Dodaj do ulubionych

Sposoby na chamstwo

28.03.13, 09:39
Jak reagujecie w przypadkach, gdy ktoś perfidnie robi wam na złość? Do mnie dosiadł sie w autobusie takie jeden cham, wiek ok. 60, i chyba nie podobało mu się, że zajmuję za dużo miejsca, mimo że siedziałam wyłącznie na swoim miejscu ale widocznie przeszkadzałam chamowi w rozwaleniu sie na sąsiednim siedzeniu. Zaczął napierać kolanem na moje, najpierw słabo, potem coraz mocniej bo nie reagowałam. W końcu zaczął wiercić tym kolanem powodując moją irytację. Poprawiłam sie na siedzeniu i powiedziałam do chama "proszę się tak nie rozpychać", chyba udał że nie słyszy bo do końca drogi kontynuował uprzykrzanie mi jazdy.
Obserwuj wątek
    • lelija05 Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 09:42
      Po wciśnięciu się w ścianę autobusu, potraktowałam gościa z łokcia. Obudził się i przesunął. Grzeczne sugestie nie działały,pomógł kuksaniec.
    • chipsi Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 09:47
      Bywa że robię z takiego chama głupka. Proszę głośno by się do mnie nie zalecał bo mam męża czy coś w ten deseń smile
    • default Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 10:10
      Akurat w opisanej sytuacji to bym po prostu wstała i usiadła czy stanęła gdzie indziej. Nie znoszę takiego bliskiego kontaktu. Zwłaszcza z chamem smile
    • jematkajakichmalo Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 10:25
      No wlasnie to jest problem, ze na chamstwo to chyba sposobu nie ma uncertain
    • cholera_ciemna Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 11:01
      To nie cham tylko standardowy przykład ocieractwa smile
    • pelissa81 Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 11:12
      Otwartym tekstem, glosno i powoli: Czy ma Pan jakiś problem?
      Ja nie mam problemu z chamami, ale ja z tych wyszczekanych.
    • kerri31 Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 11:32
      Ostatnio przy kasie w sklepie stara babora za mną, która nota bene charczała i stękała mi za uchem całą kolejkę, była oburzona , że jeszcze nie odeszłam od kasy mimo, że kasjerka skończyła mnie obsługiwać. Tylko, że jeszcze nie miałam schowanych do końca zakupów do reklamówki no i nie schowałam reszty do portfela. Te kasy są skonstruowane tak, że mogą się "pakować " dwie osoby, kasjerka rozdziela zakupy "patykiem".
      Ale baborze nie podobało się , że jeszcze tam sterczę i wkładam pieniądze do portfela, bo musiała przejść za mną i stanąć pół metra dalej by się pakować z zakupami. Dała mi to do zrozumienia swoim gapieniem się i sapaniem a ja z uśmiechem na twarzy , ostentacyjnie zabrałam swoje rzeczy i odeszłam.
    • roodolff Re: Sposoby na chamstwo 28.03.13, 12:13
      aadelina napisała:

> Jak reagujecie w przypadkach, gdy ktoś perfidnie robi wam na złość? Do mnie dos
      > iadł sie w autobusie takie jeden cham, wiek ok. 60, i chyba nie podobało mu się
      > , że zajmuję za dużo miejsca, mimo że siedziałam wyłącznie na swoim miejscu ale
      > widocznie przeszkadzałam chamowi w rozwaleniu sie na sąsiednim siedzeniu. Zacz
      > ął napierać kolanem na moje, najpierw słabo, potem coraz mocniej bo nie reagowa
      > łam. W końcu zaczął wiercić tym kolanem powodując moją irytację. Poprawiłam sie
      > na siedzeniu i powiedziałam do chama "proszę się tak nie rozpychać", chyba uda
      > ł że nie słyszy bo do końca drogi kontynuował uprzykrzanie mi jazdy.

Uciekłabym od takiego pana na drugi koniec autobusu.
      Ale mnie też do szału doprowadza chamstwo - najbardziej ostatnio "buraczani" kierowcy przed CH i ich walka o wolne miejsce. Brrrr... Po trupach, obrzucając błotem (dosłownie i w przenośni) kogo popadnie, byle do celu! Nawet jeśli tym celem jest miejsce dla "matki z dzieckiem", a samotny pan dysponuje jedynie nie lada furą! Ewentualnie - inna odmiana - pan sparowany acz bez dziecka na pokładzie, oprócz fury dysponuje nie lada partnerką i koniecznie muszą zająć miejsce z wózkiem - czyżby frustracja nie lada pani kazała jej mieć wózek choćby wymalowany pod autem przez godzinę, skoro innego nie ma (chyba że jest z wyrodnych i cynicznych i przychówek zostawiła w domu, żeby nie przeszkadzał w puszczaniu kasy). big_grin... Fuj! Żenada! A jednak wkurza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka