mnb0 12.02.13, 11:10 Jakie gatunki ryb jadacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zastrzelony_czlowiek Re: Ryby 12.02.13, 11:18 Sola, tilapia, pstrąg, dorsz, łosoś - najczęściej. Rzadziej śledź, makrela, szprot, sardynka, maślana. Nigdy nie jadłam pangi. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Ryby 12.02.13, 11:18 mnb0 napisała: > Jakie gatunki ryb jadacie? Ostatnio głównie łososia, choć czasem wpadnie pstrąg. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Ryby 12.02.13, 11:25 Łosoś,dorsz,sola,śledź,makrela(niekoniecznie wędzona),flądra,pstrąg,węgorz(to mąż). Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Ryby 12.02.13, 11:29 Łosoś, pstrąg, dorsz, sola, maślana czasami kargulena, morszczuk, mintaj, halubut, sandacz- ale to raczej rzadko nie jadam w ogole karpia, pangi, sledzi Odpowiedz Link Zgłoś
hippo55 Re: Ryby 12.02.13, 11:47 najczęściej łosoś (w każdej postaci ), pstrąg, dorsz, sola, śledź, czasem makrela w zaprzyjaźnionej smażalni na działce mam ulubioną rybę - antara - polecam , tam też kupuję śwież wędzone pstągi, węgorze, karguleny czy sielawy. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Ryby 12.02.13, 11:49 Dorsze atlantyckie, dorsze i z ich rodziny, ktore zlowi maz, okonie morskie, tunczyki, lososie, pstragi, biale ryby, sole, makrele, lupacze, sardynki i owoce morza. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Ryby 12.02.13, 12:36 > filety To byly moje ulubione ryby w dziecinstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Ryby 12.02.13, 12:40 Tylko morskie - nigdy zadnych słodkowodnych - nikt tego u mnie nie lubi za wyjatkiem krąpi smazonych z octu które bardzo lubię. Z morskich Ukochany przez wszystkich Grenadier jest numero uno, halibut, torbut fladra sola dorsz łosoś. Z mrozonych miruna i morszczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozdziwien Re: Ryby 12.02.13, 12:47 wystrzegam się hodowlanych z Chin, z hodowlanych tylko pstrą i karp a tak to tylko z bezpiecznych : morszczuk, mintaj, dorsz, lin, karmazyn.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 Re: Ryby 12.02.13, 13:54 raczej chude: mintaj, morszczuk, tuńczyk śledzie czasami pstrąg pieczony okazjonalnie choć najbardziej na świecie to lubię zwykłą płotkę albo karasia w całości (w sensie bez łba oczywiście na złoto usmażone na patelni wyśmienite mięso ma amur, lin, szczupak, sandacz - ale z tym to poczekam aż będzie sezon, i dogadam się z wędkującymi panami z okolicy mojej działki, żeby czasami odstąpili Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Ryby 12.02.13, 13:58 tzw. białe (o białym mięsie): dorada, dorsz, okoń (i inne, których nazw nie znam) z innych kolorów, to pstraga, łososia. Ostatnio najczęsciej łososia, bo mój chłop umie go oprawic, powyciagac ości i pokroic na filety. Ryby jem swieże, w sensie, że nie wedzone. Panga odpada, bo jest to gó...jad. Śledzi, karpi u nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love łosoś to taka panga2, tak samo hodowana przemysł. 12.02.13, 16:41 na sztucznych dopalaczach. Tuńczyk nie lepszy - absorbuje jako drapieżnik cały syf z oceanu (metale ciężkie). Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Ryby 12.02.13, 18:11 Dorsz, mintaj, pstrąg, szprot, sardynka, śledź, łosoś. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ryby 12.02.13, 21:14 Tunczyk, losos, dorada, makrela, sledz, pstrag, halibut, sola, plastuga, sardynki, sardele, wegorz jesli tylko na niego trafie. Karp na wigilie. Nie jadam tilapii i pangi. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: Ryby 12.02.13, 22:11 Paluszki rybne, zwłaszcza po meksykańsku . Odpowiedz Link Zgłoś