27.02.13, 22:15
Podpowiedzcie, prosze jak radzicie sobie ze stresem zycia codziennego? Terapia u psychologa, sport, melisa, rozmowa z przyjaciolmi? Psychiatra? Pod gorke mi jest ostatnio i nie wiem czego sie chwycic.
Obserwuj wątek
    • misia-your Re: Stres 27.02.13, 22:17
      Magnez i sen.
    • nangaparbat3 Re: Stres 27.02.13, 22:21
      Sen jak najbardziej, ale sama ostatnio dorzucilam qigong i odzylam, ciezko bylo, a teraz fruwam.
    • lolinka2 Re: Stres 27.02.13, 22:21
      pytanie, JAK BARDZO jest ci pod górkę.

Terapia --> jeśli są wskazania (zaszłości z przeszłości, uzależnienia, zaburzenia emocjonalne różniste...)
      Psychiatra --> jeśli są wskazania (kryteria diagnostyczne chorób psychicznych czyli z grubsz "moje zachowania/ emocje/ nastroje w znaczący sposób przez dłuższy czas zaburzają moje zwykłe funkcjonowanie")

a poza tym tzw. higiena psychiczna. Czyli regularny sen, regularne posiłki, wypoczynek (pilnować tego!), sporo ruchu na świeżym powietrzu, jakieś hobby, szczęśliwa rodzina i takie tam...
      • sandiegana Re: Stres 27.02.13, 22:33
        Zamartwiam sie ostatnio o zdrowie syna. W duzej czesci racjonalnie, ale widze, ze trace nad tym kontrole. Dziekuje za odpowiedzi.
    • aqua48 Re: Stres 27.02.13, 22:29
      Robię to co jest do zrobienia i jest w granicach moich możliwości, najlepiej jak umiem, a resztę mam w nosie. Sama siebie nie przeskoczę, więc po co się stresować? Dbam o regularny odpoczynek, odżywiam się zdrowo, nie zapominam o małych przyjemnościach i nie uważam, że beze mnie świat się zawali.
    • najada Re: Stres 27.02.13, 22:37
      Idę na zumbę, poprawiam dodatkowymi ćwiczeniami siłowymi. A najlepiej - idę na 3-godzinny maraton zumby, po nim nie pamiętam już o żadnych stresach i pławię się w endrofinach. Polecam, w sumie pewnie każdy sport tak zadziała.
      • bi_scotti Re: Stres 27.02.13, 23:01
        Biegam, spie, lubie sex, pije wino, szukam dobrych koncertow (dla mnie jazz ale kazdy ma cos swojego). Ale ja jestem doer - najczesciej sie nie zamartwiam tylko dzialam az do totalnego wymeczenia, ktore pozwala dobrze pospac. Najlepsze plany dzialania przychodza do glowy pod prysznicem smile
        Synowi zdrowia zycze.
    • shellerka Re: Stres 28.02.13, 08:46
      ja wczoraj kupiłam pierwsza od trzech lat paczke papierosów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka