anna345e 28.05.13, 13:43 za kilka miesiecy gwałciciele mordercy dzieci zaczna wychodzic na wolnosc, czy was to nie przeraza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiotka_trzpiotka Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:44 a co? amnestię ogłosili? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:45 Jak się komuś wyrok kończy, to wychodzi. Bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka75 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:57 mam nadzieję, że rząd coś wymyśli i nie pozwoli, by ci zwyrodnialcy zaczęli wkrótce szaleć na wolności. powinno się ich odizolować od społeczeństwa raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:59 Nie chodzi o amnestię, tylko o tych, którym zasądzono karę śmierci, potem ją zniesiono, a dożywocia jeszcze prawo nie przewidywało- o te sytuacje pewnie autorce chodziło. Też mam nadzieję że znajdzie się sposób, żeby nie wyszli na wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:07 A jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:15 Nie wiem, nie jestem prawnikiem. Zdaję sobie sprawę że prawo nie działa wstecz, jednak mam nadzieję że ktoś COŚ wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:25 ogladałam program na ten temat niewiele sie da zrobic, bo własnie prawo nie działa wstecz cokolwiek będą chcieli zrobić to bedzie to musiało się opierać o ustalanie prawa wstecz, co jest wykluczone, bo daje furtkę do wielkich nadużyc lub moga ukarać kogos drugi raz za to samo- co też jest nielegalne Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:48 ale kare smierci zamieniono na dozywocie (czyli 25 lat) z tego co pamietam odnosnie polskiego prawa. teraz wprowadzono kare dozywocia bez prawa do 'wczesniejszego' zwolnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:04 Tak naprawdę groźnych jest dwóch - Trynkiewicz i Pękalski. Całe kombinacje, żeby ich nie wypuścić jest pisane pod nich właśnie. Mam nadzieję, że coś wypracują, co by pomogło ich w więzieniu lub w psychiatryku zatrzymać Jeśli wyjdą to w tym konkretnym przypadku rozwiązaniem będzie jedynie lincz Odpowiedz Link Zgłoś
anna345e Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:13 Bog karze wybaczac a lincz spowoduje ze nie bedziemy lepsi od nich, wybaczcie im , pewnie sie zmienili po tylulatach, odpokutowali swoje czyny, zasluguja na 2ga szanse Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:16 Dooobrze, skoro Bóg karze, to oczywiście wybaczamy i nie ma tematu. Po cholerę się pytasz czy nas to nie przeraża..? Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:22 Trollujesz aż miło, ale odpowiem. Trynkiewicz spędza czas na malowaniu nagich chłopców i badający go specjaliści twierdzą, że ryzyko, że zabije znowu jest ogromne. Ten człowiek w dzisiejszych czasach spędziłby całe życie za kratkami, nie widzę powodu, żeby za dziurę w systemie prawnym zapłaciło niewinne dziecko. Jak się nie uda go uziemnić w zakładzie do końca życia, to rozwiązanie jest jedyne niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:26 ja mam cichą nadzieję, niestety, że kto nie wytrzyma ciśnienia i zrobi z nim porządek poza prawem Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:34 I dostanie dożywocie Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:40 albo 25 lat, albo go nie znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
anna345e Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:27 a jakiez to rozwiazanie i kto by sie go podjal Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:34 Przypuszczam, ze któryś z rodziców zabitych chłopców. Ci ludzi enie mają już nic do stracenia. Zreszta był wywiad z jednym z ojców. Powiedział do kamery, ze jak Trynkiewicz wyjdzie a wolność, to go zabije Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 28.05.13, 15:59 arwena_11 napisała: > był wywiad z jednym z ojców. Powiedział do kamery, ze jak Trynkiewicz wyjdzie a wolność, to go zabije Glupio zrobil, ze powiedzial, bo to juz bedzie zabojstwo z premedytacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: 29.05.13, 09:37 25 lat więzienia + zostanie bohaterem ludu, a jego imię będzie wychwalane przez lata jako tego, który uchronił niewinne dzieci przed brutalnym zabiciem. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 29.05.13, 14:45 lauren6 napisała: > 25 lat więzienia + zostanie bohaterem ludu, a jego imię będzie wychwalane przez lata Lata? Tydzien, moze dwa. Teraz news goni news. Potem bedzie nastepna "mama Madzi", jakis slub czy rozwod u Kardashians, ludzie szybko zapomna, a facet zgnije w pierdlu za takiego gnoja. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:51 thegimel napisała: > Trollujesz aż miło, ale odpowiem. Troll od malych siusiaków i prosaków, ale cos wczesnie dzis Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 15:11 Tu nie chodzi o to zeby byc od kogos lepszym lub gorszym tylko zeby nasze dzieci byly bezpieczniejsze i nie zostaly sierotami. O ile pamietam jeden z tych najgrozniejszych to pedofil i morderca, a drugi nadpobudliwy seksualnie gwalciciel i morderca. Mozna stac sie gorszym czlowiekiem po zabiciu takiech typow? anna345e napisała: > Bog karze wybaczac a lincz spowoduje ze nie bedziemy lepsi od nich, wybaczcie i > m , pewnie sie zmienili po tylulatach, odpokutowali swoje czyny, zasluguja na 2 > ga szanse Odpowiedz Link Zgłoś
irina_katodina Nieprawda 28.05.13, 15:49 anna345e napisała: > Bog karze wybaczac a lincz spowoduje ze nie bedziemy lepsi od nich, Choćbym ich ukatrupiła własnymi rękami, a przedtem po plasterku odkrawała fiuta i jaja, i tak będę lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 nie tylko... 28.05.13, 14:29 thegimel napisała: > Tak naprawdę groźnych jest dwóch - Trynkiewicz i Pękalski. < nie tylko: wagrowiec.naszemiasto.pl/artykul/1869967,pedofil-zgwalcil-11-latke,id,t.html >Mam nadzieję, że coś wypracują...< Wczoraj w wiadomościach słyszałam, że od 2010r. jest ustawa, która zezwala na kastrowanie pedofilów. Niestety nie dotyczy to tych, którzy zostali skazani przed wejściem ustawy w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna345e Re: nie tylko... 28.05.13, 14:32 to raczej nie jest humanitarne rozwiazanie, bo zaraz zaczna kastrowac geji i zoofili tez Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: nie tylko... 28.05.13, 14:39 jeżeli ktoś ma tak zryty beret że geja czyli homoseksualisty od pedofila nie rozróżnia... o zoofilii sie nie wypowiadam, za trudne to dla mnie. A w temacie wątku to przeraża, przeraża mnie myśl że taki bydlak mógłby się znaleźć niedaleko mojego dziecka, przeraża że może być bezkarny. Niestety są przypadki że TRZEBA eliminować skutecznie pewne osobniki. A humanitaryzm to trzeba zachowywać bardziej wobec ofiar a nie wobec oprawców. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: nie tylko... 28.05.13, 14:47 ale nie mogą zrobic przepisu pod konkretne 3 osoby, bo te 3 osoby z palcem w d... wygrają każdy proces a nie o to chodzi moim zdaniem- nie do końca legalnie i nie do końca oficjalnie państwo powinno zafundować tym najniebezpieczniejszym cienie- czyli zawsze ktoś za nim łazi- o czym on nie wie i nie rusza się bez wiedzy cienia Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: nie tylko... 28.05.13, 15:33 anna345e napisała: > to raczej nie jest humanitarne rozwiazanie, bo zaraz zaczna kastrowac geji i zoofili tez < Humanitarne czy nie humanitarne??? A jakież to ma znaczenie w przypadku pedofila? Pedofil to nie gej ani zoofil. Nie o nich tu mowa. Jak pomyślę, że taki sku...el mógłby zbliżyć się do mojego dziecka to gdybym mogła... sama bym wykastrowała. Czy komuś się to podoba czy nie . Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: nie tylko... 28.05.13, 14:43 to jest broń obosieczna szkoda, że w TYM przypadku prawo nie działa wstecz- to naturalne natomiast co by się stało, gdyby kiedyś jakis rząd wysoce konserwatywny wprowadził przepis- kobiety, które dokonały aborcji- z jakiegokolwiek powodu i gdziekolwiek do 20 lat w tył (nawet legalnie) teraz poniosą wysoka karę- np 10 lat więzienia inna kwestia, że kastrowanie nie do końca może byc dobrym wyjściem w pewnych sytuacjach, bo wykastrowanie może spowodowac wzrost zachowań sadystycznych bez podtekstu seksualnego- to jest bardzo indywidualna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: nie tylko... 28.05.13, 15:59 Pedofile byli, są i będą niestety. Ale w wątku chodzi o tych morderców, którym karę śmierci zamieniono na 25 lat (nie było wtedy dożywocia). Teraz jest możliwość odizolowania mordercy do końca życia, a tych trzeba będzie wypuścić. I wśród wszystkich tych, których będzie trzeba wypuścić największe zagrożenie stanowią właśnie Trynkiewicz i Pękalski. Reszta towarzystwa to 'zwykli' mordercy', ci dwaj to psychole. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:45 ale rozumiem ze to dlatego ze odsiedzieli wyrok, czy to jakas ogolnokrajowa amnestia dla gwalcicieli i mordercow dzieci? tudziez amnestia dedykowana dla kogos personalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:52 owszem, odsiedzieli. Ale w tym wypadku chodzi o dwie osoby BARDZO niebezpieczne, które tylko i wyłącznie dzięki korzystnemu DLA NICH zbiegowi okoliczności mają szanse wyjść na wolność. Generalnie nie powinni już zyć, albo.. odsiadywać dożywocie. Niestety, mają szanse wyjść z więzienia jako "czyści" a sa na prawde niebezpieczni i nie ukrywają że zabijać będą. Z tym, ze w obowiązującym porządku prawnym NIC im zrobić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:54 w jaki sposob prawo traktuje teraz (obecne prawo w pl) pedofili wychodzacych z wiezienia? jest jakis rejestr, restrykcje co do miejsca zamieszkania, nadzor? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta306306 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:50 Mariusz Trynkiewicz – Seryjny dzieciobójca Mariusz Trynkiewicz przed wyjściem z więzienia zapowiada: Znów będę mordował. Za rok wychodzi na wolność po 25 latach odsiadki Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 16:31 www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/seryjny-dzieciobojca-mariusz-trynkiewicz-przed-wyjsciem-z-wiezienia-znow-bede-mordowa_185040.html Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 15:45 Trudno będzie znaleźć legalny sposób, bo prawo nie działa wstecz. Liczę, że ktoś ich zaciuka raz na zawsze. Niewielka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 16:01 Ja też szczerze mówiąc, choć zazwyczaj praworządny ze mnie obywatel. I mam nadzieję, że go nie złapią. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 16:31 Masakra to jest. Wczoraj widziałam reportaż o 11 letniej dziewczynce zgwałconej przez psychicznego zwyrodnialca. Najgorsza jest ta bezsilność. Policja powinna ich monitororować po wyjściu z więzienia na tyle na ile to mozliwe. Obawiam sie jednak że będa nieskuteczni i wsadza ich jak już komus krzywdę wyrządzą. Ten Trynkiewicz zabił nastoletnich chłopców a ja mam 14 latka w domu, pewnie bez sensu histeryzować ale wyobraźnia za bardzo działa. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 30.05.13, 13:39 Masakra to jest. Wczoraj widziałam reportaż o 11 letniej dziewczynce zgwałconej > przez psychicznego zwyrodnialca. A mówili o tym, czy panienka nie była czasem ubrana jak szmata? Ja tam się pilnuje, aby moja córcia nie ubrała się jak ku...szon, żadne spodenki czy naramki, bo to już jak szmata wygląda i się powodu o kłopoty, a krew nie woda, nie woda. Też się zastanawiam, czy ci chłopcy nie byli ubrani jak szmaty, wyzywająco, bo wtedy no sorry, sami sobie winni są. Jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 17:20 Cóż co roku wychodzą z więzienia na wolność gwałciciele, zabójcy czy pedofile. A ile wokół nas jest jeszcze nigdy nie karanych bo nie przyłapanych pedofilów lub morderców? Strach wyjść z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 28.05.13, 19:42 oni jeszcze nie przeżywają załamania nerwowego zmuszającego ich do popełnienia samobójstwa w celi... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 28.05.13, 19:50 Ja tez się dziwię, służba więzienna nie pilnuje ich tak, jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 28.05.13, 21:41 no wlaśnie pilnuje ich za bardzo, a powinna czasem zapomnieć się na chwilę i wypuścić na spacerniak z innymi recydywami Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 29.05.13, 09:31 To samo miałam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
irina_katodina Mam nadzieję... 28.05.13, 20:00 Mam nadzieję, że ktoś się nimi zajmie SKUTECZNIE. I mam nadzieję, że odpowiednie służby nie będą bardziej skuteczne w poszukiwaniach tego kogoś, niż w przypadku zabójców gen. Papały. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Mam nadzieję... 28.05.13, 22:17 coz przydali by sie tacy Boondock Saints Odpowiedz Link Zgłoś
noemi29 Re: Mam nadzieję... 28.05.13, 23:31 irina_katodina napisała: > Mam nadzieję, że ktoś się nimi zajmie SKUTECZNIE. > A ja mam pewność, że nikt. Kto się będzie narażał? Rodziny tych chłopców? To są już starzy, zmęczeni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 22:34 Niestety po tej ziemi chodzi wielu psychopatów, aż strach. Jako matka bardzo boję się o swoje dzieci i pewnie ten strach będzie mi towarzyszył do końca życia. Takie sytuacje miały miejsce kiedyś i dzieją się nadal i mam nadzieję, że dla takich ludzi będą znacznie surowsze kary. To co dzieje się teraz to jakaś tragedia. Jak można wypuszczać na wolność ludzi którzy na 99% będą postępować tak samo?! Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 29.05.13, 01:10 Tak, jest to przerażające, że w Polsce na wolności będą chodzić najgorsze rzezimieszki. Choć teraz też nie jest dobrze - zabójcy Przemyka nie spędzili nawet jednego dnia w więzieniu i nie spędzą (przedawnienie). Najgorsze sb-ckie mendy i inni zbrodzniarze mają niebotyczne emerytury... można by długo o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia36678 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 29.05.13, 20:11 a co sadzicie o adwokatach tych zwyrodnialców Odpowiedz Link Zgłoś