Dodaj do ulubionych

czym się bawią 10letni chłopcy?

11.02.13, 15:18
mój w zasadzie niczym, teraz ma urodziny i sam nie wie co chciałby dostać... ma zainteresowania ale takie dość teoretyczne, szuka sobie na ich temat informacji w internecie, poza tym jakieś drobne gry komputerowe i to wszystko. lego nigdy go nie pasjonowało. książki bardzo wybiórczo, ciężko przewidzieć co mu się spodoba. gry zwykłe też nie bardzo. gra na instrumencie i to zajmuje sporo czasu a resztę spędza jak wyżej. a jak Wasi synowie?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 11.02.13, 15:48
      tez sie chetnie dowiem
      bo wlasnie musze kupic prezent koledze syna
      dostal zaproszenie
      moj bawi sie w zasadzie komputerem smile
      czasem klockami lego
      i czasem zajmuja go jakies kreatywne zabawy
    • kawad Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 11.02.13, 16:40
      Mój ma raczej konkretne zainteresowania, z zabawek to lubi lego, jakieś gry komputerowe, książki wybiórczo (związane z zainteresowaniami). Uwielbia lepić figurki i zwierzęta z plasteliny (ale to nie jest chyba typowe dla chłopców), zużywa jej ogromne ilości. Cieszy się z pieniędzy, które czasem dostaje od rodziny, obecnie zbiera na gitarę elektryczną.
    • majenkir Re: 11.02.13, 16:47
      Lego, potem dlugo, dlugo nic, na koncu jakies modele do skladania/sklejania oraz nerf guns. Moj syn jakis bardzo monotematyczny jest wink.
      • damakama Re: 11.02.13, 16:59
        kolejność przypadkowa: Lego (zestawy i gry: te a'la planszowe i komputerowe), modele czołgów, książki (wszystkie związane z techniką, eksperymentami, fizyką, biologią, chemią, anatomią, czołgami, zwierzętami + beletrystyka - lubi kryminały), gry na PS3 i komputer (Minecraft i World of Tanks teraz na topie), pływanie, w zasadzie zabawki to już przeszłość, ale ucieszył się z prezentu w postaci zestawu do własnoręcznej budowy sejfu
    • kropkacom Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 11.02.13, 16:57
      Lego. Ostatnio wycinanie z papieru i lepienie jakiś gwiazd, czy jak to tam zwał. tongue_out Książki lubi dostawać, ale czyta z konieczności raczej.
      • bergamotka77 Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 00:52
        Lego, gry na komputer, konsolę Xbox albo PSP najchętniej historyczne i sportowe, sprzęt narciarski , tenisowy, piłkarski np. własna bramka składana, "grzybki" do treningow, łyżwy, gry planszowe, książki historyczne, lotnicze i w stylu Karolka czy Mikołajka, zestaw do pobierania odcisków w stylu mały detektyw amator, eksperymenty archeologiczne albo chemiczne - długo by wymieniać, pomysłów ma mnóstwo... A czym interesuje się twój syn, uprawia jakies sporty? To najlepsze bo zwykle sprzęt sportowy jest drogi. Aha mój zbiera aktualnie na nowy rower bo wyrosl ze starego i marzy mu się elektryczna hulajnoga smile
    • xyxzza Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 09:14
      Mój - gry komputerowe i na Xbox - piłka nożna i wrestling.Książki -n ostatnio typu rekordy Guinessa i ciekawostki. Klocki Lego i magnetyczne, magic cube. Lubi figurki wrestlerów i bogów wojny. No i wszelkie rzeczy związane z piłką nożną (piłki, ochraniacze, buty itp), bo trenuje.
    • swiecaca Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 13:37
      podciągam, może jeszcze coś ciekawego wpadnie...
      nawet gry komp nie bardzo mogę kupic bo uzywa tableta z androidem i sciąga sobie ze sklepu google za grosze różne gry
      sportu nie uprawia poza pływaniem, sprzęt wszleki ma, chciałby (niezbyt mocno) deskorolkę ale ryzyko urazu za wielkie ze względu na szkołę muzyczną sad
      • advocatus17 Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 13:41
        Lego,nerf,xbox
      • bergamotka77 Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 13:50
        swiecaca napisała:

> podciągam, może jeszcze coś ciekawego wpadnie...
        > nawet gry komp nie bardzo mogę kupic bo uzywa tableta z androidem i sciąga sobi
        > e ze sklepu google za grosze różne gry
        > sportu nie uprawia poza pływaniem, sprzęt wszleki ma, chciałby (niezbyt mocno)
        > deskorolkę ale ryzyko urazu za wielkie ze względu na szkołę muzyczną sad

o kurcze to masz ciezkie zadanie... Widze ze nasi chlopcy, poza twoim, maja z grubsza podobne gusta i latwiej ich zadowolic. A on sam zadnych marzen nie ma? Moze po prostu juz ma wszystko?
        • andaba Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 16:41
          Mój podobnie. Aktualnie najchętniej bawi sie łopatą do odśnieżania.
          Dobrze, że nie kupuję mu prezentów urodzinowych, bo tez bym nie wiedziała co.
      • zona_mi Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 17:20
        Mój syn (9) preferuje lego, książki itp. ale może twojego ucieszyłby np. mikroskop z odczynnikami, albo coś w tym rodzaju? Jakiś zestaw naukowy.
        Mojego ucieszyłaby też sesja zdjęciowa - najchętniej z mikroskopem i plastikowym szkieletem smile
        • swiecaca Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 13.02.13, 09:30
          mikroskop to niezły pomysł, dzięki! może jeszcze ktoś?
    • e_r_i_n Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 12.02.13, 21:07
      Młody w wieku 10 lat cieszył się lego i książek.
      Teraz książki i płyty z ulubioną muzyką.
      • lidka73 Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 14.02.13, 07:51
        Mój 9,5 ma ostatnio fazę na puzzle z jakiejś kosmicznej (dla mnie) ilości kawałków, czyli ponad 1500. I ciągle jeszcze klocki magnetyczne. No i lego. Może tez dowolną ilośc godzin grac w monopol.
        • moje.m Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 15.02.13, 09:16
          mój na dniach skończył 9 lat. Uwielbia książki, komiksy.Czyta całymi dniami, nocami. Nie można go oderwac.Oczywiście tablet w międzyczasie, komputer i uwielbia monopol.
          Trudno powiedzieć co kupić dziecku na urodziny. Mój syn ma wszystko i ucieszyła go zwykła gra karciana UNO.
          • swiecaca Re: czym się bawią 10letni chłopcy? 15.02.13, 09:19
            komiksy mój też lubi, gł. kaczora donalda. a są może jakieś inne ciekawe komiksy dla dzieciaka w tym wieku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka