Dodaj do ulubionych

Biją w szkole

22.01.13, 22:04
W grupie mojego syna jest pewien chłopiec, z którym od września są problemy. My nigdy nie mieliśmy z tym chłopcem problemów, aż do dziś. Syn mi powiedział ze tamten uderzył go w twarz co widziały dwie Panie i posadziły go w ławce za karę, a gdy ten wstał znowu uderzył mojego syna.

Dodam że psycholog i pedagog szkolny wiedzą o fakcie że chłopiec bije inne dzieci i przeprowadzali rozmowy z rodzicami. Ale to nic nie daje.

Pytanie moje jest takie: jak mogę potrząsnąć tą matką? Chcę jej jasno dać do zrozumienia ze to był pierwszy i ostatni raz. Jakie ma opcje dalszej drogi, wie ktoś? Kuratorium?
Obserwuj wątek
    • to_ja_tola Re: Biją w szkole 22.01.13, 22:56
      miałam tak w przedszkolu syna.Pisaliśmy pismo do kuratorium i oni odpisali rodzicom osobne pismo i dla nas pozostałych rodziców osobną.
      Miał przykaz,że albo się dziecko poprawia,albo adios.
      A rodzice,szczególnie matka...nie szło jej nic przepowiedzieć.
      No i jak uderzył mojego syna,to sama osobiście,przy nauczycielkach zwróciłam mu uwagę,że sobie nie zycze i że powiedziałam dziecku,ze jak on go uderzy,syn ma prawo oddać.Nawet mocniejwink
    • piekielna-diablica Re: Biją w szkole 22.01.13, 23:17
      nauczyłabym dziecko obrony
      • malazabka.de Re: Biją w szkole 23.01.13, 09:52
        ja tez smile
    • bombalska Re: Biją w szkole 23.01.13, 10:29
      Widac tego chlopca bija w domu. Przypatrzylabym sie matce/rodzicom, a dzieciaka odstawilabym psychologowi.
      A samoobrona rowniez wskazana.
      • jak-nie-ja-to-kto Re: Biją w szkole 23.01.13, 10:50
        Dziś rano w szkole rozmawiałam z ojczymem tego chłopca. Powiedział mi że jak się nie podoba to mogę synowi grupę zmienić. Zachowywał się agresywnie i stwierdził że go denerwujemy wszyscy, a ja to najbardziej.

Jak ująć to pismo do kuratorium? Co napisać? Jakieś paragrafy?
        • fogito Re: Biją w szkole 23.01.13, 12:07
          A byłaś w tej sprawie u dyrektora? Bo jeśli nie, to najwyższy czas. Jak w dyrekcji nic ni zdziałasz to dzwoń lub pisz do kuratorium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka