Dodaj do ulubionych

Jestem za!

08.08.13, 18:40
praca.wp.pl/title,ZUS-nie-ma-litosci,wid,15881750,wiadomosc.html
Najwyższy czas przyp... tych oszustów. I jeszcze zweryfikować rencistów. Przyłapanym kazać zwracać z odsetkami.

Mój znajomy repatriant z USA jest na amerykańskiej rencie po wypadku. Sprawa kręgosłupa.
Mówi, że agenci płatników sprawdzają rentobiorców. Mówił mi, że jakby go przyłapali tylko dźwigającego np walizkę, koszącego trawnik lub coś podobnego z zabonionych przez lakarza czynności, top pstryk zdjęcia i biada renciście, Puszczą z torbami.
I tak powinno być u nas. Ci oszuści mają wpływ na wysokość świadczeń ludzi uczciwych

M.
Obserwuj wątek
    • 7o7o7 Dokonać weryfikacji wszystkich trójeczek 08.08.13, 18:45
      Większość to zdrowe byki pobierające nienależne świadczenia.
      Wszystkich rencistów z trójeczkami, minimum do 60-tki, należałoby zweryfikować ponownie.
    • bozon.higgsa Re: Jestem za! 08.08.13, 18:46
      Zawsze obawiałem się ortodoksów, bez względu na to, z której są strony.

• der-chef Re: Jestem za! 08.08.13, 18:53
      Jeśli rentę otrzymuje osoba po 50-tce, to pewnie jej się należy ale jeśli rentę dostaje gó...arz 25 letni tylko dlatego że jego tatuś jest ordynatorem oddziału w szpitalu, to jest sku...syństwo. Bydlak ma lewe ręce do roboty a tatusiek załatwia mu przez swoich kumpli orzeczników rentę żeby się dziecko nie ubrudziło.
    • 7o7o7 Ponad 1 200 000 Polaków pobiera rentę 08.08.13, 18:53
      Strasznie chorowity ten nasz Naród.
    • 7o7o7 Rocznie na renty wypłaca się 18 000 000 000 PLN! 08.08.13, 18:58
      Tak, tak, rocznie tylko na renty wypłaca się w Polsce 18 miliardów zł.
      • bozon.higgsa Re: Rocznie na renty wypłaca się 18 000 000 000 P 08.08.13, 19:14
        7o7o7 napisał:

> Tak, tak, rocznie tylko na renty wypłaca się w Polsce 18 miliardów zł.

Fajnie, a teraz powiedz mi ile kasy idzie na kapelanów,katechetów, na kościół katolicki, na cygara,ubrania nawet dla Gośki małżonki Tuska?>
        Przecież to idzie z naszych podatków.

• 7o7o7 Re: Rocznie na renty wypłaca się 18 000 000 000 P 08.08.13, 19:22
          Uogólniając ile kasy idzie na Kościół a raczej na sutannowych?
          Nie wiem, ale są to grube miliardy zł wyrzucone w błoto.
          Col do rencistów z trójkami zarządziłbym ponowną weryfikację w całym Kraju tak, aby nikogo nie skrzywdzić, ale jednocześnie wyłapać oszustów.
        • damakier1 Re: Rocznie na renty wypłaca się 18 000 000 000 P 08.08.13, 19:46
          bozon.higgsa napisał(a):

> Fajnie, a teraz powiedz mi ile kasy idzie na kapelanów,katechetów, na kościół k
          > atolicki, na cygara,ubrania nawet dla Gośki małżonki Tuska?>
          > Przecież to idzie z naszych podatków.

No i można się teraz świetnie przekomarzać:

Wkurza Cię marnowanie kasy na kapelanów, katechetów, na kościół kataolicki, na cygara, ubrania nawet dla Gośki małżonki Tuska?"
          Fajnie, a teraz powiedz mi, ile kasy idzie na lewe renty?

I tak ad mortem defecatam.
          • bozon.higgsa Re: Rocznie na renty wypłaca się 18 000 000 000 P 08.08.13, 19:52
            damakier1 napisała:

> bozon.higgsa napisał(a):
            >
            > > Fajnie, a teraz powiedz mi ile kasy idzie na kapelanów,katechetów, na koś
            > ciół k
            > > atolicki, na cygara,ubrania nawet dla Gośki małżonki Tuska?>
            > > Przecież to idzie z naszych podatków.
            >
            > No i można się teraz świetnie przekomarzać:
            >
            > Wkurza Cię marnowanie kasy na kapelanów, katechetów, na kościół kataolicki,
            > na cygara, ubrania nawet dla Gośki małżonki Tuska?"

> Fajnie, a teraz powiedz mi, ile kasy idzie na lewe renty?
            >
            > I tak ad mortem defecatam.

Masz rację, ale ja to napisałem celowo,żeby pobudzić autora wątku do głębszej analizy.

• x2468 Re: Rocznie na renty wypłaca się 18 000 000 000 P 08.08.13, 21:51
              Goryle twojego wuca kasują więcej niż koszt 200 kiecek premierowej.
    • hummer Z życia wzięte. 08.08.13, 22:17
      Ojciec kumpla był PRLowskim inspektorem NIK.
      Podupadł na zdrowiu, użalał się na serce.
      Poszedł na rentę ale zastała go III RP.
      Weryfikacja. Wychodzi z wnukiem z domu.
      Zamyka drzwi, by udać się na komisję
      Pada pod tymi drzwiami z kluczami w dłoni i umiera.
      2 letnie dziecko jest przy trupie przez parę godzin...
      Samo.
      • mariner4 Mówię o wyłudzonych świadczeniach 08.08.13, 22:23
        a nie o należnych.
        M.
        • hummer Re: Mówię o wyłudzonych świadczeniach 08.08.13, 22:31
          mariner4 napisał:

> a nie o należnych.

Łatwo jest mówić, ale wielokrotnej weryfikacji chorzy mogą nie przeżyć. Przeżyją oszuści.

Choć pomysł z paparazzi nie jest zły. Niestresujący, byle jedna fotka nie świadczyła o braku do świadczeń. Renta w Polsce wynosi tyle, że czasami trzeba wziąć konewkę by podlać kwiatek, bo rencisty nie stać na wynajęcie innej osoby po temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka