Dodaj do ulubionych

Nadchodzą wstrętne upały

16.06.13, 08:07
Jak widzę prognozę pogody na nadchodzący tydzień to juz mi słabo. Rozważam nawet L4. Nienawidzę upałów i źle się wtedy czuję.
Ktoś się jednoczy ze mną w bólu?
Obserwuj wątek
    • marianna1970 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:27
      Optymalna temperatura 18-20 stopni
    • mvszka Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:29
      o nie, Ty zaciśnij ząbki i się zjednocz w bólu z tymi, którym deszczowe lato załatwiło dobytek w piwnicy ( niektórym w domu) a przed domem z trawnika zrobiło jezioro ( nawet kaczki pływają odrywając od myśli, że już w budynku rozwija się grzyb)
      • morekac Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:34
        Może gdyby nie bywało u nas takich upałów, nie byłoby też takich burz, powodzi i podtopień?
        • mvszka Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:39
          napisz mi datę ostatniej fali upałów, bo ja nie przypominam sobie od kilku lat

na razie zauważam że burze są a upałów odsuszających brak/ bo pół dnia jest zachmurzone niebo przy jakiejś lichej temp. 20-25stopni - to nie jest upał, bynajmniej dla mnie
          • memphis90 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 09:11
            3 lata temu w lipcu temp. dochodziła do 35st. Pamiętam, bo to był ten moment, kiedy wreszcie poszłam na zwolnienie przed porodem, bo spuchłam od tego upału jak dynia. smile Potem lata były już beznadziejne, podczas wszystkich urlopów zimno, mokro, wstrętnie...
          • morekac Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 11:37
            Spokojnie - posmaży trochę, za tydzień będzie kolejny katastrofalny opad. A jeśli nie będzie, to za dwa tygodnie będzie narzekanie, że susza i w polu zboże się wysmaża. Naprawdę uważam, że lepsze byłoby umiarkowane lato - temperatura 20-25 C, z niezbyt gwałtownymi, wręcz umiarkowanymi opadami, a nie ciąg klęsk żywiołowych.
            • mvszka Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 20:09
              > Spokojnie - posmaży trochę,

acha, w domu na patelni- nie ma to jak prognoza pogody rodem z forum
        • patunki Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:40
          Ja się łączę w bólu. Ja byłam młodsza uwielbiałam upały, teraz już nie - puchną mi nogi, kręci się w głowie, nie mogę sprać w nocy. Wolę już deszcze.
    • asia_i_p Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:40
      Normalnie nie przepadam za upałami. Ale po zimie w kwietniu i marcowej wiośnie w maju, witam je z duża przyjemnością.
    • kura28 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:41
      Ja juz sie nie moge doczekac. Strasznie zimna wiosna w tym roku.
    • loola_kr Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:45
      Ja juz nie moge sie doczekac upałów, boję się, ze prognozy kłamią smile
      Jak dla mnie mogłoby być 30 stopni przez cały rok.
      • hugo43 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 08:47
        tez sie ciesze,ze wreszcie goraco.a nam to nic nie dogodzi,niedawno bylo narzekanie na polroczna zime i biale go...,teraz na upaly.
        • znowuniedzialaminick Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 13:02
          Co by z nieba nie spadlo ludzie beda niezadowoleni smile
          A my w przyszlym roku wyruszamy na stale na kontynent afrykanski, bo juz mamy dosyc tych deszczy i zimna w Europie, brrrrr
    • ichi51e2 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 09:21
      Ja sie podpisze. Nienawidze. Do tego mam alergie - goracy sloneczny dzien to dla mnie dzien w ktorym nie moge w ogole wyjsc z domu... sad
    • aagnes Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 09:30
      KIedys tez nie znosilam, ale mi przeszlo - uwielbiam sie nagrzac jak kot czy inna zmija na kamieniu. jak mi za goraco to mysle sobie, ze za jakies 2 miesiace zacznie sie 9 miesieczny okres deszczowo, pluchowo, zgnilo, zimno obleśny, kiedy codziennie rozwazam emigracje i od razu mi lepiej.
      i nie wiem jakim cudem, ale w upaly czuje sie znacznie lepiej, czy to kwestia wieku czy jakis zmian ogranicznych zachodzacych w moim organizmie? nie wiem.
    • gretchen184 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 09:36
      nie przepadam za upałami ale wolę je od dotychczasowej tegorocznej pogody
    • inguszetia_2006 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 09:36
      Witam
      Bluźnisz, Zebra;-P Cudowne, wspaniałe upały - trwajcie chociaż do października;-D
      Pzdr.
      Ing
    • eliszka25 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 09:57
      przykro mi (a wlasciwie wcale nie przykro), ale niestety ja sie nie zjednocze. do 10 czerwca mielismy deszcz non stop i max 10-12 stopni. dopiero od ok. tygodnia termometr zaczal wskazywac wiecej, a moje rosliny na balkonie rosnac. sorry gregory, ale ja sie ciesze, ze w koncu zaczyna byc widac, ze wkrotce lato! od razu sie czlowiek lepiej czuje, kiedy budzi go radosne sloneczko, a nie wieczna plucha i wiatr. niech zyje lato! wreszcie!

p.s. zawalu pewnie dostane, jak przyjdzie rachunek za ogrzewanie czynne wlasciwie non stop do czerwca tongue_out
    • klubgogo Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 09:57
      Ja jestem przeszczęśliwa, niestety moje dziecko ma gorączkę i chyba jednak będzie L4. Uwielbiam upały!
      • najma78 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 10:10
        Nie lubie upalow, nawet na wakacjach bo lubimy zwiedzac, raczej czynnie wypoczywac a w upaly to meczace a wrecz niewykonalne. Optymalnie to dla mnie 18-22 czyli tak jak obecnie, sandaly, letnie ubrania i przyjemne samopoczucie smile nie znosze tez mrozow dlatego jak zima to zdecydowanie na plusie i bez sniegu smile
        • kura28 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 10:55
          Przy 18 stopniach musiałabym zakładać skarpetki do sandałów wink
    • saguaro70 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 10:14
      Niestety, nie łączę się z Tobą w bólu. Bo ja wręcz kocham jak jest upał big_grin
    • wuika Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 10:15
      Ja. Nienawidzę. Maksymalna temperatura, tolerowana tak po prostu to 25 stopni. Powyżej zdycham. Przy prażącym słońcu dodatkowo co chwilę mam migreny.
    • run_away83 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 10:25
      Ja się łączę w bólu. Optymalne ciepełko to dla mnie 20-22 stopnie. Tylko u nas prawie takiej pogody i nie ma. Albo zimno i leje albo grzeje jak w tropikach. A ja przy 25 stopniach czuję już duży dyskomfort, 30 to dla mnie tortura, przy 35 umieram. Mój organizm nie radzi sobie z upałami. Wypacam z siebie wodę w takim tempie że nie nadążam pić, ruszam się jak mucha w smole, mam zawroty głowy z powodu niskiego ciśnienia, a poziom glukozy we krwi sięga dna bo upał odbiera mi apetyt. Mam tak od kilkunastu lat i niestety z wiekiem mi się nasila. Nie mam nadwagi, nie choruję, po prostu mój system chłodzenia powyżej 25 stopni nie wyrabia uncertain W tym roku będzie jeszcze gorzej bo jestem w ciąży (3 trymestr). Zazdroszczę tym, którzy przy 35 stopniach są w stanie normalnie funkcjonować.
      • heca7 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 10:37
        Uwielbiam upały smile Już setki razy wspominałam dlaczego- tylko wtedy moje gó...ane krążenie jest w stanie ogrzać najdalszą część ciała (od serca) czyli prawą stopę. Przez 8 miesięcy jest zimna(lewa ciepła) a tylko najwyżej 4 ciepła.
        Poza tym chcę już rozstawić basen i dryfować na kółku, po środku ,na słońcu wink
    • mariolka55 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 11:40
      ja
      nie lubię ,źle się czuję ,nie funkcjonuję normalnie
      no chyba że leżę nad wodą -to uwielbiam smile
    • stuletnia_stokrotka Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 11:53
      nie znoszę upałów,bardzo źle się wtedy czuję
    • rhaenyra Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 12:14
      łacze sie z toba w bolu
      i dodam ze jedyne co jest gorsze od upalu to polaczenie upalu i okresu
      crying
    • kanna Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 12:14
      Ale L4 na co? Na upał :p

Wezmę samochód męża (z klimą) i pojadę do pracy (z klimą) . jakoś przeżyje wink
    • pochodnia_nerona Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 12:19
      Nienawidzę gorąca (sponiewieranie psychofizyczne, do tego dużo poruszam się środkami komunikacji zbiorowej i tam się ugotować można), nienawidzę mrozu i śniegu, nie znoszę wszelkich skrajności. Dlatego najlepiej mi wiosną i jesienią, kiedy jest tak do życia.
      Ktoś napisał, że jest za upałami ze względu na krążenie w stopie, która robi się ciepła w upały. Ja też mam problemy z zimnymi nogami, ale upał powoduje u mnie puchnięcie lekko odmrożonych kiedyś stóp, które robią się czerwone i grube, koszmar jakiś.
    • helufpi Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 12:36
      Wentylator mojego ulubionego starego lapka się z Tobą łączy.
      • czar_bajry Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 12:52
        Ktoś się jednoczy ze mną w bólu?

Ja nie, uwielbiam upałybig_grin
    • beverly1985 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 12:52
      > . Rozważam nawe
      > t L4. Nienawidzę upałów i źle się wtedy czuję.

to chyba głupsze niz zwolnienia brane w zdrowej ciązy, aby sobie pojechac na wakacje...
    • marusia_ogoniok_102 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 13:39
      Wybacz, zebra, ale ja też się nie zjednoczę - po tych ulewach, śniegu na Wielkanoc i innych atrakcjach o niczym innym nie marzę smile No może poza tym, żeby móc na wakacje nie wracać do domu.
      • damakama Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 14:16
        Łączę się w bólu! To stanowczo nie jest ulubiona pora roku dla takich osób jak ja - jako typowy rudzielec nie mogę odsłaniać ciała, więc siłą rzeczy gotuję się w ubraniach, niby przewiewnych, ale jednak... Dziś od rana kombinuję co ubierać przez kilka następnych dni. Optymalna temperatura to 18-20 stopni, cokolwiek powyżej mnie osłabia, powoduje, że absolutnie na nic nie mam ochoty, a poza tym robię się zmierzła! Wrrr! Podobno lato ma być fajnie deszczowe smile
        • kasia_piet Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 14:54
          Ja też tak... słońce jest moim wrogiem...
          juz mam czerwoną twarz, a smaruję 50. wystarczy dłuższy spacer i jestem spalona....
          nie znoszę poza tym potu - cudzego i wlasnego, rozpulchnionej, cieplej skóry, fuuuj
          tylko zimną, napiętą i suchąsmile
    • landora Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 15:24
      Wreszcie mogę nosić moje śliczne, letnie sukienki i nowe sandałki!
      Uwielbiam upały, zwłaszcza po tej nieprzyzwoicie długiej zimie i paskudnej, zimnej wiośnie.
    • zebra12 Re: Nadchodzą wstrętne upały 16.06.13, 17:34
      No tak, powinnam dodać, że upały mnie przerażają z powodu wizji dojazdów do pracy tramwajem, a potem autobusem - w sumie ponad godzinę - bez klimy, w smrodzie i temperaturze zbliżonej do sauny. Trudno mi to znieść.
      Upały nad wodą, w lesie, górach są do zniesienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka