bella.maruda 19.02.13, 10:24 zakładając, że macie 3 dzieci i tylko dwie nerki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:31 A jak wszystkie są chore? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:33 To może czwarte dziecko też odda nerkę,bo rozumiem matka samotna? Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:36 gryzelda71 napisała: To może czwarte dziecko też odda nerkę, Czytaj ze zrozumieniem - jest troje dzieci, czwartego nie ma. bo rozumiem matka samotna? Z ojcem nie ma zgodności. Zresztą okazało się, że nie on jest ojcem Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:41 Pisz jasno.Trója dzieci chora może są też zdrowe hehehe jak ojciec nie jest ojcem to robię badania DNA bo może nie jestem matką? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 08:02 jak sie puszczasz to twoj problem ze nie wiem kto ojcem Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 10:45 Idź sobie okład zrobić na główkę i meliski zaparz Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 10:53 a ty oklada na tylek aby nie wystawiac kazdemu i nie miec problemu jak ojca nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 11:02 Oj już nie kąsaj, nie kąsaj, bo robisz się śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:27 Któreś z twoich potrzebowało mózgu do przeszczepu??? Bo tak wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:38 Dobry mózg do przeszczepu. Nieużywany Odpowiedz Link Zgłoś
amonette Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 15:45 Trochę jakby przeszczepiać drewnianą nogę albo hak pirata. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:28 Trójka z dzieci na raz potrzebuje nerki?wow Chyba jedna można oddać? Odpowiedz Link Zgłoś
hippo55 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:30 A poza tym wszystko w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:41 zadnemu moje sa wyszkolone i sobie same upoluja jakies nereczki swieze mowilam zebys wczesniej swoje na ten survival wyslala to by tez potrafily Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:43 Moje są zdrowe, właśnie dzięki survivalowi. Zresztą ja mam tylko dwoje, wiec w razie czego nerek mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:47 Powinnaś mieć jedno,żeby nerek wystarczyło.A może masz 3? Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:54 Dziękuję za kolejny argument w dyskusji "dlaczego masz tylko jedno dziecko " Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 11:20 chipsi napisała: > Dziękuję za kolejny argument w dyskusji "dlaczego masz tylko jedno dziecko " Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 11:22 gryzelda71 napisała: Powinnaś mieć jedno,żeby nerek wystarczyło.A może masz 3? Mam dwie i obie bym oddała. Potem bym miała święty spokój Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 11:34 A jakbyś nie miała zgodności co bys zrobiła ? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 08:49 > Mam dwie i obie bym oddała. Miałabyś problem, bo żaden lekarz by nie pobrał od Ciebie obu nerek, Twoje chciejstwo nic tu nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 10:55 mam dwojke dzieci, mlodszy ma 3 nerki (nie zartuje, naprawde tak ma), wiec w razie czego sie podziela . poza tym to chyba nie moglabym oddac nerki zadnemu ze swoich dzieci, bo maja grupe krwi po ojcu (cos mi sie w glowie kolacze, ze grupa krwi musi byc ta sama, ale moze pokrecilam). Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 12:19 Tez mam trzy nerki, dziecko dopiero drugie w drodze, wiecej nie bedzie na wypadek, gdyby oba potrzebowaly nerek Rety, dobrze ze mi sie blizniaki nie trafily, bo by mi zabraklo organow. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 14:11 zurekgirl napisała: > Tez mam trzy nerki, dziecko dopiero drugie w drodze, wiecej nie bedzie na wypad > ek, gdyby oba potrzebowaly nerek Rety, dobrze ze mi sie blizniaki nie trafil > y, bo by mi zabraklo organow. ja swoim dzieciom i tak nie moglabym oddac organow ze wzgledu na grupe krwi - ja ma 0rh-, a chlopaki arh+ po tacie. ciekawe, jak by w razie czego organy podzielili moi rodzice, skoro mieli 8 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 18:10 > ciekawe, jak by w razie czego organy podzielili moi rodzice, skoro mieli 8 dzie > ci zmielic upiec i kazdemu po plasterku pasztetu Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 11:07 jeszcze mąż jest. mąż też może dać. ale że trójka na raz potrzebuje???? a temat śmieszny nie jest, bo przypomina mi o filmie, o którym wolałabym zapomnieć. Wybór Zofii się film nazywa i popełniłam ogromny błąd, ze go obejrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 11:42 ostatnio czytalam o ojcu, ktory mial dwoje dzieci z ta sama choroba nerek. oddal temu, ktore zachorowalo pierwsze i szybciej potrzebowalo. drugie chyba dostalo od kogos ale dokladnie nie pamietam ja mam jedno dziecie z moja grupa krwi, tata ma inna wiec sie nie nadaje. wiecej dzieci raczej nie planuje wiec takich dylematow miec nie bede na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 15:22 Prawdziwa Jematka oddaje nerki do fundacji charytatywnej ! Odpowiedz Link Zgłoś
amonette Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 15:40 Wystawiłabym na licytację. Odpowiedz Link Zgłoś
amy.28 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 17:00 No jakby dajmy na to każde ma chorobę genetyczną która obciąża nerki i powiedzmy od urodzenia choruje to dwójce najstarszych - bo są schorowani najbardziej z racji wieku, a najmłodsze czeka na innego dawcę bo ma rok minimum więcej czasu. Jeśli choroba postępuje nierówno - to po prostu dwójce bardziej schorowanych dzieci. Jeśli miałąbym równo chore trojaczki - to chyba loteria - ale aby przynajmniej dwójce dało radę pomóc. I tyle, i w ogóle nie wiem po cholerę odpisuje na tak głupie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 17:38 a Ty nerki nie potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
amy.28 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 20:21 > a Ty nerki nie potrzebujesz? no co ty. prawdziwa jematka nie potrzebuje nerek. Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 18:08 amy.28 napisała: I tyle, i w ogóle nie wiem po cholerę odpisuje na tak głupie pytania Bo dzielna z Ciebie kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 17:29 Jednemu dam wątrobę, i tak się nie pokapuje Odpowiedz Link Zgłoś
majuszka77 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 18:05 prawdopodobieństwo że matka będzie zgodna z całą trójką jest takie same jak szansa na kumulację w lotto Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 18:08 A ja są to trojaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 18:47 Dla ścisłości - dwóch nerek się nie pobiera, chyba że w horrorach i innych urban legend - ale wtedy nie są to nerki dla wskazanych przez nas osób... Więc i tak można oddać wyłącznie jedną nerkę. Wniosek: masz jedno dziecko za dużo. Ale jest szansa, że wkrótce jedno wykończysz na survivalu... Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 18:55 Temu któremu była by ta nerka potrzebna, dzieci mają jeszcze tatusia i siebie nawzajem tak więc sądzę iż dałoby radę obdzielić ich sprawiedliwie Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 19:05 Jedną nerkę oddałabym jednemu, mąż drugiemu, a trzeciemu i czwartemu w drodze lososwanka po kawałku wątróbki Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 19.02.13, 19:22 Mam 2 nerki i jedno dziecko. Jednak żadnej z nerek ddać nie mogę. Ani innego kawałka. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 20.02.13, 08:38 Żadnemu. Kocham wszystkie części mojego ciała i nikomu ich bym nie oddała. Mnie też zawsze mogą sie przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 16.03.13, 19:11 a ty komu oddalas rozum Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 08:07 a ja ci zycze choc raz podjecia decyzji o zyciu swego dziecka to ci ten rozumek wroci i nie bedzie glupich pytan Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 10:43 A co moje dzieci ci zawiniły, że im źle życzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 10:51 to samo co nasze dzieci tobie , zadajac tak glupie pytanie zyczysz naszym dzieciom choroby Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 10:56 ? Coś ci się w tej główce miesza. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 16.03.13, 22:53 kazdemu dziele po rowno, przy okazji i mnie polowka nereczki zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 16.03.13, 23:09 Zadnemu, nie mozna faworyzowac dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 08:21 Bella, masz u mnie plusa Zgodnie z doktryną ematki- niech se bachory same zarobią na swoje wyrafinowane potrzeby, o! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 08:54 Ten wątek jest cudny, ależ się obśmiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Któremu dziecku oddałybyście nerkę 17.03.13, 10:55 wszystkim jedną swoją i dwie misiaczka Odpowiedz Link Zgłoś