Dodaj do ulubionych

za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic

28.05.13, 13:43
za kilka miesiecy gwałciciele mordercy dzieci zaczna wychodzic na wolnosc, czy was to nie przeraza?
Obserwuj wątek
    • wiotka_trzpiotka Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:44
      a co? amnestię ogłosili?
    • angazetka Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:45
      Jak się komuś wyrok kończy, to wychodzi. Bywa.
    • jagienka75 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:57
      mam nadzieję, że rząd coś wymyśli i nie pozwoli, by ci zwyrodnialcy zaczęli wkrótce szaleć na wolności.
      powinno się ich odizolować od społeczeństwa raz na zawsze.
      • anika772 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 13:59
        Nie chodzi o amnestię, tylko o tych, którym zasądzono karę śmierci, potem ją zniesiono, a dożywocia jeszcze prawo nie przewidywało- o te sytuacje pewnie autorce chodziło.
        Też mam nadzieję że znajdzie się sposób, żeby nie wyszli na wolność.
        • angazetka Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:07
          A jaki?
          • anika772 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:15
            Nie wiem, nie jestem prawnikiem. Zdaję sobie sprawę że prawo nie działa wstecz, jednak mam nadzieję że ktoś COŚ wymyśli.
            • aneta-skarpeta Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:25
              ogladałam program na ten temat

niewiele sie da zrobic, bo własnie prawo nie działa wstecz

cokolwiek będą chcieli zrobić to bedzie to musiało się opierać o ustalanie prawa wstecz, co jest wykluczone, bo daje furtkę do wielkich nadużyc

lub moga ukarać kogos drugi raz za to samo- co też jest nielegalne
        • princess_yo_yo Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:48
          ale kare smierci zamieniono na dozywocie (czyli 25 lat) z tego co pamietam odnosnie polskiego prawa. teraz wprowadzono kare dozywocia bez prawa do 'wczesniejszego' zwolnienia?
    • thegimel Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:04
      Tak naprawdę groźnych jest dwóch - Trynkiewicz i Pękalski. Całe kombinacje, żeby ich nie wypuścić jest pisane pod nich właśnie. Mam nadzieję, że coś wypracują, co by pomogło ich w więzieniu lub w psychiatryku zatrzymać uncertain Jeśli wyjdą to w tym konkretnym przypadku rozwiązaniem będzie jedynie lincz uncertain
      • anna345e Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:13
        Bog karze wybaczac a lincz spowoduje ze nie bedziemy lepsi od nich, wybaczcie im , pewnie sie zmienili po tylulatach, odpokutowali swoje czyny, zasluguja na 2ga szanse
        • anika772 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:16
          Dooobrze, skoro Bóg karze, to oczywiście wybaczamy i nie ma tematu.
          Po cholerę się pytasz czy nas to nie przeraża..?
        • thegimel Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:22
          Trollujesz aż miło, ale odpowiem. Trynkiewicz spędza czas na malowaniu nagich chłopców i badający go specjaliści twierdzą, że ryzyko, że zabije znowu jest ogromne. Ten człowiek w dzisiejszych czasach spędziłby całe życie za kratkami, nie widzę powodu, żeby za dziurę w systemie prawnym zapłaciło niewinne dziecko. Jak się nie uda go uziemnić w zakładzie do końca życia, to rozwiązanie jest jedyne niestety.
          • aneta-skarpeta Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:26
            ja mam cichą nadzieję, niestety, że kto nie wytrzyma ciśnienia i zrobi z nim porządek poza prawem
            • antyideal Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:34
              I dostanie dożywocie
              • aneta-skarpeta Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:40
                albo 25 lat, albo go nie znajdąwink
          • anna345e Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:27
            a jakiez to rozwiazanie i kto by sie go podjal
            • arwena_11 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:34
              Przypuszczam, ze któryś z rodziców zabitych chłopców. Ci ludzi enie mają już nic do stracenia. Zreszta był wywiad z jednym z ojców. Powiedział do kamery, ze jak Trynkiewicz wyjdzie a wolność, to go zabije
              • majenkir Re: 28.05.13, 15:59
                arwena_11 napisała:
                > był wywiad z jednym z ojców. Powiedział do kamery, ze jak Trynkiewicz wyjdzie a wolność, to go zabije

Glupio zrobil, ze powiedzial, bo to juz bedzie zabojstwo z premedytacja.
                • lauren6 Re: 29.05.13, 09:37
                  25 lat więzienia + zostanie bohaterem ludu, a jego imię będzie wychwalane przez lata jako tego, który uchronił niewinne dzieci przed brutalnym zabiciem.
                  • majenkir Re: 29.05.13, 14:45
                    lauren6 napisała:
                    > 25 lat więzienia + zostanie bohaterem ludu, a jego imię będzie wychwalane przez lata

Lata? Tydzien, moze dwa. Teraz news goni news. Potem bedzie nastepna "mama Madzi", jakis slub czy rozwod u Kardashians, ludzie szybko zapomna, a facet zgnije w pierdlu za takiego gnoja.
          • antyideal Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:51
            thegimel napisała:

> Trollujesz aż miło, ale odpowiem.

Troll od malych siusiaków i prosaków, ale cos wczesnie dzis wink
        • cersei8 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 15:11
          Tu nie chodzi o to zeby byc od kogos lepszym lub gorszym tylko zeby nasze dzieci byly bezpieczniejsze i nie zostaly sierotami.
          O ile pamietam jeden z tych najgrozniejszych to pedofil i morderca, a drugi nadpobudliwy seksualnie gwalciciel i morderca.
          Mozna stac sie gorszym czlowiekiem po zabiciu takiech typow?

anna345e napisała:

> Bog karze wybaczac a lincz spowoduje ze nie bedziemy lepsi od nich, wybaczcie i
          > m , pewnie sie zmienili po tylulatach, odpokutowali swoje czyny, zasluguja na 2
          > ga szanse
        • irina_katodina Nieprawda 28.05.13, 15:49
          anna345e napisała:

> Bog karze wybaczac a lincz spowoduje ze nie bedziemy lepsi od nich,

Choćbym ich ukatrupiła własnymi rękami, a przedtem po plasterku odkrawała fiuta i jaja, i tak będę lepsza.
      • misiowamama-2 nie tylko... 28.05.13, 14:29
        thegimel napisała:

> Tak naprawdę groźnych jest dwóch - Trynkiewicz i Pękalski. <

nie tylko:
        wagrowiec.naszemiasto.pl/artykul/1869967,pedofil-zgwalcil-11-latke,id,t.html
        >Mam nadzieję, że coś wypracują...<

Wczoraj w wiadomościach słyszałam, że od 2010r. jest ustawa, która zezwala na kastrowanie pedofilów. Niestety nie dotyczy to tych, którzy zostali skazani przed wejściem ustawy w życie.
        • anna345e Re: nie tylko... 28.05.13, 14:32
          to raczej nie jest humanitarne rozwiazanie, bo zaraz zaczna kastrowac geji i zoofili tez
          • paskudek1 Re: nie tylko... 28.05.13, 14:39
            jeżeli ktoś ma tak zryty beret że geja czyli homoseksualisty od pedofila nie rozróżnia... o zoofilii sie nie wypowiadam, za trudne to dla mnie.
            A w temacie wątku to przeraża, przeraża mnie myśl że taki bydlak mógłby się znaleźć niedaleko mojego dziecka, przeraża że może być bezkarny. Niestety są przypadki że TRZEBA eliminować skutecznie pewne osobniki. A humanitaryzm to trzeba zachowywać bardziej wobec ofiar a nie wobec oprawców.
            • aneta-skarpeta Re: nie tylko... 28.05.13, 14:47
              ale nie mogą zrobic przepisu pod konkretne 3 osoby, bo te 3 osoby z palcem w d... wygrają każdy proces

a nie o to chodzi

moim zdaniem- nie do końca legalnie i nie do końca oficjalnie państwo powinno zafundować tym najniebezpieczniejszym cienie- czyli zawsze ktoś za nim łazi- o czym on nie wie i nie rusza się bez wiedzy cienia
          • misiowamama-2 Re: nie tylko... 28.05.13, 15:33
            anna345e napisała:

> to raczej nie jest humanitarne rozwiazanie, bo zaraz zaczna kastrowac geji i zoofili tez <

Humanitarne czy nie humanitarne??? A jakież to ma znaczenie w przypadku pedofila? Pedofil to nie gej ani zoofil. Nie o nich tu mowa.
            Jak pomyślę, że taki sku...el mógłby zbliżyć się do mojego dziecka to gdybym mogła... sama bym wykastrowała. Czy komuś się to podoba czy nie .
        • aneta-skarpeta Re: nie tylko... 28.05.13, 14:43
          to jest broń obosieczna

szkoda, że w TYM przypadku prawo nie działa wstecz- to naturalne

natomiast co by się stało, gdyby kiedyś jakis rząd wysoce konserwatywny wprowadził przepis- kobiety, które dokonały aborcji- z jakiegokolwiek powodu i gdziekolwiek do 20 lat w tył (nawet legalnie) teraz poniosą wysoka karę- np 10 lat więzienia

inna kwestia, że kastrowanie nie do końca może byc dobrym wyjściem w pewnych sytuacjach, bo wykastrowanie może spowodowac wzrost zachowań sadystycznych bez podtekstu seksualnego- to jest bardzo indywidualna sprawa
        • thegimel Re: nie tylko... 28.05.13, 15:59
          Pedofile byli, są i będą niestety. Ale w wątku chodzi o tych morderców, którym karę śmierci zamieniono na 25 lat (nie było wtedy dożywocia). Teraz jest możliwość odizolowania mordercy do końca życia, a tych trzeba będzie wypuścić. I wśród wszystkich tych, których będzie trzeba wypuścić największe zagrożenie stanowią właśnie Trynkiewicz i Pękalski. Reszta towarzystwa to 'zwykli' mordercy', ci dwaj to psychole.
    • princess_yo_yo Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:45
      ale rozumiem ze to dlatego ze odsiedzieli wyrok, czy to jakas ogolnokrajowa amnestia dla gwalcicieli i mordercow dzieci? tudziez amnestia dedykowana dla kogos personalnie.
      • paskudek1 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:52
        owszem, odsiedzieli. Ale w tym wypadku chodzi o dwie osoby BARDZO niebezpieczne, które tylko i wyłącznie dzięki korzystnemu DLA NICH zbiegowi okoliczności mają szanse wyjść na wolność. Generalnie nie powinni już zyć, albo.. odsiadywać dożywocie. Niestety, mają szanse wyjść z więzienia jako "czyści" a sa na prawde niebezpieczni i nie ukrywają że zabijać będą. Z tym, ze w obowiązującym porządku prawnym NIC im zrobić nie można.
        • princess_yo_yo Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:54
          w jaki sposob prawo traktuje teraz (obecne prawo w pl) pedofili wychodzacych z wiezienia? jest jakis rejestr, restrykcje co do miejsca zamieszkania, nadzor?
    • kobieta306306 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 14:50
      Mariusz Trynkiewicz – Seryjny dzieciobójca Mariusz Trynkiewicz przed wyjściem z więzienia zapowiada: Znów będę mordował. Za rok wychodzi na wolność po 25 latach odsiadki

• misiowamama-2 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 16:31
        www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/seryjny-dzieciobojca-mariusz-trynkiewicz-przed-wyjsciem-z-wiezienia-znow-bede-mordowa_185040.html
    • jowita771 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 15:45
      Trudno będzie znaleźć legalny sposób, bo prawo nie działa wstecz. Liczę, że ktoś ich zaciuka raz na zawsze. Niewielka strata.
      • thegimel Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 16:01
        Ja też szczerze mówiąc, choć zazwyczaj praworządny ze mnie obywatel. I mam nadzieję, że go nie złapią.
        • azja001 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 16:31
          Masakra to jest. Wczoraj widziałam reportaż o 11 letniej dziewczynce zgwałconej przez psychicznego zwyrodnialca. Najgorsza jest ta bezsilność.
          Policja powinna ich monitororować po wyjściu z więzienia na tyle na ile to mozliwe. Obawiam sie jednak że będa nieskuteczni i wsadza ich jak już komus krzywdę wyrządzą.
          Ten Trynkiewicz zabił nastoletnich chłopców a ja mam 14 latka w domu, pewnie bez sensu histeryzować ale wyobraźnia za bardzo działa.
          • totorotot Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 30.05.13, 13:39
            Masakra to jest. Wczoraj
            widziałam reportaż o 11 letniej
            dziewczynce zgwałconej
            > przez psychicznego zwyrodnialca.

A mówili o tym, czy panienka nie była czasem ubrana jak szmata? Ja tam się pilnuje, aby moja córcia nie ubrała się jak ku...szon, żadne spodenki czy naramki, bo to już jak szmata wygląda i się powodu o kłopoty, a krew nie woda, nie woda.
            Też się zastanawiam, czy ci chłopcy nie byli ubrani jak szmaty, wyzywająco, bo wtedy no sorry, sami sobie winni są.
            Jak sądzicie?
    • gazeta_mi_placi Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 17:20
      Cóż co roku wychodzą z więzienia na wolność gwałciciele, zabójcy czy pedofile. A ile wokół nas jest jeszcze nigdy nie karanych bo nie przyłapanych pedofilów lub morderców? Strach wyjść z domu.
    • iwoniaw Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 28.05.13, 19:42
      oni jeszcze nie przeżywają załamania nerwowego zmuszającego ich do popełnienia samobójstwa w celi...
      • jowita771 Re: Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 28.05.13, 19:50
        Ja tez się dziwię, służba więzienna nie pilnuje ich tak, jak trzeba suspicious
        • karra-mia Re: Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 28.05.13, 21:41
          no wlaśnie pilnuje ich za bardzo, a powinna czasem zapomnieć się na chwilę i wypuścić na spacerniak z innymi recydywami
          • jowita771 Re: Ja to się tylko dziwię, że po tylu latach 29.05.13, 09:31
            To samo miałam na myśli.
    • irina_katodina Mam nadzieję... 28.05.13, 20:00
      Mam nadzieję, że ktoś się nimi zajmie SKUTECZNIE.

I mam nadzieję, że odpowiednie służby nie będą bardziej skuteczne w poszukiwaniach tego kogoś, niż w przypadku zabójców gen. Papały.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Mam nadzieję... 28.05.13, 22:17
        coz przydali by sie tacy Boondock Saints
      • noemi29 Re: Mam nadzieję... 28.05.13, 23:31
        irina_katodina napisała:

> Mam nadzieję, że ktoś się nimi zajmie SKUTECZNIE.
        >

A ja mam pewność, że nikt. Kto się będzie narażał? Rodziny tych chłopców? To są już starzy, zmęczeni ludzie.
        • lauren6 Re: Mam nadzieję... 29.05.13, 09:42
          Dextera nam trzeba!
    • agnieszka77_11 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 28.05.13, 22:34
      Niestety po tej ziemi chodzi wielu psychopatów, aż strach. Jako matka bardzo boję się o swoje dzieci i pewnie ten strach będzie mi towarzyszył do końca życia. Takie sytuacje miały miejsce kiedyś i dzieją się nadal i mam nadzieję, że dla takich ludzi będą znacznie surowsze kary. To co dzieje się teraz to jakaś tragedia. Jak można wypuszczać na wolność ludzi którzy na 99% będą postępować tak samo?!
    • allatatevi1 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 29.05.13, 01:10
      Tak, jest to przerażające, że w Polsce na wolności będą chodzić najgorsze rzezimieszki.

Choć teraz też nie jest dobrze - zabójcy Przemyka nie spędzili nawet jednego dnia w więzieniu i nie spędzą (przedawnienie).
      Najgorsze sb-ckie mendy i inni zbrodzniarze mają niebotyczne emerytury... można by długo o tym.
      • kasia36678 Re: za kilka miesiecy gwałciciele zazna wychodzic 29.05.13, 20:11
        a co sadzicie o adwokatach tych zwyrodnialców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka