Dodaj do ulubionych

ubrania z Lidla

15.05.13, 20:57
kupujecie czasami ciuchy w Lidlu?? ja przyznaję, że czasami kupuję i jestem bardzo z nich zadowolona, jutro mają byc, fajne lniane szorty, chyba się wybiorę na zakupybig_grin ostatnio zakupiłam tzw jegginsy w których uwielbiam teraz smigać. Wcale nie wyglądają na tanie ciuchy, a nie wspomnę o ubraniach dla dzieci, które są naprawdę świetne jakościowo
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:06
      mam dwie fajne kurteczki rowerowe z lidla i jedna bluzke rowerowa ( super jest, cieniutka z dlugimi rekawami co dla mnie wazne bo sie latwo spalam uncertain )
      rekawiczki rowerowe kupilam jako tymczasowe bo takie kijowki nawet nieobrebione na palcach
      a sluza dluuugo i roznie , np w zimie je zakladam na spacer z psem i sie nie rozwalily jeszcze big_grin
      jeszcze bluze dresowa i troche spodni dresowych i tez jestem z nich zadowolona
      no i ponczo przeciwdeszczowe ale to juz sie chyba do ciuchow nie zaliczatongue_out
      • drosetka Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:17
        też mam te rękawiczki na rower i spodnie 3/4 z wkładkami, bedę miała okazję wypróbowac w niedzielę, bo jedziemy na rajd rowerowy
        • oqoq74 Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 07:19
          Rzeczy dla "rowerowców" są chwalone przez zapaleńców sportów rowerowych. Także kaski, tanie a przy tym dość dobre. Z tego co wyczytałam, to robi je niemiecka firma Bodajże Cratoni i są to starsze modele, tylko pod nazwą lidlowskiej marki.
    • mum2004 Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:07
      Kupiłam tam niedawno rewelacyjne bluzeczki polo dla chłopca. 100 % bawełna, są genialne, nawet nauczycielki w przedszkolu się zachwycały smile
      Dwie sztuki za 19.99 smile

Sobie jeszcze nic nie kupiłam, ja muszę przymierzyć.
      • karo.8 Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:39
        koszulki polo sa bardzo dobrej jakosci. kupuje dziecku co roku. a jaka cena.
    • moofka Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:08
      sledze gazetke co tydzien i jak cos wypatrze to jade
      u nas trzeba rano, bo jak cos fajnego rzucaja to kolejka jak za prl stoi przed sklepem juz przed otwarciem smile
      kupuje dzieciakom dzinsy pepperts i lupilu
      sa swietnie skrojone i maja gumke co dla moich chudzielcow jest bardzo fajne
      i kolorowe koszulki dla nich
      orass skarpetki w duzych paczkach, sa niezle jakosciowo
      sobie ostatnio kupilam bawelniane tshirty w trzypaku po 33 zł smile
      jak to tshirty
    • kamunyak Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:08
      kupuję na rower. No i biustonosze mają fajne, czasami, jak są bez koronek,
      Inne ciuchy raczej różnie bywa, zwykle kupuję jako ubrania "domowe". Raz udało mi się kupic doskonały dres, więcej jednak już nie pojawił się w ofercie. Kupiona tam kiedyś piżama okazała się całkowicie nietrafiona, jakas bezforemna i materiał słaby. Skarpetki skurczyły sie po kilku praniach i spadają z pięt. Inne, z angory, cieplutkie i milusie na zimę, nie wytrzymały nawet jednego sezonu albowiem porobiły się dziury na piętach. A miały stopery - tylko, że akurat kończyły się przed piętą, szkoda.
      Dużym minusem jest brak mozliwości mierzenia.
      Ostatnio zresztą w ogóle jestem bardzo rozczarowana produktami z Lidla, bywaja tandetnej jakości, co z tego, że tańsze.
      Zakup tam to taka loteria trochę.
    • anielka5 Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:09
      Ja kupuję, ale jak przyjdę po pracy to z fajnych ciuchów to już nic prawie nie ma. U mnie to polowanie jest na te rzeczy w pierwszym dniu oferty. Jutro też się wybieram, ale wielkich nadzieiei to sobie nie robię, że coś mi zostanie. Chciałam te lniane spodnie i biała bluzkę. Ale marne mam szanse.
      • drosetka Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:15
        a przed pracą nie dasz rady??? ja jade skoro świtbig_grin u nas też jest tylko jeden lidl na duze miasto i są spore kolejki jak coś fajnego rzucą. Ale mam nadzieję, że akurat te beżowe szorty nie bedą cieszyc sie dużym zainteresowaniembig_grin za to idealnie będą sie komponowac z moimi sandałkami na koturniebig_grin
        • rhaenyra Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:17
          u mnie jest kilka lidlow i zdarza mi sie po poludniu robic objazd po wszystkich jak cos chce z gazetki tongue_out
          • thaures Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 23:32
            Kupuję, cała rodzina chodzi w piżamach z Lidla, ja mam kilka par genialnych majtek i t-shortów.
            Po piżamę też ostatnio robiłam objazd po trzech Lidlach w okolicy-godzinę po otwarciu sklepów.
            • kamunyak Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 23:53
              > Kupuję, cała rodzina chodzi w piżamach z Lidla

chyba śpi?
              • imasumak Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 08:11
                Zanim śpi, musi dojść do łóżka wink
        • anielka5 Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:36
          No nie dam rady, bo ja na 7 mam do robotysad
    • ashraf Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:09
      Kupuję, ale rzadko i raczej na siłownię lub po domu.
    • karro80 Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:11
      Lubię dzieciaste ciuchy - bardzosmile
      Podobała mi się ostatnio ta sukienka co to góra w paski, dół granatowy, ale wykupili jużsad
      A i mam fajny stanik od kostiumu<rok temu lub dwa kupiłam>, fajnie, że sprzedawali osobno - niby mają numerację zwyczajną, ale jest ciaśniutki pod biustem i kosztował grosze, a leży supersmile
      Chłop kupił sobie koszulkę - zadowolony.
      • moofka Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:15
        karro80 napisała:

> Lubię dzieciaste ciuchy - bardzosmile
        > Podobała mi się ostatnio ta sukienka co to góra w paski, dół granatowy, ale wyk
        > upili jużsad

nie zaluj, kiepska byla smile
        ja akurat koncze prace o 10 i przejezdzam kolo lidla wiec zawsze wpadam na nowa gazetke
        tym sposobem upolowalam cudny lezak na kolkach, co sie go na plaze wozi jak paleciaka big_grin
        sukienki byly i macalam, ale byle jakie i sztuczne byly

> A i mam fajny stanik od kostiumu<rok temu lub dwa kupiłam>, fajnie, że
        > sprzedawali osobno - niby mają numerację zwyczajną, ale jest ciaśniutki pod biu
        > stem i kosztował grosze, a leży supersmile
        > Chłop kupił sobie koszulkę - zadowolony.
        • karro80 Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 23:41
          A to kit im w okowink
    • klubgogo Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:19
      Raz kupiłam dziecku spodnie, beznadzieja, krój jakiś dziwny, sprały się, ściągnęły (nie, nie piorę w 100 stopniach). I raz kupiłam sobie majtki, potargane po pierwszym praniu. Kicha jednym słowem.
      • swiatgitary Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 23:40
        Bo w lidlu to tylko dobre grejfruty mają. Cała reszta to odpadki niemieckiego rynku. Majteczki polecam polskie bawałniane. smile
    • dzoaann Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:21
      tak, uwielbiam promocje z lidla, zwlaszcza dzieciece, ale musze polowac z rana, bo szybko schodzasmile
    • guderianka Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:25
      Lupillu-świetne ubrania-jakościowo i kolorystycznie, fajnie się noszą i fajnie się piorą wink
    • wegatka Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:26
      Ja tam w tym tanim i badziewnym Lidlu właściwie niczego nie kupuję.

Bo mam daleko i nie po drodze. Gdybym miała bliżej, to bym kupowała tongue_out

Ale dziwię się, że jeszcze nikt z wyższych sfer się nie oburzył, że są w ogóle ludzie, co tam kupują wink
      • imasumak Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 08:14
        Ja się w ogóle dziwie jak można w badziewnym Lidlu kupować.
        Ja mam najbliższy 30 km od domu i nie kupuję tongue_out
    • mvszka Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:55
      ubrania, fakt, mają dość dobrą jakość materiału ale ja już się nabrałam na to, że mają dziwną rozmiarówkę - wszystko (dla mnie i dziecka) okazało się na styk albo za małe a kupiłam rozmiar, w którym zwykle w innych sklepach mieszczę się z zapasem, na dodatek dowiedziałam się, że nie przyjmują zwrotów, a ubrania leżą na płask w folii i nie można ich nawet z niej wyjąć, nie mówiąc już o przymierzaniu - więcej ciucha w Lidlu nie kupię
      • thegimel Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 22:00
        A mój syn z kolei znakomicie się wpasowuje w ich rozmiarówkę big_grin
        Jedyny sklep, w którym nie muszę mierzyć jak mu kupuję spodnie smile
      • maggi9 Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 07:10
        mvszka napisała:

> z zapasem, na dodatek dowiedziałam się, że nie przyjmują zwrotów, a ubrania leż
        > ą na płask w folii i nie można ich nawet z niej wyjąć, nie mówiąc już o przymie
        > rzaniu - więcej ciucha w Lidlu nie kupię

Zmień Lidla jak możesz, no i chcesz.

W moim zwroty przyjmują, część ubrań jest wypakowana (ale to raczej wina klientów bo nawet parę skarpetek potrafią rozparować nie wiem co co?) no i wstawili lustro big_grin

Lidlowe ubrania mnie generalnie nie zachwycają. Kupuje tam głównie skarpety i ciuchy "domowe". Bardzo fajny dres w ziemie kupiłam.
        • mvszka Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 10:37
          zmienić nie mogę, bo jest jeden
          ale bez płaczu smile
      • goodnightmoon Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 10:35
        mvszka napisała:

> na dodatek dowiedziałam się, że nie przyjmują zwrotów, a ubrania leżą na płask w folii i nie można ich nawet z niej wyjąć, nie mówiąc już o przymierzaniu

Oooo, to w Niemczech jest inaczej - przyjmują zwroty bez gadania i można wyjmować z folii wink
        • ira_07 Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 10:53
          W Polskim regulaminie też stoi, że przyjmują zwroty - tylko w opakowaniu fabrycznym, więc nie można rozerwać folii i tyle. A powyjmowane widzę zawsze, więc można i w Polsce wink
      • ira_07 Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 10:50
        A dla mnie rozmiarówka dziwna, bo za raz duże, raz ok wink Kupiłam ostatnio bluzki w rozm. S i wiszą na mnie dosłownie, nawet nie to, że są luźne. A znam jeszcze trochę ludzi drobniejszych niż ja, więc wg tej rozmiarówki powinni nosić XXS big_grin Niestety, zgubiłam paragon, więc nie mogłam oddać. Spódniczkę mam i dobra, wiec nie wiem na jakiej zasadzie rozmiary dobierają.

a ubrania leż
        > ą na płask w folii i nie można ich nawet z niej wyjąć,

U mnie są powyjmowane.
    • hermenegilda_zenia Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 21:58
      Ubrania są może nienajgorszej jakości, ale odkąd dowiedziałam się, że tak jak wiele innych firm zachodnich Lidl ignoruje i ma gdzieś fatalne warunki pracy, jakie panują w fabrykach w Bangladeszu, gdzie szyte są dla nich te ciuchy to przestałam kupować.
      • annajustyna Re: ubrania z Lidla 15.05.13, 22:21
        A ktora firma tego nie ignoruje?
    • kropkacom Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 06:35
      Lubię ten sklep, ale rzeczy tam raczej nie kupuje. To znaczy mam ich bluzkę dla siebie, majtki i stanik. Dla dzieci nie, bo ile razy zmacałam wydawało mi się jednak kiepskie, rozmiary dziwne. Poza tym ciuchy zawsze przebrane maksymalnie, a chodzę tam koło ósmej rano.
      • kotulek_ns Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 10:15
        a właśnie ubrania dla dzieci są wg mnie lepszej jakości niż te dla dorosłych.
        kupowałam super koszulki z długim rękawem chłopięce, dżinsy zwykłe i ocieplane, softshell, bluzę z sówką, komplety skarpetek dla dziewczynki, piżamki - wszystko bardzo fajne.
        dla siebie i męża odzież rowerową, bluzę, legginsy, koszulę nocną - wszystko jak najbardziej ok.
        jedynie mam zastrzeżenia do piżamy - lamówka się pruła u spodni, bo się nie rozciągała przy wkładaniu na moją szanowną D.
        i ręczniki kiedyś kupiłam - totalne nieporozumienie, nie wchłaniały wody i ciągle się z nich sypały kudły.
        są rzeczy różnej jakości, trzeba oglądać gazetki i samemu sprawdzić jakość i rozmiar, bo to co ładnie wygląda na reklamie wcale tak nie musi w rzeczywistości
    • lilly_about Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 10:20
      Ja to bym może i kupowała dziecku ubrania lupilu, bo te które miałyśmy są bardzo fajne, ale jak rzucą towar w lidlu to trzeba być o 7 i nurkować w tym wszystkim, bo później wszystko jest przebrane. Damskie ubrania nie podobają mi się, w dodatku rozmiarówka jest zawyżona.
    • goodnightmoon Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 10:28
      drosetka napisał(a):

> a nie wspomnę o ubraniach dla dzieci, które są naprawdę świetne jakościowo

A przy tym dobrze leżą na wysokich szczupłych dzieciach smile
      Często kupuję synowi ubrania w Lidlu, właśnie ze względu na niską cenę i dobrą jakość.
      • hugo43 Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 11:02
        kupuje dzieciece pizamy,t-shirty,skarpety w wielopakach,jeansy,portki dresowe.nigdy nic sie nie zniszczylo w praniu.moj syn z tych chudych,moze dlatego latwiej mi dopasowac?trzeba rano jechac na zakupy,bo wszystko szybko znika.a i jeszcze dzieciece kalosze mielismy,a kolezanka kupowala zimowe buty z jakas membrana dla dziecka i byly tez dobre.lidl ma dobry stosunek ceny do jakosci,wiec nie ma co wybrzydzacsmile
    • iwoniaw Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 13:26
      Dla dzieci piżamy, skarpetki i t-shirty, dla siebie koszulę nocną mam właśnie z Lidla.
      Czasem coś mi się podoba, ale nie ma tam jak przymierzyć, a ja bez mierzenia ciuchów nie kupuję.
    • redheadfreaq Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 16:04
      Mam kurtkę rowerową i kilka par skarpetek. Niestety, aktualnie Lidla nie mam kompletnie po drodze, musiałam przestawić się na Biedrę.
    • anielka5 Re: ubrania z Lidla 16.05.13, 17:43
      Chciałam tylko zameldować, że tak jak przypuszczałam wykupili mi dzisiaj wszystko. Nie zostały ani jedne spodnie, ani bluzkasad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka