kfiatuszkowa 02.07.11, 23:50 4baby dragon czy berber hektor 2? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1mzeta Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 01:18 A testy to to jakieś ma bo w bazie fotelik info chyba ich nie ma................. Odpowiedz Link
emma6666 Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 08:12 oczywiście że testów nie mają więc odpowiedź na pytanie brzmi: żadne z nich Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 09:29 Wiem, że żaden nie ma crashtestów. Nie stać mnie na taki który go posiada. Zapytałam oczekując odpowiedzi: ten albo ten. Nie mądrzenia się. Chyba dziecko będzie bezpieczniejsze w takim foteliku bez crashtestów niż na moich kolanach, prawda? Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 09:43 Lepszy będzie Ferrari Cosmo SP a jak ma być jeszcze taniej to Nania Cosmo SP tylko pytanie do jakiego samochodu chcesz te fotele zamontować. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 09:49 sceinc '99 czyli najprostszy i najlepszy samochód do montowania fotelika Mimo wszystko proszę o nakierowanie mnie na lepszy fotelik z tych dwóch które podałam. Po co ten 4baby dragon ma takie niebieskie coś? jak się wpisze na allegro to widać na zdjęciach- taka niby podpórka Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 10:39 Na allegro nie ma tej nani cosmo sp, jest ale bez "sp". Proszę o jakiś link Odpowiedz Link
1mzeta Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 11:22 "Chyba dziecko będzie bezpieczniejsze w takim foteliku bez crashtestów niż na moich kolanach, prawda?" Jak dla mnie żadna różnica. Wolała bym sobie czegoś odmówić i dziecku lepszy fotelik kupić. Te, które Mrukumaster ci proponuje ceną różnią się niewiele, a bezpieczeństwem zapewne bardzo........... Tyle się trąbi o tym, a jednak niektórzy nadal sądzą, że fotelik to fotelik i wszystko jedno jaki byle by był. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 11:27 W takim razie proszę podaj link do nani cosmo sp. Odpowiedz Link
emma6666 Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 11:39 poczekaj na ilhennego, na pewno pomoże Odpowiedz Link
1mzeta Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:04 Rozumiem,że google masz zepsute- więc proszę: www.nerv.com.pl/fotelik-samochodowy-nania-cosmosp-0-18-kg.html www.bazarek.pl/produkt/2134597/cosmo-sp-nania-fotelik-samochodowy-dla-dzieci-0-18-kg.html www.kangoo.pl/szukaj/Fotelik+samochodowy+nania+0-18+kg Odpowiedz Link
ilhenny Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:09 jestem i się wtrącę jak napiszecie coś głupiego, jak radzicie sobie sami to po co ja mam pisać Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:12 Bo może napiszesz coś mądrzejszego, ponoć jesteś ekspertem. Ogólnie to jest tak. Mogłabym więcej kasy poświęcić na fotelik 9-25 bo dłużej posłuży ale wiem, że jeszcze jest dla małej za wcześnie. 0-18 jest bezpieczniejszy ale na krócej będzie i mąż mi kurwa brusi że ma być tani bo nie będziemy za dwa lata znów kupować drogiego fotelika Sorry że tak marudzę ale znów wszystko jest na mojej głowie, on nic nie poszuka bo komputer to jego wróg ale mi wymyśla Odpowiedz Link
1mzeta Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 17:42 To oprócz tego co Mrukumaster zaproponował powiedzieć mężowi to jeszcze mu powiedz,że jak będzie tańszy i gorszy to za dwa lata możecie sobie następne dziecko zrobić jak temu nie daj boże coś się stanie podczas wypadku bo chłop mózgu nie używa i nie docierają do niego fakty dotyczące fotelików dziecięcych. Miej chociaż ty jaja skoro on nie ma i zadbaj o dziecko- 9 miesięcy ciąży, potem trud urodzenia i na co to wszystko...... No sorry, że tak ostro ale jak takie teksty "rodziców" słyszę to mnie normalnie trzęsie- dziecko sobie machnąć i mieć w doopie jego bezpieczeństwo. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:16 1mzeta napisała: > Rozumiem,że google masz zepsute- więc proszę: > > www.nerv.com.pl/fotelik-samochodowy-nania-cosmosp-0-18-kg.html > www.bazarek.pl/produkt/2134597/cosmo-sp-nania-fotelik-samochodowy-dla-dzieci-0-18-kg.html > www.kangoo.pl/szukaj/Fotelik+samochodowy+nania+0-18+kg Nic nie mam zepsute, Ty masz chyba oczy zepsute. W firmie nerv.com pl (której defacto podałaś 2 linki) fotelik jest opisany "oczekujemy na dostawę". Dla mnie to jest równoznaczne z tym, że go nie mają na stanie i nie wiedomo kiedy mieć go będą. A reszta nie ma "sp" i nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie czy nie, bo się nie znam, dlatego napisałam tutaj Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:25 Cosmo występuje tylko w jednej wersji i ma zawsze sp tylko nie zawsze jest to zaznaczone w opisach. Do tego samochodu będzie pasowało wszystko. Wejdź na allegro wpisz ferrari cosmo albo fisher price cosmo albo nania cosmo i tyle. A mężowi powiedz, żeby jeździł bez pasów, wyjął sobie poduszkę powietrzną i walnął w drzewo przy prędkości 50km/h i zobaczymy czy będzie mógł coś więcej powiedzieć jak taki mądrala z niego Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:35 On sam jeździ bez pasów i ilekroć go proszę o zapięcie to trafiam w próżnię. A dlaczego te foteliki, nania, fisher price i ferrari są bardzo podobne a różnią się aż tak cenami? Odpowiedz Link
emma6666 Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:42 ter droższe mają lepszą tapicerkę Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 12:53 Na zdjęciach wszystkie wyglądają na piankową. W sumie co lepsze- piankowa czy welurowa? Bo bawełnianych chyba nie dają? Odpowiedz Link
ilhenny Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 18:01 no dobra, samochód już mamy a teraz napisz coś o dziecku jaki ma wiek wagę i wzrost bo wszystkie wymieniane foteliki do olbrzymich nie należą, 9-25 nie są większe niż 9-18 i nie starczają na dłużej, co innego 9-36 nawet chińskie wynalazki mogą być przyzwoitymi Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 03.07.11, 21:56 8 i pół miesiąca, waży niecałe 9 kilo. Wzrost tak 74 cm około. Chcę jednak fotelik 0-18, wolę nie kusić losu. I powiedz coś na temat tych tapicerek bo w nania/fisher price/ferrari jest tala jakaś gąbczasta, nie lepsze by było coś z weluru? Bo tapicerek do tego nigdzie nie widziałam... Może poleć coś też z droższych, może namówię męża na cosik z wyższej półki Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 04.07.11, 09:44 Z wyższej półki godny polecenia jest Britax first class czyli tyłem do 13kg a potem przodem. Zakładając, że Twój mąż jest za przeproszeniem ignorantem fotelikowym z pełną premedytacją nie polecam fotelika typowego tyłem bo może montować go na odczepnego. W przypadku Nani najlepsze tapicerki są w wersji Ferrari oraz Fisher price inne to plastik fantastik. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 04.07.11, 11:06 Montować to ja sobie sama będę, bo on faktycznie, nawet to nasze "nosidło" nieszczęsne na **uja montuje Czyli zwykłej nani nie kupować? W fisher price nie podoba mi się kolor tapicerek A jak mu powiem ferrari to mi powie że miało być za 200 z hakiem a nie 300... I taka to robota... Odpowiedz Link
karolinka251 Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 04.07.11, 11:49 to mu powiedz zeby samochód też zmienił na 10-lat starszy Odpowiedz Link
maltry Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 04.07.11, 17:52 kfiatuszkowa, ja właśnie za radą mrukumastera britaxa kupiłam i przyznaję, że był to świetny wybór. Wprawdzie kosztuje sporo więcej niż założone przez Ciebie (Was?) 200 zł ale wpakowałam do niego moją starszą córkę (4 lata, 110 cm i ok. 19 kg) i muszę powiedzieć, że całkiem wygodnie się mieściła Napewno nie na kilkusetkilometrowe trasy, ale po mieście spokojnie maluch do tych 3-4 lat pojeździ Odpowiedz Link
mrukumaster Re: Który fotelik lepszy? 0-18 kg 05.07.11, 09:33 do 18kg. 19kg dziecko nie można wozić bo pasy mogą strzelić Odpowiedz Link