstopy- to nie gala wieczorowa, wiec odkryte palce nie pasują, bo do takiego obuwia nie mozna zalozyc rajstop.
        • monika354 Re: to ma byc żart ? 29.12.12, 17:45
          Dobrze czuje się, będąc zauważalną, szpilki są niezbędne dla mojego dobrego samopoczucia, gdy tak bolą, mnie nogi, to bez zażenowania noszę ortopedyczne buty odsłaniające zniekształcenia, tak, że nie sądzę, abym miała problemy z osobowością. W pracy oczywiście chodzę w rajstopach 20 DEN.
          • stuletnia_stokrotka Re: to ma byc żart ? 29.12.12, 18:50
            monika354 napisał(a):

>
            > W pracy oczywiście chodzę w rajstopach 20 DEN.

no oczywiście big_grin
            • asiaiwona_1 Re: to ma byc żart ? 29.12.12, 19:49
              będzie jakaś nagroda za wątek roku? Bo ten chyba ma ogromną szansę na zwycięstwo big_grinbig_grinbig_grin
              • nandadevir Re: to ma byc żart ? 29.12.12, 19:58
                Może umówimy Józka i Monikę na randkę
                • duzeq Re: to ma byc żart ? 30.12.12, 12:22
                  Ale ja mam wrazenie (sadzac po stylu pisania), ze jozek to monika big_grin.
                  • jowita771 Re: to ma byc żart ? 30.12.12, 16:09
                    > Ale ja mam wrazenie (sadzac po stylu pisania), ze jozek to monika

To Józek będzie randkował z tą samą partnerką, co zawsze.
                    • hotya Re: to ma byc żart ? 01.01.13, 18:19
                      Jowita, to drugi twój wpis w tym wątku, który baaardzo mnie rozbawił. Jesteś dziś moją mistrzynią ciętej ripostysmile
    • coconuda Re: Zamiana szpilek na koturny 29.12.12, 20:21
      Całą ciąże nosiłam super wysokie szpilki, nawet do porodu pojechałam w 11 cm

big_grin big_grin big_grin
      • loganmylove Re: Zamiana szpilek na koturny 29.12.12, 21:00
        Ale ja durna..wystarczyło nosić szpilki a bym została dyrektorem banku..a tak...ech..smile
    • 37tola76 Re: Zamiana szpilek na koturny 30.12.12, 00:24
      To taki swiateczny zarcik tak? Bo nie wierze, ze mogloby byc inaczej...smile
      • monika354 Re:Rezygnacja ze szpilek z powodu deformacji 31.12.12, 14:35
        Czy naprawdę nie ma kobiet,które z powodu deformacji zmieniają buty i pomogłyby mi dobrać niezbyt koszmarne,aby mój wygląd wizerunek zbyt przez to nie ucierpiał? Lubie nosić moje dość eleganckie i ładne ortopedyczne buty,niezależnie,że rzeczywiście trochę kojarzą się z inwalidztwem i deformacją stopy, gdybym tylko takie nosiła, to może bardziej odczuwałabym to.Nie mam kompleksów z tego powodu.Myślę,że wcale nie muszę cierpieć w milczeniu i chować nogi pod stołem,czy też operować stopy, aby "zboczki" się nie podniecały,ani trochę mi to nie przeszkadza,jak również to,że niektórzy kosztem moich cierpień mają dobrą zabawę,czytając to co piszecie, tak pośmiałyśmy się z koleżanką,że nawet zapomniałam,że bolą mnie nogi.Nie jest prawdą,że mężczyźni to dranie lubiący zadawać kobietom ból,gdy ostatnio poszłam do szewca i dawał mi termin za kilka dni, to powiedziałam,że mam deformacje i bolą mnie nogi, naprawił mi buty w tym samym dniu.
        • monika354 Re:Rezygnacja ze szpilek z powodu deformacji 01.01.13, 11:11
          Co sądzicie o tych butach?Tekst linka
          • sarling Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 11:28
            Te obrzydliwe paluchy w galerii to Twoje ślicznie uformowane stópki?
            Bleeeeeeee
            • dziennik-niecodziennik Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 15:01
              wlaśnie tez sie chcialam zapytac... uncertain
              • monika354 Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 16:15
                miałyście pomóc dobrać mi buty
                • gryzelda71 Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 17:13
                  jakiekolwiek zakrywające całą stopę.Gorszego widoku nie będzie.
                  Trudno wyobrazić sobie megalaskę powyżej tej zdeformowanej stopy.
                • franczii Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 17:16
                  O matko boska, nie dziw sie swojej szefowej, ze ci wydala polecenie sluzbowe noszenia butow z zakrytymi palcamibig_grin
                  Znajdz ortopedyczne zakryte i juz.
                  • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 17:35
                    Czy może ktoś pomoże mi dobrać?
                    • afrikana Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 18:05
                      no wybierz po prostu takie całkiem zakryte, nie masz innego wyboru. Odkryte buty nie są absolutnie dla ciebie. Tymi wysokimi obcasami zdeformowałaś sobie okropnie stopy.
                    • kadfael Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 18:07
                      Ale co dobrać? Tu to może ewentualnie pomóc ortopeda, choć pewnie też nie do końca. Właściwie to trwale okaleczyłaś sobie stopy... i przecież to musi strasznie boleć. Moja znajoma w porównaniu z tym miała niewielkie haluksy, ale dokuczały jej tak bardzo, że musiała zoperować - a po operacji kilka miesięcy męczarni.
                      Jest mi słabo i ciarki mnie przechodzą...
                      • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 18:42
                        halluksy już mnie nie bolą, gorzej z butami zakrywającymi młoteczkowate palce
                    • imasumak Ortopeda by pewnie pomógł. 01.01.13, 20:08

• dziennik-niecodziennik Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 20:41
                      po pierwsze - wkładka pod palce młotkowate.
                      po drugie - szerokie przody!!
                      po trzecie - na pewno niższy obcas.
                      generalnie to zdemolowanie palców to nie tyle efekt obcasa, co fatalnie dobranego przodu buta. obcas sie dołożył, ale gdyby palce miały dosc miejsca w noskach - nie byloby tak tragicznie.

popatrz sobie chocby tutaj w kategorii obuwie zdrowotne, ale tez nie kazde bedzie sie nadawało.
                      z wąskimi noskami mozesz sie pożegnac na zawsze.chyba ze chcesz byc kaleką.
                      • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 21:19
                        Może takie,ale trochę obawiam się,że zbyt niski obcas? [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3324526,2,1,bezowe.html]Tekst linka[/url]
                        • franza.kafki Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 21:23
                          Po co pytasz, skoro masz w rzyci odpowiedzi? Nie, takie nie będą dobre. Żadne z odkrytymi palcami nie będą dobre.
                          • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 21:52
                            Te byłyby chyba idealne,ale nie ma numeru [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3324542,2,1,zdrowe-buty.html]Tekst linka[/url]
                            • kadfael Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 22:08
                              Przecież takiej stopy nie da się wcisnąć w taki but.
                              Ty chyba naprawdę sobie z nas jaja robisz...
                            • graue_zone Re: Eleganckie ortopedyczne buty 01.01.13, 22:15
                              Ty nie rozumiesz, co to jest but ortopedyczny. Jesteś inwalidką, masz okaleczone stopy i zamiast robić wszystko, by jeszcze trochę chodzić, to starasz się za wszelką cenę deformować je nadal. Rób to dalej, a za kilka lat wylądujesz na wózku. A Twoja koleżanka jest głupia, skoro odradza Ci wizytę u ortopedy i twierdzi, że większość kobiet ma okaleczone stopy.
                              • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 03:19
                                [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3324601,2,2,stabilny-niezbyt-wysoki-obcas.html]Tekst linka[/url]
                                • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 03:21
                                  [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3324600,2,1,wyciecie-odwracajace-uwage-od-palcow.html]Tekst linka[/url]
                                  • graue_zone Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 08:33
                                    Czy Ty umiesz czytać? Bo mi już na Ciebie szkoda czasu.
                                    • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 20:01
                                      O ortopedycznych leczniczych butach,to nie ja tylko Ty nie masz pojęcia,według Ciebie to jest tak,jak by w aptece sprzedawali tylko jeden lek na wszystko.Potrzebuje buty dla kobiet mających typowe charakterystyczne deformacje,halluksy i młotkowate palce,stopy poprzecznie płaskie - płaskostopie,ale tylko przedniej części stopy,oraz przykurcz ścięgna Achillesa,wszystko zdiagnozowała koleżanka,która ma wykształcenie medyczne,a Ty piszesz,że jest głupia.Przesadzasz również z tym wózkiem,większość moich znajomych w wieku 40+ ma deformacje stóp,jedna 70+ chodzi w ortopedycznych butach na 5 cm koturnie,robionych na zamówienie,w wieku 60 lat to jeszcze nosiła na co dzień szpilki,ale gdy przybyło jej 20 kg,to tak się jej rozbiła i zdeformowała stopa,od nadwagi,a nie od szpilek.
                                • dziennik-niecodziennik Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 10:05
                                  kobieto (trollu). zrozum.

NIE ODSŁANIAJ PALCÓW.

nie dlatego ze są jakie sa ale dlatego ze (skoro macie dress-code) do pracy NIE WYPADA.
                                  • monika354 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 14:50
                                    W zakrywających palce,nawet tych super wygodnych,często już po 2-3 godzinach,wszystko co dotyka mi chore palce sprawia mi ogromny ból,nic nie uwierające,nie podrażniające buty muszą mieć wycięcie na palce.Myślę,że te popielate czółenka zostały zaprojektowane z uwzględnieniem charakterystycznych deformacji,przede wszystkim dla kobiet mających halluksy i młotkowate palce,ale są tak eleganckie i mają taki fason,że mogą je nosić kobiety mające zdrowe i chore stopy.Nie sądzę,aby z rajstopami ze wzmocnieniami na palcach,nie można było takich nosić w biurze.
                                    • triss_merigold6 Noś kalosze 02.01.13, 14:54
                                      Noś kalosze, walonki, cokolwiek co dokładnie zakryje Ci budzące obrzydzenie stopy.
                                    • lauren6 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 15:28
                                      Jeśli nie jesteś trollem to musisz być chorą osobą, skoro nie widzisz, że twoje stópki w takich butach to nie przejaw elegancji, seksowności, obiekt zazdrości innych kobiet, tylko objawy kalectwa. Po przeczytaniu twoich wpisów od razu odechciało mi się chodzić w butach na obcasie uncertain
                                    • jolunia01 Re: Eleganckie ortopedyczne buty 02.01.13, 17:16
                                      monika354 napisał(a):

> W zakrywających palce,nawet tych super wygodnych,często już po 2-3 godzinach,ws
                                      > zystko co dotyka mi chore palce sprawia mi ogromny ból,nic nie uwierające,nie p
                                      > odrażniające buty muszą mieć wycięcie na palce....

Słuchaj, skoro nie chcesz iść do ortopedy, to nie zawracaj dooopy na forum. Idź, niech ci ta "mąndra" kolezanka zrobi "leczniczy" pedikiur i zacznij odkładać na przyszłośc, bo z renty nie wyzyjesz.
                                  • monika354 Czy wypada? 06.01.13, 17:16
                                    Wczoraj byli u nas znajomi męża,małżeństwo ok.40 lat,wyszli chyba o 3 rano.Dzisiaj zrobiła się awantura z mężem,obraził się,że nie potrafię być do końca elegancka,trochę poczekać i nie zmieniać przed ich wyjściem szpilek na [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3324187,2,7,ortopedyczne.html]Tekst linka[/url] oraz opowiadać im o deformacjach.Przed ich przyjściem,powiedział,że mam być bardzo elegancka,ale oni nie wychodzili,a ja po prostu już nie mogłam.Znajoma męża powiedziała,że but ortopedyczny nie musi być ładny,najważniejsze aby spełnił swoją funkcje,a moje takie są.
                                    • monika354 Jakie buty do pracy ? 06.03.13, 16:45
                                      [url=http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3320517,2,11,107.html]Tekst linka[/url]
                                      • imasumak Re: Jakie buty do pracy ? 06.03.13, 16:51
                                        Fuj
                                        • monika354 Re: Jakie buty do pracy ? 24.03.13, 18:06
                                          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3385714,2,1,szpilki-peep-toe-na-platformie.html
                              • karykatura12 OMG O_O 02.01.13, 07:23
                                śliczne uformowane ,ściśnięte paluszki tongue_out

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/rd/la/uyji/IYyDQTuHZrPnZ7BYrB.jpg
                                • barbibarbi Re: OMG O_O 02.01.13, 17:39
                                  to są "stópki" trolla monisi?
                                  Obrzydliwość! I to ma być ta piękność zwracająca powszechną uwagę? Taka niechluja z takimi pobazgranymi pazurami? Depilację bikini też robisz tak niechlujnie, monisiu? O fuj, fuj, fuj! Reszty nie chcę sobie wyobrażać.
                  • monika354 Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 17:43
                    A może takie??? Tekst linka
                    • gryzelda71 Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 17:46
                      Zakrytych szukaj.Masz obrzydliwe stopy.I może nie maluj,bo nie umiesz.
                    • graue_zone Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 17:52
                      Wybierz coś z tych: https://www.wzso.pl/pl/img/katalog/4.jpg

W sam raz na takie stópki.
                      • monika354 Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 17:57
                        po prostu koszmarne !!! poszukuje na koturnie
                        • graue_zone Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 18:05
                          Ale jak Twoje nogi odpoczną. Może je nawet uratujesz?
                    • imasumak Było miło, ale się skonczyło 01.01.13, 20:11
                      Tak niestety kończą laski biegające non stop w szpilkach. Obawiam się, że przy Twoich problemach nie powinnaś juz w ogóle nosić szpilek.
                  • monika354 Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 17:53
                    franczii - jeśli Twoja mama miała podobne problemy,to myślę,że mogłabyś mi pomóc
                    • franczii Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 18:11
                      Raczej nie sa w twoim stylutongue_out
                      Przede wszystkim mama juz wysokich obcasow nie zalozy nigdy. Z tym ze jej to sie przydarzylo po 50 a nie okolo 30. Nie moc zalozyc 12 cm sz<pilek po 50 to raczej nie jest wielki dramat.
                      Poza tym nie moze waskiego obuwia tylko szerokie raczej babciowate.
                    • afrikana Re: Bleeeeeeh 01.01.13, 18:11
                      www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariuspl/pl/stradivariussales/342006/1376002/Buty%2Bna%2BKoturnie%2Bmoda
                      • imasumak Ale ona nie wciśnie tam tych paluchów i haluksów 01.01.13, 20:27
                        Ona naprawdę musi nosić buty ortopedyczne, dobrane INDYWIDUALNIE
    • jak_matrioszka Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 18:42
      Dobra, pomijajac wszystko inne, niech ktos mi prsze wytlumaczy: dlaczego 11cm koturny mialyby byc lepsze od 11cm szpilek? I czy 11cm slupki tez maja te lecznicze wlasciwosci?
      • graue_zone Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 18:45
        No właśnie też nad tym myślalam.
        • nil.la Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 19:04
          Czy chcesz powiedzieć, że to twoje nogi?????
          noga
          Jesli istniejesz naprawdę, to ja ci powiem, dlaczego szefowa nie chce żebyś nosiła buty z odkrytymi palcami - nie ma znaczenia czy one ortopedyczne są , czy eleganckie - jej chodzi o to, żeby twoich palców nie było widać, tym bardziej, ze masz kontakt z klientami, kimkolwiek oni są.
          A w opisie palców podałaś słowo - subtelnie he he
          • graue_zone Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 19:06
            Nie moje!!!!!
            • nil.la Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 21:02
              big_grin
              nie, nie twoje , swoją drogą i te zdjęcia i bardzo sugestywny opis autorki wątku mogą sprawić, że mi się to przyśni jeszcze
              • naomi19 Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 21:17
                A ja z kolei po obejrzeniu zdjęć podejrzewam, że to troll. Ciekawe, która tak się nieładnie bawi suspicious
                • jak_matrioszka Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 21:38
                  Zaraz tam troll. Trolle maja ladniejsze stopy!
      • monika354 Re: Zamiana szpilek na koturny 01.01.13, 18:50
        mają bardziej stabilny obcas i często fason uwzględniający,korygujący deformacje,jak te co noszę w pracy,koleżanka kupiła mi w sklepie medycznym
        • imasumak Ty przestań słuchać koleżanek 01.01.13, 20:31
          i idź do ortopedy. I na jakąś terapię, bo to co sobie robisz, to nie jest normalne.
          • foro-estupido to nie są jaja? 02.01.13, 15:46
            bo ja w to nie wierzę,co ona napisała....
            A mogę zrozumieć wielesmile
            • graue_zone Re: to nie są jaja? 02.01.13, 15:47
              Pewnie są. Ale pomysłowe. smile
              • konwalka Re: to nie są jaja? 02.01.13, 17:31
                dziewczyny, stumulujecie dewianta
                chlopina wrzucil zdjecieoblesnych nog z czelusci swoich zasobow, a wy to nazywacie, analizujecie, ogladacie
                i jest mu sikalafon
                i jechane gora- dol
                przeciez TYLKO o to chodzi

prywatnie zycze mu powodzenia w poszukiwaniu pani z deformcja, a potem im obojgu wielu uniesien, ale moze niekoniecznie na jematce uncertain

tak, wiem- zaraz moj post wyleci uncertain
                • aandzia43 Re: to nie są jaja? 02.01.13, 21:12
                  Właśnie! Dziewczyny, nie stymulować ewidentnego dewianta! Niech sobie sam dobrze robi w domowym zaciszu wink
                  • monika354 Re: to nie są jaja? 03.01.13, 09:27
                    Czy wiesz,że "masz kota" na punkcie erotyzmu i seksu? Nie zakładałam wątku na forum "Seks w małżeństwie",ale choć Twoje wypowiedzi są tu trochę nie na miejscu,to zawsze nas tak rozbawisz,że śmiejemy się z koleżanką,a nawet jest nam przyjemnie.Oczywiście wolałabym,aby dziewczyny pomogły mi dobrać buty,mając deformacje mam naprawdę poważny problem z kupnem odpowiednich butów nie tylko do pracy.
          • monika354 Ocena stopnia deformacji stóp 06.01.13, 04:20
            Byłam z koleżanką u ortopedy,który potwierdził wszystko co zdiagnozowała.Powiedział,że jeśli nie chce,to nie muszę decydować się na operacje,po której rzeczywiście stopa potwornie boli i wymaga wielotygodniowej rehabilitacji; że nie mam dużych zniekształceń stóp,tak,że w moim przypadku nie można kierować się estetyką,ponieważ najważniejsze jest zmniejszenie silnych dolegliwości bólowych i przy stopniu deformacji poważnie utrudniającym,a z czasem uniemożliwiającym noszenie zwykłych nie ortopedycznych butów,dobrane przez koleżankę klapki na koturnie są po prostu idealne,dostosowane do zniekształceń,przy powiększeniu obrysu kostki halluksa,poszerzeniu przodostopia,które niestety będzie stopniowo postępowało,w tych butach będę mogła zapięcie paska przesunąć,a z noszenia szpilek będę musiała całkowicie zrezygnować.Nie obeszło się bez płaczu za ukochanymi szpilkami,uspokoiłam się dopiero,gdy powiedział,że to kwestia czasu i abym koniecznie kupiła sobie więcej par leczniczych butów.Bardzo spodobało się mi to co napisał na zaświadczeniu do pracy "...ma zespół stopy wrażliwej uniemożliwiający noszenie standardowego obuwia,w pracy konieczne są buty profilaktyczno-ortopedyczne." BŁAGAM wszystkie dziewczyny o adresy sklepów,w których można kupić niezbyt koszmarne zdrowotne buty Clarks,Scholl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka