Dodaj do ulubionych

krwawienie po porodzie?

22.05.13, 08:51
czy obfite krwawienie po porodzie jest naturalne ?
poród wczoraj?
Obserwuj wątek
    • ledzeppelin3 Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 08:53
      Zależy, co rozumiesz przez obfite. Ile wkładek (tych dużych poporodowych ) na godzinę jest zużywanych? Czy pacjentka jest w szpitalu czy już w domu?
      • adwarp Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 08:56
        poród był wczoraj, nie wiem ile wkładeksad spróbuję się dowiedzieć...
    • oqoq74 Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 08:54
      No trochę trwa zanim wszystko się oczyści. Ale najlepiej oceni to lekarz, czy położna.
    • kamelia04.08.2007 Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 09:34
      jak ty urodziłas wczoraj, to trudno, zeby z ciebie nie schodziło. Krwawienie jest obfitsze niz przy zwykłym, comiesiecznym okresie.

W szpitalu byłam 5 dni i w szpitalu uzywałam podkładów, bo sie lało, a nawet wychodziły skrzepy, w domu juz wystarczyły podpaski i tak to trwało ok. 4 tygodni.
    • podkocem Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 09:45
      obite krwawienie tak, ale nie krwotok, bo to zagraza zyciu.
    • thegimel Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 09:48
      Może być obfite, powinno w miarę upływu czasu zanikać. Jeśli coś Cię niepokoi zadzwoń do położnej/lekarza.
    • annajustyna Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 09:49
      <do 2 m-cy sie krwawi. Po porodzie bezposrednio jak przy b. mocnej miesiaczce.
    • kerri31 Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 10:42
      No raczej. I będzie jeszcze z 5 tygodni krwawić tylko później już mniej.
    • adwarp Re: ostatnie info 22.05.13, 12:01
      dziewczyna jest po łyżeczkowaniu i będzie miała przetaczaną krew, czyli nie wszystko jednak poszło dobrzesad
      • joanna_poz Re: ostatnie info 22.05.13, 14:23
        ja mialam łyżeczkowanie + przetaczanie krwi.

krwawienie jest obfite i dlugo trwa.
        • adwarp Re: joanna_poz 22.05.13, 20:58
          długo dochodziłaś do siebie?
          • joanna_poz Re: joanna_poz 23.05.13, 10:39
            z 4-5 tygodni.
            początkowe były szczegolnie cięzkie.
            niestety połog okazał sie tak cięzkim doświadczeniem, ktorego kompletnie się nie spodziewałam.
      • ledzeppelin3 Re: ostatnie info 22.05.13, 16:21
        Najwyraźniej został fragment łożysko w jamie macicy plus ewentualne zaburzenia krzepnięcia po porodzie.
        • adwarp Re: dzięki dziewczyny za zainteresowanie:) 22.05.13, 20:55
          lekarz powiedział na badaniu usg, że "macica czysta", a krwotok to wynik "krwiaka", póki co jeszcze jest bardzo osłabiona i niepokoi ją brak sił do opieki nad maleństwem, niemożliwość nakarmienia dziecka...

• mozambique Re: dzięki dziewczyny za zainteresowanie:) 23.05.13, 10:58
            slaba bo traci duzo krwi
            nie moze karmic bo pewnie po lyzeczkowaniu dali jej antybiotyki

to krwawienie to nie krwawienie ( w sensie uplyw krwi z przerwanych naczyn ) tylko tzw odchody poporodowe z macicy , moga "iśc" do 4-5 tyg po porodzie , stad mamy połóg i koniecznosc oszczedzania sie kobiety w tym okresie

obfitosc odchodów jest rózna , moze to byc nawet zuzycie do 10 tych duzych podkałdów poporodowych na dobę, dziewczyne trzeba uprzedzic ze jak juz zacznie karmic piersią to odchody będa szly obficie szczególeni w trakcie karmienia ( wydzielanie oksytocyny powoduje skurcze macicy , która wtedy wlasnie wydala to co w niej jest, i te skurcze moga byc bolesne - zeby sie nei przeraziła )

a najwazniejesz - niech dziewczyna na bieżaco pyta lekarzy i polozne w szpitalu , oni są od tego zeby ja uspokoic i na bieząco sprawdzac co tam z niej leci - czy czasami nie ma jakichc innych dodatkowych wydzielin, ropy itd
            • adwarp Re: dzięki dziewczyny za zainteresowanie:) 23.05.13, 12:13
              > nie moze karmic bo pewnie po lyzeczkowaniu dali jej antybiotyki

rzeczywiście dostaje antybiotyk, myślisz, że będzie mogła karmić jak zakończy jego branie? w sensie, czy będzie miała pokarm i czy maluszek będzie chciał ssać ?

czy powinna odciągać teraz pokarm, żeby pobudzać piersi ?
      • tereferefretka Re: ostatnie info 23.05.13, 10:46
        ja tez przy pierwszym porodzie mialam lyzeczkowanie bo sie lozysko nie chcialo odkleić, mialam b.dużą anemie(zastrzyki i żarcie żelaza w tabletkach przez 5mcy ciąży)
        krwi mi nie przetaczali
        krwawiłam po tak do 3tygodni,wiec nie ma reguły.
    • panidemonka Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 14:43
      Weź sole trzeźwiące. Wąchanie octu podobno też pomaga.
    • demonii.larua Re: krwawienie po porodzie? 22.05.13, 23:30
      Weź sę zemdlej raz porządnie, od razu Ci się polepszy :F
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka