grave_digger 25.04.13, 10:42 dodatkowo gdzieś? Jeśli tak, jakie to ubezpieczenie i składka? Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riki_i Re: Czu emamy są ubezpieczone 25.04.13, 11:28 Pytanie w stylu "czy emamy jedzą potrawy?" O jakie ubezpieczenie ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Czu emamy są ubezpieczone 25.04.13, 18:12 normalnie: na zycie w allianz ( nie-kapitalowe, a stawka to juz zalezy od sumy i wieku poczatkowego i koncowego czyli okresu placenia skladki) od utraty do zdolnosci wykonywania zawodu (u nas takie jest) nie, bo w moim wypadku b.drogie, a w razie czego malzon wszystkie zyciowe wydatki udzwignie sam ale normalnie rzecz biorac u nas to jest bardzo podstawowe ubezpieczenie, bo renta ci przysluguje dopiero jak zupelnie nie mozesz pracowac w jakimkolwiek zawodzie. dopoki mozesz byc....strozem nocnym nie dostajesz nic. ubezp. ochrony prawnej w ruchu drogowym ubezp. ochrony prawnej z tyt. posiadanej nieruchomosci czyli na koszty procesow z powyzszych wynikajacych, ubezp. jest niejako pojazd i nieruchomosc. to sa kwoty rzedu 100€ rocznie za kazde pozasamochodowe OC mamy rodzinne, tez ca. 100€ rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Czu emamy są ubezpieczone 25.04.13, 18:17 Opłacam w pracy sobie i mężowi. Tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Czu emamy są ubezpieczone 25.04.13, 18:47 Byłam, zrezygnowałam, gdy każdy grosz zaczął się liczyć a 62 zł składki wydawało mi się dużo. Jak dostanę podwyżkę, to pomyślę, ale o jakiejś niższej stawce. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Czu emamy są ubezpieczone 25.04.13, 20:59 klubgogo napisała: > Byłam, zrezygnowałam, gdy każdy grosz zaczął się liczyć a 62 zł składki wydawał > o mi się dużo. Jak dostanę podwyżkę, to pomyślę, ale o jakiejś niższej stawce..." chcesz mieć ubezpieczenie, czy chcesz płacić niskie składki? bo takiego 2w1 to nawet w erze nie mają.... ubezpieczenie ma cię zabezpieczyć na wypadek czegoś. za pół darmo nie zabezpieczy ci niczego. szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czu emamy są ubezpieczone 25.04.13, 18:52 Dwie polisy na życie. Składki zależne od.. wyżej masz bardzo ładnie wyjaśnione. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Czu emamy są ubezpieczone 25.04.13, 22:38 Mam zyciówke w ING, place stówe miesiecznie.Zalapalam sie ostatnim rzutem na stare stawki, gdy jeszcze kobiety płaciły mniej niz mezczyzni. Jak sie ubezpieczac, to indywidualnie, nie zadne grupówki. Odpowiedz Link Zgłoś